Keresés

Részletes keresés

gyurika31 Creative Commons License 2007.03.18 0 0 36
Inkább ezt olvasd el:

http://www.mek.iif.hu/porta/szint/human/ezoterik/asztrol/asztrol.htm
Előzmény: Levía (35)
Levía Creative Commons License 2007.01.20 0 0 35

sziasztok!

nem tudjátok honnan lehet letölteni a sky asztrológiai rendszert?:S

Keynes Creative Commons License 2004.09.01 0 0 34

Hát, ez inkább árt. :)

Sem a cikk, sem az idézett tanulmányok egy része nem felel meg a tudományosság kritériumainak.

Előzmény: Purusa (32)
dinyke Creative Commons License 2004.09.01 0 0 33
Szia én is ugyanebben a cipőben járok, nekem is gondolkodik csak tudnám, hogy min???Valaki vagy kell vagy nem, mit kell ezen gondolkodni???
Előzmény: originalqszi (26)
Purusa Creative Commons License 2000.02.07 0 0 32
(Egyszer már megtettem, de sosem árt... :)
Ugyanez kissé todományosabb oldalról:
asztrológia.
morticia addams Creative Commons License 2000.02.07 0 0 31
HorrorScope...Mi a franc lesz holnap/ma egy Kossal?

Vajk Creative Commons License 2000.02.07 0 0 30
felhozom ezt is.
bubu Creative Commons License 1999.02.27 0 0 29
qszikam, 2 vari van
ha elhagyott, akkor vissz akar jonni
de, ha joba vagytok, akkor ize ;-))
Előzmény: originalqszi (26)
bubu Creative Commons License 1999.02.27 0 0 28
azt a 75oset en lattam ;-)))
szep volt

a kicsiny Plutokat azert kerdem, mert jol ertem-e hogy eszerint _sok_ ilyesmi van.
ha sok van, megmagyarazna nekem a Pluto felfedezesenek sztorijat
Előzmény: voodoo (24)
drhv Creative Commons License 1999.02.27 0 0 27
A horoszkópokban én általában nem hiszek azóta, hogy az újságok minden nap közlik a várható eseményeket. Ez teljesen vagdalkozás-jellegű. Hogy a fenébe lehetne a több milliárd embert 12 csoportba osztani és minden csoporttal ugyanaz történik?
Ha valaki tud olyan asztrológust, aki születési dátumból (még a percet istudom) elő tudja állítani a horoszkópomat (Ezért fizetni nem tudok.), akkor az írjon egy e-mailt.

Köszi.

HV
originalqszi Creative Commons License 1999.02.27 0 0 26
Azt mondja ma a horoszkópom, hogy hódítsam vissza kedvesemet, ahogyan annakidején kedvesen meghódítottam, mert gondolkodik a drága. Mi a fenén gondolkodhat vajon????:DDDDDDDD
Vajk Creative Commons License 1999.02.27 0 0 25
hat elegge erdekes erv arra hivatkozni, hogy az alexandriai konyvtarban megvolt....

Nem?
voodoo Creative Commons License 1999.02.27 0 0 24
Bubu,

En is olvastam cnn-en, hogy 75-ben volt utoljara jupiter-venusz egyuttallas. Nem ertem mire gondoltak, mert a jozan esz mellett asztrologiai program sem ezt mutatja.

Sok olyan van mint a pluto, de sokkal messzebb es sokkal kisebbek:

"Plutinos", meaning "little Plutos", is a generic name given to the class of Kuiper Belt members with orbits that come very close, and sometimes even cross, the orbit of Neptune. Despite their often extreme proximity to Neptune's orbit, the plutinos do not in fact have the possibility of encountering Neptune itself, because the periods of revolution about the sun of the plutinos and Neptune are precisely in a ratio of three to two. This means that, after three revolutions of Neptune and two of a plutino (about 500 years), the relative positions of the objects in their orbits repeat, and this cycle does not give the bodies an opportunity to pass within 10 or more astronomical units of each other. Although the cycle may break down eventually, it seems likely that it will continue to repeat for perhaps tens or hundreds of millions of years, thereby preventing devastating encounters between a plutino and Neptune. Pluto, a 2400-km object discovered in 1930, has been known since 1964 to exhibit precisely this type of motion, and it should therefore be considered as the first known member of the Kuiper Belt; the second member of the group would then be Pluto's satellite Charon, discovered in 1978 and having about half the diameter of Pluto.
bubu Creative Commons License 1999.02.27 0 0 23
Fidusz, jol ertem, hogy sok olyasmi van mint a Pluto?

