Keresés

Részletes keresés

peacemaker Creative Commons License 2003.01.04 0 0 74
"Gyakran van olyan érzésem, hogy ekkora seggfej egymagában nem lehet valaki, vagy ha igen, akkor miért netezik?
Ugyanis a netező emberek általában kulturáltabbak az átlagnál.
Egy habzó szájú antikomcsi miért költi a pénzét, miért tölti az idejét itt?

Sanda gyanúm, hogy ez nem véletlen, és nem valódi személy(ek)ről van szó.
Tán túlburjánzik a fantáziám, de el tudok képzelni egy pártközpontot, ahol ezek a figurák megszületnek és a hozzászólásaik íródnak. És nem jobbos pártra gyanaxom..."

Nekem is, én is

Előzmény: Medwe (-)
Medwe Creative Commons License 1998.09.16 0 0 73
Kedves Pirítós!
Őszintén salynállom, hogy méj gyászodban elfelejtettél hozzászollani a témához. Elfelelytetted a zizét meg a micsodát. :-)

Urak!
Én is gyászolok. Ezt a topicot.
Nem ijennek szántam.
Búcsúzom.
Tombojjátok ki magatokat itten, oszt egy kkcsit szelídülve gyertek lyobb topicokba politizálni!
Szasztok.

(medwe csenben beteszi maga mögött az ajtót. B+)

freimann Creative Commons License 1998.09.16 0 0 72
Skorpió!

Csintalan is abban bízik. Tán csak nem vagy III. kerületi? :-)

Utas2!

Most titkos az a szavazás, vagy nem? Egyébként nem titok, hogy kire nem:
A Csintalanra semmiképp. Juszt Laci, meg a Lagzi Lajcsi kampányolt mellette. Na mondok, ezek hárman már jól meghíztak, engedjünk már a soványabbját is a vályuhoz. Naná, hogy a "szociálisan érzékeny" szavazók nem így gondolkodtak!

De arra már rájöttem, miért akar ez a Csintalan Óbudára nyomulni. A Diáksziget miatt! Ha nyer, jövőre ezt lesz nektek Boniem, ni! Majd kaptok tőle Lagzi Lajcsit! És Juszt is a Laci lesz a dizsi! :-)

freimann Creative Commons License 1998.09.16 0 0 71
Csülök!

1. Zsenge gyermekként tettem.
2. Én nem is tagadom le, hogy integettem neki.
3. Nekem okom sincs tagadni.
4. Ha akkor Kennedy jár arra, neki is úgyanúgy integettem volna.
5. Ma már egyiknek se integetnék.

Ezért nem fogjuk egymást soha megérteni. :-)

Utas2 Creative Commons License 1998.09.16 0 0 70
No, örülök, hogy alábbhagytak az indulatok.
Freiman lakótárs, kire szavazott, Cs. Sanyikára, vagy Fölkbé Zolcsira?
Nem kell megválaszolni.
Hali.
Skorpió Creative Commons License 1998.09.16 0 0 69
Kedves freimann !

Kösz az infot, gyavasag visszavonva.
(A szemelyeskedesre nincs mit mondanom.)

Hogy sok olyan ficko el, mint en - remelem is. (:-)))

Csülök Creative Commons License 1998.09.16 0 0 68
Freimann,
akkor te is kollaboráns voltál? Integettünk a Hruscsov elvtársnak mi? Derék.
freimann Creative Commons License 1998.09.16 0 0 67
Kedves Skorpió!

Nem emlékszem rá, hogy valahol is megkérdezted volna.
De ha ennyire kiváncsi vagy elárulom:
Láttam már a Széna teret, amikor még tankok álltak rajta, nem a Mamut. Integettem Hruscsovnak az iskola ablakából. Építőtáborban voltam, mikor "lerohantuk Cseszkót". Ennek ellenére qrva sok évem van még a nyugdíjig.
Ahol lakom, sok hozzád hasonló fickó él. Csintalan egy alakot választottak meg rszággyűlési képviselőnek. Aki hálából polgármester akar lenni egy jobb fekvésű kerületben, mint a miénk. Úgy kell nekik.

