A KÉPREGÉNY CENTRUM oldalán (http://kepregeny.rc.hu) képregényes levelezőlistát indítottunk. Minden képregény rajongónak ajánlott a feliratkozás. Ezt a kepregeny-feliratkozas@primlista.hu címre küldött üres levéllel tehetitek meg. Black_T
Szia! Megnézem az oldaladat. Tetszett. Bár Korcsmáros figuráját nehéz überelni, de nem vagyunk egyformák. Jók a rajzaid. Balogh Lajos kollégád néhány évvel ezelött elkészítette a
Robi Hood-ot. Kár hogy az az újság ahol megjelent volna nem lett kiadva. A Galaktikus Birodalom című lapról van szó. Akkor sok lelkes képzett és amatőr rajzoló összejött és mindenki nagyon lekes volt. Sajnos az egészből nem lett semmi. Ha lehet BL képregényét is szívesen látnánk valahol.
Sziasztok!
Először járok erre, és olvasva az eddigi hozzászólásokat látom van érdeklődés a témában.
Én karikatúrista vagyok és jelentek meg képregényim a Fülesben Pl Rejtőtöl a Fehér folt.
Ha érdekel valakit a weboldalamon a www.extra.hu/bestcomix címen.
Tudom nem ilik fórumon reklámozni és nem is tenném de remélem akadnak köztetek rajongók akiket érdekelhet, és nem veszitek rossz néven.
Várom véleményiteket itt a topicban vagy az oldalamon is megtalálható e-mail címen
üdv: Zsoldos Péter Karikatúrista- Képregényrajzoló.
Sziasztok! Igazatok van. A 80-as években több hazai újság is jelentetett meg képregény oldalakat vagy csíkokat.
Jelenleg mereven elzárkóznak a műfajtól. Kivétel talán a humoros 2-3 kockás sztorik.
Igy a magyar klasszikus képregény kizárólag a Fülesben van jelen. Külön kiadvány megjelentetéséhez pedig lehetetlen szponzort találni!
Szerintem kint is ugyanannyira zabálják a Pokémont, meg ugyanaz a réteg is veszi...csak nekünk, ennek a rétegnek nincs képregénye. Ez a baj. Marad a szekrény aljáról a '80-as évekbeli Füles-képregények meg az Asterixek meg a MOzaik (azért ezek kurva jók voltak, hehe).
te mérnem arra reagálsz amit írtam, nem értem,
annyi volt a lényege hogy zabáljuk azt a kibaszott pokémont mer hülyék vagyunk, ugyanúgy mint a tamagocsit vagy michael flatleyt mongyuk,
tuggyuk hogy P többnyire a gyerekeknek van, de hogy jön ide az hogy én nem
várnám el,hogy mondjuk Preacher-t olvassanak a 6-12 évesek az relytély számomra
Ugyan, ez butaság szerintem, Nyugaton is van Pokémon meg minden hasonló, de az a gyerekeknek van, én nem várnám el,hogy mondjuk Preacher-t olvassanak a 6-12 évesek. AZ a baj, hogy nincs más is...
Igazad van. Jelenleg az a helyzet, hogy a Manga jellegű rajzokkal van tele minden.
Remélem nemsokáig tart már ez az őrület. Sajnos a brutalitás nemcsak a képregényekre jellemző manapság.
Érdekel a téma. Sokat gondolkodtam már azon, hogy hazánkaban miért nem üzlet a képregény? Úgy érzem hogy ezelött 10-15 évvel sokkal népszerübb műfaj volt, legalábbis
jelen volt a médiában. Manapság nincs rá kereslet? Vagy a számítógépes játékok teljesen
kiszorítják a piacról? Mi a véleményetek?
Az az érzésem, hogy Cs.Horváth Tibor halálával lezárult egy korszak a magyar képregény világában.
Setni
nekem a mostani kedvencem egyertelmuen Mike Mignola a Hellboy-jal es a Zombie World-del, bar az altalad emlitett McFarlane is kiraly, bar nem minden esetben. Egyebkent egyetertek a Goliat-szindromaval, de mar latok megszallott embereket Magyarorszagon is, sot egy boltba i sbeleutkoztem mar, igaz eleg kicsike. Igazabol arra lennek kivancsi, hogy mekkora tomeget erint a kerdes, hanyan erdekeltek egyaltalan ebben az ugyben. 100-ak, 1000-ek? Bar egyszeru valaszt senki nem adhat ugysem erre.
Ja, egyebkent en is NY-ban lakom most. Milyen kicsi is a vilag. Es milyen szep kozhely ez.
En egy "kulfoldre szakadt hazankfia" vagyok, foiskolara jarok New Yorkban. Az itteni tapasztalatom az, hogy a kepregeny mar REG kinotte magat abbol a sztereotipiabol, miszerint elbutitja a gyerekeket stb-stb. Ahogy en latom, a kepregeny egy kulon muveszeti ag errefele, es a hiresebb rajzolok -gondolok itt elsosorban Todd McFarlane-ra, aki nemcsak a Spawn miatt hires, de o forradalmasitotta a nyolcvanas evekben Pokember image-jet is- szinte ugyanolyan elismeresnek orvendenek, mint barmelyik mas festo vagy szobrasz. Ami a gyerekek elbutitasat illeti, a letobb kepregeny nem is nagyon valo 15 even aluliak kezebe egyreszt a tema, masreszt az ar miatt. A legigenyesebb, szo szoros ertelemben vett muveszi kepregenyek, 5-8 dollarnal kezdodnek, de akad 20-40 $-os is.
Magyarorszagon, ha a kepregenynek kulturat szeretnenk teremteni, eloszor is boviteni kellene a valasztekot. Lehetoleg nem gyermeteg "Goliatokkal" vagy mi. Masreszt meg, a piacon mar jelenlevo kiadvanyokon kellene valtoztatni, mert mind a papir, mind a nyomtatas minosege siralmas.
Ugyan a szebb papir meg az igenyesebb szines nyomtatas elkerulhetetlenul aremelest okozna, es emiatt a jelenlegi olvasotabor egy reszetol el kellene bucsuznunk. De ugyanakkor ujabb olvasotabor megjelenesevel is szamolhatunk, aki mar nem csak azert venne a kepregenyeket, hogy "addig se rinyajjon a gyerek, mig hazaerunk a negyes buszon...". Es ez az uj olvasotabor nevelhetne ki a jovo magyar kepregeny-gyujtoit, kepregenybolt-tulajdonosait es meg sorolhatnam.
Hogy mennyire resze a tarsadalomnak a kepregeny Amerikaban, azt mi sem bizonyitja jobban, mint a Dodge autogyar mostani reklamkampanya. Az uj autok mindenfele ismert figurakkal vannak korulveve, pl. Batman ul a Viper volanjanal mig Pokember az uj Caravanba tessekeli be a tobbieket.
Vajon Magyarorszagon mikor fog Hulk nepszerusiteni egy Opel Astrat?
Udv
kepregenykultura. van-e igeny ra itthon es kik tartanak ra igenyt? mennyire van jelen es milyen valasztekban? kell-e ez az egesz nekunk? es ha igen miert? de persze jo tapasztalatokat es egyebeket is megtargyalhatunk a temaban.