Lehet, hogy nem jól mondtam.
Nem lélek, hanem inkább elme.
"Es az hogy dol el, hogy kinek, melyikbol, mennyi jut?"
Nem nagyon értek a teremtéshez (:)) de valószínűleg az arányok nem dimenzionálhtók és nem értelmezhetők.
De azt biztosnak érzem, hogy ha az emberi alkotóelemeket össze tudnád úgy rakni hogy elvileg a test funkcionálhatna is akár, akkor sem állna talpra, valószínűleg még csak meg sem dobbanna a szív.
Buga bácsi az valaki mas.
A haz alapja kb. ot eve all.
Mi a kulonbseg a szellem es a lelek kozott?
Es az hogy dol el, hogy kinek, melyikbol, mennyi jut?
Egy mikroba 10 percig él kb. Egy emberi vagy nem is emberi idegsejt addig amíg a szevezet él. Mi az élővilág idegsejtjeivé válva megugorhat az élettartamunk?!
Nemrégiben kiszámították egy amerikai laborban, hogy pontosan 12 dollár értékű vegyianyag halmazból áll egy ember.Persze hiába ismerik az összes alkotórészt, reprodukálhatatlan az "egyed" Azt a "valamit", ami viszont összerendezi a vegyianyagokat, sosem fogják felfedezni, legalábbis kézzelfoghatóan nem.Ezért érdemes ilyen kérdéseken filozofálgatni.Nem árt egy kis agytorna...
Üdv : )))))))
ize, bocs And, de
szerintem ez igy hamis kepzeteket kelt az olvasoban.
ugyanis nem "megfejtik"
gepesitett uton lemasoljak, illetve leirjak, kiirjak, ahol majd masok elolvashatjak es elkezdhetik tenyleg "megfejteni", megerteni azt hogy hogyan mukodik. no ez a megertes, ez meg odebb van.
kb olyan ez, mintha _megjelenne_ az alexandriai konyvtar teljes anyaga magyar forditasban....
vagy, amikor vizsgara keszules elott megveszed a tankonyvet ;-)) fontos lepes, de meg nem garantalja az 5ost
A 0 meg az 1 valtakozasa is csak akkor lesz mukodo program, ha a megfelelo sorrendben irjuk oket egymas utan. R. Penrose: A csaszar uj elmeje cimu remekmuveben irt arrol, hogy az ember es a haza kozott gyakorlatilag nincs mas kulonbseg, csak az elemi reszecskek egymashoz kepesti mas elhelyzekedese. A teleportacio problemaja pedig csak annyi, hogy kellene egy szerkezet, ami meg tudja hatarozni, hogy hogyan helyezkednek el a reszecskek. Ezutan fognanak a celallomason egy marek port, atrendeznek egy kicsit es mar kesz is vagyunk. Penrose mar csak azt a problemat veti fel, hogy mi legyen az eredeti peldannyal...?
Leginkabb nyari esteken szoktam ezen filozni, amikor fekszem a felig kesz hazalapon, es a csillagokat bamulom.
Az Univerzum lenyugoz es akkor eszembe jut, hogy meg azt sem tudom;
Mibol van az ember?
Mert ha egy emberi testet vizsgalunk, akkor szepen lassan kemiai elemekke, atomokka tudjuk szedni. Tegyuk fel, sikerul elkuloniteni minden olyan anyagot, ami a szervezetunk felepiteseben reszt vesz. Mi a magyarazata annak, hogy ha ezeket az anyagokat beleontjuk egy hordoba, attol meg nem fog az a trutyi gondolkodni?
Help!