Keresés

Részletes keresés

Veszpremi Creative Commons License 2011.06.26 0 0 85

Ezt a spka dolgot én sem értem. Idióta dolog szerintem.

Én már az is utálom, ha valaki a kocsiban sapkában ül. Örülök, hogy levehetem, minek viselném?

Előzmény: deus (44)
KomOmbo Creative Commons License 2010.10.07 0 0 84

Még valami Trutyiról?

:-)))

KomOmbo Creative Commons License 2010.05.04 0 0 83
:)
KomOmbo Creative Commons License 2010.04.18 0 0 81
.
KomOmbo Creative Commons License 2010.04.12 0 0 80

Az Alexandra-birodalom pénzcsinálói sorában ugyanaz a színvonal:

Havas, Trutyi, Norbika, stb. .... a könyveikkel alapozni kéne építkezésekkor :DD

KomOmbo Creative Commons License 2010.04.12 0 0 79

Trutyiról van egy saját élményem is:

az Alexandra könyvárúházban doloztam Pécsett (az Árkádban) - Trutymó ugye pécsi kötődésű, és az Alexandra-birodalom adja ki a borzasztó könyveit ;)

Na, megjelent egy könyvbemutatóra - nekünk ugye piramisba kellett pakolni a csodakönyvét (nemtom már melyiket). A fazon megjelenik, csörög a mobilja, rátapad,

és percekig vakerál fél hangosan, káromkodva..!! De mint a kocsis. Elkpedtek, akik hallották.

A stílusáról egyébként ennek a "sztárriporternek" itt egy film a Tv-s Mokkából:

http://www.youtube.com/watch?v=jKHfNvEkuUg&feature=related

KomOmbo Creative Commons License 2010.04.12 0 0 78

Hálásan köszönöm minden józan, kinyílt szemű testvéremnek a hozzászólásokat!

Trutymó az az alapfigura, aki gyorsan-ügyesen, a média közelébe jutva (kölcsönkamerával) sajátmagát sztárolja - immáron betegesen!

Obersovszky Péter Öljétek meg Tévémacit c. betiltott (?) könyve viálgosan leírta milyen arrogáns, törtető, gusztustalan alak!

(Hozzá csak a másik utazgató, az álinterjús Frei Tamás lehet hasonlatos, akiről még Havas is azt írta, h. elképesztő volt az első találozása vele a rádióban, mikor minden fiatal újságíró farmerben lazán öltözött, Frei meg hózentrágerrel öltönyben, mint valami lord-gyerek....) ......

KomOmbo Creative Commons License 2010.04.12 0 0 77

"Na én ezt most olvastam először, mert topicot kerestem arra, hogy elmondhassam a véleményem erről az emberről, aki nem újságíró, nem riporter, hanem egy magát helyzetbe hozó ember."

"Mikor V.T-t betették a Mokkába reggelre, frászt kaptam, mert sem szellemes, sem könnyed nem tudott lenni (nincs hozzá belülről semmi), műsort vezetni pedig egyáltalán nem.
Most a Naplóban királysága vagyon, hiszen ezek előre megírt felkonfok, csak el kell olvasni. Ez nem műsorvezetés. Hogy a TV2-nek miért kellett ez a (nagy) arc, ki tudja? Nézze, aki akarja."

Előzmény: Törölt nick (70)
noirp Creative Commons License 2010.04.06 0 0 76
Pont a csernobili riportja a legrosszabb. Telidesteli van természettudományos lehetetlenségekkel, olcsó, hatásvadász, lihegős anyag. Ordít róla a felkészületlenség, Trutyi barátunk még a sugárdózis alapmértékegységeit sem volt képes megtanulni(legalább amíg az anyagát összeszedi): _sievert_ helyett következetesen _silver_ áll mindenhol. Stb.
Annak idején a tévés anyagot is láttam. A fotosoppos robbanás-"felvétel"-től a belem fordult ki. Kár ezért, a témából kevésbé idióta anyagot is ki tudott volna hozni, ha veszi a fáradságot.
A komolyabb, tényleg értékes anyagai inkább a délszláv riportjai, a türkmenisztáni beszámoló és (talán a legfájdalmasabb, egyben legkevésbé műkönny-facsaró) az Egy becsületbeli ügy c. riport ill. más, a feleségéről készült írások.
Azok riportok. A csernobili út meg kb. mint egy Blikk-főcím. Magát is lejáratta vele szvsz.
Előzmény: zsanna.en (75)
zsanna.en Creative Commons License 2010.02.18 0 0 75

Sziasztok!

