Én nem igazából kedvelem az FPS-eket, nem mintha elvi kifogásom lenne ellenük csak valahogy fizikailag leszek sz*rul tőlük. Kb olyan az effekt mintha pár órát buszoznék, hányinger, enyhe szédülés de ezt az FPS kb 10 perc alatt tudja. Szvsz valami a 3D leképezésük körül nem lehet teljesen gömbölyded mert amúgy az életben nincs ilyen gondom: autóval levezethetek több száz kilométert gond nélkül. Egyébként a hatás akkor az igazi ha full screen-ben játszok, ha ablakban akkor valahogy kevésbé. És érdekes módon szinte csak FPS-nél, Pl. autószim vagy pláne repülő vagy űrhajó nem okoz nálam ilyet.
Hát, én nem tom, te miket állítottál be magadnak az Indexen belül, de ALAPBÓL időrendbe, utolsó hozzászólás szerint rakja ki a topikokat. Ezért vannak azok a kifejezések, hogy "elsüllyed", "felhozzuk", stb... :P :)))
Off:
Tényleg!
Lehet topicra időrendben keresni?
Melyek lehetnek a legrégebbiek, vagy amelyekhez a legrégebben szóltak hozzá?
Bocs az offért, de ez érdekel.
Röpke 3 hónappal elkésve én is beleszólok.
Számomra meghatározó élmény volt fps-ügyben, mikor Wolf3D-ben lelőttem apámat véletlenül :-).
De komolyan: a Wolf3D-ben könnyen eltévedtem, a Doom nagyon tetszett, a Duke Nukem 3D-ben a hangulata főleg, és ugyanezt gondolom a Redneck-sorozattal kapcsolatban is.
Fentiekről itt bővebben:
regijatekok.ini.hu (azaz free.x3.hu/regijatekok).
Szerintem a Duke nem olyan rossz, sőt pont a poénoktól jó, hiszen ettől lesz másabb mint a hasonló "lövök mint állat mindenre ami mozog" játékok. Szerintem jók a poénok sokadszorra is.
Persze a DooM akkor is a megakirály, tőlem jöhet Gyúk meg Kvakk meg HalfLife (ami nem is tetszett), akkor is ez marad a csúcs. Pláne a ZDoom-mal, ami a maradék hiányosságokat is eltünteti. Oh yeah!!!!
Ja megakkor még azt még hogy mit utálok.........
na aza Duke Nukem....
Ugyanis aza véleményem, hogy egy ilyen játékot ne basszanak le hülye infantilis sztorival, meg idétlen poénokkal, mert elsőre nagyon király, de másodjára már idegesítenek a táncoló go-go girlek, miközben az L.A.P.D. kabátkás Pig Cop-ok lövöldöznek jobbrólbalról :(
hogy lehet egyáltalán ebbe beleélni az embernek magát?
hajaj hogy imádtam a doomot.....
és pont az volt a jó benne, hogy az emberre rászabadult valami rejtekajtó mögül 20 kakodémon meg 15 báró...oszt adjad nekik :)))) asszem a doomban ez volt a legjobb....egyik oldalon te....a másikon hülye, de erős ellenfelek csomóra :)))))
Kár hogy normális item/monster randomizálót csak a DOOM/HERETIC/HEXEN1-hez találtam, és semelyik quake-hez....
mondjuk érdekes is lett volna ha egyszerre 3 - 4 Shambler rászabadul az emberre :))) vagy mondjuk 8-10 kommandós ha a half life-ot nézem :))
a Q1 is aranyos volt, csak én nemtom hogycsinálták, hogy egy celeron 333ason is szaggat rendesen ha felveszem a grafikát
Q2 ment már rendesen.....sztorija nemvolt rossz, kicsit könnyű volt, talán mert nemvoltak benne túl nagy szemétségek...