Akarsz még tudni valamit?

Cserébe én nem kérdezek semmit. Már mindent tudok rólad, ami nekem fontos.

Utas2 Creative Commons License 1998.09.16 0 0 66
Továbbfűzve: és egyáltalán miről szól a politika?
Pirítós Creative Commons License 1998.09.16 0 0 65
medwe!
E tu mi fili, Brute!;-(
Végtelenül sajnálom, hogy pont te vesztetted el a fejed és pont te nyúltál a profán, nyomdafestéket nem tűrő szavakhoz mások meggyőzésének érdekében.
Annál is inkább, hiszen Lewinfiú éppen tegnap állított téged - az “érveket” és “tényeket” mintaszerűen használó Törzsasztaltagot - példaképül a többiek elé a Dézsavü topikban. Ej-ej...
Bánatomat az enyhíti valamelyest, hogy legalább jó cél érdekében, nevezetesen a trágárkodás száműzése mellett szóltál. De el kell mondjam, hogy a tartalom és az annak ellentmondó stílus - ebben az esetben is - kioltja egymást.
Az Törzsasztal intelligens és kulturált vitatkozói erős bástyájuk elestét gyászolhatják benned.
Béke soraidra.
Hali,
Pirítós
Skorpió Creative Commons License 1998.09.16 0 0 64
Kedves Utas2 !

Melyik politikai topic szol arrol, amiröl kene ? (:-)))
(Viszont fejleszti a humorerzeket.)

Utas2 Creative Commons License 1998.09.16 0 0 63
Na de gyermekeim,

ez már ökölharc és semmi köze a topichoz!
Felhívnám a figyelmet az alábbi mondásra:

Az erőszak a gyengék végső fegyvere.

Peace be with you.
Hali.

Skorpió Creative Commons License 1998.09.16 0 0 62
Kedves freimann !

Megkerdeztek hogy hany eves vagy. Azt is hogy hol elsz. Ezeket a "fontos es beazonosithato adatokat" sem merted megadni.

Mi ez ha nem gyavasag ? Vagy tan szegyelled ?

freimann Creative Commons License 1998.09.16 0 0 61
Kedves Skorpió!

Ha nem vetted volna észre, pont azt példázod, amiről beszéltem:

Te attól vagy ilyen qrva bátor, mert nem ismerjük egymást.
(Akkor is így tépnéd a szádat, ha tudnád rólam, hogy én vagyok az erősebb, és az ilyen beszólásért este megvárlak az utcán?)

Én pedig az alábbi okok miatt vitázom veled, s nem valami értelmesebb ismerősömmel:

1. Mert esetleg leiskolázna engem. Ezt rólad nem tudom elképzelni.
2. Esetleg megsértene. Erre sem vagy képes, mert a te véleményed rólam, nem igazán érdekel.
3. Esetleg én sérteném meg őt, és ezt sem akarom. Itt sem jöhetsz a képbe.

Nem ragozom tovább, ha képes lennél rá, megértetted volna korábban is.
Csak ahhoz az kellene, hogy legalább annyira okos legyél, mint amilyen "bátor" vagy.

Na, bátorság!

Medwe Creative Commons License 1998.09.15 0 0 60
b+, ne trágárkoggyatok!
És alkalmazzátok a hejesírási szabájokat!
Izibe!
Mer ha nem, akkor mi lesz a magyar nyelv nemzetmegtartó évezredes hagyományaiból,
a magyar vitakultúra szomszédokat is megszégyenítő virágzásából,
anyáink és apáink fennkölt stíluseszményéből?
EGY NAGY LÓFASZ!

Pirítós, ha kikunczegtad Magad, kérlek, véleményezd az alapvetésemet is. Qrvára megtisztelve érzeném magam.

