Ebben a topikban korabbrol vicces mesek vannak a kotonaelményekrol.
Ami viszont nem offtopik:
Tegnap a radioban azt mondta egy pacak, hogy a katonakent nyomorgo fiaekkal kalocsan 1978-ban illetve a nyolcvanas evekben lejart konzervet etetnek fel. Ilyen ma nalunk a had-tap?
Lassan kb. egy eve, de meg eleg elenken elnek benne az elmenyek. Szentkiralyszabadja, ertelmisegi, irnok. Gondoltam, feldobom egy kicsit. Annyit meg elmondanek, hogy valamikor a leszereles kornyeken osszeakadtak Albasokkal, es igen nagyot neztek, hogy ilyen is van a MH-ben. Nagyon sotet helyen lehettel :)
Kuldd mar el maganba, lecci!
Ez a tortenet tenyleg megtortent, es nem is egyszer. A hideghaboru alatt rendszeresen repultek atom/hidrogenbombakkal, es akkoriban sok muszaki problema volt. Az amerikaiak a mai napig sem talalnak uszkve 15 bombat, egyszeruen nem tudjak hol van. Felrobbani nem robbantak fel. A legnagyobb gaz akkor volt, mikor egy amerikai varos felett repulve kellett a "felesleges terhet" ledobni. Bele is esett a varost atszelo folyoba. Ezt a bombat a mai napig nem talaltak meg.
Akit erdekel a tema, egy riportfilmet lattam rola a Spektrum TVn, ugy egy honapja. Talan megismetlik...
Szintén Bolyai János Műszaki Főiskola. Leszerelésem után fél évvel.
Széna náthám szokott lenni, de drága a gyógyszer. Gondoltam, bemegyek, mert a gyenguszon ingyenes receptet írnak.
Odalépek a kapuszolgálathoz:
- Hali! Telefonálhatok egyet?
- Persze!
Telefon a századszintre (még emlékeztem a számra, és ők is rám). Megkérdeztem, ki a belgép, aztán letettem a kagylót. A kapusoktól elköszöntem és mentem, csakhogy befelé!!! Nem szóltak egy szót sem. Irány a századszint, lejattolok mindenkivel, elkapom a gyenguszkönyvet (anélkül gyanús lennék a dokinak). Lent a dokinak csak bemontam, mit írjon fel (végülis nekem régebb óta van szénanáthám, mint amióta ő orvos : ). Könyv vissza (azóta sem tudom, mit szólt a szolg.vez. mikor meglátta a nevem), én ki.
Másfél évvel később ugyanitt, csak most a frissen bezupált cimborámat kerestem. Kapu leküzdve. Hol lehetnek a kopaszok. Valaki mondta, hogy talán a ruházaton. Nosza! Szétnézek, semmi. Ekkor:
- Hát maga mit mászkál itt? - puff! egy százados!
- Erőtt, egészséget szsúr! Jelentem egy volt osztálytársam most került be, mert ösztöndíjas, meg blabla ...
- Hát ők már Ócsán vannak.
- Ócsán?! Köszönöm szsúr! Kérek engedély ...
Ennyit a BJKMF kapuszolgálatáról és a lebukás lehetőségeiről : )
(igaz, a seregben tanították, hogy mindegy, mit mondasz, csak magabiztosan mondd! bejött)
Bevonulaskor a szodasuvegszemuvegu Dezsoke alszent modon erdeklodik:
- Tessek mondani, akinek hat dioptrianal erosebb a szemuvege, az majd feher puskat fog kapni?
(no, megegyszer...kijottem a gyakorlatbol..:)
Szoval, 1986-87, Pecs, taposkent...
Mezogazdasagi munkara vezenyeltek bennunket, krumpit kellett válogatni egy lepusztult telepen. A helyszinen talalkoztunk a munkat iranyito ormesterrel, aki miutan megtudta, hogy taposok is vannak a csapatban, igyekezett szabatosabban eligazitani bennunket a tennivalok felol...
Mondandojat a kovetkezokkel inditotta:
"Elvtarsak, en nem vagyok egy szadizmus, de, hogy maguk szopni fognak az riziko..!"
T. Gandalf!
Első kijelentésedet a HT katonák nevében visszautasítom. Most én is irjam azt, hogy minden Hozzászóló Primitív, mert egyikük nem gondolkozik a kijelentésein?
Lehet, hogy a dublinban csak tökéletesek vannak, -bár egyik biztos nem az- de azt be kell látnod, hogy az ország egyik legnagyobb szervezetében nem lehet mindenki olyan, amilyennek te szeretnéd.
üdv Gabó!
