Na most, Wagner bajtársat vajmi kevéssé kéne csesztetni, egyrészt Ő legalább szóba elegyedik velünk, másrészről köztudottan jó ember. A közmondás is megaszongya, hogy aki a virágot szereti az a virágboltos.
Hi,
most latom csak, hogy a 'moderator' Uj Vendeg :-)
Egyebkent provat velemeny, hogy a 'Kadar Monika' sokkal szemelyesebb (bajosabb :-) mint a 'moderator'
Hi,
szoval az ugy volt, hogy megujabb vendegkent kiprobaltam (aki lama, az ugye lama:-) a teszt lamaknak topicot, hogy hogyan reagal....-ra. el is szalt rendesen (keki load-ja 5 korul lehet...) aztan, mivelhogy eppen 30 oraja nem aludtam es (ugye Wagner Ur :-) ez Pofa Sörök nelkul nehezen birhato, keszitettem meg vagy 2 topic-ot teszt lamaknak n+1, reggel jottem ra, hogy legjobb lett volna semmit sem csinalni.
Beneztem, es mit latok! nem is csinaltam semmit :-) Szoval nekem egy kellemes kis megnyugvast okozott a lathatatlan karbantarto gondoskodasa.
Ne feledjetek, az Internet nem demokratikus, hanem decentralizalt.
Valami eszement baromarcú megint megpróbálja hazavágni az "Indul a légitámadás 3." című, egyébként teljesen normális topicot.
Mostantól mérem az időt mennyi idő alatt észleli és szünteti meg a moderáció a hibát. Hogy segítsek magam is elhelyeztem egy "olyan" hozzászólást, hátha arra hamarabb vetődnek.
Nos, kedves moderátor úr, ha már ilyen szépen elmagyaráztad a dolgokat, én rávilágítok a bökkenőre. A topicom (ameddig én láttam) nem sértette senkinek az emberi jogait - nem úgy, mint egyes politikai és szexuális témájú topicok -, ha meg valakinek a szépérzékét sérti, akkor ne kattintson oda. Wágner úr, te még csak esélyt sem adtál NEKEM, hogy lássam, mi miatt tüntetted el a topicomat. Ezek után a minimum, hogy valamilyen módon olvasásra hozzáférhetővé teszed számomra.
Ami pedig a háttérinformációkat illeti a Ragika&tsai-féle topicról, nem olvastam őket, nem is hiányzott. Mi jogon vettétek az enyémet azzal egy kalap alá?
Végül: hogy én ilyen témákban "lelem örömömet", még mindig gyermekibb és ártalmatlanabb, mint a moderátorok morbid buzgalma. Indokolni persze nem kell utána, ugye, drága Wágner úr?
Stöki,
gratula, kevesen ismerik be, ha tévedtek! Én pl. soha nem tévedek. J
A megkeseredés pedig nem jelemző derűs és kiegyensúlyozott egyéniségemre. A saját játékomat juszt se rontom el mások miatt (ezért kerülöm most már hónapok óta a politikát). Ha a régi törzsasztal hangulatára vágyom, azt megtalálom máshol, de itt is akad néhány jó téma, amihez szívesen hozzáöntöm a saját (temérdek) bölcsességemet.
Most, ahogy így olvasom az eszmefuttatásodat, be kell látnom, hogy valóban nem gondoltam végig, hogy mit is jelentene egy ilyen "gusztustalan" topic a T.asztalon. Szóval: igazad van, nagyon nem jött volna be a "Legundorítóbb dolgok" a Nettó Fórumon, revideálom nézeteimet.
Remélem, hogy ezt Liam is be fogja látni.
Ami meg Csülököt és a többi megkeseredett nosztalgIKONt illeti, remélem, most feldobódtak egy kicsit. Íme egy új user, akit Wágner Úrnak sikerült meggyőznie...:)
Stöki
(No, szívjuk is el a békekorsót...Amstellel, természetesen...)
