Keresés

Részletes keresés

koldoknezo Creative Commons License 2006.03.11 0 0 34
Jelenleg mi a Thürmer-féle Munkáspárt álláspontja Milosevityről? És milyen az MSZP kapcsolata a Munkáspárttal? Tudja valaki?
koldoknezo Creative Commons License 2006.03.11 0 0 33
Nézzük csak, ki hogy viszonyult hét évvel ezelőtt Milosevityhez?
Gerald Creative Commons License 1999.04.09 0 0 32
A nagy hevületben nem feledhető múlt hétvégén a pápa külön megbizottja is bájcsevegett. CNN és a szerb nyilvánosság örömére. Különben is mikor láttatok a CNN-en komcsi magyart, ezt KJ sem élthette meg. Az egészről meg azt gondolom mint most a kinaiak: kereskedni pedig muszáj, ha nem birjátok egymás szagát hát mi majd áthidaljuk.
BOB Creative Commons License 1999.04.09 0 0 31
Ok, egyetértünk, én sem mondtam hogy hinnye de jó 5let volt.
A véleményemet leírtam egy másik topicban, ha akarod, olvasd el.
Na itten van
Előzmény: medve (30)
medve Creative Commons License 1999.04.09 0 0 30
Kedves BOB!

A híradások szerint a Kovács-Tabajdi nyilatkozat nem nevezi meg a valódi felelősöket. Népírtás folyik, nem vehető egy kalap alá ma szerb és koszovói albán. Hitler idejében sem volt mindenki fasiszta és antiszemita.
Nem volt szerencsés, az egész csak arról szólt, hogy az MSZP-nek ne kelljen mindenben a kormányt követnie. Ne feledd: még az SZDSZ se szavazta meg a bizottságban (ami azért manapság nem semmi).

Előzmény: BOB (27)
Törölt nick Creative Commons License 1999.04.09 0 0 29
off
Kedves Speaker, ebben a topicban még nem olvastam a kormány kiváló gazdasági teljesítményéről, meg a bolsik fanyalgásáról. Mileszmán? Nelustálkoggy!

(Bocs fiúk, tudom, nem volt szép...)
on

medwe Creative Commons License 1999.04.09 0 0 28
(szia preno, rég láttalak! :)))))))

1. első benyomásom, amikor megláttam a két seggfejet kezet fogni: összenő, ami összetartozik, zsák és foltja, stb. Egyik szalonképtelen a másikkal. Meg ilyenek.
2. a második: ma reggel. Kereskedelmi rádió híreiben a megbeszélés főbb pontjai: imho nem is olyan rossz. Legalább kommunikál valaki itthonról ezzel a vadállattal, aki elmondja, hogy hiába NATO tagság: nincs velünk baja.
3. Mi a kifogás a szerbekkel való barátkozás ellen? NE tessék egy kalap alá venni egy népet és a szélsőségeseiket, még akkor se, ha utóbbiak sokan vannak és nagy lármát csapnak.
Biztos vagyok benne, hogy a szerbeknek minimum a fele a pokolba kívánja Milosevicset, csakhát a diktatúrában nemigen szokás az ilyen érzelmeket nagydobra verni.

BOB Creative Commons License 1999.04.09 0 0 27
Én azért a dolgot kettéválasztanám.
Az egy dolog, hogy Kovács és Tabajdi valamiféle szolidaritásáról biztosította a szerb NÉPET, hiszen deklaráltan a NATO sem a szerb nép ellen harcol, hanem Milosevics ellen. Az indítvány egyébként nem volt túl jó ötlet, de megmaradt a politikai tisztesség határain belül (legalább ennyi).
Thürmer viszont (mondjuk ki): nyíltan színt vállalt egy etnikai alapú népirtás mellett. Ha ez lenne mondjuk Magyarország hivatalos álláspontja (amit legmerészebb rémálmaimban sem merek elképzelni), akkor holnap Romániában és Szlovákiában minden további nélkül elkezdhetnék irtani a magyarságot, hiszen mi is síkra szálltunk egy etnikai tisztogatás mellet. Thürmer lépése ezért rendkívül veszélyes.
Egyébként van ráció abban, hogy Magyarország egyféle "békeközvetítői" szerepre vállalkozzon szomszédos ország lévén, de szigorúan csak azon az alapon, hogy MAGYARORSZÁG A NATO TAGJA, azaz elkötelezett az egyik oldalon.
Tudom: minden éremnek két oldala van, és a szerbek szempontjából ott valóban intervenció folyik a szerbek ellen, de Magyarország úgy döntött (szerintem helyesen), hogy a XX. század végén a nemzetállamok kérdésénél fontosabb az etnikai tisztogatás megakadályozása.
medve Creative Commons License 1999.04.09 0 0 26
kedves mindenki!

