Keresés

Részletes keresés

SebDani Creative Commons License 2004.03.10 0 0 106
És itt van. Megjött!
Már megszületett a törvényjavaslat a nyomtatók árába épített repro-díjról: http://index.hu/tech/uzlet/repr0309/
Előzmény: SebDani (103)
SebDani Creative Commons License 2001.10.30 0 0 105
Esetleg a szkenner magától érzékeli, ha egy nyomtató is van a konfigurációban/hálózatban... ekkor egy emailt küld az apeh-nak, melyre válaszul az apeh közp. gépe automatikusan nyomtatja és borítékolja a tulaj nevére kiállított csekket...
Előzmény: Csülök (104)
Csülök Creative Commons License 2001.10.09 0 0 104
Ráadásul baromság is, hiszen egy számítógépes konfiguráció csak akkor alkalmas "reprografálni" (ez jó szó, van ilyen egyáltalán? :) ), ha nyomtató és scanner is tartozik hozzá. Ezt majd ellenőrzik, vagy lesznek szívesek feltételezni, mior vásárolok valamelyikből, hogy rendelkezem a másikkal is? Na menjenek a fenébe! Szerintem.
Előzmény: SebDani (103)
SebDani Creative Commons License 2001.10.09 0 0 103
Utálom, amikor bejön a jóslatom!

Jövőre reprográfiai díj nyomtatókra is?

október 8. 8:29
[Világgazdaság]

Fél esztendő alatt kevés híján százmillió forint folyt be a fénymásolókra kirótt reprográfiai díjakból. Ez az összeg megfelel az előzetesen tervezettnek - tájékoztatta a Világgazdaságot Vaskovics Péter, a Magyar Reprográfiai Szövetség elnöke. Közölte azt is, hogy a fénymásoló gépek importőrei és üzemeltetői által április 1-je óta fizetendő tarifák feltehetőleg jövőre módosulnak. A szövetség kezdeményezni fogja a jogdíjfizetési kötelezettség kiterjesztését más, reprográfiára alkalmas berendezésekre, így a faxokra, printerekre és a lapolvasókra is.

Előzmény: SebDani (0)
NaNe Creative Commons License 1999.02.22 0 0 102
"ILLEGALIS LESZ A CACHE HASZNALATA?

(Techweb) Akar 67%-kal is megdragulhat az internetezes, ha az
Europai Unio parlamentje megszavazza a cache hasznalatat tilto
torvenyt. A szerzoi jogokat vedo torvenyjavaslat a jogvedett
anyagokrol meg ideiglenes masolat kesziteset sem engedi, marpedig a
cache-nek ez a lenyege. A torvenyjavaslat elokeszitoi meg vannak
rola gyozodve, hogy a cache-ben tarolt ideiglenes masolatot "a
kalozok le tudjak lopni". A gyakran lehivott anyagokat a cache-ben
tarolva akar 40%-kal kevesebb savszelesseget hasznalnak az adott
gep felhasznaloi. Az internet-szolgaltatok felszolitottak
felhasznaloikat, hogy lobbyzzanak a cache betiltasa ellen.
" Forrás : Internetto hírlevél

Nosza, winchesterre és memóriára is ki lehet immár vetni az adót.

Hiába, egy bolond százat csinál ...

NaNe
BillyBoy Creative Commons License 1999.02.05 0 0 101
Helló!

Kezdő internettozó vagyok, véletlenül belenéztem a vitába, de az igazat megvallva nem olvastam végig figyelmesen. Felkeltette viszont az érdeklődésemet mert, ha áttételesen is, de érintett vagyok, mert egy digitális sokszorosítókat (nem fénymásoló), forgalmazó cégnél dolgozom.
Lenne egy észrevételem, ezzel adóval nem az illegális másolást legalizálnák?
Nem érezhetné ezek után a mezei felhasználó, ha már egyszer adót fizetett azután, amit lehet, hogy el se követne, akkor azt már lehet?
Végülis, ha már egyszer fizetett érte akkor miért ne?

