Keresés

Részletes keresés

mersecske Creative Commons License 2006.07.30 0 0 133
Tudtam, hogy a treff hármast választod!
Quarell Creative Commons License 2005.10.04 0 0 132

Duplalemezes David Copperfield: Illusion Special Collector’s Edition (2VCD) eredeti videó CD eladó. Érdeklődni a dr.no@007.hu címen lehet.

Üdv.: Quarell

Törölt nick Creative Commons License 2005.09.29 0 0 131
"Nem tudom milyen ures eletu ember az, aki idot pocsekol arra, hogy titkokat leplezzen le, raadasul ilyen szornyen rosszan...

Csak az elso illuzioba olvastam bele, amint a buvesz megjelenik egy femlapon, ami a laikus Timur szerint kameratrukk..."

Szerintem nincs abban semmi rossz, ha valaki trükköket leplez le. Az embereket érdekli a megoldás, és engem például kifejezetten zavar, ha szeretnék valamit megtudni, de nem lehet; ezért kifejezetten örülök az ilyen megfejtéseknek. Nem kevés időt töltöttem azzal, hogy D. C. trükkjeire megoldást találjak, némelyik elméletem egész jól megállja a helyét.

Érdekes, hogy pl. a Szabadság szobor eltüntetésére kitaláltam régebben egy megoldást és azóta már 2 eltérő megfejtést is olvastam. <A HREF="http://portal.runet.hu/article93.html">Ez</A> utóbbi nem sokban tér el az én változatomtól.

Egyetértek azzal, hogy a cikkek némelyike enyhén szólva hiányos és szerintem néhol a magyarázat sem korrekt, de neked sikerült kifognod a lehető legroszabbat, ne ez alapján ítéld meg a többit! A legtöbb trükköt érdemes visszanézni videón, így jobban eldönthető megfelelő-e a magyarázat. Nekem a repülés akváriumos része teszik a legjobban, mert annyira nyilvánvaló, és mégsem jutott az eszembe! :)

Előzmény: Speci (126)
Runneburg Creative Commons License 2005.06.30 0 0 130
ezzel volt itt múlt évebne is
Előzmény: Törölt nick (129)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.12 0 0 129
Sziasztok

A mágus Debrecenbe jön 2005. oktoberben!!

Tudja valaki hogy An intimate evening of a great illusion c. müsora az melyik? Azzal volt itt decemberben tavaly vagy ez valami más müsör...

Köszi
Adept
vicc Creative Commons License 2005.06.07 0 0 128
nyilván csak vissza kéne olvasnod, nem?
Előzmény: Törölt nick (127)
Speci Creative Commons License 2005.01.09 0 0 126

Sziasztok!

Kinek hogy tetszett a show? Voltak benne erdekessegek, vagy ujdonsagok?

Szivesen hallanek pozitiv velemenyeket.

Sokszor magyar "buveszek" mondanak kritikat egymas kozott, hogy Copperfield milyen szornyu, de persze a nagy magus nem lenne milliardos, ha ez igaz lenne.

Csak belepillantottam a webcimbe, amit kicsivel "lejjebb" olvastam...

Nem tudom milyen ures eletu ember az, aki idot pocsekol arra, hogy titkokat leplezzen le, raadasul ilyen szornyen rosszan...

Csak az elso illuzioba olvastam bele, amint a buvesz megjelenik egy femlapon, ami a laikus Timur szerint kameratrukk. En kb 5-szor lattam ezt a trukkot eloben. Nem tudom, o hanyszor. A leleplezes szerkeztoje Timur, kesobb egy "Egyedül vagyok" c. talk-show ingyen kapott jeggyel torteno reszvetellel szerzett tapasztalatait hasonlitsa David Copperfield show-jahoz. Sajnos annyira nem kototte le az erdeklodesemet, hogy vegigolvassam, igy bocsanat, ha felreertelmeztem valamit.

Viccesnek talalnam, ha Las Vegasban, az MGM hatalmas szinpada elott a tobb tizezer nezo latna, hogy hogyan mukodik a trukk, csak a kamera nem...

Nem is ertem, a butasagot miert kell ilyen hangosan hirdetni.

Vegezetul rajovok, a vilagon mindig is voltak, vannak es lesznek is olyan ures eletu emberek, akik masok piszkalasaval, buvesztrukkok faradsagos munkajanak leleplezesevel toltik unalmas idejuket.

Nekik sok sikert a tovabbiakban is, mi buveszek jot mulatunk ezen.

A nezoknek pedig jo szorakozast a buvesz show-hoz.

Megegyszer, akinek van tapasztalata a legutobbi show-val kapcsolatban, az irja le, szivesen olvasom.

