Keresés

Részletes keresés

delfyn Creative Commons License 2001.07.05 0 0 38
Sajtószabadság Magyarországon = "szabad, de NEM LEHET" mint annyi más mindent ma Magyarországon.
Előzmény: polmoderator (37)
polmoderator Creative Commons License 2001.07.03 0 0 37
Fölhozom, mert az összevonás eldugta.
VERSUS Creative Commons License 2001.07.03 0 0 36
a sajtószabadság működik Magyarországon. Azonban a tájokozódás szabadsága nem működik. Bár szinte minden hír és vélemény megtalálható a világhálón és a sokezer nyomtatott médium hasábjain, mégis, az átlagember objektív információkhoz igencsak nehezen jut. Egy politikailag és ideológiailag homogén tömb ellenörzi a sajtó majd 90%-át, aminek a megtörésére 1előrre kevés esélyt látok.
delfyn Creative Commons License 2001.07.03 0 0 35
Sehogy!

Egyébként sziasztok, egy kicsit táboroztam, ismét érdeklődéssel olvasom a hozzászólásokat.

Előzmény: kaanga (34)
kaanga Creative Commons License 2001.07.02 0 0 34
Addig ameddig a politika delegálja a kurátorokat, hogyan beszélhetünk szabadságról?

kaanga

vadállat Creative Commons License 2001.07.02 0 0 33
Nos, persze a nagy általánosságba vett sajtószabadság működik, de ezt főleg makroszinten értem, de ha úgy vesszük ez tele van hibákkal, egyéni hibákkal.

Ha egy országot nézel, akkor az előbbit látod, és ezt nézik mások is, de ahhoz, hogy mindez a gyökeréig működjön, már túlságosan emberek vagyunk, ez utópia. Ahol ez a vonal húzódik, válik a média "szabadabbá" vagy "ellenőztöttebbé".

Előzmény: kaanga (32)
kaanga Creative Commons License 2001.07.02 0 0 32
Ha utópia, akkor miért mérce egy ország, vagy rendszer megítélésénél? Utópia mindenhol?
Van egyáltalán mérőszáma vagy fokozata a szabadságnak?

kaanga

Előzmény: vadállat (31)
vadállat Creative Commons License 2001.07.02 0 0 31
Azt a bizonyos szabadságot, amiről beszélsz, legfeljebb az utópiákban lehetne megközelíteni.
Előzmény: kaanga (30)
kaanga Creative Commons License 2001.07.02 0 0 30
Bevett gyakorlat, hogy beszélgetések során az átlagember azt mondja, hogy sajtószabadság van Magyarországon. Ezt hangoztatja a mindenkori hatalom is, mert a sajtószabadság hiányában a megítélése más megvilágítás alá esne a nemzetközi porondon. Ha a média szabadságát nézzük, akkor több olyan problémával is találkozhatunk, ami azt mutatja, hogy csak látszatszabadságról van szó. A média valakitől, vagy valakiktől valamilyen formában függő viszonyban van. Egyformán feltűnő a hatalomtól és a gazdaságtól való függés. Beszélhetünk egyáltalán független médiáról ( sajtószabadságról) ?

kaanga

rezső Creative Commons License 1999.03.18 0 0 29
Kedves jaccuse!

Azt hittem linkeled, mert azóta sem találtam.

És feltöltöttétek, vagy még mindig beteg a fiú?

Olvastam a feljelentést. Nem nagyon stimmel. Mert például nem román zászlót mondott a bemondó, ahogy Pető idézi, hanem román nemzeti színű zászlót. Ami nem ugyanaz. (A zászló ügyben egyébként sok marhaságot mondtak így is.)

De legfőképpen azt nem értem mi az a "nálatok"? Azt sem tudom, hogy a Mahirt eszik vagy isszák, a Magyar Nemzet szerkesztőségében életemben kétszer jártam 1989-ben, még a Lenin körúton.

Két cikket adtam le. Jelentem tisztelettel Buza szerkesztő úr úgy megcenzúrázta mind a kettőt, hogy visszavettem. Az egyik a nemzeti stratégiáról szólt. Az akkor sehol sem jelenhetett meg és a kérdésről csak két év múlva lehetett a hazai sajtóban írni.