Nézd, drága jó Csülök írósztrovacsek, én nem vállaltam azt, hogy bármiféle hegyre kínlódjam fel azt a hordót (nem vagyok szőrkesztyűségi ember, csak egy szimplán stabil instabil), ás csak annyit igértem a Nagy Kopas Zembernek, hogy ha épp arra támolygok, akkor rágurítom azt a hordót (üresen) a békétlenkedőre, mer'hogy a bennelevő drága nedüt sajnálnám az olyantól, aki maga sem isz, de másokat sem hagy...
Dear old sztrovacsek, azt hiszem sziszifuszi dologra vállalkoztál. (Tudod, az Sziszi egy olyan illető, akinek egy hordó sört kell felgurítania a hegyre, aztán mire jóizűen megihatná, folyton legurul, és egy nyamvadt isten se szólt neki, hogy vagy tegyen alá egy követ, vagy igya meg odalent! Szóval igen szomorú történet.) Azt hiszem, nincs értelme itten győzködni a népeket, ez már nem a régi tisztességes lebuj, ahol becsületes martalócok hadonásztak a széklábakkal, itten már alattomban szúrnak, rúgnak, köpnek. Hagyd őket!
Na, hogy öntsünk tiszta... izé, szóval, (kőbányai) világos legyen... :))))
----------
Csak egy percet gondolkodjunk el azon, hogy mivé válik egy "Legundorítóbb dolgok" topik, amit Liam sztrovacsek annyira hiányol... Azonnal megkezdődik az alulmúlási verseny, belenyomják a legtrágárabb szövegeket, a legmocskosabb képeket és linkeket, aztán, mint most a Politikában történt, megjelennek a rasszista dolgok, és szépen igy megy tovább - mindezt persze úgy, mintha "elitélően tennék", hiszen már a topik címe is "undorról" szól.... A TopikGazda meg széttárja a kezét, hogy "ő nem is igy gondolta, csak ezek itt belerondítotak a topikjába, ő mit tehet erről, ő ártatlan...." - és ez még a szerencsésebb eset, mert mosakodhat, azt ugyanis kétlem, hogy bárki elismerné, hogy mindezt eleve szándékosan csinálta, mert ezekben az ocsmányságokban leli örömét.... Ugyanakkor az ilyen indítás csak úgy értelmezhető, mint "felhívás keringőre", nem is várható más tőle már a kezdet kezdetén.
Azt csak hozzáfűzném ehhez, hogy a legutolsó hozzászólást tartalmazó topikok automatikusan felkerülnek a Netto címoldalára, azaz minden betévedő óhatatlanul is látja, sőt, úgy vélheti, hogy ez az "ajánlat"...
Sajnos a Tasztal programja nem teszi lehetővé azt, hogy maga a hozzászóló, vagy a TopikGazda saját maga "tartsa tisztában", azaz utólag javítsa, "moderálja" a saját hozzászólását, a saját topikját - megjegyzem, van ilyen technikai megoldás, s ahol használják, sokkal kevesebb szükség van külső beavatkozásra.
Még egy "technikai infó" - a törölt üzenetek nem tűnnek el, azaz nem törlődnek igazából, hanem fizikailag fenn vannak a szerveren. Még mindig folyik a vita és nincs döntés arról, hogy ezeket külön kívánságra hozzáférhetővé tegyék-e, ez csupán a T.Ig-en múlik (meg természetesen a Kekin), a Tasztalosok közül elég sokan javasolták ezt, de mást nemigen tehetnek.
