Keresés

Részletes keresés

Töpszlibogyesz Creative Commons License 2009.05.10 0 0 28
"Meggyőződéses ateista"?:D Egy meggyőződéses ateista mondjon le bármiféle tudásról....
Előzmény: Hellhammer (23)
CaMeL Creative Commons License 1999.03.02 0 0 26
bcsi !!
Komolyan kb 2500 Ft egy ember ? :)) Hát, ez érdekes.
NaNe Creative Commons License 1999.03.02 0 0 25
OK, de hogy akarod kézzel megfogni azt, amit kézzel nem lehet megfogni ?
Előzmény: Hellhammer (23)
NaNe Creative Commons License 1999.03.02 0 0 24
Sorry a Buga-ért :))

Lehet, hogy nem jól mondtam.
Nem lélek, hanem inkább elme.

"Es az hogy dol el, hogy kinek, melyikbol, mennyi jut?"

Nem nagyon értek a teremtéshez (:)) de valószínűleg az arányok nem dimenzionálhtók és nem értelmezhetők.

De azt biztosnak érzem, hogy ha az emberi alkotóelemeket össze tudnád úgy rakni hogy elvileg a test funkcionálhatna is akár, akkor sem állna talpra, valószínűleg még csak meg sem dobbanna a szív.

NaNe

Előzmény: Bugi bacsi (22)
Hellhammer Creative Commons License 1999.03.02 0 0 23
Nem lehetne valami kézzelfoghatóbbat? Én meggyozodéses ateista vagyok.
Hogyan lehet bizonyítani hogy létezik a lélek?
Előzmény: NaNe (16)
Bugi bacsi Creative Commons License 1999.03.02 0 0 22
Buga bácsi az valaki mas.
A haz alapja kb. ot eve all.
Mi a kulonbseg a szellem es a lelek kozott?
Es az hogy dol el, hogy kinek, melyikbol, mennyi jut?
Előzmény: NaNe (16)
karino Creative Commons License 1999.03.02 0 0 21
Egy mikroba 10 percig él kb. Egy emberi vagy nem is emberi idegsejt addig amíg a szevezet él. Mi az élővilág idegsejtjeivé válva megugorhat az élettartamunk?!
Mr Spock Creative Commons License 1999.03.02 0 0 20
Kedves Bugi bacsi,

Mi a magyarazata annak, hogy ha ezeket az anyagokat beleontjuk egy hordoba, attol meg nem fog az a trutyi gondolkodni?

Valassz aszerint hogy teista, vagy ateista vagy:

1. Ugyanaz, ami annak az oka, hogy ha beleontesz egy hordoba fadarabokat es vasdarabokat, abbol meg nem lesz egy kalapacs.

2. Ha varsz nehany millio evet, fog.

Gabor

Előzmény: Bugi bacsi (-)
bcsi Creative Commons License 1999.03.02 0 0 19
A "kész" ember értékét fedi a 12 dezső, a kutatások naná hogy milliókba kerülnek...Ott is emberek kutatnak...)))
Üdv
Előzmény: Karcsu (17)
karino Creative Commons License 1999.03.02 0 0 18
Értelem és érzelem. De hogy mi lesz?
Karcsu Creative Commons License 1999.03.02 0 0 17
Ilyesmiről én is hallottam, de arról is, hogy ahány számítás, annyi eredmény , egészen a csillagászati számokig.

Például mennyibe kerülne előállítani azt a molekulát, amely a vörösvértestben az oxigént szállítja. Tisztán az alapelemekből, lombikban?

Karcsú

Előzmény: bcsi (15)
NaNe Creative Commons License 1999.03.02 0 0 16
Hali Buga bácsi !

(Hű de szeretnék én is a házam alapjain ücsörögve csillagokat nézni. Nagyon király dolog lehet ...)

Sokat morfoltam én is ezen.
A Biblia szerint az ember testben levő szellem. Továbbá három - a biblia tanítások által leírt - alkotóelemből áll.