BillyBoy
Macimaci Creative Commons License 1999.02.05 0 0 100
Én akkor is azt mondom, hogy az ártatlanság vélelme élből sérül.

A benzines példa tipikusan kihozza az egész dolog legfőbb hibáját:
Ezer liter benzinből szerintem kevesebb mint egy decit használnak nem úton guruló járművek. Ez esetben többé-kevésbé korrekt az eljárás, bár nem teljesen.
De kérdem én: ezer oldalból hány olyan másolat készül, mely jogdíj köteles lenne? Szerintem kevesebb mint egy oldal.
És miért nem mondhatok le erről a jogomról a vásárláskor?

Már megint csak pénzt akarnak kihúzni a zsebünkből... Csak kevés a fantáziájuk, hogy valami jobbat találjanak ki.

MaciMaci
Előzmény: MaCS (84)
Vanek Creative Commons License 1999.02.05 0 0 99
arszt

Ok. Hogyan? Ne fénymásoljunk. Alkalmazzunk kódexmásolókat. És ez még a munkanélküliség ellen is jó módszer. Bár lehet, hogy OV pont ezt, egy ilyen POLGARI engedetlenségi mozgalomra számít, mert ő roppant előrelátó, és ezzel több legyet üt egycsapásra (pl. környezetvédelem).

Na mindegy. Ha van ötleted szólj. Én támogatom.

Vanek -a fénymásolásbolond-
arszt Creative Commons License 1999.02.05 0 0 98
Ebben az egesz jogi ervrendszerben ott a hiba, hogy mindig olyanok jogait vedik 1000-el akiknek egyreszt semmi szukseguk nincs ra, masreszt mar 1.000.000 helyen megvedtek a jogaikat. Szerintem pont a szerzoi jogok az a terulet ami a magyar jogrendszer harmonizalasaban a leheto legjobban raer (persze tutira rosszul gondolom, tajekozatlansag miatt). Szervezzunk polgari engedetlenseget!!! :)))
MaCS Creative Commons License 1999.02.05 0 0 97
Halihó!

Gyerekek, szépen csndben (?) átmentünk hitvitába. Ti nem értetek egyet a díjjal, én elfogadhatónak tartom.

A "csukjanak le" stílusú hozzászólásokat nem értem, mivel szerintem egyértelműen leírtam, hogy itt nincs szó jogsértésről. Sőt, még a kiadók elmaradt hasznáról sincs szó. Egy eddig nálunk nem használatos, de nemzetközileg elfogadott díj bevezetéséről van szó.
A szoftvermásolás már más tészta, ott szerzőijogsértésről és bűncselekményről van szó, a kettő egészen más.
A dolog akkor állna, ha betiltanák a szerzői jogvédelemben részesülő művek fénymásolását, ilyenről azonban nincs tudomásom. Marad továbbra is szabad felhasználás.

Köszi Vanek Úr! Tényleg nem vagyok érdekelt, sőt, az idén fogok vélhetően másológépet venni.

És természetesen azt sem hiszem, hogy valami attól, hogy nyugaton működik, még feltétlenül jó. Csak arra akartam rávilágítani, hogy ha ez tényleg olyan nagy disznóság lenne, akkor a civiljogi szervezetek erősen vernék a tamtamot.

Üdv: MaCS
Előzmény: TaXiN (95)
Vanek Creative Commons License 1999.02.05 0 0 96
TaXin!

Egyetértünk, de

" nem vagy anyagilag erdekelt a dologban ?

kérlek nem bántsd a MaCS-ot. Ő a mi jogi tanácsadónk és az, hogy bizonyos jogi fondorlatosságokra felhívja a figyelmet, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy személy szerint is egyetért a dologgal. ld Császár Elődről szóló bölcs írásai.

Vanek
TaXiN Creative Commons License 1999.02.05 0 0 95
Kedves Marcipan !

