Keresés

Részletes keresés

bertapi Creative Commons License 2004.11.19 0 0 30

nem rombolni kell a hidakat!

http://www.hirado.hu/cikk.php?id=8661

texaner Creative Commons License 1999.10.28 0 0 29
Mostanra, kezd körvonalazódni a NATO hosszútávú stratégiája a Dunahidakat illetően.

1, Gazdasági károkozás.
2, Természeti katasztrófával (én sajnos még élenken emlékszem az 1955-ös jeges árra) való fenyegetés.

Jó ez nekünk?

PuPu Creative Commons License 1999.04.29 0 0 28
Azért ez nem ilyen egyszerű.
Jut eszembe, állítólag az amik Ercsinél gyakorolják a pontonhídépítést. Tud erről valaki valamit?
Egyébként erről a népi bölcsesség jut eszembe: enni kell, b*szni muszály, - a többit nem muszály...(j ?)
Az eredmény igen látványos, - kárt már okoztak, de még a saját célkitűzéseik töredékét sem érték el avillámháborújukkal. Ciki, hogy erre a villámháborúra mindenki ráfagy...
Egyébként hallottál már nemzeti önérzetről?
Előzmény: bubu (27)
bubu Creative Commons License 1999.04.29 0 0 27
szerintem az a hadsereg, amelyiknek legifolenye van, az at tud menni, ha akar
amelyiknek nincs (ejnye csak varjal, melyik is az?) az sose megy at hid nelkul.

szoval szerintem van hadaszati jelentosege
es, hat _valamit muszaj_ leloniuk.
nem akarnak emberaldozatot, de akarnak latvanyos erdemenyt
talan egyszer a szerb lakossag is gondolkozni kezd. ami nekik generaciok munkaja, meg az egesz orszag, azt miert hagyjak tonkrelovetni? milo hatalamaert?

Előzmény: PuPu (25)
partizán Creative Commons License 1999.04.29 0 0 26
Semmi!
Az, hogy az a kurva amerikai hadiipari lobby egy rakás pénzt bezsebel.
Ez nekik megoldás? Megsemmisítik egy nemzet vagyonát, a másikat nemzetet pusztulni hagyják? Azt hiszem, amerika most baszta el a csendőri pozícióját egyszer, s mindörökre. Többet semmibe nem mer belenyúlni Clinton. (Max. Monicába:-)
PuPu Creative Commons License 1999.04.29 0 0 25
Tán' megvárhatták volna, amíg katonai jelentőségük lesz a hidaknak.
Lebombázni öt perc, - ujjáépíteni kicsit hosszabb. Amelyik hadsereg pedig át akar menni egy folyón, az át is fog menni.
Előzmény: josarien (5)
PuPu Creative Commons License 1999.04.29 0 0 24
Tévedsz. A háború mindennél jobb üzlet.
Előzmény: al bud bundy (-)
al bud bundy Creative Commons License 1999.04.29 0 0 23
vajon a mintegy 100mrd$ kár újjáépítési programjából mennyit fognak a magyarok kapni ?
(gondolom semmit, akárcsak horvátországban...)
al
geszthi Creative Commons License 1999.04.07 0 0 21
BlumiDC,

ez az elmelet lehetne igaz is, de akkor, hogy magyarazod, hogy a dunan lejjebb nem bombaztak szet a hidakat? Ugye mindket iranybol lehet menni.

Ezenkivul nem hinnem, hogy pont a mi embargo szegesunktol tartanank. Romania mintha kevesbe lenne megbizhato ebbol a szempontbol (nem csak viziut letezik a vilagon. Sot!), masokrol ne is beszeljunk.

Az elso mondatod nem ertem, mert mintha azota mar ketto kampec, a harmadik is serult lenne...
Azt viszont nem ertem, hogy a fovaros hidjait miert hagyjak epen. Ott tenyleg meg lehetne benitani az eletet rendesen, ha mindet lebombazzak es akkor talan elgondolkoznanak vegre, hogy megeri-e nekik a Milo vagy sem.