--------------
Drága jó sztrovacsekok, mindig is mondtam, hogy nem árt előbb(helyett) inni Egy Pofa Söröt és csak azután írni... :)))
Abszolút újfiúként szólva a témához (a referenciaanyagot természetesen elolvastam és a két eltüntetett topicba is volt szerencsém belepillantani):
Lehet, hogy most kapok egy virtuális lincselést, de nekem semmi bajom a Mónikával. Eddigi működése kisebb-nagyobb zökkenőkkel, de szerintem összességében korrektül zajlott. Én spec. el nem tudom képzelni, hogy a napi négyszámjegyű hozzászólást ÉN hogyan moderálnám. Valószínűleg pár nap alatt cérnára kopnának az idegeim, nem utolsósorban az alant olvasható "fröcsögjünk egymásra, gyerekek"-stílusú hozzászólások miatt. Liam, szerintem ezt az ügyet kissé felfújtad. Az általad megsiratott topicok ("Mi a legnagyobb gusztustalanság" 1-2.) szerintem éppen határeset volt. Poénnak poén (szó mi szó, annó gólyatáborban mi is rendeztünk a gólyáknak gusztustalansági versenyt - a győztes produkcióját inkább nem említeném), de erősen kétséges, hogy ez a téma Törzsasztalra való-e. Mónika szerint nem volt az, szerinted meg igen (szerintem is, egyébként). Mónika úgy vélte, hogy ez már azér' durva, és törölt. Ezért nem tehetünk szemrehányást neki, mert a dolgát végezte. Okokat, pláne magyarázó üzeneteket meg kár keresned. A delete oka nyilván az volt, hogy Mónika nem szívesen látta a témát a Törzsasztalon. Ennyi, el kell fogadni, kész. Magyarázó e-mailt, vagy üzenetet meg nem tudom miért vársz: azt hiszem, olvastad a loginod kreálásakor a játékszabályokat, és ott az ilyen esetekre külön felhívták a figyelmedet. Másrészt szerintem Mónika dolgozik annyit, hogy ne érjen rá minden egyes törölt üzenet és topic után magyarázólevelet pötyögni. No, egy szó, mint száz: a topico(ka)t én is sajnáltam, szaftos kis anyag lehetett volna belőlük, de teljesen megértem Mónika lépését. Liam, neked meg azt javaslom, hogy keress rá az Altavizslán a "Netikett" címszóra, és olvasd el a result-okat...
Stöki
Ja, és Wágner Úrnak üzenek, hogy Amstel rulz forever (pláne a Bock)!
Mondjátok már meg, hogy melyik topik lett eltüntetve? Lementette valaki? Mert akkor please email me.
Amúgy meg: ha a moderátorként egyedül Mónika van megnevezve, akkor vigye is el minden moderálásért a balhét. Nem köteles mindenki tudni, hogy egy ideje moderátor csapat dolgozik, mindíg vannak újak is.
Van egy javaslatom. Legyen egy topik, amibe csak a moderátorok írhatnak. Ebben megindokolhatnának minden moderálást, vagy egyszerűen csak a tényt közölnék. Előbb-utóbb látszanának bizonyos tendenciák: kinek mi csípi a szemét.
ember itt az ideje hogy lenyugodj, és ereszdd el az indulatgombócot... nem sok értelme van most minden erre tévedő emberbe beleharapni :(( pláne nem áll jól hogy itt az új seprüt próbálod alakitani... a Wágner szrovacsek meg csak jót akar, mert ha nagyon vered marag körül a vizet, azzal csak magadat lehetetlenited L...
Szerintem válaszoltam a kérdésedre és semmi gyanús dolog nincs, de nem szeretem, ha faggatnak. Mi vagy te, Felügyelő úr? Mer' akkor má' iszkolok is, amennyire csak tudok.... :)))
Semmi bajom nincs veled, csupán a célt tévesztett személyes támadások nem tetszenek, de azt hiszem ezzel te is igy lennél, ha higgadtabban néznéd a dolgokat.... meg egyáltalán nem árt nézelődni, megnézni az italválasztékot, találgatni, hogy mit is érdemes meginni, aztán meg a kocsmatöltelékek "adatait", mondjuk, a sajátoddal kezdhetnéd... :))))
Nem válaszoltál a kérdésemre, ami kezd kicsit gyanússá válni. Figyelem egy ideje a moderátor-témájú megnyilatkozásaidat - hidd el, sok mindent elárulnak rólad, amit magad sem akarsz.
No, és kérhetnék egy teljes moderátorlistát, mondjuk, az emilcímemre? Csak hogy találgassak, kinek nem tetszem. Szerintem neked.