"Nem tudok maradéktalanul egyetérteni veled. NaNe vetette fel a kottamásolást, és az bizony tényleg jó példa: a másológépek igenis használhatók szerzői joggal védett termékek másolására, és (noha nem elterjedten) használják is. "

Ez ugye vicc ? Wagner vagy Debussy kottakat masolo nemzetkozi maffia magyarorszagi jelenlete indokolja a fenymasolokra kivetett sarcot ?
Mert ha ez a legkomolyabb erv, akkor most sirjak vagy nevessek ?

Mas:

MaCS !

Teccett, hogyha a nyugatiak nem tiltakoznak akkor okés.
Annyira veded ezt az egeszet, raadasul annyira szerencsetlen modon, hogy felmerul bennem a kerdes: nem vagy anyagilag erdekelt a dologban ?
Mivel a fenymasolok szemetet termelnek, nem kellene mindjart szemetszallitasi dijat is kivetni rajuk ?
"A befolyt összegek közvetlenül a szerzőkhöz kerülnek az Artisjus döntése alapján, amit statisztikai tények alapján hoznak meg."

Meg mindig el a szomagia ? Statisztikai tenyek. Mi ez a _baromsag_ ?
Mi az, hogy Artisjus igy meg ugy ? Ha van egy szervezet akkor minden ok ?

A szoftvercegek M$ meg a hasonszoruek legalabb annyiban tisztessegesek, hogyha alszent modon is, de "kimutatjak", hogy mekkora kar eri oket az illegalis szoftverhasznalat miatt.

Hol van _egyetlen_ komolyan veheto osszeg arrol, hogy a Kossuth konyvkiadonak ennyi meg ennyi bevetelkiesese szarmazik a fenymasolasok miatt ?

Amig ilyen nincs, addig nem lehet arrol szo, hogy a fenymasolokra sarcot vessenek ki.
Vanek Creative Commons License 1999.02.05 0 0 94
Segítség, fénymásoltam! Egy könyvből. Saját, megvett (szak)könyvből. Két oldalt! És be is szkenneltem. És fel fogom használni egy munkában. És hivatkozni fogok rá. Halmozottan sárba tiprom a szerzői jogokat.

Fénymásolás -Fúúj
Szkennelés- Még FFÚÚÚJJJabbb, még újrarajzolni is lusta (ábra)

Hivatkozás -Hmhm. Az is valami, de az nem PÉNZ.

Csukjanak le! És mindenkit, aki valaha ehhez hasonlót csinált. Vagy csak idézett valakit. Mondjuk a Himnuszt. És nem fizetett érte jogdíjat az örökösöknek.

Vanek -a bűnöző-
Marcipán Creative Commons License 1999.02.05 0 0 93
MaCS!

Szó sincs falra hányt borsóról. Legalábbis én értem amit mondasz, de: miféle statisztika tudja megállapítani azt, hogy kinek milyen művét fénymásolják?
Hadd találgassak egy kicsit!
1. Amiből sok fogy azt sokan fénymásolják? Nem hiszem, mert ha egy könyvet sokan megvesznek, akkor az valószínűleg megfizethető, vagy annyira jó, hogy mindenki szeretné a magáénak tudni egy példányát.
2. Amiből kevés fogy azt sokan fénymásolják? Lehet, hogy azért nem fogy, mert drága (ezért fénymásolják), de mi van, ha egyszerűen úgy rossz, ahogy van (esetleg rossz és drága)? Akkor a statisztika alapján a rossz és drága könyvek íróit támogatja az Artisjus?

Nem értek a témához, de nagyon érdekel a dolog. Kíváncsi vagyok rá, mit mondanak az Artisjus képviselői...

Marcipán
Előzmény: MaCS (90)
Gabó Creative Commons License 1999.02.05 0 0 92
Bocsi ha már elhangzott, de restellem magam- nem olvastam végig az egészet. A minap a szabványügyi hivatalban voltam, mert egy szakdogához kellett valami szabvány. Szerintem ott már rég bevezették ezt az adót, ugyanis egy oldal fénymásolása 363 Ft volt áfával, és nem volt diákkedvezmény!!!
Vanek Creative Commons License 1999.02.05 0 0 91
MaCS!