A másik heraldikai témájú cikk volt (1945 óta az első önálló megállapítás az erdélyi címerrel kapcsolatban), és az később a Magyar Naplóban jelent meg. Ott ugyan nem cenzúráztak, de Kulin Feri külö szerkesztőségi megjegyzést fűzött hozzá, hogy azért ők mégsem annyira merészek...

A mai Magyar Nemzet is lelkesen beleavatkozik a cikkek mondanivalójába.

De fogalmam sincs hogy hol a szerkesztőség.

Tehát ki az a nálatok?

Előzmény: Jaccuse (25)
alfalfa58 Creative Commons License 1999.03.18 0 0 28
Kedves Jaccuse!

1. Tudod, én majd’ mindent olvasok… :-)

2. Egyébként - kivételesen - komolyan gondoltam, azon bizonyos "popsztárralkapcsolatosadaactairatok" aláírásai alapján bizony el lehetne indulni.

3. No és ha már valaki bejut a szép üvegpalotába, ugyan nézze már meg, ki engedélyezte a gagyizók arany-árusítását Pelikánilagosan! (Vagy ez már ismert, csak én nem tudok róla? Mint már említettem volt - itt visszatérek az 1. ponthoz - én csak MAJD’ mindent olvasok…) :-)

Előzmény: Jaccuse (27)
Jaccuse Creative Commons License 1999.03.18 0 0 27
Tippelhetek, kedves alfalfa? Dietmar Clodo aláírásával? Ehh, dehogy. Butaságokat beszélek, hiszen ő üveges.

Egyébként ezt hol olvastad?

Előzmény: alfalfa58 (26)
alfalfa58 Creative Commons License 1999.03.18 0 0 26
OFFTOPIC

Ha már az oknyomozó sajtószabadságnál tartunk…

Valahol olvastam, a halálos autóbalesetet okozó fiatal popsztárnak számos rendőrségi ügye volt, ami elintézetlenül ad acta került.

Kérdésem: kioknyomozható vajh', kinek az aláírásával kerültek irattárba elintézetlenül a fiatalember gyorshajtási, etc. papírjai?

[Oszt' még vannak hasonló javallataim…]

ONTOPIC

Jaccuse Creative Commons License 1999.03.18 0 0 25
Kedves rezső!

Ott van az, az archívumban, csak keresgéld tovább! De ha nem akarsz vacakolni, akkor kérd el a kollégáidtól a Nemzet szerkesztőségében.

Apropos, nálatok az oknyomozó újságírók miért nem kérdezik meg a rendőrségi szóvivőt a Kaya-nyomozás lassúságáról? Furcsa, hogy 7 hónap alatt sem jutottak el odáig, hogy kigallgassák azt az ügyvédet, aki aláírásával szentesítette a 70 milkós köztartozás elmismásolását.
Vagy attól féltek, ha bezár a Mahir-bolt, kihal a jobboldali újságírás? :))

rezső Creative Commons License 1999.03.18 0 0 24
Kedves jaccuse!

Ha már hozzátok irányítottál, gondoltam megnézem, hogy feltöltöttétek-e dokumentummal az Eörsi féle banktitkos anyagot január végéről.

Kerestem az archívumban is. nem találom, még a beígért dokumentumok nélkül sem.

Segítenél?

Előzmény: Jaccuse (5)
hope Creative Commons License 1999.03.18 0 0 23
hula,

Mi van akkor, ha azért ismeretlenek, mert eddig meg sem szólalhattak, illetőleg nem volt hol?

Az, hogy Pető a beadványban mit kifogásol egy dolog...kérdés mi motiválja őket jobban. Az, hogy félnek a VÚ-tól, vagy a szimpla bosszú...

Előzmény: hula (22)
hula Creative Commons License 1999.03.18 0 0 22
Azért én remélem, ebben az országban egyelőre még több embert érdekel egy olyan politikai rádióműsor, amelyikben a riporter kérdez, természetesen a témában érintett mindkét oldalról - és igen, a téma legyen kellemetlen -, mint egy olyant, amelyikben az egyetlen cél a megbízó politikai ellenfeleinek lejáratása (de legalább azt jól csinálnák!). Nem véletlen, hogy a VÚ-ban riportok szinte kizárólag teljesen ismeretlen "üldözöttekkel", vagy jobboldali politikusokkal készülnek. Ha még mindig nem olvastad a beadványt, a leginkább sérelmesnek azt tartja, hogy a VÚ a súlyos rágalmakra való válaszadást nem tette lehetővé.
Előzmény: alfalfa58 (11)
alfalfa58 Creative Commons License 1999.03.17 0 0 21
Kedves Pethor Donneck!