cnnen azt irtak hgy utoljara 75ben volt jupiter-venusz egyuttallas.
a multkor belattam, hogy evente elmennek egymas mellett ;-)) hogy van ez?

szerintem ne hasznaljuk ugyanazt a tudomany-fogalmat az asztronomiara es az asztrologiara.
Előzmény: Fidusz (18)
Karma Ranjung Lhamo Creative Commons License 1999.02.27 0 0 22
1, Mert erre vonatkozott a kérdés.
2, Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy az asztrológia és az asztronómia kettő. Az asztrológia ugyanúgy tudomány, és nem vallási rovatba való. Csak éppen az elnevezéseken kívül nincs sok köze a csillagászathoz. Annak hit kérdése, aki nem foglalkozik vele. Olyat még nem hallottam, aki miután tanulmányozta volna a bolygók hatását, ne ismerte volna be, tényleg működik.
Vannak olyan dolgok, amiket nem ismerünk, de attól még beválnak, pl.: nem értek a kvantummechanikához, de attól még működik a dolog.
Előzmény: Fidusz (18)
Karma Ranjung Lhamo Creative Commons License 1999.02.27 0 0 21
Lsd.: Ptolemaiosz: Tetra Byblos
- az alexandriai könyvtárban volt összegyűjtve a legtöbb ilyen vonatkozású irodalom, de mint azt tudjuk, sajnos nem voltak tűzállóak.
Ez viszont fennmaradt, és nagyon hasznos, no meg olvasmányos is.
Előzmény: Vajk (17)
lufi Creative Commons License 1999.02.26 0 0 20
Angol dokumentum film 1-2 eve a tv-ben...Emlekszik meg ra valaki? Szamos
kiserletettel-foleg statisztikai alapon - igyekeztek arra valaszt kapni, hogy van-e benne valami. Sok erv nem gyult ossze mellette, de megis... Elhangzott, hogy meresekkel igazolhatoan a kiemelkedo teljesitmenyt elert sportoloknal es tudosoknal a veletlennel erosebb a valoszinusegi eltolodas valamelyik - en mar nem emlekszem - bolygo konstellacio eseten...Aki latta, leszurhette: nem kell keszpenznek venni, de megis van nemi ( homalyos) alapja.
Oborzil Creative Commons License 1999.02.26 0 0 19
Fidusz ,kedves ifjú csillagász barátunk ,ne a kupiper objektumokkal gyere nekünk ,légyszíves ,hanem például arra válaszolj amit lejjebb felvázoltam. Amikor ilyesmivel szembesültök ,egyből mellébeszéltek ,mert a csillagászok hivatalból üldözik az asztrológiát. A személyeskedő hangnemért ,amit lejjebb megütöttem ,meg elnézést.
Fidusz Creative Commons License 1999.02.25 0 0 18
Miért pont a Plutó? És atöbbi Kuiper-objektum???? Ugyan már...
Előzmény: Karma Ranjung Lhamo (13)
Vajk Creative Commons License 1999.02.23 0 0 17
Karma Ranjung Lhamo,

Akkor ennek kellett volna valamilyen irasos formaban fennmaradnia, nem?
Marmint egy evezredes statisztikanak, vagy valami ilyesminek, gondolom.

Vajk Creative Commons License 1999.02.23 0 0 16
remixdog,
Lepjel majd meg.:))
Előzmény: remixdog (12)
ZULLU Creative Commons License 1999.02.23 0 0 15
Én azért csak tamáskodnék...
A mai nagyüzemi szülészeteknek hála olyan sokan születnek gyakorlatilag ugyanakkor-ugyanott, aztán - bár a horoszkópok biztosan mindegyiknek bejön kb. 75 %-ra, - nagyon-nagyon különbözőek.
Vagyis az asztrológia szerintem a csaknem mindenkire érvényes homályos általánosságok közlésének - évezredek óta tökéletesedő - "tudománya".
a ZULLU
voodoo Creative Commons License 1999.02.23 0 0 14
Hogy megertsetek miert pont olyan a bolygok es csillagjegyek hatasa amilyen, ahoz el kellene olvasnotok egy-ket konyvet, hely hianyaban ezt nem lehet reszletezni, foleg olyanoknak, akik eleve elutasitoan allnak hozza.
Lehet, hogy aprankent el fogom magyarazni. Elgondtatonak eloszor egy pelda: a nap jelkepezi az ontudatot a horoszkopban. Miert?