Szoval ez a szerb tamadas kivedese meresznek tunik (nem hiszem, hogy akarnak meg tudnak eppen csinalni), de meg mindig logikusabb mint a dunai hajozas megszuntetese egy felteteles jovobeli dolog (embargo) szinten felteteles kijatszasanak (a mi be nem tartasunk) az elore valo kivedese miatt.
Sajnos nem volt a nato ennyire elore lato eddig...

Előzmény: BlumiDC (19)
Törölt nick Creative Commons License 1999.04.07 0 0 20
Tudod, még a magyar katonai térképeken sem szokták ezekez feltüntetni. De te valami bennfentes lehetsz, pláne hogy még európáról is részletesen van ilyen térképed. jól látod, soltika tényleg "ollyan ecceri hülye"!
Előzmény: soltika (15)
BlumiDC Creative Commons License 1999.04.07 0 0 19
Én úgy tettem fel a kérdést, hogy mi értelme van EGY hidat lerombolni, ha ugyanabban a városban ott a többi? Az a pár kilométeres kerülő igazán semmiség.

Arra tippelek, hogy igazából a dunai hajózás megszüntetése volt a cél: hátha lesz egy "totális" embargó, amit Mo. esetleg nem tartalna be (pl. az újvidéki magyarokra tekintettel)

Pásztörperc Creative Commons License 1999.04.07 0 0 18
Kedves wizard!

Olybá tűnik, Te +' nagyon új vagy errefelé. Hagy békén soltikát, aki már sokkal előttünk itt volt! Ő ilyen. Tartalékolj a tényleges hülyékre: manapság jó a termés.

Előzmény: wizard (16)
al bud bundy Creative Commons License 1999.04.07 0 0 17
tessék....?

al

Előzmény: soltika (15)
soltika Creative Commons License 1999.04.07 0 0 15
urak,hölgyek /gyerekek?/
Ha van nektek Európa térképetek és azon belül olyan amelyik Magyarországot ábrázolja a környező országokkal és ha még a Jugoszláv hadsereg főbb laktanyáit, és harcibázisait is látnátok,akkor talán nem kérdeznétek ilyen marhaságokat.
no néha gondolkodni nem kéne üdv?
soltika/ollyan ecceri hüllye aki mást nem tud tenni/ + Finci kutya /mostanság olyan "barbár"? hidromboló akinek minderről fogalma sincs? Hivatásos a Szerződést komolyan vevő
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 1999.04.06 0 0 14
Nagyon úgy néz ki, hogy a légicsapások nyilvánvaló kudarca után a Nato vagy a szárazföldi offenzíva, vagy a hőbörgős-ökölrázós visszavonulás között választhat.

A döntés pedig az átlagamerikai választópolgár kezében van. Ez tök jó. Ilyen világot képzeltünk el magunknak, nem? :(

Diolen Mobi

jégtörő Creative Commons License 1999.04.06 0 0 13
Ez a háború a szerbek és albánok kivételével mindenkinek jó üzlet. Persze egy kivétel van. Hát persze, mi magyarok azért erre is jól ráfizetünk.
Mi mindig tudtuk hova kell dölgölődzni, hogy a végén jól rápacsáljunk.

Egy dologtól nem félek: attól, hogy az újjáépítésben ( hidak is) mi részt fogunk venni. Az túl jó üzlet lenne, kell az másnak.
Minket külömben is vagy ötven évig nagyon fognak arrafelé utálni. Az amerikaiaknak már rég megbocsájtanak, amíg a magyarokat még mindig rühellik. Még egy ellenséggel több a szomszédok között. Ez a NATO hozadéka.

