Sziasztok, nem tudom mi a virág neve, liliomszerü, ha virágzik, alacsony, a liliomszerüségek fürtökben lógnak rajt, azt szeretném megkérdezni, levághatom -e a leveleit, mert nagyon tönkretették a csigák és nagyon csuna igy.
Gyötör, köszi az összefoglalót! Érzem, más ember lettem eme tudás birtokában. Be is mentem múltkor ide a lokál virágoshoz kérni két szál ne bántsot, egy furcsa szerelmet egy szép titokkal, de elzavartak...
Megvan annak harminc eve is ,hogy orizgetem es szeretgetem , az en viragom : Virag Ibolya . Mar a neve
is szerelmesse tette az akkoriban hozza esendo szivemet .Tizennegy evvel ezelott ,mikor a lanyom megszuletett nem okozott gondot a nev megvalasztasa , egyszeru : V I R A G .Uraim ,Holgyeim Onok elott a vilag legboldogabb kertesze tette tiszteletet .
De a csillagvirág se qszi!!!! Dédelgetésre ő is kinyílik és akkor beszél, beszél, csacsog és csobog és csak nézem az ajkát, hogy a gyöngypatak hogyan árad ki belőle...... szeretem felfogni a gyöngyöző szavakat:-))))))) Oh a tavasz!!!!!!
Kedvenc viragom amit a kedves ad szivbol,szeretetbol. Bar mostansag ,mikor kiviragoztak a facsemeteim es az osszeset vegigsimogattam s becez gettem (a szomszedok hulyenek neztek biztos) inkabb azt mondanam minden viragot szeretek. Mert az illatuk olyan szep erzeseket kelt bennem es szepek es elfeledtetnek velem minden rosszat stb..
Ti is igy gondoljatok?
Moldvai sárkányfű (olykor sárkányfő). Nem az a kimondott dísznövény, inkább a gyógynövény kategóriába sorolandó, viszont nekem a kedvencem, nagyon kellemes citrom-illata van (hasonló a citromfűhöz), a méhek is oda vannak érte.
Öröm látni, hogy ilyen sok virágkedvelő T.Asztaltársunk van!
Részemről a jázmin és a liliom a kedvenc. Alább hiányolt Iwo némi virágnyelv ismertetőt. A minap pont belefutottam ebbe a rövid összefoglalóba:
Virágnyelv
fehér rózsabimbó - ellenálló szív
krókusz - ne bánts
rebarbara - tanács
magyal - elfeledve érzem magam
mélyvörös rózsa - arcpirító szégyen
vörös rózsa - szépség, szerelem
burgundi rózsa - nem tud a szépségéről
retek - jótékonyság
krizantém - az időskor boldogsága
boglárka - gyerekesség
sárga nárcisz - lovagiasság
saláta - jégszívűség
rózsabimbó - szerelmi vallomás
pipacs - vígasztalás
vörös tulipán - szerelmi kinyilatkoztatás
sárga rózsa - féltékenység
fagyöngy - nehézségek
szellőrózsa - elvárás
kék viola - hűség
nefelejts - no comment:)
damaszkuszi rózsa - frisseség
fehér rózsa - érdemes vagyok rád
barackvirág - rabod vagyok
írisz - üzenetem van számodra
fehér margaréta - ártatlanság
pitypang - jóslat
lótuszvirág - furcsa szerelem
borostyán - házasság
provanszi rózsa - a szívem lángokban
sárga írisz - szenvedély
peónia - gondolatok
fehér és vörös rózsa együtt - egyesülés
petrezselyem - hasznos információ
rózsaszín szegfű - női szerelem
mocsári gólyahír - közönséges gondolatok
rozmaring - a jelenléted jót tesz nekem
fehér kamélia - kedvesség
vörös szegfű - (MSZP:)) kegyelem szegény szívemnek
fehér szegfű - távolság
lóhere, négylevelű - légy az enyém
fehér lóhere - gondolj rám
vörös fukszia - ízlés
páfrány - izgatottság
vörös muskátli - vígasztalás
napraforgó - odaadás
liliom - kokettálás
sárga liliom - balzsamos
mirtusz - szerelem
narancsvirág - szüzesség
árvácska - gondolatok
körtevirág - vonzódás
szalma - egyezmény
tubarózsa - veszélyes élvezetek
verbéna - imádkozz értem
rózsabimbó tövisek nélkül, de levelekkel - nem félek többet, remélek
rózsabimbó tövisek és levelek nélkül - nincs semmi, amitől félhetnék vagy amit remélhetnék
egy kinyílt rózsa két bimbóval - titok
Remélem sikerült némi hasznos infót csepegtetni a köz javára (bocs a terjedelemért).
