Keresés

Részletes keresés

KoporShow Creative Commons License 2000.06.29 0 0 14
Igen, bammeg!
Előzmény: Devil Inside (13)
Devil Inside Creative Commons License 2000.06.05 0 0 13
Inkább nyissak újat?
Előzmény: KoporShow (12)
KoporShow Creative Commons License 2000.06.02 0 0 12
Szerintem ki**szott f**zsag regi topicokat felmelegiteni. Ugyis meghalnak elobb utobb.
Előzmény: Devil Inside (11)
Devil Inside Creative Commons License 2000.06.02 0 0 11
Felhozom ezt a jól elsüllyedt topicot, mivel mostanában felmerült a Horusz című helyen, hogy kéne ilyent nyitni. Emellett résztvevője voltam egy elég indulatos vitának a kutyák megmérgezésével kapcsolatban.

Érdemes lenne vitatkozni róla, hogy egy vitában mi vezet eredményre ill. milyen eszköz az, amivel nem alázod le annyira a vitapartner, hogy utána ne lásson a dühtől és az egész átmenjen anyázásba. (Ahogy most láttam: FLAMEBE) Irónia, gúny, észérvek, "nehogy már azt hidd", "aki pedig úgy gondolja, dögöljön meg", stb.

Box

Liam Creative Commons License 1999.03.31 0 0 10
Lehet, hogy csak én vagyok így vele, de úgy látom, hogy sokaknak okoz kéjes örömet egy jó kis kioktatás. Tolerancia ide vagy oda, moderátorunk is ebbe a körbe tartozik.
SmartAss Creative Commons License 1999.03.31 0 0 9
Szerintem a téma az elsődlegesen meghatározó. Ha megnézitek azokat a témákat, melyek a hozzászólók emberi sorsát bármely oldalról érintik, sokkal őszintébb megnyilvánulásokat, és lényegesen több toleranciát tapasztaltok. Különösen igaz ez azokra a témákra, ahol a vitatkozók valahogy már "megégették magukat" és tudják, hogy nincsenek abszolút igazságok. A semlegesebb témáknál már könnyebben elmegy a vita marháskodásba, a világnézeti, politikai és értékrendi témákban meg már pillanatok alatt elfogy minden tolerancia. Azok a topicok pedig, amiket szinte azért nyitottak, hogy egy jót anyázzanak benne, tökéletesen betöltik hivatásukat....
myprint Creative Commons License 1999.03.30 0 0 8
Kultúráltan vitatkozni szertintem lehetetlen a magyarnak, mégpedig a vérmérséklete okán.
Utál veszíteni!
Ha még is vesztésre áll a dolog egyszerűen " bekeményit ".
rosszak voltak Creative Commons License 1999.03.30 0 0 7
Nem lehet magas színvonalú, amíg nem gyomlálgatok itt el kissé!
Előzmény: Mr Spock (4)
Liam Creative Commons License 1999.03.30 0 0 6
Ez történik, Anteris! Egyébként nagyon tetszett a hozzászólásod :) pl. az alaptéma értelmességét és a hozzászólók számát megállapító paradoxon - nagyon igaz!
Előzmény: Törőlt_nick (2)
Mr Spock Creative Commons License 1999.03.30 0 0 4
Kedves Liam,

A kérdésem ezzel kapcsolatban a következő: szerintetek milyen az ideális vita, mennyire magas színvonalú
vitakultúrát lehet(ne) elvárni egy teljesen heterogén, részben anonim közösségtől?