Köszi a szakérto hozzászólásokat, de nekem továbbra is az a véleményem, hogy szarok a szerzoi jogokra. Bocsánat nem a szerzoi jogokra szarok, csak az azok indokolatlan formában történo védelmére. Erre csak azt tudom mondani, hogy lásd a 02.04 11:15-ös hozzászólásomat. Nem egy remekmu, de talán értheto,hogy mire gondolok.
Az Artisjus meg menjen a ... . Dolgozzon az is piaci alapon, és ne élvezzen külön kiváltságokat. Továbbá gyanítom, hogy az általa alkalmazott elosztási módszer elég maffiaszeru.

Továbbá véres pörköltben bír forogni a szemem és üvölteni tudnék amikor egy jogszabály megalkotásánál az a legfobb indok(ok egyike), hogy ez a fejlett nyugaton/külföldön milyen faszán bevált. Vagy ez így eurokonform. Aki ilyet mond az menjen a sunyi picsába, de kurva gyorsan. Én azt szeretném, hogy Magyarországon a törvények az ÉN és honfitársaim érdekeit szolgálják és ne a "nyugati faszagyerekekét". Ok semmivel se okosabbak nálunk, de ahhoz remekül értenek, hogy hogyan kell a baromságaikat ránkeroszakolniuk, és remekül el tudják magyarázni, hogy nekünk az a legjobb ami valójában a legszarabb.
Valóban vannak dolgok, amit érdemes a külföldi minta alapján csinálni/nemcsinálni, de szerintem ez pont nem ilyen eset.

Bocs a kissé heves hangvételért, senkit sem akartam bántani vele, de úgy kikívánkozott és egy kissé lecsillapított.

Vanek
MaCS Creative Commons License 1999.02.05 0 0 90
Halihó!

Én és a falra hányt borsó... Brühühühü...

Értsétek már meg: szó sincs büntetésről! Egyszerűsítve egy jog megváltásáról van szó. Tény, hogy nem tudod kikerülni, de ennek gyakorlati oka van, ugyanis a szűrés lehetetlen.

A befolyt összegek közvetlenül a szerzőkhöz kerülnek az Artisjus döntése alapján, amit statisztikai tények alapján hoznak meg.

Az egész teljesen a nemzetközi normák szerint megy, amiket a WIPO rendez el.
Ez minden fejlett országban így van, és a civil szervezetek sehol nem tiltakoznak ellene, ugyanis jogvédelemről van szó.

A pontos mértéket a fénymásolók esetében nem tudom (már ha lesz 1általán), a többit lentebb bepészteltem.
Felvettem a kapcsolatot az Artisjus-szal, délután avgy 7főn talán többet tudok.

Előzmény: NaNe (88)
Vanek Creative Commons License 1999.02.05 0 0 89
Nane!

Megspóroltál nekem egy csomó gépelést. Köszi.
Én már csak annyival egészíteném ki, hogy ha engem eleve bűnösnek tekintenek, akkor az a minimum, hogy tényleg bűnözök, nehogy már tévedni hagyjam a nb. kormányt ;)

Vanek
NaNe Creative Commons License 1999.02.04 0 0 88
Sziasztok !

Macs ! Nem vagyok jogász, ezért csak huhogok. ...

Szerintem díjat az ember azért fizet, amiért cserébe kap valamit.
Ha nem kap cserébe semmit, akkor adó, vagy kifosztás/rablás. Nem ?

Arról nem is beszélve, hogy a gépek árának emelésével az alkatrészek, karbantartási munkák díjai is arányosan nőnek, aminek plusz terheit az irodák az ügyfeleikre terhelik, akik meg majd leírják az egészet költségbe.
Vagyis végiggyűrűzik a gazdaságon az emelés, de globálisan nézve az emelés eredményét a kincstárnak nem lesz ebből többlet bevétele.