Meglepődve olvastam a hozzászólásotokat! Igen, meglepődve. Azon csodálkoztam el a legjobban, hogy vannak emberek, akik nem szeretik őt, és ennek ily módon hangot is adnak. Végülis egyéni szoc.probléma. (remélem ezzel nem sértek meg senkit).

Apukám és én nagyon bírtuk a könyvét, nagy élvezettel olvastuk (a Csernobili részt vagy 5-ször elolvastam). Nagy örömömre szolgál, hogy nemrég egy plakáton véltem Vuityiot felfedezni, természetesen ott a helyünk, családostól:), és a plussz az, hogy 800 Ft-ba kerül a jegy ára.

Mindenesetre a linket elküldöm:

http://www.stefania.hu/cikk/3763/hadtudosklub.html

Üdv Nektek földlakók: Zsanna

Törölt nick Creative Commons License 2010.02.15 0 0 73
Bocsesz, ezt akartam. Hogy itt hogy leszólják a Tvrutkot.
http://www.autotimes.hu/2010/02/11/a-vilagmegvaltas-elmarad/
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.15 0 0 72
http://totalbike.hu/hirek/2010/02/15/schwarzenegger_elkapja_a_gyorshajtokat/#comments
evil1023 Creative Commons License 2010.01.04 0 0 71
Úgy látom ez a kérdés 10 éve óta nem oldódott meg! :)
De hogy hogy nem jutott még egy paparazzinak lefizetni egy kiskölyköt, hogy kapja le a fejéről a sityakot, ő meg lefotózza szépen?

G r a b o w s k y Creative Commons License 2008.07.22 0 0 69
Lehet hogy megskalpolták?
Heartbreaker Creative Commons License 2007.04.17 0 0 68
Truttyantás kollega mérhetetlen baromságai (nem először) kivesézve itt, spec. Csernobil témában: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9033554
kábelbúvár Creative Commons License 2007.01.18 0 0 67

Másodfokon is pert vesztett Obersovszky Péter újságíró, alperes a Vujity Tvrtko riporter, felperes által személyhez fűződő jogsértés címén indított perben a Fővárosi Ítélőtábla szerdai döntése szerint.

A testület részben megváltoztatta az alacsonyabb szintű bíróság ítéletét, és az alperest sújtó 6,5 millió forintos kártérítés összegét 3,5 millió forintra mérsékelte. Ebből 1,5 millió forint a nem vagyoni kártérítés, míg 2 millió forint kártérítés az elmaradt haszonért illeti meg a felperest - hirdette ki Sághy Mária táblabírói tanácselnök. A bíróság kötelezte az alperest, hogy a Blikk napilap címlapján saját költségére fejezze ki sajnálkozását az elkövetett jogsértés miatt.

Sághy Mária a másodfokon hozott ítélet indoklásában egyebek között leszögezte, hogy az alperes kötetében a Tvrtkóra vonatkoztatott "kókler" jelzővel véleményt fogalmazott meg. A névvel kapcsolatban megállapította, hogy az nehezen kiejthető magyarul, az Obersovszky által használt Trutyi gúnynév viszont negatív tartalmú. Megállapította azt is, hogy az elsőfokú eljárásban sérelmezett valótlan és a felperesre nézve sértő tényállítások, híresztelések súlyosan sértik a felperes személyhez fűződő jogait. 

A bíróság megállapította, hogy Vujity Tvrtkót nem érte horvát nemzetiségét érintő sérelem, az alperes írásában ilyen jelzésre nem bukkantak. A tanácselnöknő mindazonáltal fölhívta a figyelmet arra, hogy az alperes állításainak igazát nem tudta hitelt érdemlően bizonyítani, ehhez nem elegendő néhány szerb és horvát újságcikk. Obersovszky Péter könyvében véleményt fogalmazott ugyan meg, de az értékítélet úgymond tényfüggő is lehet, és az író nem sértheti meg mások személyiségi jogait - tette hozzá a bíró. 