S

AbaTToiR Creative Commons License 2004.12.12 0 0 125
Teljesen természetes, hogy nem lehet bevinni kaját/piát, színházba se lehet, meg moziba se. Tipikus magyar mentalitás, hogy megveszi vállalkozó apuka a tízezres jegyet, de a hülyegyerek Ödönkének otthon csomagol anyuka kétheti hidegélelmet, nehogy unatkozzon a kicsike a show alatt. Amúgy a Bécsi perec nagyon finom ott :) És evidens hogy akarnak a kaján is keresni, de áruljátok már el, talán kötelező valamit venni bent? Nem lehet kibírni 2 órát zaba nélkül? Nekem nagyon magyar szánalom ízű ez az egész szájhúzás emiatt.
Előzmény: TCaty (118)
ellenzek Creative Commons License 2004.12.10 0 0 124
Milyen mutatvány volt a vetítés után, ami 10 perc felkészülést igényelt? Még ha igaz is, hogy fel kellett rá készülni, azért lehetett volna ezalatt egy másik mutatvány is, amihez mondjuk csak D.C. kell.
Előzmény: lentigo (123)
lentigo Creative Commons License 2004.12.10 0 0 123

Minden rendezvényen ami az Arénában van ezt teszik, azért hogy bennt vegyél meg mindent.

A videóbetétre nyílván azért volt még szükség, mert közben felkészültek egy másik mutatványra és hosszú lett volna átbeszélni... 

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.09 0 0 122
Ez nekem is feltünt... Ahogy áramlottak az emberek a bejárathoz és közben szóltak a parancsok a hangszoróból... Tiszta lágerhangulat volt. MInt a Fortress c. filmben: "a bűn nem kifizetődő" :))))
Tevemadár Creative Commons License 2004.12.09 0 0 121

A lustaság bűne!! :-((

Bocs.... Már húúúúzok is innen...

Tényleg nem olvastam vissza, max., vagy 3-4 hsz.-t.

Ez nem az én napom!

Előzmény: vicc (120)
vicc Creative Commons License 2004.12.09 0 0 120
Sziasztok, ezt a linket nem rég találtam.

lol, gondolom visszaolvastál 20 hozzászólást. gracc.
Előzmény: Tevemadár (119)
Tevemadár Creative Commons License 2004.12.09 0 0 119

Sziasztok,

ezt a linket nem rég találtam. Hátha érdekel benneteket:

http://www.runet.hu/portal/topic8.html

Jó böngészést... :-))

TCaty Creative Commons License 2004.12.09 0 0 118
Sziasztok! Én a vasárnap esti előadáson voltam. Az első megdöbbentő élményem a kapunál volt, amikor kidobatták velem az üdítőt, mondván, hogy tilos bevinni. Mögöttünk egy család egy halom szendvicset és üdítőt dobott a kukába. Még szerencse, hogy a kukkert nem dobatták ki. Az egész olyan volt, mint egy jövőbeli sci-fi, a hatalmas ovális épület előtt kígyózó sorok és emberáradat. A hangosbemondóból pedig egyfolytában jön a rizsa... brrrrrr. A showról: a filmvetítést kihagyhatta volna, meg amit az RTLK leadott pár hete: a jamaicai sztorit, meg most nem emléxem mi volt még ilyen, de ez csalódás volt. A popsifogdosós gyermekkihordó nőszemély itt is jelen volt. Jól belemarkolt :) A kedvenc: kacsaeltüntetés- átvarázsolás lassított verziója! Akkorát röhögtem! Nagyszerű előadóművész ez az ember! A vége: a 10 ezres DVD-t én is megvettem volna, ha lett volna nálam annyi pénz, de ha tényleg csak 10 Euro, akkor érdemes kint megvetetni ismerőssel (már akinek van). Nálunk nincs a boltokba? Legközelebb elmennék-e? Igen, de remélem nem sok ismétlés lesz benne, ennyi pénzért....
Predator X Creative Commons License 2004.12.08 0 0 117

Azért ne felejtsük el, hogy ha egy bennszülöttnek megmutatnánk egy égő villanykörtét, az is azt hinné, hogy varázslat. Könnyebb valamire azt mondani hogy csalás, mintsem foglalkozni vele. És ez sem mellékes:

"Randi egy riporternek bemutatta hogyan képes maga is rejtélyes módon tönkretenni az evőeszközt, a műveletet azonban egy bűvésztrükk segítségével hajtotta végre. Ugyanakkor kihangsúlyozta, nem utasítja el, hogy Gellernek lehetnek természetfeletti képességei, ugyanúgy, ahogy a természetfeletti jelenségek létezését sem zárja ki."

