Mellesleg kár, hogy nincs. A legunalmasabb versenyt is nézhetővé tette...
Be kell vallani, nem a F-1 a legizgalmasabb sport a világon, versenyautók körbe-körbe órákon keresztül, egyedül a balesetek izgalmasak, esetleg az előzés, de az se túl gyakori.
Na tessék. Egy 8 éves topik. Remélem lacika folytatja a sivatagi kalandozásait, hogy ne kelljen majd a F1-es közvetítéseit elviselni. Egy dolog tény. Versenyezni már jobban tud, mint közvetíteni :D
Nem nagyon volt szó Jenő alkalmazásának (szerintem) igazi okáról. A Laci egyszerűen nem a királyi TV alkalmazottja, Jenővel ellentétben. Így Palik Lacit külsősként alkalmazni nyilván drágább lett volna, ezért az MTV ismert anyagi helyzetében valószínűleg ez döntött a Jenő mellett (ezért döntött a Jenő saját maga mellett). Szerintem is maradhatna az FTC-UTE mellett kizárólag, de ehhez ki is kell fizetni a Palikot...
Frankl Andrást szerintem méltatlanul szidjátok. Ha olvastátok a könyveit, azokból nyilvánvaló, hogy bennfentes az F1-ben. Mikor Niki Laudát ő igazította el Londonban, vagy mikor Berger körbevitte őt a Ferrari tesztpályán az (akkor) új F355-ben. A magyar futamokon rendszerint tolmácsolt csapatoknak, stb (én is csak egy könyvét olvastam). Ezektől nem lett jobb riporter persze, felvágnia sem kéne ezekre, de a fennfenntességét nem lehet megkérdőjelezni.
KoLa:
A Palik számomra elsősorban nem a fantasztikus szakmai hozzáértése nyűgözött le, - amit szerintem te számonkérsz rajta - megjegyzem, szerimtem sokkal több van neki (már az F1-et illetően) mint a Jenőnek. Szóval én azt szerettem benne, hogy végre leszámolt, a "közvetítsünk unalmasan, hogy a néző minél jobbat aludjon". Amikor nem a Palik közvetíti a Forma 1-et, akkor (halál komolyan) elalszom. Miért baj az, hogy kiabál? Tekerd le a volumét. Miért baj az, hogy néha hülyeségeket mond? Lehet rajta nevetni.
Végül pedig sokkal jobban képben volt a versenyt illetően, mint a Jenő. Nézted a Jenő közvetítését. Na ő nem tudta, hogy ki hanyadik helyen áll, ő elsiklott fontos és lényeges momentumok elle. Szóval ezért szeretem én Palik Lacit. Egyébként a szállóige az úgy szól, hogy "Hova tünt Damon Hill, de hova tűnt Damon Hill?"
Repesz, wolverine:
Hmmm..., igazat kell adjak nektek, elhamarkodtam. Én is kb. három futam után már szinte kivülről fújom, hogy ki-kicsoda, és milyen autóban. Szóval, egyetértünk.
FatMo:
Valaki fejtse már ki, hogy mi a fene volt a jó Palikban! Az a fajta hangulat, hogy néha nulláznom kellett a hangerőt a TV-n a hülye ordibálása miatt? Vagy az, hogy néha (nem is olyan néha) teljesen képtelen volt követni a versenyt, és láthatóan azt sem tudta, hogy mi történik a pályán, ki volt már a boxban, ki nem, ki esett ki, stb... Jó esetben tudta, hogy kik autóznak az első három helyen...
Vagy a szállóigévé lett mondása hiányzik netán: "De hol van Damon Hill? De hol van Damon Hill?"...?
Szerintem a Palik csak annyira volt képes, hogy a képernyőn látható dolgokat ABSZOLVÁLJA, semmi háttérinfót nem tudott mondani. A Dávid Sándor tette volna, de csak több felvonásban volt képes, mert Lacikánk bizony bele-bele kiabálgatott, soxor azért, amin amúgy is látunk.
Ha én tehetném, benyomnám a stábba a Gundel T. Gábort, akkor aztán lenne szórakoztató közvetítés.
Valakinek válaszolt már a Jenő? Javaslom, hogy ne csak a Jenő a-mail címét bombázzuk a Palikért, hanem az MTV sportosztályának központi, valamint az MTV központi e-mail címét is. Úgy néz ki, hogy Knézy Úr nagy ívben lekakálja a nézők véleményét. (Vajon elolvassa egyáltalán az e-maileket? Lehet, hogy azt sem tudja mi az.) Küldjünk neki faxot, vagy levelet! Ki tudja a Knézy fax számát?
kola!
Egyrészt wolverine-nek kell igazat adnom, a kocsikat azért már csak fel kellene ismerni!! persze lehet, hogy fekete-fehér monitorjuk van... Másik pedig, hogy én (amatôr motorsport rajongó) már legkésôbb a 3ik futam után ismertem a kocsikat, pedig csak egyszerűen annyit csinálok, hogy nézem mindegyik futamot beleértve az idômérôket is "monitor" elött.
Szerintem is ki kéne próbálni új embereket, bár a Dávid-Palik párossal nekem sem volt bajom, és bár mostanában nem láttam otthon Forma-1et, gondolom így tényleg nincs meg az a hangulata.