A felperes beadványában sérelmezte a könyvben neki adott gúnynevet, azt, hogy a szerző megkérdőjelezte riporteri munkájának értékeit, gúnyos jelzőkkel illette őt, sőt, még egészségi állapotára is célzást tett. Kifejtette, hogy az Obersovszky-könyv nyomán szponzori támogatástól esett el, valamint a Pokoli történetek című kötetének harmadik szlovákiai kiadása is meghiúsult. A Vujity-Obersovszky ügyben hozott ítélet jogerős.

HVG

rutichun Creative Commons License 2006.01.15 0 0 66

Hogy is kell leí'ni I-ve' avagy Y-na'.

Csak vicceltem!

Surim!

Wolfhauser Ottokár Creative Commons License 2005.11.22 0 0 65
Mi lett a pör vége?
Előzmény: kábelbúvár (64)
kábelbúvár Creative Commons License 2005.06.03 0 0 64

Beperelte Vujity Tvrtko az Öljétek meg Tévémacit! botránykönyv szerzőjét. A riporter szerint Obersovszky Péter megsértette a személyiségi jogait, ezért 5 millió forint kártérítést követel, és azt, hogy a nyilvánosság előtt kérjen tőle bocsánatot.

Obersovszky Péter Öljétek meg Tévémacit! című botránykönyvében többek között Vujity Tvrtkoról is ír. A szerző Trutyiként emlegeti a Pulitzer-emlékdíjas riportert, aki szerinte nem járta végig a riporteri szamárlétrát, és még alig dolgozott. Obersovszky leírja, milyen diplomáciai botrány kerekedett abból, hogy Tvrtko állította, a hírhedt háborús bűnös Radovan Karadzsics interjút ígért neki, amelyet másodközlésre megvett az amerikai CNN. Azt is állítja, Tvrtko egyik kolléganőjének az orrába nyúlt. – Szegény kis nő beszélni alig tudott a megaláztatástól – írja.

BahnScorper Creative Commons License 2003.11.12 0 0 63
Hmmmm... érdekes, amit itt írtok "Trutykóról". Én most születésnapomra beszerváltam az első könyvét, de annyira lesokkolt - különösen a román lepratelepről szóló rész - hogy gyorsan átcseréltettem másra. Nekem nem kell a paranoia és a mazochista önsorsrontás ilyen dolgokkal. De egy valami miatt nagyra tartom: hogy el mert menni, és szembenézni ilyen szörnyű dolgokkal. Hogy miért tette, az most más kérdés, de hogy kibírta ép ésszel, nem járt úgy, mint Kevin Carter (a legutóbbi Savatage-album is az ő történetéről szól közvetve) - az legalább egy pozitív emberi tulajdonságot feltételez róla...
leng333 Creative Commons License 2003.11.11 0 0 62
Szia Trvutkó!
Komáromi Kriszti vagyok. Előszőr is még mindig gratulálni szeretnék pokoli útjaidhoz, öröm, hogy végre van egy olyan ember, aki a legveszélyesebb helyekre is be meri tenni a lábát, és emellett minden korosztályt szembesít a valósággal. Főként azért írok, mert megvan az "Utolsó pokoli történetek" c. könyved, és már régóta szeretném Veled dedikáltatni + a többi kiadásodat is meg szeretném venni, köztük főként a legújabbat. Ezért szeretném, ha előre jeleznéd nekem, hogy mikor és hol lesz dedikálásod, mert sajnos egyszerűen nagyon nehéz utolérni Téged. A múlt szombati dedikálásod is ma vettem észre a XI. Bartók Béla u-i könyvesboltban, és nagyon ideges lettem, hogy én épp nem tudtalak utolérni, hogy épp nem jártam arra időben.
Másodszor azért írok Neked, mert el szeretném mondani, hogy a barátom és én nagyon sokat utazunk együtt, mi is szeretjük betenni a lábunkat különféle egyedi helyekre (pl. budai vári kazamaták, sokat utazunk Erdélyben), ezért szívesen elmennénk Vele(tek)d bármilyen pokoli útra. Ezért kérdezem: Van erre mód? vagy Mi ennek a módja?
Kérlek írj! Címem: komkriszti@hotmail.com
Ezzel zárom soraim, még bővebben elbeszélgetnék Veled, de már sok lesz a szövegem ezen az oldalon.
Üdvözlet: Kriszti
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.17 0 0 61
Egyszer egy könyvesboltban belenéztem az Újabb pokoli történetek c. könyvébe. Találomra felütöttem, és beleolvastam.
Ez valami ilyesmi résznél sikerült: "Az ott az Arctalanok részlege. Oda kerülnek azok, akiknek teljesen eltorzította az arcát a lepra..."

