Keresés

Részletes keresés

Tamás Creative Commons License 1999.10.06 0 0 42
Én nem azt mondtam, hogy alkalmatlanok...

Schwajda biztos tökjól meg tudna szervezni egy építkezést, ld.a saját házikóját, meg az építész barátnéját, akivel terveztetné a nemzetit... csak a gond az, hogy egy szabályosan kiírt, lebonyolított pályázat eredményeként létrejött terv alapján megkezdett beruházás leállításához asszisztál, hogyaztán a barátnéját hozza helyzetbe, magasról tojva a közbeszerzésszabályaira...

A Rapcsákis biztosan tökjó polgármester, végülisövé az egész város, meg a környék, és ha annak gyarapítására fordítana ugyanolyan energiákat, mint a saját magáéra, akkor még elismerni is tudnám.

Szóval, nem alkalmatlanságról van szó, hanem szemét egoizmusról, arról, hogy mindent csak nekem, mert épp én vagyok ott...

Előzmény: Mintapolgár (41)
Mintapolgár Creative Commons License 1999.09.29 0 0 41
Kedves Tamás!
Az általad fölsorolt személyekről jóformán eddig csak a sajtó állította azt, hogy alkalmatlanok a posztjukra. Ez szerencsére egy demokratikus jogállamban kevés ahhoz, hogy le kelljen mondani tisztségükről. És egy újabb pozitív példa arról, hogy a Fidesz, ha szükséges, kész a személycserékre: pl. a Lockheed-ügy. Hornék talán az egy szem Suchmanntól szabadultak meg, amikor már végképp nem lehetett tisztára mosni.
Előzmény: Tamás (39)
mulatt Creative Commons License 1999.09.29 0 0 40
Szerintem a listáról a volt szolnoki polgármestert sem szabad kihagyni, aki vígan államtitkárkodik az ügyészi szakban levő büntetőeljárás ellenére.
Előzmény: Tamás (39)
Tamás Creative Commons License 1999.09.28 0 0 39
1, Sem Békésit, sem Bokrost nem mondanám gyalogáldozatnak...

2, hogyha a Fidesz annyira tanul a hibáiból, akkor:
- Deutsch
- Rapcsák
- Schwajda
- Kósa
- lehet tovább sorolni...

A Pelikánt meg a Simicskát akkor zavarták el, amikor már akkora volt a trágya, hogy csak na... plusz a Simicskának még pszichopatikus jeleket is kellett produkálnia hozzá :-(.

Ezzel ellentétben anno a Suchmann megalázása a Tocsik ügy miatt... hát, enyhén szólva nem egy kategória. Pedig az sem volt gyalogáldozat.

Előzmény: Mintapolgár (34)
sanca Creative Commons License 1999.09.28 0 0 38
Csak az abaj, hogy senki nem világosította fel a tömeget, mikor is volt a Teve utcában az aranyláz?
Mintapolgár Creative Commons License 1999.09.28 0 0 37
Noha a felsőbb szó leírásával még akadnak gondjaid, egy tantárgyat a jelek szerint már prímán megtanultál idősebb elvtársaidtól: az önkritika gyakorlását. :-)
Előzmény: Tamás (36)
Tamás Creative Commons License 1999.09.28 0 0 36
Izé, na, felsőbb...

Én viszont nem megyek vissza! :-))))))))

Előzmény: Tamás (35)
Tamás Creative Commons License 1999.09.28 0 0 35
Viktor büszke lenne rád, az biztos... Gratula, felsőb osztályba léphetsz. :-)

Bővebben majd este.

Előzmény: Mintapolgár (34)
Mintapolgár Creative Commons License 1999.09.28 0 0 34
Kedves Tamás!
Az, hogy Pelikántól megszabadult a kormány (ahogy azóta Simicskával is tette), véleményem szerint egyértelmű jele annak, hogy ez a kormány képes tanulni esetleges hibáiból, és egy nyugati demokratikus kormányhoz hasonlóan, képes levonni ennek személyi konzekvenciáit (ellentétben az előző kormánnyal, amelyben személycserére csak ritkán került sor, és csak akkor, amikor Gyulánk bizáci despotaként úgy döntött, hogy gyalogáldozatra van szükség).
Tamás Creative Commons License 1999.09.28 0 0 33
Érdekes, több mint fél év után, hogy előkerült ez a topic. :-)))

Asszem le is mentem magamnak, mert elég ritka nagy konszenzus alakult ki szerencsétlen Pelikán körül a jobb- és baloldali szimpatizánsok között. Na. Lehet ezt így is.