Vagy rosszul gondolom ?

A másik, hogy van egy olyan jogi fogalom, hogy az ártatlanság vélelme. Vagyis nem büntethető ez a személy, akiről nincs bizonyíték, hogy szabályt, vagy törvényt sértett.

Ugye ezzel az erővel felemelhetnék az autók árát a duplájára, mert úgyis gyorsabban fogsz hajtani, mint amennyi a megengedett sebesség, úgyis fogsz tilosban parkolni, előbb-utóbb úgyis az úttestre fogod folyatni a motorolajat. Vagy he nem Te, akkor majd az, aki kispénű lévén megveszi Tőled a használt autódat.stb ...

NaNe
Előzmény: MaCS (84)
Cowboy Creative Commons License 1999.02.04 0 0 87
Az egyik barátom a 70-es években hivatásszerüen zongorázott egy presszóban. Ö mesélte, hogy idönként feltünt a Szerzöi Jogvédö Hivatal ügynöke és megkérdezte, milyen számokat játszik, ugyanis a zenei felárból a szerzöknek átutalnak pénzt. A külföldi számokat simán átugrotta az ügynök és teljesen ismeretlen magyar illetök nevét sorolta, hogy szegények milyen rosszul élnek, ráadásul alkoholisták is, szóval támogassuk öket. Gondolom, ez az adó is valahogy igy fog müködni. Bizom a politikusokban!
MrR Creative Commons License 1999.02.04 0 0 86
Nem is tudom, en tegnap megkaptam a legujabb (iden elso) fizetesemet es mit latok, KEVESEBB (igaz csak ezer forinttal).

Ezek utan en mar semmin nem csodalkozom. De javaslom a diktafonokra (audiokazettakra), illetve barmilyen elo beszed sott mi tobb a gondolkodasra is kiterjeszteni. Hiszen szegeny tanaraim, szuleim egy fityinget sem kaptak meg tolem azert, hogy az o tudasuk egy reszet felhasznalom (lemasolom) a napi mukodesem soran.
szodaviz Creative Commons License 1999.02.04 0 0 85
miért? nem?
Előzmény: NaNe (38)
MaCS Creative Commons License 1999.02.04 0 0 84
Halihó!
Szia Nane!
Szó sincs törvénysértésről addig, amíg nem dobod piacra a másolt, szerzői jogvédelem alatt álló iratokat. Pontosan ez a szabad felhasználás, amit már idéztem!
Eddig ez ingyen volt, most erre egy 1x fizetendő díjat akarnak kivetni.
Tény, hogy ez nem igazságos azokkal szemben, akik csak saját iratokat másolnak. Ez a díj azonban átalánydíjként viselkedik: vulgárisan mondva tulajdonképpen a jogot vásárolod meg vele arra, hogy másolhass. Mivel pedig nincs lehetőség annak a kiszűrésére, hogy ki mit másol, azt mindenki kénytelen kifizetni. Maradva a benzines példánál: hiába bizonygatod a benzinkútnál, hogy sárkányrepülőbe fogod tölteni a lét, nem fogják elengedni az útalap részét az árból.