Tényleg gusztustalan ez a hatásvadász rémisztgetés.
Nem véletlenül hívjuk a csávót itthon "Vujity Brutkó"-nak. :))

Zsírharang.

Mijo Creative Commons License 2002.03.16 0 0 60

Zsombikám, sajnos nem jól tudod!

Mint már alább is volt róla szó, Balogh volt az apja, ez az eredeti vezetékneve, a Vujity az anyjáé.
Amúgy visszatekintve a topicban, sok elmarasztaló, de valós dolgot állítanak róla, én hadd ne ecseteljem ismét ezeket, akik a műfaj berkeiben otthonosan mozognak, azok nagyon jól tudják, hogy egy felfújt simlis buborék a figura.
Kérd meg a bajai "háromdipós" barátodat, meséljen róla, bár az eddigi igen negatív vélekedései ellenére, éppen a minap látta gumigerinc módon hivatalból vendégül, egy "író-olvasó" találkozó keretén belül.
Csodálkozom, hogy a "művével" kapcsolatos "Pulitzer-díjas" propagandáját itt nem feszegette senki sem :(.

Mijo

Előzmény: zsombi (59)
zsombi Creative Commons License 2001.10.10 0 0 59
Sajnos nem jól tudod!
Horváth Szilárdnak hívják. Most éppen családi ügyeit oknyomozza objektíven.
Előzmény: mcnab (39)
SOWHAT Creative Commons License 2000.12.04 0 0 58
De a legnagyobb Krudinák volt mitta tört ki a forradalom Romániába és miatta békültek ki az irakkiak az irániakkal, mikor hazamant :)
zuldi Creative Commons License 2000.12.04 0 0 57
Jó, hogy SOWHAT említette Szaniszló Ferencet. Emlékeztek az ő Csernobil riportjára?
Vujity T. Csernobiltól jó 30-40 km-re előadta, hogy ő most itt ugye sugárveszélyben van, stb. Tök érdektelen riport volt.Akkor jutott eszembe Szaniszló, aki talén 1-2 évvel a robbanás után már ott járt, és döbbenetes riportokat csinált.

A dolog érdekessége az, hogy V.Tmost megjelent könyvében a riportok leírva sokkal jobbak, mint a
képernyőn.
Ja, és arra is emlékszem, hogy a jugoszláviai háború első helyszíni tudosításai után Mester Ákos azt mondta, tanúi lehetünk annak, hogy lett egy gyerekemberből kész, elsőosztélyú riporter.

fordfairlane Creative Commons License 2000.12.04 0 0 56
Biztos azert van rajta sapka, mert hasonlitani kivan DJ Dominique-ra, alias Varkonyi "Csutortoktizenketto" Attilara ... ehe-ehe-ehe :-)
Miert baj, ha van rajta "fustszuros" sapka? :-)
fordfairlane Creative Commons License 2000.12.04 0 0 55
Azert nem, mert a szerb es a horvat nyelv kozott most dul a "Nagy Szetvalasi Haboru." Bizonyos szavakat mar maskepp mondanak, regebbi szavakat honositanak meg ismet ... es ilyenkor bizony gondot okozhat, ha valai szerb teruleten egy szo mai horvat megfelelojet ejti ki a szajan. Csak ennyi. :-)
Szilard amugy se jobb, se rosszabb a mai media szereploinel.
Előzmény: Szürke (42)
Törölt nick Creative Commons License 2000.12.04 0 0 54
amennyire én vissza tudok emlékezni, mindíg is kopasz volt.
Előzmény: deus (52)
mud Creative Commons License 2000.12.03 0 0 53
"Tvrtko-kép"

Gyerekek, nam akarok geci lenni, de akkor mar elesszuk fel az uj peti topikot...

Előzmény: deus (52)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!