HJM Creative Commons License 1998.09.15 0 0 59
Kedves Pirítós!
Írod:
Pirítós 09-15-98 5:27 PM
„...De annyit azért le tudok szűrni az általad leírtakból, hogy nem ment át a szabadszállási példám. .."
Nos lássuk még egyszer a példádat:
Pirítós 09-15-98 11:40 AM
„...Egyszer meglátogattam néhány katona barátomat a szabadszállási harckocsizó laktanyában. Az első benyomásom a laktanyáról a következő volt. Egy nagy hirdetőtábla a kapunál, rajta gigantikus felirat:
MŰVELCSÉGI VETÉLKEDŐ
:-DDD
Nos, most valami hasonlóval találkoztam. ..."
:-O
Nos még „jobban" is átjött mint gondolnád.
Értem, „érccsük" a célzást, és nem csak azért mert felhívtad rá a figyelmet.
Sőt még a „valódi" mondanivalód is értve vagyon, mert a helyesírási szabály példa nélkül is szabály.
:-)
Remélem te is érted a válaszom.
(Ha mégsem akkor olvasd újra: HJM 09-15-98 4:54 PM, példa nélkül is érthető. )
:-))
Üdvözlettel: HJM
Pirítós Creative Commons License 1998.09.15 0 0 58
Kedves HJM!
Hát ha fel kell tételezned, tételezd fel, nem szeretném ha bármi hátrány érne, mert nem tételezel fel valamit, amikor pedig fel kell.;-)
Viszont tudnod kell, hogy amit Te gondolsz arról, hogy én mit gondolok, az bizony nem azonos azzal, amit én valójában gondolok.

De annyit azért le tudok szűrni az általad leírtakból, hogy nem ment át a szabadszállási példám.

Ugyanis nem az szúrt szemet, hogy hosszú ú val írtad a szót (hiszen sokan elkövetik ezt a hibát), hanem az, hogy pont a kulturáltságot hiányoltad.
Hosszú ú-val:-D

A trágárkodással kapcsolatban megígérem, hogy amint valaki hevesen trágárkodva fogja felszólítani a tömeget, hogy ne trágárkodjanak, bízvást számíthatsz rám: rajta is kuncorgok majd egy kicsit.
Hali,
Pirítós

HJM Creative Commons License 1998.09.15 0 0 57
Kedves Pirítós
(09-15-98 11:40 AM)

Igazad van, köszönöm szépen a rám pirítást.
A jövőben jobban fogok figyelni.

Felhívnám a figyelmedet viszont arra az egyszerű tapasztalati tényre, hogy a legékesebb magyarsággal és tökéletes helyesírással szerkesztett szövegek is lehetnek kulturálatlanok, semmitmondóak, tartalmatlanok.

Sajnálatos, hogy véleményed csak a helyesírási hibáim kijavítására terjedt ki, bár mint írtam köszönöm.
(Bár azokra is rápiríthatnál, akik nem ismerik az ékezetek :-) )

Ezzel együtt fel kell tételeznem, hogy csak a helyesírási hibák szúrják a szemedet, a trágárság és egyéb gyalázkodás nem.
Végül is ez is egy álláspont.

IMHO a „külcsíny" mellett a „belbecs" is fontos.

További jó lektorálást.

Skorpió Creative Commons License 1998.09.15 0 0 56
Kedves HJM !

Hagyd mar, lathatod hogy gyavak.

freimann Creative Commons License 1998.09.15 0 0 55
Kedves HJM!

Szerinted én szélsőséges vagyok, szerintem te vagy bigott, de az is lehet, hogy provokátor. Ennyi.
Ugyan már miért kellene nekünk személyesen ismerni egymást? Nem elég, ha ennyit "megtudtunk" egymásról? Még csalódnál a "magabiztos" itéleteidben.

Hála a hozzád hasonlóknak, az emberek többsége a rokonaival, ismerőseivel nem politizálhat. Tabu lett. Sajnos, sok embert sikerült bevadítani, úgy mint téged.
Senki nem kockáztatja, hogy olyan emberekkel, akikkel "amúgy" egy véleményen van, ilyen szarság miatt összevesszen.
Veled meg, így ismeretlenül, miért ne? Mit számít? Kihasznállak, ez van.

Na most már mindent tudsz, hős lovag?

