Egy kétütemű Trabant hibában szeretném a segítségeteket kérni. kb. 6 hónap alatt a 3. hall elemet teszi tönkre az autó. Először kicsit megijedtem: önindítózok, és semmi nem történik, benzin van.
Semmi komoly behatás nem történik, gurultam lejtnek lefelé. Generátort levettem, kitisztítottam, asztalon összeraktam, kipróbáltam és jól működik. A csavarokat meghúzgáltam. Még egy érdekes tünet: kb. az első tönkremenetel előtt megfigyeltem, hogy a beépített MP3 lejátszóban megjelent a gyújtás hangja. Nem annyira zavaró, de azért hallani. Rátettem egy oszcilloszkópot, és nagyon csúnya tüske sorozatot mértem, 31,6V maximum értékekkel. Ez lehet mérési hiba is, a trafók környezete miatt. Mindenesetre rátettem egy 10uF-os kondit az EBZA ESE 2H mellé, ez egy kicsit szebbé tette a jelet.
A múlt héten tönkrement az akkumlátor, venni kellett egy újat. Egy-két napra rá, megint tönkrement a hall-elem.
Valami nem stimmel, hiszen eddig nagyon sok évig elment ugyanez a gyújtási rendszer.
Mivel az autó fogyasztása finoman szólva is jelentős (városban 10l körül, országúton (70-80km/h között) kb 7 liter -- mennyire normális ez?), ezért olajból is elfogy nem kevés.
Eddig Eni IRide Racing 2T olajjal ment, 1:33 arányban keverve mivel kb 1000 km-el ezelőtt lett felújítva a motorja.
MANNOL 7204 2-TAKT PLUS olaj mennyire lehet bele jó? Nem akarok az élettartam rovására az olajon spórolni, de feleslegesen sokat sem adnék ki rá, a Mannol ára pedig 10 literes kiszerelésben elég kedvező.
Valamint így 1000km-el az összerakás után 1:40 vagy inkább 1:50 arányt javasoltok?
Mindenesetre ha vennék, nem lesz egyszerű dolgom, most így hirtelen rákeresve nem találtam itthon eladót. Pedig egy futót OT-rendszámozi sem lehet annyira bonyolult...
Édesapám felújítaná az otthoni trabantot, minden alkatrész megvan hozzá kivéve az adattábla. OT-s vizsgára szeretné vinni. Régi szürke forgalmi megvan 1970-s limusin, de a pontos színét kéne tudnunk. Rendszám alapján lehet tudni az eredeti színét?
Illetve, ha szerzünk adattáblát az alvázszámot mekkora beütővel kell beütni?
Sziasztok! Kombi 601-es Trabival milyen korabeli utánfutókat lehet vontatni? - Mármint legálisan, a forgalmi szerinti fékezetlen 341 kg-ba nem sok minden fér bele...
Hello! Én 155-13 gumit használok. Volt nekem is Waresz felnin, de elöl a nagyobb süllyesztési mélység miatt belenyaldosott a rugó felfelé ívelő végébe. Keskenyebb gumival talán elmegy, csak azzal méginkább hülyén néz ki a keskenyebb nyomtávval.
A waresz felni felmegy 601-re? gondolok itt arra, (a wartburg 4T felnijét ismerem) hogy az ET száma nagyobb, így kb 2 centivel beljebb kerül a felni belső pereme. Nem ér bele ott semmibe? Nyomtávszélesítés esetleg hogy oldható meg nem aranyárban?
Trabant 601 S tulaj voltam, ~20 évig.... Még most is csak szeretettel tudok gondolni első "személygépkocsi"-mra, amely megbízhatóan, békés tempóban, viszonylag takarékosan (ca.: 6,5 lit/100 km fogyasztással, és minimális szervíz-igénnyel ) szolgált, bárhova elvitt ( magas Tátra, Bulgár- & Jugoszláv-tengerpart stb. és vissza is hozot !!!
Amiért írok: maradt néhány eredeti alkatrész utána, melyeket most leltem fel, a garázs mélyén....
Ha kell valakinek, összekészítem és jelképes összegért vihető....
Üdv Tagok! Sima 601 lemezfelnire valahogy fel lehet szerelni dísztárcsatartó peremet? Ha valaki csinált esetleg ilyet, megoszthatná velem a tapasztalatait. Előre is köszi!
jól gondolod. semmiképpen nem éri meg anyagilag, a realitások talaján maradva. ez nem az az autó minőségileg, amely "érdemes" lenne erre a plusz kiadásra.
Engedd el szerintem és használd úgy, ahogy Sachsenringben megálmodták ezt a gépcsodát...
Ūdv! A Wartyi felni osztóköre ugyanaz mint a 2T Trabi, de az szélesebb fél collal, és a süllyesztési mélysége is több.. Kicsit kevesebb lesz vele a nyomtáv. Elöl esetleg beleérhet a gumi a laprugó végébe. Másnak nincs ilyen elcseszett osztóköre, csak egy régi Renault Traficé ilyen, de az ha jól emlékszem, 14 collos.
Sziasztok! Kersnék közbetétet, nyomtávszélesítőt (min 5cm) átmérőben 2t trabimra, lehetőleg hosszabb tőcsavarokkal együtt. Lenne vkinek elado? Ha igen keressen, köszönöm!
Sziasztok! Kersnék közbetétet, nyomtávszélesítőt (min 5cm) átmérőben 2t trabimra, lehetőleg hosszabb tőcsavarokkal együtt. Lenne vkinek elado? Ha igen keressen, köszönöm!