Előzmény: NaNe (80)
Vanek Creative Commons License 1999.02.04 0 0 83
Szerzői jogok védelme? Ám legyen, (bár nem tudom, hogy hányszor kell megvédeni azokat).
De mi van azokkal a másolatokkal, amik nem szerzői jogosak? (Ezt már ezren kifejtették). Az az után járó pénzt ki zsebeli be. Vagy azt is szétosztják a szerzői jogokkal rendelkezők körében? Ez szerintem még kevésbé igazságos. Szerintem a szerzői jogait mindenki érvényesítse az eredeti közlési (kiadási) csatornán keresztül, jelen esetben az írott és kiadott anyag (könyv, folyóirat) árában.
És arra ne hivatkozzon nekem senki, hogy akkor meg nem veszi meg senki. Tessék arányba állítani az árat a tényleges értékkel. Ez minden normális piac működésének az alapelve. Lehet, hogy az a bizonyos "szerzői jog" nem is ér annyit, mint azt a szerzője szeretné. Meg aztán ugye legalább két út járható. El lehet adni valamiből keveset drágán, vagy sokat és olcsón. Kinek-kinek szabad választása, hogy melyik utat választja. Meg aztán ilyen erővel minden árura lehetne szerzői jogot is kérni, hiszen a kenyérnek is van receptje, amit a helyi pék biztos hogy módosít (ha másért nem, azért mert elméri magát) és akkor már ő is joggal igényt tarthatna a kenyér árában némi szerzői jogért. Bár nem a fénymásolási adóból. (No azt hiszem ezt elég szarul írtam le, de menetközben el kellett menem.)
Ezenkívül a szerzői jogvédők is szerintem csak igen szűk területen működnek, és csak sokkal kisebb csoportnak adják/adnák vissza a ?jogos? pénzét, mint akinek járna. És ez igazságtalan.
Marcipán Creative Commons License 1999.02.04 0 0 82
Kedves TaXiN!
Nem tudok maradéktalanul egyetérteni veled. NaNe vetette fel a kottamásolást, és az bizony tényleg jó példa: a másológépek igenis használhatók szerzői joggal védett termékek másolására, és (noha nem elterjedten) használják is.

MaCS!
Kösz, hogy ilyen pontosan tájékoztatsz az ide tartozó jogokról. Amit elmondtál, annak kapcsán hajlandó vagyok elfogadni a díj elméleti szükségességét. Mégis, gyakorlatban kivitelezhetetlennek tartom a dolgot. Ezt írod: "az Artisjus a jogosultak között meghatározott rend szerint oszt szét". Hát ez az: meghatározott rend szerint! Hogyan döntik el azt, hogy kinek, és milyen arányban juttatnak az így befolyt díjakból? Egyáltalán elosztják ezt a pénzt? Én nem hiszen, hogy ez lehetséges volna.

Üdv: Marcipán
Előzmény: TaXiN (81)
TaXiN Creative Commons License 1999.02.04 0 0 81
Kedves MaCS !

_NINCS_ igazad. Teljesen mindegy, hogy mit mond a romai jog a fenymasologepekrol, vagy milyen rendelkezeseket hoznak a nemetek. Ennek a _temahoz_ nincs semmi koze, mert:
A fenymasologepeket _nem_ hasznaljak szerzoi joggal vedett termekek masolasara egyes extrem esetek kivetelevel, mert _nem_eri_meg_.
Ezen az alapon az agyagra is kivethetnenek sarcot, mondvan, hogy agyagtablakat is lehet kesziteni, es arra masolni szerzoi joggal vedett termekeket.
Hiaba hozol fel jogi blablat, a fenti ok miatt tok mindegy mi van a szerzoi joggal.
Azt pedig mindenki el tudja kepzelni, aki elmult 10 eves, hogy mi lesz az igy beszedett penz sorsa.
NaNe Creative Commons License 1999.02.04 0 0 80
Szia Macs !

Elfogadom a szakmai véleményedet, kösz a korrekt tájékoztatást és rakomány gépelést.

De ..

Nem bizonyítható, vagy állítható egyértelműen, hogy a fénymásológépeket a szerzői jogok megsértésére használják fel. A fénymásoló egy sokszorosító gép, aminek forrása lehet saját dokumentum, szerzői jogok által nem védett irat (számla, szállítólevél, szerződés, feljegyzés, bizonylat, ajánlat, kérvény, levél, határozat, és még millió más dolog, ami szabad felhasználás alá esik)

Tehát ezt a gépet nem arra találták ki, hogy jogot tiporjanak vele (és az esetek túlnyomó többségében nem is erre használják), hanem arra, hogy a hivatali munkát támogassák.
(Lásd stencil - értsd sokszorosítás !! nem másolás !!)