Utas2 Creative Commons License 1998.09.15 0 0 54
Medwe, (de a többieknek is)

tanács: ne vidd túlzásba a netezést, mert káros lehet. Addiction. Az ember csak ül a monyitor előtt, belekiabál a nagy hálóba néha ingerülten, néha ravaszul; valaki arra jár és leszedi aztán visszalő és kialakul egy szép hosszú és szenvedélyes - anyázás. Az meg végképp nem vezet sehová, ugye?

Hajlamos az ember fia dühében cimkézni és skatulyázni. Az pediglen nem érvelés...
Hali

Pirítós Creative Commons License 1998.09.15 0 0 53
Kedves HJM!
Egyszer meglátogattam néhány katona barátomat a szabadszállási harckocsizó laktanyában. Az első benyomásom a laktanyáról a következő volt. Egy nagy hirdetőtábla a kapunál, rajta gigantikus felirat:
MŰVELCSÉGI VETÉLKEDŐ
:-DDD
Nos, most valami hasonlóval találkoztam.
Íme:
"...minden felelősség nélkül önthessétek ide az asztalra a klf.kultúrálatlan szövegeket."

Minthogy látom óhajtod, sóvárgod és áhítod a kulturáltságot, hát hadd mondjam el, hogy
a "kulturálatlan" szó mindkét u betűje rövid. ;-DDD
Előre is szívesen,
Pirítós

Medwe Creative Commons License 1998.09.14 0 0 52
Kedves bubu!
1. azt még mindig nem tudom, hogy mit akartál a hotmailes címekkel.
2. Ha valamit hernyóságnak tartok, az nem egyenlő a megsértődéssel. Akkor a részedről ilyen volt a kérdés (ti. a téma szempontjából tökmindegy, hogy a Biblia melyik részében volt az ominózus mondat) és ilyen volt a válaszod is, amit Te gúnyosnak tartottál, én meg csak olyannak, mint a kérdést. És nem először.
Ne haragudj, én Téged ennél (értsd ezalatt a pitiáner piszkálódást) jóval többre tartalak.
3. az asztaltársakat pedig ne féltsd, mindenki tudja, miért van itt. És az offtopic vitákra többen buknak, mint gondolnád (Te nem szoktál emileket kapni?)

Kedves Libego!
Értem, amit mondasz.

bubu Creative Commons License 1998.09.14 0 0 51
Kedwes Medwe,
meg nehany valasz, kezdenem a legtobb kerdojellel feltett kerdessel, nyilvan ez erdekel a legjobban ;-))
Nem, nem tervezem HGy volt kormanyfo leleplezeset semmilyen minosegeben, sem itt sem mashol.
Valamint:
Nem, nem _csak_ kerdezni szeretek.
Sôt, kerdezni is modjaval szeretek (bar ezt nem is kerdezted, 1 +)
Namegaztan, lasd kivel van dolgod :
Nem, nem hiszem, hogy pontositanek ;-))

neha nem baj kerdeseket megvalszolatlanul hagyni
kettonk viszonyaban pl. hatarozottan rosszul sult el, amikor Te megvalszoltad a bibliai hivatkozasi kerdesemet, mert, ez engem egy ketsegkivul gunyos viszonvalaszra ingerelt. Amin Te megsertodtel. Mindketten jobban jartunk volna (nem is beszelve a T.asztal olvasoirol), ha lenyeled a bekat es nem valaszolsz...

udvozlettel bubu

Libego Creative Commons License 1998.09.14 0 0 50
szerintem medwe, az egesz ott megy vakvaganyra, hogy speaker, kisnaiv meg a tobbi kulturalatlan hozzaszolasara kezdetek -kezdunk el reagalni.

Ezert probalom naponta a realitasok talajan tartani a dolgokat. Ezert reagalom le hulyen az olyan velemenyeket ami "na te is egy olyan..." keltezesuek. Arra nem erdemes ujjat farasztani, hogy most melyik vitapartner a szelsoseges es miert. Arra sem aki "ab ovo" inditja hozzaszolasat. Erre igaz az amit Carnegie-tol megtanultal. Hat tessek. Alkalmazd.