Tudtatok, hogy az asztrologia 45-utan tilos volt magyarorszagon? A NYILAS csillagjegy elnevezese miatt :-)
Karma Ranjung Lhamo Creative Commons License 1999.02.23 0 0 13
Az asztrológia tudománya több ezer éves tapasztalatokon nyugszik, tehát nem lebecsülendőek az ennyi idő alatt tett megfigyelései elődeinknek. Az utolsók között felfedezett bolygók ( Uránusz Neptunusz,Plútó )szerepe és jelentősége körül az asztrológiai iskolák között sincs egyetértés.
Egyes iskolák szerint generációs hatású égitestek, tehát egyéni születési horoszkópokra elenyésző hatással bírnak. Mások szerint ugyanolyan hatással bírnak, mint a régebben felfedezettek, így a hagyományos állatövi jegyek közül 3-nak ílymódon lettek az uralkodói: Neptunusz a Halaknak, Uránusz a Vízöntőnek, a Plútó pedig a Skorpiónak.
Magam részéről, mint gyakorló asztrológus úgy látom, hogy az egyéni születéskori horoszkópban igenis számítanak házhelyzet szerint, de a jegyhelyzetük nem, mert 10-20 évig tartózkodnak ugyanott.
A Plútó speciel egy igen elemi energiával ható bolygó,a tudatalatti és a hatalom jelölője: sok olyan embert láttam már, akinek az Ascendensén állt - pl. egy megvilágosodott embernek - a lényege, hogy materiális-fizikai szinten nem igen lehet megélni a Plútó transzformációs hatását. Persze jelölheti a hatalmat is, ex miniszterelnökünknél inkább erre a hatásra esküdnék...
IMHO lényeges a hatása, de persze összehasonlítva a hor. többi jelölőjével, mert pl. a Plútó a regenerálódás bolygója, de ha a hor. többi eleme nem ezt igazolja, akkor nincs mit tenni.
Mindenki dönccse el maga, hiszi, vagy nem hiszi.
Ám azért mert egy hiteltelen személy miatt elvesztettétek a bizalmatokat az asztrológiában, azért még lehet benne valami. A bulvárasztrológia ( újsághor.) engem is nagyon bosszant, de akit igazán érdekel, az veszi a fáradtságot és elmegy egy autentikus személyhez.
remixdog Creative Commons License 1999.02.23 0 0 12
érdekes ez
pénteken megyek először asztrológushoz életemben, meglehetősen kíváncsi vagyok, gondolom majd meglátom, mi van
jövő héten beszámolok

CanisMajor
Oborzil Creative Commons License 1999.02.23 0 0 11
Vannak itt fiduszhoz hasonló kurva okos hozzászólók, akiknek fingjuk sincs arról ,hogy miről van szó. A "hivatalos tudomány" többnyire hajlamos átsiklani olyan tények fölött ,hogy például kísérleteket végeztek horoszkópügyben ,mikoris asztrológusoknak megadták 10 különböző ember horoszkópját valamint életeseményeit ,foglalkozását,karrierjét stb.és ezeket kellett egymással összepárosítaniuk. Érdekes módon a kísérletben résztvevő asztrológusok közül többnek sikerült mind a tíz horoszkópot összepárosítani a hozzátartozó egyének jellemrajzával. A kísérlet bármikor megismételhető. A hitetlenek bármikor elmehetnének asztrológushoz ,aki a születési adadtokból nemcsak a jövőre vonatkozó jóslásokba bocsátkozik ,ami persze nem ellenőrizhető azonnal ,hanem a múltra vonatkozóan is egészen véletlenszerűen is bele tud trafálni dolgokba.Ez már valóban egy kicsit kínos tud lenni ,nem is csoda ,hogy fiduszék nagyívben elkerülik az effajta próbatételt. Na ,csak ez jutott hirtelen eszembe.
Fidusz Creative Commons License 1999.02.23 0 0 10
Szerintem a horoszpók hitkérdés. Át kéne költöztetni a VALLÁS/FILOZÓFIA rovatba...
eMM Creative Commons License 1999.02.23 0 0 9
Vajk!
Én NEM vagyok szagember!
Aztatat kelene faggatni,a dolog mélységeiről.
Én csak leírtam,hogy mit tapasztaltam.
Előzmény: Vajk (7)
remixdog Creative Commons License 1999.02.22 0 0 8
mondom én VAJK hogy érnek még téged meglepetések
ja! el nefelejtsem: és akkor még szerencséd van

földikutya
Előzmény: Vajk (7)
Vajk Creative Commons License 1999.02.22 0 0 7
Hat ez az, eppen nem igazolnia kellene, hanem cafolnia.
Hogy miert? Mert nem jo latni a butasagot es az igenytelenseget.
LD Esmeralda topic.

eMM,
Min alapul szerinted? Miert pont azok a jellemzo tulajdonsagok egy-egy jegyre, amik?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!