Előzmény: tangerine (116)
tangerine Creative Commons License 2004.12.08 0 0 116

> a nagybátyámon például megragad a vasaló függőlegesen, meg a kanalak-villák

Olyan nagy pocakja van? :))))

Ha esetleg mégsem, akkor itt a lehetőség pénzzé tenni:

Egymillió dollár a természetfeletti erők birtokosainak

Előzmény: Predator X (115)
Predator X Creative Commons License 2004.12.07 0 0 115

A Copperfieldben szerintem az is király, hogy azon túl, hogy otterem a színpadon a semmiből egy autó, hogy azért ő elég ügyes ilyen mikrodolgokban is, mint a kártyatrükkök, meg a papírhajtogatások meg ilyenek.

A lottószámos dolgot nem úgy csinálhatta, hogy miután megvolt a 6 új szám, amit a közönségből mondtak, azt kint valaki ráírta egy papírra, odaadták neki titokban, és amikor kivette a széfből a papírt valójában az időközben megírt papírt hajtogatta szét?

(juteszembe akkor a fém rendszámtáblákkal mi van...?)

Amúgy viszont visszatérve az amúgy kicsit offtopic varázslókra: ha DC az vagy sem az most más kérdés, de azért elintézni egyetlen kézlendítéssel, hogy áh, ilyen úgysincs azért szerintem nem helyes, mint tudjuk az ember az agyának jó ha 15%-át használja, a maradék 85-ben azért lehet néhány képesség, amelyet az emberek elfelejtettek az évszázadok során. Szóval tuti hogy vannak olyanok, akik az agyukat használva tudnak lebegtetni dolgokat, vagy telepatizálnak, vagy kanalat hajlítanak, vagy a jövőbe látnak, vagy hasonlók, csak senki nem hisz nekik, vagy hülyének nézik, vagy nem is merik elmondani. (a nagybátyámon például megragad a vasaló függőlegesen, meg a kanalak-villák).

Előzmény: Quarell (114)
Quarell Creative Commons License 2004.12.07 0 0 114
Ez a lehetőség sajnos nem áll fenn. Egyébként itthon nagyon érezhető az a hozzáállás, hogy vagy nem szeretem, utálom, gyűlölöm stb. a bűvészetet vagy a lehető legnagyobb komolysággal bedőlök mindennek és mindenkinek aki elhiteti velem, hogy ő valamiben tényleg MÁS és különleges tulajdonságai vannak. Lásd: tv-gyógyász Gyúrcsók, parafenoménok, szellemidézők, kanálhajlítók és társaik. Ez tendencia még a szervezőkön is tetten érhető, hiszen a magyar médiában Copperfield nevének hallatán a legritkább esetben kerülnek elő a bűvész vagy illúziónista szavak, annál inkább a varázsló, mágus, szemfényvesztő stb. kifejezések. A bűvészet gagyi dolog, a varázslat és a misztikum pedig cool, mégis mindenki a trükkre kíváncsi miközben a csodát várják… nagy összevisszaság van a fejekben. Több embertől hallom, hogy nem szeretem a bűvészt, mert csal… de a BpTv-be meg betelefonál 240+Áfa ért, hogy gyógyítsák meg a térdét és vegyél le róla a rontást. Ez egy nagyon mostoha a műfaj ráadásul nem nagyon tudnak az emberek mit kezdeni vele, de ha máshonnét nem, hát Rodolfótól tudhatjuk, hogy „A bűvész nem varázsló, csak egy színész, aki a varázsló szerepét játsza.” Bár ez kissé idejét múlt megfogalmazásnak tűnik, azért a lényeg benne van.  

- Bocs, ha megint lóbetűk lesznek -

Előzmény: Predator X (113)
Predator X Creative Commons License 2004.12.07 0 0 113

Most már igen, bár régen komolyan elhittem ezt :)

Ugyanakkor ha jól veszem ki Te is foglalkozol bűvészkedéssel. Most képzeld el, hogy rájössz, hogy tényleg tudsz falakon átmenni, hát elárulnád mindenkinek, vagy inkább úgy adnád el, mint trükköt? Nyilván az utóbbi :))

Előzmény: Quarell (112)
Quarell Creative Commons License 2004.12.07 0 0 112
„megjegyzés: ha teszem azt tényleg tudna varázsolni, valami ősrégi kaszthoz tartozva, amihez mondjuk Uri Geller is tartozik”

Ugye csak viccelsz, amikor ilyenek írsz?

Előzmény: Predator X (109)
Runneburg Creative Commons License 2004.12.07 0 0 111
Nyugi, ezek trükkök
Előzmény: Predator X (109)
Runneburg Creative Commons License 2004.12.07 0 0 110

Az öreg néniket az előadás előtt szúrják ki és csak annyit kérdeznek tőle, hogy vállalja e a fellépést és ha igen, akkor legyen szíves már a színpadra menet megfogni DC azon bizonyos testrészét. Utána tényleg nem tudja mi fog vele történni.

