Az fel sem merul senkiben, hogy esetleg egy magat megnevezni nem kivano penzugyi befekteto van a felvasarlasok mogott...? :)
Mindenhol a vilagon meredeken emelkednek az internettel foglalkozo cegek reszvenyarfolyamai. USA-ban jo befektetes ilyen cegek reszvenyeit venni.
Mo.-n ugyanez megy, csak kicsiben. Itt kozel ugyanannyibol egy egesz ceget/vallalkozast meg lehet venni. Mar nem egy broker/brokerceg rajott, hogy ebben nagy uzlet van. Nehanyan uj ceget alapitanak a brokerkedesbol (vagy ki tudja mibol ? ) szerzett millioikbol (ilyet is tudok), masok pedig nyilvan megvesznek mar mukodo, jol meno cegeket... (Es ezek kozott tenyleg vannak olyanok, akik tok hulyek ebben a temaban! Tudok olyanrol, aki beszallt egy ilyen cegbe penzzel, pedig meg soha nem is hasznalt szamitogepet, es az alakulo gyulesen kozolte, hogy neki tovabbra sincs ra szuksege !!! )
Es kinek mondana barmit az, hogy Kovacs Janos megvette az Extra-t? Hat nem jobb, ha egy kicsit misztifikaljak a dolgot? Raadasul ettol meg a forgalom is no...
Persze ez az egesz csak feltetelezes, de szerintem teljesen elkepzelheto.
(Van meg egy otletem: Igazabol nincs semmilyen befekteto, a Telnet a tulajdonos, es az egesz csak egy ugyes reklamfogas, ami jol bejott... hiszen mindenki - pl most mi is - errol beszelunk... )
Szerintem Nyirő András pontosan tudja, csak nem mondja el. Ha belegondoltok nem lehet véletlen, hogy internettos emberkék bukkanak fel amott, hogy itt minden tele a reklámukkal, hogy az emailnetto behalása ota, semmi uj azzal kapcsolatban, hogy mi lesz, vizsont netposta az IGEN....
Meg az se lehet véletlen hogy kussolnak az egésszel kapcsolatban mint állat. Szerintem a Netto nagyon jó piaci érzékkel nyomul előre, ehhez Ny. nagyon ért, szépen kialakítja az ellenoldalt.
Ahogy Amerikában elkezdték fegyelmezni az Internetet, és egyre nagyobb nyomás nehezedik a szolgáltatókra, hogy szűrjék a tartalmat, úgy merült fel az elképzelés, hogy olyan országba telepítsék ki a vitatható tartalmat szolgáltató nyilvános servereket, ahol
1. a közeljövőben nem várható az USA-Kínaihoz hasonló szabályozás bevezetése,
2. el lehet érni tűrhető sávszélességgel,
3. biztonságos.
Néhányan minket választottak. Elég csak megnézni, mi van az Extrán !
Ez magyarázza a titkolózást is. A tulaj nem szeretné, ha odahaza elkezdené zaklatni valami szabályozáspárti szülői, vagy vallási csoport !
Nekem még az elején az volt a benyomásom, hogy biztos amerikaiak vannak a háttérben, olyan rámenős, mondhatni erőszakos módszerekkel terjeszkedtek eleinte, és az egész nagyon profin néz ki, és müködik. Ez az amerikai mammut cégekre jellemző.
(az, hogy a szerver néha lassú, nem hiszem, hogy az ő hibájuk.)
Orosz Maffia ? Postabank ? Vagy tényleg a MATÁV ? Habár nekik van egy Origó Kftjük pont erre a célra, de ki tudja. A Telnetnek tényleg tudnia kell, de szerintem szerződésük van rá, hogy ne árulják el....
Gondolkodjunk együtt! Kinek áll érdekében, hogy ne derüljön ki róla, nagy darabot hasított magának a magyar online piacból? Úgy tűnik nagy halról van szó. Valószínűleg nem a Matáv (vagy igen?)? Ti mit gondoltok? Aki hivatalból tudja (szerintem a T. Ig. tudja, mivelhogy a Telnetes Cyd a netto rendszergazája is), az esetleg elejthetne valamit amiből kitalálhatnánk.
Mind az extra.hu , mind a netposta.net (ingyen tárhely ill. ingyen emil) tulajdonosa a sajtóközlemények szerint egy "magát megnevezni nem kívánó pénzügyi befektető" , az üzemeltetéssel pedig a Telnet Magyarország Kft.-t bízza meg.
Ha pedig beugrasz az apronet.com -ra , láthatod, néhány napja azt is a "Telnet Magyarország Kft" üzemelteti.
KI AZ A BEFEKTETŐ ? MIÉRT NEM NEVEZI MEG MAGÁT?