Hello
Leha, lecci ird meg a cimed Bohn Andreanak a poloert.
(az Oxygenes kalandert)
Talan meg valaszthatsz is, hogy nagyon nagyot, vagy csak nagyot kersz.
Gratula
Ladu
Aff&@)§! pont a poén maradt le, pedig Lepsénynél még megvolt. Na mégegyszer:
"Egyik kedvencem az atyám által meséltek közül:
Időpont: alig-aliggal a II.VH után
Alanyok: gépkocsizók
Helyszín: mező
Valahogyan ebédet kellett kanyarítani a bográcsba, ami az akkori szűkös ellátmány miatt nem volt egyszerű, de Báder és Malacka honvédek tapasztalatai, meg pár vödör víz alapanyaghoz juttatta a társaságot. A finom illat viszont odacsalogatta a gyakorlatot megtekintő alest is, akitől nem lehetett megtagadni a kóstolót. A főszakács jutalmul egy hét magányt kapott, miután az ales - a hús eredetét firtatva - visszaadta a remekbe készült ÜRGEPÖRKÖLTET az anyaföldnek."
Időpont: alig-aliggal a II.VH után
Alanyok: gépkocsizók
Helyszín: mező
Valahogyan ebédet kellett kanyarítani a bográcsba, ami az akkori szűkös ellátmány miatt nem volt egyszerű, de Báder és Malacka honvédek tapasztalatai, meg pár vödör víz alapanyaghoz juttatta a társaságot. A finom illat viszont odacsalogatta a gyakorlatot megtekintő alest is, akitől nem lehetett megtagadni a kóstolót. A főszakács jutalmul egy hét magányt
Mar megbocsass, de az 1. az kb. Ragika/kismalac/Bozgor Pavian szinvonala. Ennel te azert eddig tobbet produkaltal. Nekem se tetszett a seregben eltoltott 1 ev, de volt ott nehany ertelmes ht (hivatasos) is azert. Az igazsagtalan es gyalazkodo altalanositas csak teged minosit. Az anyjat szidni valakinek meg kulonosen visszataszito szerintem.
Csak két dolog:
1. A mocskos kib* qrva anyját minden hivatásosnak.
2. Orosz törzsörmester, Szeged, hksz, két írnok késik, erre így szól: "Ha nem lesz itt a miafene meg az istenfasza akkor kurvaisten" utána részegen lövöldözött az ÜTIszobán. A fonöke, Kiss százados, a politikai tiszt annak idején felforgatta a szekrényeket, talál-e valahol bibliát. Most tábori lelkész. Az o fonöke, Létay Attila ornagy érettségi nélkül, megvédett egy homokos fohadnagyot, Szöllosit, hogy nem igaz, hogy buzi, hiszen ismeri a feleségét.. De még mennyire..
Írod:
"Egy teljes évet szolgáltam az 5. Bocskai István Gépesített Lövészdandárnál. 1997-ben szereltem le. Jó sorom volt a körülményekhez képest. Eleinte M.kieg írnok voltam, aztán századírnok, majd hadműveleti írnok-rajzoló-számítógépkezelő-lótifuti vagyis aféle csumplis geci. A glz-nél voltam hivatalosan és zsoldilag, a Hadműv. alo-n dolgoztam és a hk-soknál laktam. "
Bazze' én '95-ben ugyanott, ugyanabban a beosztásban voltam (közel ugyanezt a "karriert" futottam be,és állománytábla szerint ugyanúgy a glz.-nél voltam). Csak akkor a Papp Gyula még csak őrnagy volt. De már akkor is jó fej volt.
Na nézzük:
Ki ismeri azt a fogalmat, hogy dandárfürdő ? Volt ilyen az Úr 1995. évében. Mivel a körleteknél nem volt meleg víz, ezért a gyengélkedőnél szervezték a tisztálkodást. Sőt. Külön szolgálatot is vezényeltek fürdőügyeletest is. Mivel ő általában nem fürdött, ezért az egész dandár sem. Hogy róla miért a fürdős kurva jutott eszünkben, én nem tudom. (Minden jog Kristóf Attilának fenntartva.)