a.) Szellem
b.) Lélek
- Értelem
- Érzelem
- Akarat
c.) Test

NaNe

Előzmény: Bugi bacsi (-)
bcsi Creative Commons License 1999.03.02 0 0 15
Nemrégiben kiszámították egy amerikai laborban, hogy pontosan 12 dollár értékű vegyianyag halmazból áll egy ember.Persze hiába ismerik az összes alkotórészt, reprodukálhatatlan az "egyed" Azt a "valamit", ami viszont összerendezi a vegyianyagokat, sosem fogják felfedezni, legalábbis kézzelfoghatóan nem.Ezért érdemes ilyen kérdéseken filozofálgatni.Nem árt egy kis agytorna...
Üdv : )))))))
Karcsu Creative Commons License 1999.03.02 0 0 14
Energia, tiszta energia.
bubu Creative Commons License 1999.03.01 0 0 13
ize, bocs And, de
szerintem ez igy hamis kepzeteket kelt az olvasoban.
ugyanis nem "megfejtik"
gepesitett uton lemasoljak, illetve leirjak, kiirjak, ahol majd masok elolvashatjak es elkezdhetik tenyleg "megfejteni", megerteni azt hogy hogyan mukodik. no ez a megertes, ez meg odebb van.
kb olyan ez, mintha _megjelenne_ az alexandriai konyvtar teljes anyaga magyar forditasban....
vagy, amikor vizsgara keszules elott megveszed a tankonyvet ;-)) fontos lepes, de meg nem garantalja az 5ost

Előzmény: NagyAnd (8)
eMM Creative Commons License 1999.03.01 0 0 12
Gondolatokból van az ember.
Szerintem 1 ember viselkedését/habitusát a gondolatai határozzák meg.
Hogy fizikailag?
Pár milliárd(billió?) sejtből.
Vajk Creative Commons License 1999.03.01 0 0 11
Frank Debin,
akkor maradj a hagyomanyos modszernel:))
Lefogadom, nagyobb az elvezet benne.
Hellhammer Creative Commons License 1999.03.01 0 0 10
Fából. Legalábbis akik tudnak úszni. :-)
Frank Drebin Creative Commons License 1999.03.01 0 0 9
2005? Addig nem tudok varni.
NagyAnd Creative Commons License 1999.03.01 0 0 8
A tervek szerint 2005-re megfejtik a teljes emberi genomot, azaz a receptet az embercsinalashoz.
Rizs Otto Creative Commons License 1999.03.01 0 0 7
Lisztbol, sóból, vízbol meg olívaolajból. A margarint profiknak sem ajánlanám. Nagyon csirizesedik.
iLane Creative Commons License 1999.03.01 0 0 6
A 0 meg az 1 valtakozasa is csak akkor lesz mukodo program, ha a megfelelo sorrendben irjuk oket egymas utan. R. Penrose: A csaszar uj elmeje cimu remekmuveben irt arrol, hogy az ember es a haza kozott gyakorlatilag nincs mas kulonbseg, csak az elemi reszecskek egymashoz kepesti mas elhelyzekedese. A teleportacio problemaja pedig csak annyi, hogy kellene egy szerkezet, ami meg tudja hatarozni, hogy hogyan helyezkednek el a reszecskek. Ezutan fognanak a celallomason egy marek port, atrendeznek egy kicsit es mar kesz is vagyunk. Penrose mar csak azt a problemat veti fel, hogy mi legyen az eredeti peldannyal...?
Előzmény: Bugi bacsi (4)
Csülök Creative Commons License 1999.03.01 0 0 5
Emberből.
Bugi bacsi Creative Commons License 1999.03.01 0 0 4
O.K.
De hogy lehet az, hogy az anyag gondolkodik?
Ilyen alapon egy ko is gondolkodhat...
Előzmény: corporal (3)
Csilkó Creative Commons License 1999.03.01 0 0 2
Ez egy tök egyszerű kérdés. Ahogy a jó Isten azt anno leirta a recepi a következô:

Sár+Viz

originalqszi Creative Commons License 1999.03.01 0 0 1
Jé egy 0-ás!!!!!
Bugi bácsi, csupa 0-ból áll az ember:-)))))
manga Creative Commons License 1999.03.01 0 0 0
bugi ba',
ez annyira aranyos ;))

Bugi bacsi Creative Commons License 1999.03.01 0 0 topiknyitó
Leginkabb nyari esteken szoktam ezen filozni, amikor fekszem a felig kesz hazalapon, es a csillagokat bamulom.
Az Univerzum lenyugoz es akkor eszembe jut, hogy meg azt sem tudom;
Mibol van az ember?
Mert ha egy emberi testet vizsgalunk, akkor szepen lassan kemiai elemekke, atomokka tudjuk szedni. Tegyuk fel, sikerul elkuloniteni minden olyan anyagot, ami a szervezetunk felepiteseben reszt vesz. Mi a magyarazata annak, hogy ha ezeket az anyagokat beleontjuk egy hordoba, attol meg nem fog az a trutyi gondolkodni?
Help!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!