Az, hogy Thürmer kiment, egy dolog. Ő is legalább következetes. De engem is a nyíltan vállalt MSZP-Munkáspárt együttműködés sorsa izgat. Ezen a héten ez volt a második cikije az MSZP-nek. A Kovács-Tabajdi szerb népnek szóló üzenet parlamenti iondítványa is elbukott, még az SZDSZ sem szavazta meg.

Előzmény: brendi2 (-)
prenotalis Creative Commons License 1999.04.09 0 0 25
Kedves brendi2 !

Te olvasol is néha, vagy csak írsz ?!

Előzmény: prenotalis (15)
brendi2 Creative Commons License 1999.04.09 0 0 24
Szomorú, hogy ebből is az jött ki, hogy el kell határolódni a MIÉP-től.
Szajkók!
prenotalis Creative Commons License 1999.04.09 0 0 23
a MIÉP-től ?

természetesen azonnal !
;-)

Előzmény: azfix (22)
azfix Creative Commons License 1999.04.09 0 0 22
És hallotál-e már kedves Prenotalis, arról a kezdeményezésről, amely Kovács László pártelnök úr tollából született és az MSZP-sek is csak félrenézve letartózkodták a magyar-szerb barátságról? Miért az az érzésem, hogy az is, ez is provokáció? A kormány esetleges _helytelen_ reakciójának előcsalogatása?
Politikai felelősség?
Egyébként a skinhead topic-ban többen, például Trebitsch is, én is a rendőrség eljárását találtuk védeni, de nem a skinhead-eket. Egyébként leszel szíves nem keverni a kormányt megtámogatókat olyan ellenzzéki pártok képviselőivel, mint a MIÉP.
Elhatárolódsz?
dekóder Creative Commons License 1999.04.09 0 0 21
Kedves prenotalis!

Én már megkérdeztem napokkal ezelőtt. Ha jól emlékszem MSZP azt válaszolta, hogy ez hivatalos álláspont. (Ha rosszul emlékeznék, akkor bocs.)

Előzmény: prenotalis (19)
Trebitsch Creative Commons License 1999.04.09 0 0 20
Kedves prenotalis,

szövegkutatás folyik, nézz át a Vadászrepülőgép az atomerőmű felett topicba.
Itt lett volna a helye a vitának, de valami rejtélyes okból ott (is) folyik.

Előzmény: prenotalis (19)
prenotalis Creative Commons License 1999.04.09 0 0 19
Kedves Trebitsch !
sajnálom, hogy félreértettél. Nem veszem egy kalap alá kettejüket, pusztán arra utaltam, hogy mindenki követhet el (követ is el) hibákat.
Közben azonban eszembe jutott, hogy van itt valahol egy MSZP-s topic, ott megkérdezem mit is mondott Kovács valójában, és mi a véleményük a Milosevic-Thürmer duóról, mert első hallásra kissé furának tűnik, hogy Kovács ilyet mondott volna.
Lásuuk hát a forrást..
Előzmény: Trebitsch (18)
Trebitsch Creative Commons License 1999.04.09 0 0 18
Kedves prenotalis,

elhatárolódás-ügyileg teljesen igazad van: az, hogy próbáljunk meg már némi tisztességet feltételezni a másikról, az összes létező irányokba.
Úgyis kiderül, ha ír egy néhányat, ha meg nem: mindegy.

Viszont Thürmert és Torgyánt egy kalap alá venni... Ne haragudj, de ez már enyhe túlzás. Nem szeretem Monnyonle doktort, de azért... Nem ugyanaz.
Inkább találó szerintem a párhuzam Szabóalbival. Kissé nagyobb sávhatárral Csurkával, OK. De azér ne vegyünk már egy kalap alá minden politikust és pártot, mer ahhoz bazi nagy kalap kell, és akkor már semmi értelme az egésznek. :)

Előzmény: prenotalis (16)
dekóder Creative Commons License 1999.04.09 0 0 17
Mecsoda különbség, mégis!

:-)

Előzmény: prenotalis (16)
prenotalis Creative Commons License 1999.04.09 0 0 16
ha mondott ilyet Kovács elég nagy hülyeség volt !
Legalább akkora mint amikor - pont egy éve - Orbán kijelentette a Közgázon, hogy a kisgazdákkal nem lépne koalícióra....
Előzmény: dekóder (14)
prenotalis Creative Commons License 1999.04.09 0 0 15
szerintem pedig a politikai bohócok propagandájáról van szó.
Csak az a baj, hogy néhány bohócnak időnként sikerülhet átlépnie a parlamenti küszöböt...
ennyi
Előzmény: josarien (13)
dekóder Creative Commons License 1999.04.09 0 0 14
Egy lényeges különbséget figyelmen kívül hagytál, kedves prenotalis.

Mégpedig azt, hogy a kormánypártok soha nem tettek olyan nyilatkozatot, hogy együttműködnének Szabó Albert pártjával.

Szemben Kovács Lászlónak a Munkáspártra vonatkozó kijelentésével.