Lehet, hogy szegényt azért zavarták el, mert a FIDESZ PR innen veszi a mintát, és látták, hogy a Pelikánt már végképp nem lehet lenyomni a polgárok torkán? :-))))))))

csutak Creative Commons License 1999.09.25 0 0 32
Kedves Tamas!
Orwell írta: "az egyenlők között vannak egyenlőbbek."
A mai BTK meg olyat ír, hogy a törvény nem tudása nem mentesít a következmények alól.
Márpedig azt ebben az országban mindenki tudja, hogy az aranyékszerek árusítás állami monopólium.
Ha Pelikán ennyire hülye, akkor nem való rendőrnek! Ha pedig (márpedig)tudta, akkor tessék pont úgy bevarrni, mint a mezei orgazdákat. Esetleg jobban, mert visszaélt a beosztásával.
Előzmény: Tamas (-)
Rsüni Creative Commons License 1999.09.25 0 0 31
Üdülő? Tizedáron? A Szakszervezetben?
Előzmény: Tappancs (30)
Tappancs Creative Commons License 1999.09.25 0 0 30
Kedves Tamás! "Mert ha féláron kínálnak nekem aranyat, akkor biztos nem tudom, hogy valami nem gömbölyű vele..."
Bárcsak újra Kuncze lenne a belügyminiszter. Az ő idejében ilyen meg se történhetett vola. Arany? Féláron? A rendőrségen?
Előzmény: Tamas (-)
libebols Creative Commons License 1999.02.04 0 0 29
Off
Sajnos rég nem volt időm idejönni, de örülök, hogy Trebitsch a régi. Ha az Ő oldalán történik a disznóság, nem ítéli el.
On
Engem már csak az érdekel, hogy miután Pelikán elvtárs egy percet sem fog ülni, a most hasonlókért börtönben csücsülők, akik szintén még a tárgyláson is tagadták, hogy tudták a cucc eredetét, szóval ha azok D.Ibolyához v. Gönczhöz fordulnak jogorvoslatért, azokat is kiengedik? Mert ha nem, akkor jön Orwell.
eomer Creative Commons License 1999.02.04 0 0 28
Bocs az offtopicért:

Vajon mikor jelenti ki Orbán Viktor ezt:

"Simicska Lajosnak, az APEH elnökének azért kell távoznia, mert elveszítette a közbizalmat, amelyet egy ilyen nagy felelősséget viselő intézmény esetében biztosítani kell ..."

Még egyszer bocs az offtopicért...
Előzmény: devians (27)
devians Creative Commons License 1999.02.04 0 0 27
Nem gondoltam, hogy ilyen magas helyrol kapok tamogatast:
"Pelikán Lászlónak, az APEH bűnügyi igazgatósága vezetőjének azért kell távoznia, mert elveszítette a közbizalmat, amelyet egy ilyen nagy felelősséget viselő intézmény esetében biztosítani kell – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán reggel a Magyar Rádiónak ..."[forras mai Nepszabadsag]
(ami egybecseng korabbi hozzaszolasommal ebben a topicban)
Esik Creative Commons License 1999.01.29 0 0 26
Bocs, mukodik ez egyaltalan?
dekóder Creative Commons License 1999.01.28 0 0 25
Kedves Esik! 99-01-26 5:42

Pelikán a törvénynek megfelelően járt el: észlelte vagy tudomására hozták, hogy megjött az arany, oszt beavatkozott: vásárolt egy rakás ékszert (mit is tehet egy rendőr, ha vele szemben árusok állnak?).
:o)

(Monnyon le!)

F.B. I. doktor Creative Commons License 1999.01.28 0 0 24

Hallgatni arany

Quitt László rajza

(Népszava, 126. évfolyam 324. szám, 1999. január 28., csütörtök)

F.B. I. doktor Creative Commons License 1999.01.28 0 0 23

Pelikán: tanúból gyanúsított

"Értesülésünk szerint Pelikán Lászlót, az adórendorség vezetojét a Fovárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal hallgatja majd ki gyanúsítottként a Teve utcai aranyvásárlás ügyében. A gyanú szerint Pelikán a Pest Megyei Rendor-fokapitányság gazdaságvédelmi osztályának vezetojeként vásárolt attól az illegális ékszerkereskedotol, aki a rendorség székházában kínálta portékáját."