Half Life-ban meg 3d nélkül is voltak szines fények+ hangulat....csak ha nem a legelső két nehézségi szinten álltál neki, akkor a végefelé minden szörny után menteni kellett... ://
És a mostaniak.....Tournament.....félelmetes a hangulata, meg a zenéje.....csak a Savage4es-emhez való MeTaL For S3 szabványa mintha nem lenne tökéletesen stabil :(
És a csúcson a Q3 :)
Gyönyörű...bump map mindenhol...az embernek olyan érzése van, hogy a fal felhorzsolja a karját, ha elmegy mellette......iszonyú sötét hangulatú zene...szép modelek..és sok sok vér....
remélem tudják páran közületek milyen érzés mikor az ember nyakába hullanak a fölötte folyó akcióból a hüvelyek...vagy mikor nemtudod hova kell lőni, mert az ellen nem látszik egy vérfelhőtől ...és milyen végigverni az egész bandát mondjuk HardCore-on...naaz egy kihívás emberek :)) legalábbis nekem :) ...és Anarki-t, vagy Uriel-t porba alázni, és egy 10 frag-es meccs alatt leízzadni rendesen :)) nyámm :))
namárcsak Xaero-t kellene megvernem HC-n :)) de azt egyszerüen nem tudom :)
szóval Q3 és UT nagyon ottvan...a kettő között csak aza fő gondom, hogy a dinamikájuk nem passzol egymáshoz....szóval ha tul sokat játszol az egyikkel, akkor kiszoksz a másikból.....
Két "klón"-ról még mindig várom a véleményeket... Szóval ha kedved van akkor szavazz hogy melyik játékot utálod kevésbé:): az Unreal Tournament-et avagy a Quake 3 Arena-t.
Na ne viccelj ember, méghogy a nyomodban, na ne már, teljesen véletlenül beestem ide a doom-klónokhoz, észre se vettelek, aztán meg látom, hogy itt vagy, és én is csak megdicsértem a blood 1-et, ha nem vetted volna észre, minden személyeskedéstől mentesen, mert az egy jó játék, és ezt mindenkinek tudni kell, ezért is dícsértem, hogy mindenki tudja, nahát, alászolgája.
Jézusmáriám, bahn, hát itt is fel vagy bukkanva, de sebaj, mert a blood 1, a maga elavult grafikájával egyetemben még mindig az egyik legszórakoztatóbb fps.
Nekem speciel a Blood a No. 1. a beszólások, a vandalizálás meg a szadizási lehetőségek sokfélesége miatt. Abba minden megvan, ami a Duke-ból hiányzik. A vonat nekem is a kedvencem.
A Quake az túl nyomasztó, és nem is annyira látványos, (a Quake 2 aztán már fejlesztette a látványosságot) - a poénok hiánya az nagyon szar...
Ja és a Doom 3, a Doom paródiája, na az egy kurva jó valami... olyan poénok, hogy csirkevető, meg elektromos fogkefe, meg a halálüvöltések...
A Redneck-et nem láttam, de állítólag az még pojénosabb, mint a Blood. Igaz ez (alkohol, böfögés, csirkék szétlövése, meg hasonlók)?
A Hereticben a csirkézés a kedvencem, az marha jó...
Na és persze a jó öreg Doom és Wolf...
A Half-life-t egyszer láttam Voodoo2-vel, hát nem kispályás...