(Abban, gondolom, nincs vita közöttünk, hogy aki ma Miloval parolázik, az nem szalonképes...)

Előzmény: prenotalis (12)
josarien Creative Commons License 1999.04.09 0 0 13
Figyú...
Szerintem itt nincs se jobb, se bal oldal. Itt a hatalomra való minden áron való törekvés, és annak elérése után a minden áron való megtartása a lényeg.
Az, hogy milyen elven, milyen zászló alatt történik, az kit érdekel.
Csak adminisztratív jelentősége van: pártból ki -- pártba be...
Előzmény: prenotalis (12)
prenotalis Creative Commons License 1999.04.09 0 0 12
Azt hiszem Trebitschnek volt egyszer egy fejtegetése Diolenhez arról, hogy ha valahányszor egy hülye felbukkan a jobboldalon, akkor hadd ne kelljen már állandóan elhatárolódnia és ha Dió válaszában valami inget meg öltözködést kezd emlegetni azt nem éli túl.
Nos, ha arra vártok, hogy a baloldal elkezdi majd itt mentegetni Thürmert, akkor az a gyanúm, hogy bizony a topic fölött fogtok megöregedni.
Minden oldalon vannak hülyék és minden oldalon vannak bohócok. Ezeknek az egyetlen lehetőségük a feltűnésre ha kilógnak a sorból, amely most Milosevic-csel szemben egységes.
Az érzésem, hogy egyszerűen képtelenek vagytok befogadni, hogy a baloldal nem egyetlen monolit tömb, jól megférnek benne a különböző nézetek és ez nem jár automatikusan párttagok kizárásával mint a MIÉPben Szabóval, a gödöllői FIDESZ szervezettel vagy a borsodi kisgazdákkal történt.

Értetlenül olvastam, hogy miért és mennyi kormánypárti védte a skinheadeket mert támadva érezték magukat, pedig nem láttam itt topicot arról, hogy bármely kormánypártnak el kéne határolódnia Szabó Alberttől vagy Király B. Izabellától (az MDF egykori prominens képviselőjétől) akik - éppen úgy mint Thürmer - megállapodást írtak alá Szaddam Husszeinnel.

Aki ebben a topicban képtelen különbséget tenni MSZP és Thürmer között az társalogjon csak Jobb a Jobbal arról, hogy vajon mitől bukott politikus mondjuk Kovács László. Jól meg fogjátok érteni egymást, ebben biztos vagyok.

A TV-ben egyébként még ma reggel is lehetett látni a Thürmer-Milosevic kézfogást, de remélem ezzel nem zavartam meg túlzottan a médiaüldözési mániátokat.

josarien Creative Commons License 1999.04.09 0 0 11
Ő egy igazi elvhű kommunista, aki a NATO-csatlakozást is ellenezte.
Na most pedig ki kellett rohannia Belgrádba és 20000-es nyelvcsapásokkal bizonygatni annak a hájfejű haverjának, hogy ő meg a többi ex-kommunista nyugdíjjas elhatárolja magát a magyar külpolitikától. Ja koszsovó?! Hát az meg ki a francot érdekel?! Hiszen a komcsiknál az ilyen megoldás sima technológiai kérdés.
Előzmény: brendi2 (-)
rox Creative Commons License 1999.04.09 0 0 10
És a nácizás, az nem zavar ennyire??
Előzmény: dekóder (9)
dekóder Creative Commons License 1999.04.09 0 0 9
A jelzőhalmozás nem mindig ad hozzá a szöveghez. Van, amikor elvesz belőle. És van, amikor egészen egyszerűen ellehetetleníti azt.
Előzmény: rox (8)
rox Creative Commons License 1999.04.09 0 0 8
Elég nagy szégyen, hogy ez a thürmer kiment milosevicshez parolázni. Viszont az is jellemzo, hogy a nácizó szélsobaloldali liberálbolsevik törzsasztal közönség most hallgat, mint az a bizonyos dolog a fuben.
nevtelen Creative Commons License 1999.04.09 0 0 7
Én valamelyik tegnapi lapban olvastam erről. Gondolom az országgyűlési jegyzőkönyvben benne van. Nem nagyon dicsekszenek vele, pláne, hogy ebben a kérdésben a szadesz is ellenük szavazott. Elég hihetetlen nem? A Thürmer ügyben is bizonytalan voltam, mert csak a tegnap esti tévéhiradóban volt benne, ma már egy szó sem sehol. Egy darabig azt hittem, hogy csak álmodtam az egészet, szerencsére mások is látták.
Előzmény: kibic (5)
krezeda Creative Commons License 1999.04.09 0 0 6
Le style, c´est l´homme męme...
Előzmény: Jobb a jobb (4)
kibic Creative Commons License 1999.04.09 0 0 5
Mostanában elég kevés időm volt újságot olvasni. Hol lehet ennek a bocsánatkérés-javaslatnak utánanézni?
Előzmény: nevtelen (1)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!