Hun Creative Commons License 1999.04.06 0 0 12
Még szerencse, hogy egyetlen egy ember nem tartózkodik soha semmilyen katonai objektumon, se hidon, se semmiféle olyan helyen, amit Új Nagy Barátunk telekúr bombával. Így eshet meg, hogy nem halt meg senki, legfeljebb egy-két ember, az is tripperben.
texaner Creative Commons License 1999.04.06 0 0 10
Azt hallottam, hogy egy amerikai szenátor állitólag azt nyilatkozta, hogy a Vajdaságot egy a Koszovóihoz hasonló, de a magyar kissebbség elleni nemzeti tisztogatás elkerülése céljából Magyarországhoz kellene csatolni. Látott, hallott valaki ilyet a CNN-n vagy más amrikai csatornán? Igy van értelme a hidak lerombolásásának.
Pásztörperc Creative Commons License 1999.04.06 0 0 9
Előző két passzusomat összegezve: amíg arról van szó, hogy "el kell lőni" a lejárt szavatosságú rakétákat, az ami tv.-hozás boldogan támogat minden akciót, mert az U.S.Army készleteinek pótlását a NATO fizeti (tehát mi is), viszont a megrendeléseket egytől egyig az amerikai hadiipar kapja — a "háború" (valójában kettős népirtás) tehát nyereséges. Szárazföldi beavatkozás veszteséges lenne.
Pásztörperc Creative Commons License 1999.04.06 0 0 8
Kedves keyser!

Milosevics nem hülye. Senki előtt nem tetszeleghetne az ártatlan áldozat szerepében egy ilyen kósza kaland után. Mellesleg: a NATO tagságnak vannak előnyei is. Ilyen például az a minősített eset, amikor valamelyik tagállamát (ez esetben minket) megtámadja egy olyan, külső fél, akit az USA elnöke/tvhozása nem szeret. Akkor tényleg bevetnek apait-anyait.

Előzmény: keyser (2)
Pásztörperc Creative Commons License 1999.04.06 0 0 7
Kedves GLászló!

Nem tudom, emléxel-e arra klasszikusra, hogy "egy francia katona sem akar meghalni Danzigért"? Vietnam óta tök biztos, hogy NEM lesz NATO szárazföldi hadművelet. Minden amerikai szenátor/képviselő pontos közvéleménykutatási adatokat kap arról, hány %-ot ront újraválasztásának esélyein akárcsak egyetlen amerikai áldozat is...

Előzmény: GLászló (0)
ouzo Creative Commons License 1999.04.06 0 0 6
Mert nem építenek sehol külön hidat a katonáknak, nincsen polgári híd, sem polgári vasútvonal, sem polgári olajfinomító. A háborúval egyébként én sem értek egyet, különösen, ahogy most csinálják.
Előzmény: al bud bundy (4)
josarien Creative Commons License 1999.04.06 0 0 5
A háború már csak ilyen.
Elvágni az utánpótlást, esetleg a gáz,-víz szolgáltatást, ha azt is vezettek a híd szerkezetében. Hát ezért van értelme...
Előzmény: al bud bundy (-)
al bud bundy Creative Commons License 1999.04.06 0 0 4
ilyen alapon karthago II-t kell játszani,. és be kell vetni sóval egész szerbiát...
al
Előzmény: Gen (3)
Gen Creative Commons License 1999.04.06 0 0 3
Ha egy "Polgari" hidon akar csak egy loszert szallito teherauto atmegy akkor az egy haboruban mar katonai objektum :(
keyser Creative Commons License 1999.04.06 0 0 2
Azért is lehet, hogy a szerbeknek eszébe se jusson elindulni Magyarország felé.
al bud bundy Creative Commons License 1999.04.06 0 0 1
lehet egy háborút szeretni?

esetleg a nemek a harcát...de az egy mástéma és más topic

al

GLászló Creative Commons License 1999.04.06 0 0 0
Nem vagyok katonai szakértő (sem) de azt gondolom, hogy a NATO most azon munkálkodik, hogy egy esetleges szárazföldi beavatkozást Koszovóban előkészítsen. Ennek egyik eleme az, hogy a jugoszláv szárazföldi csapatok odairányítását és azok ellátását megakadályozza. Hát talán ezért. gyűlölöm ezt a háborút is, nem tehetek róla.
al bud bundy Creative Commons License 1999.04.06 0 0 topiknyitó
én alapvetően egyetértek a nato bombázásával, de valaki megmagyarázhatná nekem miért kell a polgári közlekedést is biztosító hidakat lerombolni?

néhány éve a mostari híd felrobbantása nemzetközi felzúdulást keltett ...most meg mindenki hallgat

csak nem az húzódik meg e mögött, hogy
" a háború jó üzlet -- ennél már csak az újjáépítés jobb üzlet!!!"

al

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!