Maradjunk tehat a temanal, felejtsunk el "partkozpontbol" meg "szervezett" almokat es egymas velemenyere probaljunk tenyekkel, adatokkal vagy velemenykulonbseggel -akar ideologiaival- valaszolni. Es ne szemelyeskedjunk, ne cimkezzunk.

Medwe Creative Commons License 1998.09.14 0 0 49
Kedves Aladar!
Szerintem a második variáció szomorúbb. És IMHO sajnos az áll közelebb a valósághoz. Annyit azért megkockáztatnék, hogy itt sem tolerálják a másságot jobban, vagy kevésbé, mint másütt. Miért is tennék?
Az olyan kijelentésekkel meg hogy "mindenütt 20-35 közötti fehérgallérosok neteznek" óvatos vagyok még akkor is, ha olyan mondja, aki már járt mindenütt, Addig csak egy somoly a bajuszom alatt, ami az effajta kellőképpen megalapozott információkra épített szilárd meggyőződéseknek szól...

Kedves bubu!
Örülök, hogy az ötből legalább az egyik kérdésemet megválaszoltad. És nagyjából osztom a véleményedet. Szélsőséges ügynökségekre (összeesküvésre ;-)))) meg szervezetekre nem gondoltam.
Sokkal inkább arra, hogy egy pártirodán egy kampánystáb valamelyik tagja kap egy megbízást, hogy teszteljen le hangulatice egy kisebb szegmenstet. Osztán írjon egy "infót" az eredményről.
a megválaszolatlan maradt kérdéseim pedig itt, alább.

Kedves EG!
Te kimondtad, amire az indítómban csak utaltam. És még sokan EZT SEM vették észre...

Libego Creative Commons License 1998.09.14 0 0 48
Huh, ezt megusztam idaig. Legalabbis EG-tol. Kisnaivnal mar atestem a mercen es masok is szeretnek olyat beleerteni a velemenyembe amit soha le nem irtam.

Azert hadd mondjak el valamit. (Ezt pld. Horn Gyulatol tanultam) Nem szeretni egy partot, politikailag ambivalens fogalom. Egy part programjanak teziseivel lehet szimpatizalni, egyeterteni vagy eppen forditva. A partfunkcionariusok pedig jonnek-mennek. Ki szimpatikus, ki nem, de hat ez sem politikai fogalom.
Ez nem szeret/nemszeret kerdes. Ha azt irod: Libego nem szimpatizal az Mszp-vel akkor talan igazad volna. Talan. De hat egy part az sokkal komplexebb mint ami miatt megerne egy teljes elhatarozast mellette vagy akar ellene.

Es megegyszer: sok scrollozastol menthetnel meg, ha egy kicsit osszefuggobben irnal. Itt nem a sor szamit.

EG Creative Commons License 1998.09.14 0 0 47

Dear HJM,

En ugy latom, hogy pld. Libego
velemenye (mostanaig) nem
szelsoseges, freimann-e
sem igazan. Istenem, nem szeretik
az MSZP-t. Te nem tudod, hogy
en mennyire gyulolom pld. a
kaposztafolzeleket. Utalom,
teljes szivembol.

Ha valaki az SZDSZ-t szidalmazza,
az OK. Ha zsidozik az nem.
Az egyikbol NEM kovetkezik
a masik. Van akinel igen,
de nem ez a default value.
Horn Gyula egy kontroverzalis
politikus, a multjaval, a
stilusaval, Istenem, van aki
nagyon utalja. Ez is belefer.

Vannak mocskos fasiszta
gorenyek is (nagyon kevesen)
es borzasztoan nem erdekel
a hatteruk, a motivaciojuk.

Egyebkent, elmeletileg az
lenne a normalis, ha speaker
a Koztarsasag-terrol kapna
a fizeteset. Ami ellenszenvet
ez a pofa tud kelteni, szegeny
Stumpfekkal szemben, az nem
mindennapi. A Nepszabadsag
nyeretlen keteves hozza kepest.