Eloszor 1981-ben vettem reszt egy computer vitaforumon. Azota "szenvedelyesen" keresek, talalok ilyen forumokat. 1987-ben at is vettem egynek a vezeteset, ami 1994-ig Washingtonban az egyik legnagyobb vitaforumma notte ki magat. Ugyhogy tapasztalatom van. Szereny velemenyem szerint, eppen a heterogen es nagyszamu kozonseg ami egyszeru kivalasztodas alapjan magas valoszinuseggel fog nehany magas-szinvonalu vitahoz vezetni, persze felhigitva sok kozepes es alacsony szinvonalu beszelgetesekkel. De osszessegeben, meg mindig tobb jo vita lehetseges, mint az ilyen computer-forumok nelkul. Kivetel persze, ha valaki a magas-szinvonalu vitak egyeni szervezesere dedikalja az eletet. A legtobb ember erre vagy nem kepes, vagy nem hajlando, es ezert eppen az ilyen forumok maradnak meg mindig a legjobb "vita-helynek". Osszehasonlitva mas computer-forumokkal, az Internettot a magas szinvonalu helyek koze sorolom.

Gabor

Előzmény: Liam (-)
opi Creative Commons License 1999.03.30 0 0 3
Néhány "klasszikus" darab: Számít-e a méret az ágyban?, Miért ne volnulj be?, Van Isten vagy nincs Isten?, Emancipáció -> boldogtalanság, Miért kell drogpártinak lenni? stb... Szóval azért előfordultak/fordulnak itt értelmes viták is, természetesen mindenhol vannak primitív hozzászólások is.
Előzmény: Liam (-)
Törőlt_nick Creative Commons License 1999.03.30 0 0 2
Szerintem nincs ideális vita, mint ahogy nincs ideális vitatéma sem.
Ha jól körülnézel itt a törzsasztalon, akkor megdöbbenve konstatálhatod, hogy néha elképesztő alaptémákra tódulnak az
emberek, ugyanott építőjellegű topicokra pedig be sem szagolnak ! Végül is nem a sokszínűséggel lenne a baj -hiszen engem se kötnek le mindig a magasröptő dizkurzusok, sőt, van egy idétlen topicom is ("Valódi" Álhírek-topic)- hanem inkább azzal az egyre jobban tapintható trenddel, hogy mindent átsző a tiszteletlenség, a másik megalázása, a hagyományok semmibevétele. Én még nem vagyok túl régi az asztalon, de még az "én időmben" divat volt, hogy a trágárságokat -Ha már mindenképp kikivánkoztak- legalább kipontozta az ember, evvel is kinyilvánítva tiszteletét a többiek iránt. A másik nagy negatívum, hogy emberek nagy vehemenciával topic gyártásba kezdenek, oszt' a preludium után faképnél hagyják az egybegyülteket.
A topic olyan mintha az ember gyermeke lenne! Babusgatni kell, kotlani rajta, mindenkinek mutogatni, életben tartani az utolsó pillanatig !
Vigyázz rá Te is !

Üdv: -ant-

Iwo Creative Commons License 1999.03.30 0 0 1
Hát, két véglet van énszerintem. Az egyiket a Monty Phyton (remélem jól írtam) már lefestette a vitatkozó szobás jelenet képében, a másik véglet pedig az übervita. Ehhez két, kettő, azaz 2 ember kell csak, akik meglehetősen fel vannak készülve szellemileg a vitára. llyenkor ez még szórakoztató is tud lenni.
Törőlt_nick Creative Commons License 1999.03.29 0 0 0
Szia Liam !

Számomra a legideálisabb topic az enyém:
"VALÓDI" ÁLHÍREK topic

Bocsi, de legalább addig sem süllyed a topicod! :-)

Üdv, majd még belesek ide!

Liam Creative Commons License 1999.03.29 0 0 topiknyitó
A probléma már régóta fúrja az oldalamat, és gondolom, nem csak én vagyok így vele. Az Internettó, mint hivatalos vitafórum, érdekes betekintést nyújt a vitaszokás(ok) sajátos világába.
A kérdésem ezzel kapcsolatban a következő: szerintetek milyen az ideális vita, mennyire magas színvonalú vitakultúrát lehet(ne) elvárni egy teljesen heterogén, részben anonim közösségtől?
Ha van olyan topic, amelyik számotokra az ideális vitát/követendő vitakultúrát szemlélteti, kérlek idézzétek azt is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!