Az utolsó 6 hónapot személygépkocsi vezetöként töltöttem, de minden igyekezetem ellenére sem sikerült Fenyvesi honvéd hirét felülmúlni. A müszaki alakulatok (Út/hid/vasút stb. épitö) dandár parancsnokságon voltunk, a legkisebb rangú egy fiatal százados volt, ö volt a sorállomány századparancsnoka is. Szóval Fenyvesi egy Nysa microbuszt vezetett, szódásüveg szemüvegü csendes, de hirtelen haragú srác volt. Egyik útján mondta, hogy ö nem tudja pontosan merre van a laktanya, ha valaki tudja mondja az irányt. Egyszercsak az egyik tiszt szól, hogy a következö keresztezödésnél majd balra kell kanyarodni. A másik szerint viszont jobbra kellett volna menni. A harmadik is megszólalt, hogy szerinte nem most, hanem a következö keresztezödésben. Erre Fenyvesi beletaposott a fékbe, csikorgó kerekekkel megállt, majd elkiáltotta magát: Az Isten b@ssz@ meg megukat, döntsék már el, hogy merre kell menni, he meg nem tudják ne ugassanak!
A szemle végén üzentek neki, hogy menjen a kapuhoz, mert indulnak. A konyháról megpakolva ment, mert nem volt ideje befejezni a kajálást. A tisztek viszont még nem fejezték be a beszélgetést. Öt perc után Fenyvesi megunta, kikiabált a kocsiból: Aki jönni akar az beszáll, a többi marad. És beinditotta a motort, majd lassan elkezdett gurulni. A tisztek menetközben ugráltak be a buszba. Már Pest közelében jártak, késö volt, Fenyvesi kezdett kókadni és lassan húzott le az útról az árok felé. A mellette ülö tiszt megijedt, és meglökte a kezét. Erre visszakapta a kormányt és jól leszúrta a tisztet, hogy miatta majdnem belementek az árokba. (Ha nem ébreszti fel, biztos jól összetörik magukat. ) A tisztek között egy út fenyvesivel nagyobb büntetés volt, mint egy hét mozigépész tanfolyam.
A történetet ugyan ö mesélte, de a résztvevö tisztek megerösitették, hogy igy történt. Ugyanis vetélkedö volt, ki, hogyan tudja megszivatni a tiszteket. Természetesen az ellenkezö oldalról is kaptunk információt, aki lóditott, kiszállt a versenyböl!
Legközelebb majd a saját történetemet irom, ha érdekel valakit.
Fargo, jó voltál!
Sokáig gondolkodtam vicces történeteken, de egy sem jutott eszembe...
Egyébként az a véleményem, hogy megalázó az egész herce-hurca, ami katonai szolgálat címén folyik. Elég annyi, hogy a leszerelés napján a zászlóaljpk. eltünt a laktanyából. A szolg. vez. törm. szerelt le minket, neki senki sem üvöltött be senki semmit, mert végig tisztességsen viselkedett. A katonaság tulajdonképpen a civil élet kivetítése, csak egyes dolgok iszonyú koncentrációban jelentkeznek. A munkahelyemen is megcsinálom amit a főnököm mond, de ha ezzel megalázó helyzetbe akar hozni, akkor elküldöm a francba, vagy én húzok el. Ha önkéntesen megyek valahova, akkor ha kell a hegyet is elhordom, ellenkező esetben meg az van ami a valóság: mindenki ott lóg ahol tud.
Bolyai János Katonai Műszaki Főiskola. A kapuszolgálatban egy Oxigén csúfnevű honvéd (igazi nevét talán csak az anyja, esetleg a parancsnoka tudta : ). Jön egy ales, aki egy másik laktanyában volt illetékes. Köszönhetően a gépjárműves szaknak, csináltak nálunk zöld-kártyát is. Ez érdekelte az alezredest. Oxigén felhívja az ÜTI-t:
- Itt Oxigén! (semmi jelentem, vagy jelentkezem!) Valami alezredes be akar jönni.
- És mi a baj?
- Nincs belépője.
- Akkor nem jöhet be!
Erre Oxigén kimegy az alezredeshez:
- Na! El lehet húzni a picsába!
(azt hiszem, Oxigén akkor már igencsak öregedett : )
Hogy mi a helyzet a Honvédséggel?
Majd én megmondom!
Ez a hadsereg nem jo semmire!
Lattam én mar olyat is, hogy a reptér egyik végében nem volt semmi olyan, ami alkalmas volna NATO csatlakozasra!Jol van na! Csak az é-t hajlando bevenni ez a franya masinéria! A teringettét!
Szoval! A Szu-22-esek nagyjavitasara bezzeg volt lovetta!
Aztan fél év mulva mar "Nekünk ez nem kell, mer' majd lesz izé...
eftizenhatos!"
A Szu-22-esek fegyverzete legalabb hasznalhato volt valamire!
De itt van a csodalatos bohocrepülocsoda, ez a MiG-29!
Es a sorkatona mit eszik? Ruhazata alkalmatlan, KIképzése egyeseknek jo buli, masoknak gyotrelem, harcaszati szempontbol NULLA!!!