En 7 evig vezettem egy hasonlo forumot. Hosszu ideig probaltam abszolut, beleszolas nelkuli szolasszabadsagot fenntartani (moderalas nelkul), de nem ment. Nem ment, mert mindig vannak olyanok, akik a szolasszabadsag egisze es vedelme alatt, hajlandok tonkretenni a forumot. Sot, voltak olyanok akik sportbol csinaltak. Es akkor mi marad? Egy szabad forum, ahonnan lassan eltunik minden ertelmes ember, aztan csak az alja marad, es vegul mindenki eltunik. TEHAT, ha azt akarjatok, hogy az internetto fennmaradjon, tamogassatok a moderalast. Kell. Anelkul tenyleg nem megy. Ez az egyik.
A masik meg az, hogy valamit kaptok semmiert. Ingyen van, ha akarjatok hasznaljatok, ha akarjatok nem. Nincs kenyszer, ha nem tetszik ugy ahogy van, javaslatokat lehet tenni, de allandoan panaszkodni nem. Illetve azt is lehet, de ne legyetek meglepodve ha senki nem figyel oda.
Vegul: nagyonis ugy nez ki, hogy tisztesseges nyelven mindent ide lehet irni. Ebben lehet hogy tevedek, de magaert a gondolatert meg nem lattam semmit kimoderalni. Ha ezzel valaki nem ert egyet, specifikus peldat kerek.
Szoval, eljunk bekessegben, es azt a nagyon keves szabalyt tartsuk be, hogy mindannyian tudjuk hosszu ideig elvezni ezt a forumot.
Nem voltam sosem joviális, továbbá nem hinném, hogy bárkit is "gyűlölnék" - nem szokásom az ilyesmi.... Akiket megvetek, azokkal pedig nem állok szóba, igaz, hogy nem sokan vannak ilyenek a Tasztalnál. Pontosan az volt a célom, hogy egy kicsit kizökkentselek a tempóból, hová az a nagy rohanás..... egy kicsit higgadtabban gondolkozzál és ne vagdalkozzál össze-vissza, mer' akkor hiába vannak jogaid, még összevagdalod magad véletlenül és másokat is.... nem Sör ez, kérem szépen, hogy elkapkodjuk... :)))
Remélhetőleg megnyugodtál, mer' a jó hideg Sör, mindig üdítően hat, főleg, ha időben jut hozzá az ember...
Az a baj, Wágner úr, hogy kicsit kiestél ebből a joviális-kocsmáros-stílusból (amit nyilván tiszteletreméltóan hosszú munkával hoztál létre), és csak úgy süt az irántam való gyűlöleted és megvetésed a szavaidon keresztül. Ebből is látszik, hogy te lehetsz az egyik nem feltűnősködő moderátor, és a topicomat is valószínűleg te szedted ki (hogy a jogaim megnyirbálásáról ne is beszéljek). Nem jó dolog ez, kizökkentél a tempóból, és nem is vállalod magad. No mondd ki, hogy te csináltad az egészet.
Ha januárban jöttél, akkor épp dúlt a Tasztalon meg az összes többi fórumon is a "moderator-vita", aztán bejött a Nagy Összeomlás és egy rakás topik elszállt a büdös francba - amit sikerült magánarchivumokból összekaparni, felkerült az ISZOLDA "Veszett fejsze nyele" sorozatba.
Szóval, több moderator van, igy aztán nem mindenért pont azt az egyetlen lányt kell szidni, akinek hivatalból fenn van a neve. Végeredményben szídhatnád a Nyírőt is, elvégre ő felel itt mindenért - most a Politikában épp a "moderálás hiánya" miatt készülnek őt feljelenteni, szóval, nem muszáj egy nőt kiszúrni erre a nemes célra.
Másrészt már a bejáratnál ki van írva, hogy "a fórum moderált", ami annyit tesz, hogy ha a moderator nem találja megfelelőnek a beírást, akkor kiszedi.
Ha most azt kérdezed, hogy mi a nem megfelelő, akkor nehezen tudnék erre röviden válaszolni, de a mocsok mindig mocsok marad, bárhonnan is nézzük, továbbá az is, ha valaki szándékosan rongálja a Tasztalt, szétveri a normális társalgást, az nem való ide - ezt a T.Ig. igy deklarálta, én a kocsma hasonlattal szoktam érvelni, de hát kihez mi van közelebb.... :)))