Pld. ha megnézed, hogy a manapság eladott könyvek milyen minőségűek (színesek, A4-től eltérő méretűek, kemény borítóvel kötöttek, spec.nyomdai eljárással készültek, aranyozott gerinccel ellátottak, ... tehát repik)
lehetetlen másológépekkel azt minőséget előállítani, ami miatt megveszik őket.

Amióta létezik fénymásoló, használom. De még egyszer sem sértettem vele törvényt. Nem is volt rá alkalom, de még csak esély sem.

Tudom, hogy vannak más spec. területek. Pld. kottamásolás. De ilyenek miatt nem tartom jogosank, hogy egy egész országot megsarcoljanak.

NaNe
Előzmény: MaCS (79)
MaCS Creative Commons License 1999.02.03 0 0 79
Halihó!

Igen, igazad van, de az adó, és ténylegesen abból indul ki, hogy csalsz. Ki is akadtam rajta.
A fénymásolónál és egyéb hasonló jogdíjas dolgoknál más a helyzet. Ott ténylegesen megvan, hogy minek a díját fedezik.
És nem adó. Ugyanis a jogosultakhoz megy. A részleteknek utánanézek.

Előzmény: Karcsu (37)
bnoplwk2 Creative Commons License 1999.02.03 0 0 78
Ne bantsd Vikit!

Bantsd inkabb ezt a szerzoi jogot vedo vilagmertu lobbit, a BSA-t, a RIAA-t.
Mar megbocsass de a Compact es VHS kazi araban _igen is benne van a szerzoi jogij._ Azt is megsugom, hogy ugy kb a blutto ar 30%-a erejeig !!! A konyvtarak is _SPECKO LICENSSZEL_ kapjak meg a konyveket, a videotekasok is a kazikat. Kishazankban '95-ig viragzottak a CD kolcsonzok 'oszt hirtelen kihaltak mint a TRex. BTW az idozites eleg feltunoen egybesestt egy bizonyos Bill Gates nevo Moho Sapiens idoleges feltunesevel kishazankban. Azota Attila Reiszol az illegalis CD kontakt es masolokkal...
Csak tajekoztatasul. A Diamond nemreg hozta volna ki a RIÓ -t. Ez egy vonszolhato mp3 walkman, merete a jo pesti telefonkartyahoz hasolithato, no joo, azert egy kicsit vastagabb annal. Mar levot az aru dobozova, zsirozva, miegymas, mikor Hanglemezgyarek beszotak, hogy NAAA NEEEE !!???, Csak nem akratok az emberek kezebe adni egy olyan keszuleket ami olcso, azt tarol rajta es olyat amit csak akar, es megcsak meg sem sarcolhatjuk erte.... Szerzoi JÓGIK koreben igen nagy divat mostanaban MP#-as site-okra vadaszni, hallomasom szerint a szajre mennyisegetol es piaci erteketol fuggoen 15-250 USD verdijat vehet fel a szakikam.... Olyba tunik hogy meg akarjak gyilkolni az MP3-at. Kijott a Yamaha fele VQF aminek a playere olyan hogyha beallitjak a file-ban a Lopirajt bitet akkor nem tudod lementeni csak hallgatni. Nem Baj, Okos emberek megirtak a wappert WinAmp-hoz ami mar ki tudja irni vaw file-ba. Emmelsleg barmennyien istenitik a VQF-et, hiaba all mellete a Yamaha, az NTC es minden sargaszemu evidensen rosszab minosegu, mint a net-en elterjedt 128 kbps-es MP3. Nem erv az hogy 30%-kal kisebbek a VQF-es file-ok ha pontosan 30%-kal szarabbul is szolnak.
A Vegere szepen atfolytam offtopic-ba bocs...
Előzmény: jo_lenne_tudni (1)
BenkoG Creative Commons License 1999.02.03 0 0 77
1et értek! le a szomszéd tehenével, a magántulajdonú lakással, az adóval, az adóztatókkal!

Meg azzal a sok marhával, aki nem gondolkodik, csak emelgeti a kezét szavazáskor.

beng
Előzmény: Valentine (33)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!