Nekem is a Wolf volt az első, jól elvoltam vele, aztán jött a DOOM. Na az fasza volt! Hajnali 2 kor egy sötét folyosón rámtámadott az a lila-izé... Hátborzongató volt :) Aztán DOOM2, király volt. Utánna jött a Duke meg a Quake. Qvakknak mexereztem a Test verzióját (demó?) és már az elsőpáylánál tobtam ki, nem teccett. Tzyúkot végignyomtam, aztán lett internetem, és hallottam, hogy a Kvakkot lehet nyomni neten. Fogtam ki is próbáltam, el is voltam vele 1 évig, qrva jókat jáccottam magyar servereken. Aztán Quake2 jött a qkvakk 2, Unreal, egyik se ragadott meg, még midnig Qvakkoztam. Már azt hittem sose csinálnak FPS-t meg olyan jól singlere, mitn a doomot/tyúkot, amikor megjelent a Half-life. Újra a "Doomos feeling" et éreztem, megint betojtam 1-2 jeleneten, qrva jó volt. (ez volt a 2. játék a Doom után, amit többször is végignyomtam). Nade aztán folytattam a quaket, mert Hl-re nem volt 1 magyar server se. Aztán néhány lelkes embör beindított egy crackelt TFC servert. Teljesen áttértem Hl-re, Quaket azóta nem is nyomok, csak Hl. (Bár már nem TFC-zek, sajna kevesen jáccák, Counter-strikeot annál többen ;). Végignyomtam az Opforcet is (Küldetés lemez), nagyon rulz volt, csak rövid :-/. Aztán megjelent az Unreal Tournament, meg a Quake3Arena, mind2-t mexereztem, és csalódtam... Még Mindig a Hl-t nyomom neten, bár van bőven Q3 server, mégis, a Hl sokkal királyabb. (nekem a Q3 volt nagy csalódás, UT nem, attól nem vártam sokat :)
Szóval amíg meg nem jelenik a Team Fortress 2, marad Hl. A többi sukka...
Én nem akarok (nem is tudnék) rangsort felállítani a 3D-s akciójátékok között. Úgy se érdekelne senkit... :) De azért felsorolom azokat a címeket, amik szerintem mindenki számára kötelező darabok (voltak). Ha valaki nem ért velem egyet, annak jogában áll. :)
Szóval a nevek (rangsor nélkül (lehet hogy véletlenül kifelejtem valamelyiket: bocs)):
WOLFENSTEIN 3D
DOOM 1
DOOM 2
QUAKE 1
MURDER DEATH KILL
ALIENS VS PREDATOR
KINGPIN
HALF-LIFE
HALF-LIFE: OPPOSING FORCE
UNREAL
UNREAL: RETURN TO NA PALI
UNREAL TOURNAMENT
Ha esetleg valaki szeretne e témában szavazni, az levezetheti efféle perverzióinak egy részét ITT.
Filburt semmi ilyet nem tapasztaltam... (mar vagy 10szer vegignyomtam :)
Ja, keszul a jedi Knight fOI!tatasa Obi-Wan cimmel. Az uj 576-ban van belole egy rakas kep. Utos egy darab lesz az biztos. Ja, meg fantsztikus fenykard-parbalyokat igernek bele :) Pedig az mar a Jedi Knightban is IO! volt...
Erről jut eszembe (Jedi Knight).
Valahogy kimaradt az életemből, de az összes ismerős panaszkodott, hogy kb. 1/2 vagy max 1 órás játék után kitört rajtuk a tengeribetegség, zöldültek, mocorgott a róka meg ilyesmik és ezt a fegyverek lengésére vezették vissza.
Kedves Filburt és Locklear!
Az a beszólás csak vicc volt. Nem én találtam ki ezt a stílust. Egyszer valahova egy szomorú eset kapcsán beírtam: "Sírok". Erre valaki visszaírta, hogy "Endi, ne nevezd síroknak szegényeket..." :-))).
Szóval csak vicc volt, ezer bocs. Nem tetszett? :-)))
Azért annak örülök, hogy a Jedit más is jónak tartja. Nem tudtok még hasonló játékokat?
Ja, egy poén: játszottam egy Tomb Raider féle játékkal (lehet, hogy pont az volt), na mondom: a Jedi Knight után ez olyan, mintha egy mozgássérült lennék (elnézést kérek a mozgássérültektől). Erre jön egy barátom (szintén JK fan), ő is pont így fogalmazott... :-). De ugyanezt mondta a P. Menace-re is, az is egy szörnyű játék...
Apropó Jedi Knight... valahonnan töltöttem le pályákat hozzá, de a mai napig se tudom, hogy kell elindítani őket a játékban.