BenkoG Creative Commons License 1999.01.28 0 0 22
És még valami: nemrégiben jöttem el a hazai mezőgazdaság élhajójából, ahol csak azt láttam, hogy a bukott emberek egyre jobban éltek, majd visszakerültek vezető pozíciókba. Ez a menő kicsiben, nagyban? Megfordult a fejemben: inkább leszek Kanadába vándorló kisebbség... ott ha valaki bukik, az lemond, talán örökre is.... Néha felfordul a gyomrom, de nem az izgalomtól, hanem attól, hogy milyen embereke a választott demokratikus polgár stb. vezetőink.
Na hali.
BenkoG Creative Commons License 1999.01.28 0 0 21
Én csak ámulok-bámulok, meg lesek, pedig sem jobb, sem bal oldalon nem ácsorgok. A helyzet az, ha valaki médiasztár lesz mostanság, azzal csak a _gondmegabánat_ van, mert lop, csal, hazudik, osztogat, fosztogat, tipor, gyilkol, rendőrrel karambolozik.....
Kérdésem trágya a köv.: van-e még kis hazánkban olyan ember a nagyvezetésben, aki még _tiszta_ ???

Hali BenkoG

kerdojel Creative Commons License 1999.01.27 0 0 20
Ezek szerint nem hiaba tepjuk itt keyboardot nehanyan.....
AzFix Creative Commons License 1999.01.27 0 0 19
Kedves Tamás!
Ez ma a csodák napja: Pelikán ne kapjon megbízatást.
azfix
frett Creative Commons License 1999.01.27 0 0 18
A hírek szerint, mindenkit, aki 50e fölött vásárolt a gyanús aranyból, gyanusítottként fognak kihallgatni. Pelikánt is.
Tamas Creative Commons License 1999.01.26 0 0 17
Le a kalappal, DonCarlos! Őszintén.

Egyébként szerintem ez tipikusan olyan kérdés, amiben nem a bal- vagy a jobboldali válaszok üdvözítőek, ez valahol mindenféle ideológián felül áll. (na jó, egy ideológia lehet: a hülyeségé, de az lehet jobb is meg bal is)

DONCARLOS Creative Commons License 1999.01.26 0 0 16
Kapaszkodjatok, jobboldali hozzászolás jön:Pelikánnak mennie kell.
Esik Creative Commons License 1999.01.26 0 0 15
Sziasztok!
Talaltam valamit a mai Magyar Hirlapban:
" A rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény ugyanis egyértelműen kimondja: a rendőr jogkörében eljárva köteles intézkedni vagy intézkedést kezdeményezni, ha olyan tényt vagy körülményt észlel, illetőleg hoznak tudomására, amely rendőri beavatkozást igényel. Ez a kötelesség szolgálaton kívül is terheli, ha intézkedésre alkalmas állapotban van. Ha a közbiztonságot fenyegető veszélyhelyzet elhárítása más szerv - például a vám- és pénzügyőrség - hatáskörébe tartozik, akkor a rendőrnek értesítenie kell az eljárásra jogosult hatóságot."
Tamas Creative Commons License 1999.01.25 0 0 14
Tudjátok, engem ez már csak azért is furcsán érintett, mert volt alkalmam dolgozni a Teve utcában, és így láttam, hogy hogy lehet oda bemenni, ezt-azt bevinni, stb... és meg vagyok lepve, hogy aranykötegekkel mászkálnak ki-be, amikor ott panaszkodott a fülem mellett a mosószer"ügynök", hogy a kapunál már megint mennyit b...tatták.
geszthi Creative Commons License 1999.01.25 0 0 13
Kerdojel,

igaz lehet nem volt egyertelmu mire valaszoltam Trebitschnek. Ezennel bocsanatot kerek tole, ha o is ugy gondolja, hogy alkalmatlan a posztjara.

Csak akkor ezzel a mondataval mit kezdjen az ember:
"Lesznek itt még efféle eget-földet megrengető ügyek, úgy látom. A kormányhoz közelállok múltbéli szellentését is kiszagolja az ellenzék. "

Engem csak az zavar hogy olyan hibak (fogalmazok finoman)ami itt tortent az atlag kovacs 22 janosnal nem lenne ilyen egyszeruen elintezve. No es az, hogy egyesek direkt nem akarjak eszrevenni, hogy egy ilyen pozicioban es olyan igerettel, hogy itt mindenki szakmailag a csucs, meg most aztan vege a bonyolult dobuntetteknek meg minden... aztan itt egy ilyen hulye(seg).
No persze ez csak egy szellentes..

Ne haragudjatok ennel meg a leganalfabetabb gagyizo is tobbet tud/okosabb/felkeszultebb.

Es ez az ember hangoztatta az utolso nyitott szajban, hogy azert kell az apeh rendorseg mert az birtokaban van a bonyolult ugyek feltarasahoz szukseges ismereteknek! No comment.

Kezdem sajnalni stadlert. Most mar tenyleg elhiszem, hogy nyugodtan visszamerte kerni a fresko afajat...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!