Koszonom kedveskéim,hogy beleszolhattam, és elmondhattam
nektek ami a szivemet nyomja!
Legkozelebb ha jottok sutok nektek pogacsat is!
Csokolom!
Hehe "valami Komora". :->
Az eddigi papírjaimat ("...-ig szolgálathalasztást engedélyezek") mind valami Komora írta alá, mint bp-i hadkieg parancsnoka :-)
A szívatásról az a véleményem, hogy minden ifjú titánnak kell az, hogy az életben legalább egyszer emberesen szívassák meg. Lehet ez nehéz munka, nélkülözés, sorkatonai szolgálat, nevezzük aminek akarjuk.
Nekem ez megvolt csôstôl, úgyhogy nem éreztem szükségét, hogy bevonuljak egy évre még bohóckodni: ott volt a nyakamon a családom, a cégem, ha otthagyom ôket, kezdhettem volna mindent elôrôl.
Majd' 30 éves koromig jártam sorozásra, folyton berángattak, nekem meg folyton volt papírom. Emlékszem, utolsó elôtti alkalommal behívatott magához valami Komora nevű ôrnagy, oszt az asztala mögül elkezdett velem üvölteni mint a barom, hogy mit akarok én itten 'kummantani' (hogy szavatokkal éljek). Attól persze kiakadt, amikor felmásztam az asztalára, és max hangerôn az arcába üvöltöttem, hogy nincs kanalam a hozzá hasonló komplexusos köcsögökkel egy fedél alatt szarakodni, úgyhogy szálljon le rólam, mert a papíromat úgysem tudja überelni, mert van annyira jó, hogyha most itt átharapom a torkát, még csak büntethetô sem leszek. Még nem kapott levegôt, mikor rácsaptam az ajtót. Pár hétre rá behivattak, és a kezembe adták a végleges elbocsátó papírt, hehehe.
Az ôrnaggyal még egyszer találkoztam, nem adott meg egy jobbkezest és belecsúszott a haverom kocsijába. El lehetett volna intézni a dolgot egy betétlappal, de mivel éreztem a leheletén, hogy ivott, s arra hivatkozva, hogy a haver betörte a fejét, (személyi sérülés történt), kihívtam a zsarukat és megszondáztattam.
Miután a rendôrök távoztak a jogsijával, akkor közöltem vele, hogy ha képes lenne emberi hangon beszélni a hadkötelesekkel, akkor nem tenné ki magát ilyesféle kellemetlenségeknek.
En nem tudok igazan rohogni amikor visszagondolok a katonaidomre.
Kiskunhalason tortent 93 elejen, h kitalaltak a fonokok: sokan ellogjak a reggeli tornat. Behuzodnak a wc-be es lapitanak 20 percet....megoldas?
Elfureszeltek az ajtokat!!!! Keresztben b+!!!! Azutan a delikvens csak rault a wc-re es szemezhetett az eppen bejovovel.....mindenki leolvashatta az arcodrol, h milyen erofeszitesedbe kerul a szaras. Szerencsere en csak egy hetet toltottem el igy, ebben a laktanyaban (elvezenyeltek). Gyorsan kialakult az a szokas, h ha valaki ment szarni csoportok gyultek az ajtaja ele......lehet, h kicsit muris, de en mindig is vegtelenul megalazonak ereztem a helyzetet.
mikor rajpk voltam nálunk is volt egy gyerek aki kicsit sem volt normális. Volt amikor idejött hozzám és el akart adni 25 db T -72 es harckocsit. A hksznél meg nem zárta be a málhát, mire végigfutott a folyosón elhagyta a felét
Volt a vonulásunkban egy hülyegyerek, úgy hívták, hogy Sanyi. Mindent meglehetett vele csinálni, ki is hasznákták az öregek rendesen. Egy téli elsőfokú gyakorlaton képes volt megjelenni walkmannal a fülén. Ott rázta a fejét a rakétaállvány mellett, mire egy öreg mögé állt, és lehúgyozta. Ő meg nem vett belőle észre semmit, hallani nem hallott, mert szólt az agyában a zene, az a 4-5 réteg ruha meg, ami rajta volt, nem nedvesedett át.
Ez a Sanyi mindenképpen tsz-es (gy. k. továbbszolgáló) akart lenni. Jelentkezett is, jellemző az I.Q.-jára, hogy még a Honvédségnek sem kellett.
A legciffrább az volt, amikor az egyik eltáv után beállított az ÜTI-hez, hogy itt van a vadászpuskája, és ott szeretné hagyni megőrzésre az ÜTI-szobán a legközelebbi hazameneteléig. Szegény szás percekig nem kapott levegőt.