1. Akkor én elvesztem (I’m lost). Azt írtad, azokat mind kirúgták…

2. No mindegy, ha már ennyire belekomorodtál: én szinte megkülönböztethetetlen rádióműsorokról írtam.

3. Kirúgni? (Nem tudom, ez azonos-e "kiszőnyegbombázni"-val…)

4. Egyébként: kirúgni - miért? Mert nem jó/nem tetszik? Ugyan már…

5. Ki látta a Tihanyi Kékoportómat?

Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick Creative Commons License 1999.03.17 0 0 20
hát a huszadrangúakról, természetesen !
Előzmény: alfalfa58 (19)
alfalfa58 Creative Commons License 1999.03.17 0 0 19
Na tessék. Most ki(k)ről van szó?

1. VÚ?
2. 168Ó?
3. 16Ó?
4. …?

Heeelp!

Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 1999.03.17 0 0 18
Monc valamit !

Ezeket is ki kéne rúgni lyól, nemde ?
Mert ezek nem ugyanazok !

Előzmény: alfalfa58 (16)
Pókerarc Creative Commons License 1999.03.17 0 0 17
Bolgár Gyuri bácsihoz te is betelefonálhatsz, hogy elmondd, mekkora g.ci is ő ...asszem.
Előzmény: hope (15)
alfalfa58 Creative Commons License 1999.03.17 0 0 16
Kedves Pethor!

"Azt hiszem Neked megállt az órád !"

Azannyát! Most, hogy írod… úgy tűnik, nem megállt - lejárt… Órást!

Az viszont hogy 168 vagy 16… Egyik tizenkilenc, másik - hogy is írtad - huszadrangú?

:-)

Előzmény: Törölt nick (14)
hope Creative Commons License 1999.03.17 0 0 15
De Bolgár Gyuri bácsi szintén nem alapíványi pénzből csinálja a műsorát...asszem.
Törölt nick Creative Commons License 1999.03.17 0 0 14
Kedves alfalfa58 !

Itt valami szörnyű baj van ! Azt hiszem Neked megállt az órád !

A 168 órát ugyanis már évekkel ezelőtt mexüntették !
Tudod : amikor Csúcs elvtárs kirúgta a húszadrangúakat, hogy hadd tanulják csak meg, mi fán terem az a demokrácia vagy miaszösz...

azóta Te bizony nem bóbiskolhatsz közszolgálati 168 órán... :-(

Kedves hope !

Énugyannem ! :-)

bye

Donneck

Előzmény: alfalfa58 (11)
hope Creative Commons License 1999.03.17 0 0 13
Pethor,

De akkor segíts!!!

dekóder Creative Commons License 1999.03.17 0 0 12
A témáról bővebben - minden érintett véleményével - a Mazsolázós topicban.
alfalfa58 Creative Commons License 1999.03.17 0 0 11
Kedves Pethor Donneck!

Hát tudod, először is meg kellene lelnem az SzDSz honlapját (világlapját)… :-)

Másodszor azért - már csak a topic címéből eredően is - talán természetes lett volna Pető példásan megfogalmazott (és orrvérzésig ismételgetett) vádjai mellett hallani azt a szövegrészt, ami annyira felháborította őt. Már úgy sajtószabadságilag…

A VÚ-gal kapcsolatos élményed engem is hetente elkap - nem reggel, hanem a 168Ó-val némi átfedést mutató szunyókálásom alkalmával. Jó-jó, tudom, hogy a 168Ó-t mégiscsak közszolgálati meg a mi adópénzünkből (is) fizetik, de SZVSZ nem érdemes vele sokat foglalkozni. Ez a műsor egy jól behatárolható közegnek szól, mely szerencsére nem túl jelentős. Nekik van rá igényük, másra meg úgysem hat... és ezt a készítők is tudják jól..
:-)

Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 1999.03.17 0 0 10
nem érted mert nem akarod...
Előzmény: hope (8)
hope Creative Commons License 1999.03.17 0 0 9
Te maskep,

Én nem akarlam ám semmiről meggyőzni...

Előzmény: Törölt nick (4)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!