HJM Creative Commons License 1998.09.14 0 0 46
Bocs mindenkitől, a dupla részek miatt.
Nem volt szándékos.
HJM Creative Commons License 1998.09.14 0 0 45
Kedves freimann

Az idézet úgy fair ha adjuk a forrást(akkor is ha teljes a szöveg és akkor is, ha részlet.)
Amit speakernek írtam, fenntartom, még így csonka idézetként is.
Itt a törzsasztalon előforduló számos példa igazolja állításomat.

És képzeld, nekem is kétféle névjegyem van ugyanúgy mint neked és ugyanolyan indokkal.

Amikor az u.n. személyes adatokat kértem, nem kértem mást mint kort, hol éltek vagy korábban hol éltetek, és semmi másért mint azért, hogy tudhassuk rólatok, hogy mi befolyásolja az esetenként számomra(számunkra) szélsőséges nézeteiket.
Vagyis mi a motiváció.

Mert pl. elég érdekes lenne, hogy ha olyan 20-22 éves vagy és mondjuk még soha nem éltél hosszabb ideig Magyarországon.

Mail ügyben.
Nekem is elég régóta van anonim címem (hjm@freemail.c3.hu), nem a te kedvedért kreáltam most, mégsem azt használom itt az asztalon, mert számomra ez elvi kérdés.
Abban igazad van, hogy valóban kaphat az ember kellemetlen tartalmú leveleket, mint ahogy már én is kaptam madár klf. reinkarnációitól, de tök mindegy, hogy melyik címre érkezik ha használod azt.

Érvelésed csupán arról győzött meg engem, hogy számodra és hozzád hasonlóak számára ezek a mail címek csak a regisztrálás miatt szükségesek, hogy utána szabadon, minden felelősség nélkül önthessétek ide az asztalra a klf. kultúrálatlan szövegeket.
(ebbe az anonim körbe természetesen nem értem bele egyrészt azokat akik nem mocskolódnak, másrészt azokat sem akiknek nincs más lehetőségük mint ilyen ingyenes fiókok használata).

Maradva a topic címénél, az a "sanda gyanum", hogy bizony a te(ti) feladatotoknak tekintitek mások provokálását és becsmérlését.
Minden jel erre mutat, még akkor is ha időnként valóban értékes gondolatok fejeződnek ki írásaitokban.

Könnyű egy ilyen fórumon másokat hazugnak nevezni, mert itt nagyon nehéz, sokszor szinte lehetetlen a rágalmazást rátok bizonyítani.
Na ezért választod, választjátok az asztalon ezeket a módszereket.
És amikor ez mégis sikerül akkor eltüntök a balfenéken a régi nickel, és jön egy új nick és kezded(kezditek) elölről.
Szóval pá kedves Kedves freimann

Az idézet úgy fair ha adjuk a forrást(akkor is ha teljes a szöveg és akkor is, ha részlet.)

Mail ügyben.
Nekem is elég régóta van anonim címem (hjm@freemail.c3.hu), nem a te kedvedért kreáltam most, mégsem azt használom itt az asztalon, mert számomra ez elvi kérdés.
Abban igazad van, hogy valóban kaphat az ember kellemetlen tartalmú leveleket, mint ahogy már én is kaptam madár klf. reinkarnációitól, de tök mindegy, hogy melyik címre érkezik ha használod azt.

Érvelésed csupán arról győzött meg engem, hogy számodra és hozzád hasonlóak számára ezek a mail címek csak a regisztrálás miatt szükségesek, hogy utána szabadon, minden felelősség nélkül önthessétek ide az asztalra a klf. kultúrálatlan szövegeket.
(ebbe az anonim körbe természetesen nem értem bele egyrészt azokat akik nem mocskolódnak, másrészt azokat sem akiknek nincs más lehetőségük mint ilyen ingyenes fiókok használata)
Kedves freimann

Mail ügyben.

(ebbe az anonim körbe természetesen nem értem bele egyrészt azokat akik nem mocskolódnak, másrészt azokat sem akiknek nincs más lehetőségük mint ilyen ingyenes fiókok használata)
Kedves freimann

Mail ügyben.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!