A legkedvesebb virágom a sárgarózsa, amely szirmainak a széle vörös. Ritkán lehet kapni. De bármely virágnak örülni szoktam, már ha kapok.
Rajongásom másik tárgya a sziklakert, mindenféle szebbnél-szebb virágokkal. Épp most áll a kertészetem bővítés alatt...
ez valószínűleg off :-(
lakás nagy, de elég sötét - mert van zsalugáter, azt meg mindig becsukjuk - télen fűt, nyáron hűt, nagyon rulez - csak minden növény megdöglik elég hamar. Meg nem is értünk hozzájuk, azaz vagy túl vagy alulöntözzük szegényeket.
Szerintetek van olyan növény ami ezeket a feltételeket kibírja és jól is néz ki ?
(a penészgombán kívül, de az nincs hálistennek...)
Kedvencem a kaktusz virága. Komoly. :-) Egyszerűen lenyűgöz, amikor egy egész télnyi vacogás és szomjazás után egyszercsak megjelennek a bimbók és kinyílnak a gyönyörűségesen szép virágok. (:-)
A rózsa...hát igen. Szenvedélyes virág. Szerintem csakis különleges alkalomra való. A színe szinte mindegy, fő hogy annak szóljon, aki számunkra különleges, mert egyébként elveszti romantikáját, és csak egy "tessék virág" lesz belőle. Köthető többesével, de mindig páratlanul, csokorba, sőt bokorba, vagy elég egy szál is.
Nem merek többet mondani. :-)
A kedvenc virágom a bíborvörös bársonyos levelű hosszúszárú rózsa, de én is minden virágot szeretek.
Egy időben az volt a szokás, hogy csak páratlan számú vágott virágot illett adni, de most már szokás a páros is. Véleményem szerint jobb az 5, mint a 4, ill. a 3, mint a 2. De ha nagyon sok a virág, akkor már olymindegy.
Az etikett szerint nem szabad a férfiaknak első randevúra vörös rózsát adni, mert az lerohanást jelent, jobb a sárga.
Mokusleqvar!
Ha szereted az illatos virágokat, akkor nagyon jól tetted, hogy szagosbükköny magot vettél. Különben én úgy tudtam, hogy ez gyomnövény, de nem néztem utána mostanság. Mezőkön lehet rábukkanni. Pici rózsaszin, püspöklila virága van. Nem egy egyenes száron nőnek, hanem össze-vissza, és nagyon finom az illata!
Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz belőle, ha elveted!
Nincs egy kizárólagos kedvencem (ezt ne vedd személyes sértésnek, pusztán annyiról van szó, hogy semmiből sincs A KEDVENCem, csak kedvenceim).
Az erdei ibolya (mert olyan kis apró, lila, és nagyon illatos), az orgona (mert olyan "habos", árad róla a tavasz, és isteni az illata) valamint az írisz (különleges a megjelenése, nagyon kecses és dekoratív).
De a többi virágot is nagyon szeretem.
Most kapcsolok, hogy ezek alapvetően mind lilák (tudom van sárga meg fehér változat is belőlük)... :)
A virágok fő erénye a szépségük, de a másik jó tulajdonságuk, az illatuk sem lebecsülendő. Sajnos a manapság divatos nemesített fajták elveszítették eme tulajdonságukat.
Az én kedvencem a frézia, melynek illatát ha megérzem, mindíg a Párom jut eszembe.
Szobanövények közül a viaszvirág a kedvencem. Ha virágzik, esténként földöntúli illattal árasztja el a szobát. Gyerekkoromban bátyusommal versenyeztünk reggelente nektár csepjeiért.
Hát, most beleszerettem a kankalinba (Primula). Mindent teleültettem vele. Ha minden igaz, lesz fátyolvirágom, meg őszirózsám, és kíváncsiságból ültettem köményt. De az nem is igazi virág.