A Eurosport viszont egy nagy rakás sz.r volt mindig is, elsősorban azért mert képesek _élő_ közvetítést megszakítani néhány idióta reklám miatt (de a mennyiséget tekintve úgy is mondhatjuk, hogy a reklámot szakítják meg a közvetítéssel), és sokszor pont a legizgalmasabb rész marad ki. Ez pedig a reklámozónak is többet árt mint használ (a többség a pokolba kívánja).
Szoval MTV1(és2) sportkozvetítések a királyok (még Knézyvel is :-) )
Na ja, dehát akkor sincs olyan sok választási lehetőség, lévén egy teamnek max. 2 autója van, és általában nem olyan könnyű két team kocsijait keverni... mellesleg ki nem állhatom az "off tube" közvetítéseket, márpedig az MTV-s F1 és a magyar Eurosportos CARt is az... Bye
:"igen, most láthatjuk, ahogy az egyik versenyzô megelôzi öööö..... a másik kocsit" és ez komoly! Talán valamilyen szinten fel kellene készülni azokra az eseményekre amit közvetítenek
Valóban nem túl elegáns, de egy monitor előtt ülve nem lehet egyszerű dolog látni, hogy ki kicsoda... Az a gond, hogy a legritkább esetben közvetítenek a helyszinről.
Hi Dodó! Gené nvét egyféleképpen nem ejtik, és ez a "zsené", lévén spanyol az istenadta. Én magam is a "hené"-re tippelnék, ha közvetítenem kéne (na olyan se lesz soha...) Bye
Hali, hozzászólnék, de csak a lényeghez, mert bocs, de nem volt időm végigolvasni a topicot.
Szóval, nem igazán értem, hogy mi csuda hiányzik Palik Laciban Nektek. A harsány üvöltözése, netán az, hogy néha egészen mást mond, mint amit én a képernyőn látok?
Nem vagyok Knéziért sem oda, de Palik után felüdülés szerintem.
Sokkal jobban zavar, kifejezetten irritál az MTV1 arroganciája, amikor gondolnak egyet, és (valami hülye másik műsor miatt) felvételről adnak egy futamot, vagy időmérő edzést (mint legutóbb is).
Ja, és néha kimehetnének egy-egy futamra közvetíteni (ne csak itthon), azért az mégis más, mint egy monitor elött...
hello dodo
sajna nekem vlami sz@r kábelem van és az "élôk" 90%-a magyarul jön. Én nem hallottam Vitárt CART-ot közvetíteni (szerencsémre) csak a Gyulai Balázst, de neki sikerült MAJDNEM megutáltatnia velem ezt a sportot. Pl. a ilyenekkel :"igen, most láthatjuk, ahogy az egyik versenyzô megelôzi öööö..... a másik kocsit" és ez komoly! Talán valamilyen szinten fel kellene készülni azokra az eseményekre amit közvetítenek, de nem akaródzik, és ez Knézy-re is vonatkozik. Palik már a vége felé kezdte ismerni a kocsikat meg a bukókat.
Ültessük Palik Lászlót az MTV elnöki székébe! Közvetítse ő a parlamentet. Akkor legalább az is izgalmas lenne! Csináljon ő interjút az Orbán Viktorral a Feledy helyett! Viva Palik!
Tudom, hogy óriási mázlim van a eurosporttal, és remélem, nem is fogják elcseszni. Egyszer volt alkalmam Vitár Robi bát hallgatni, azt hiszem nem kell ragoznom. Az olyan közvetítéseket Mute-tal lehet csak hallgatni.
A CART közvetítések pedig mindig élőben mennek, úgyhogy általában vasárnap este van (kivéve, ha Ausztráliából vagy JApánból van a futam).
Új közvetítő? Nos, szerintem van egy-két újonc, aki most tanulja a televíziózást, belőlük kellene valakit kiszedni. De úgy vélem ez nem a mi dolgunk, vannak ugyebár "szakemberek" is a TV-nél.
Üdv, Dodó
ui.: Mondja már meg valaki a Knézynek, hogy MArc Gené, az Márk Zsené és nem Márk Hené.
Ma reggel már Bochkor is emlegette, hogy eltűnt Palik Laci a F1 közvetítésekből. Biztos attól fél, hogy nem lesz jó anyaga a továnni effektekhez. Hát szegény Knézyből nem hiszem hogy bármikor effekt lenne. Ma valaki Damon Hillt kért. Jó volt hallani egy kicsit Palik Lacit.
Bár én egyetlen egy Palik által közvetített futamot sem láttam, tavaly még jól szórakoztam a futam másnapján a Cappucino kritikákon. Még mixet is csináltak a Palikról. Szóval hiányzik.
"megy a harc, nők a -Palik- ellen"
jenci
u.i. ez a jenő nem az a Jenő
Neked nagy mázlid van, hogy tudod még angolul fogni a Eurosportot sajna nekem az élô közvetítések magyarul jönnek :( azóta el is szoktam a CART-tól. Hozzá teszem szerintem Eurosport nagyon sz@r lett. Mikor vannak most CART közvetítések? Az annyíra király amikor bekacsolják a pilota és a box közötti beszélgetést!! Hogy ne legyek off-topic Frankl csak arról tud beszélni ki mennyit keres, mekkora vagyona van és hogy ô milyen nagy király, mert mindekivel puszi-haver! Tényleg kellene egy új valaki, de ki? A "szakértô" srác meg szerintem is zavarba volt. Belejön majd! Ô maradjon!