Ha úgy nézzük, valójában semmi :))

Előzmény: Nefasturris (107)
Predator X Creative Commons License 2004.12.07 0 0 109

Na most röhögjetek ki nyugodtan, de ti nem gondoltatok még arra, hogy ez a csávó tényleg tud varázsolni?:))) Mert mi van, ha tényleg át tud menni azon az acéllapon. A néhány technikus körülötte tudja, és úgy van eladva az egész, mintha csak trükk lenne. Közben meg nem. Na mit szóltok a teóriámhoz? :))

(megjegyzés: ha teszem azt tényleg tudna varázsolni, valami ősrégi kaszthoz tartozva, amihez mondjuk Uri Geller is tartozik, akkor hülye lenne elárulni, hiszen akkor mindenki bolondnak nézné, és tudományos vizsgálatokra használnák. Ő persze mindig azt nyilatkozza, hogy báááárcsak tudna tényleg varázsolni, de nekem mindig is gyanús volt... :) )

vicc Creative Commons License 2004.12.06 0 0 108
neki mi volt a szerepe a(s)z ülésen kívül?
Előzmény: Nefasturris (107)
Nefasturris Creative Commons License 2004.12.06 0 0 107

"Van aki szerint az öreg nő (12.05 du) magától fogta meg a fenekét a "szülés" előtt? Ugyan. Viszont, hogy utána fingja sem volt, hogy mi történik körülötte, az is biztos."

A 12.04 estiben is megfogta a fenekét és ugyanaz a személy volt gondolom :)

Előzmény: floydian (82)
ellenzek Creative Commons License 2004.12.06 0 0 106

Az a videovetítés tényleg durva volt. Ki is mentem alatta a WC-re, mert már jópárszor láttam, és már elsőre sem tetszett. 

Egyébként nektek nem tűnt úgy, hogy a baloldali kivetítő szar volt?

Előzmény: Youwine (78)
Quarell Creative Commons License 2004.12.06 0 0 105
Hollywood Theatre – MGM Grand . Hát ez valahogy nem akkora, mint a BS…

http://mgm.admission.com/html/seatmap.htmI?l=EN&CNTX=44940&C=

Quarell Creative Commons License 2004.12.06 0 0 104
http://www.themagicofdc.com/frames.html

Itt egy oldal, ahol fent vannak az élő show-k programjai. A 99’–es U! Tour-ban valóban benne volt a repülés, de sajnos Pesten ezt nem láthattuk. Alátámasztva egyik korábbi hozzászólásomat érdemes megnézni milyen volt a műsor összeállítása a kilencvenes évek elejék.  (1992 - 1994) Magic for the 90's.

floydian Creative Commons License 2004.12.06 0 0 103
azért a Szigetet ne tévesszük össze egy egyedülálló koncerttel. Ott a nagyszínpadon egy nap 4 koncert megy le, köztük fél óra átszerelés. Nem is lenne rá lehetőség, hogy olyan technikát alkalmazzanak, mint egy egész estés koncerten.

Bár egyszerű volt a színpad a többi (tv-s) DC show-hoz képest is, de nincs is arra szüksége, hogy mindenféle lézer fényekkel, meg tűzcsóvákkal terelje el a figyelmet. Nekem nem volt semmi gondom a fekete leplekkel, pláne belegondolva abba, hogy mennyi technikát kellett nekik mögé zsúfolni.

Azt se felejtsük el, hogy a BS-ből is azért maradt ki annó (állítólag) a repülés, mert kicsi volt a hely a technikához. Már nem emlékszem annyira a csarnokra, és a show-ra hogy össze tudnám hasonlítani, de szerintem az Aréna és mostani színpad se volt sokkal nagyobb. Szóval lehet, hogy elsősorban nem az anyagiakról van szó, hanem arról, hogy Budapestnek még mindíg nincs egy olyan előadóterme, ami megfelelne az ő előadásához. Az MGM ha jól tudom 3-5 ezres mégis valószínűleg nagyobb helye van az extra látványelemekhez mint egy 'kis' sportcsarnokban.

Mivel nem csodákról van szó, hanem trükkökről, persze hogy egy idő után az emberek elkezdenek sejteni ezt-azt. De nem hinném, hogy ezeket a pletykákat DC megerősítené azzal, hogy vadidegen embereknek elárulja, mi a teljes(!!!) trükk csak azért, hogy pl a kellékek ellenőrzése közben nehogy leleplezzék. Az már más kérdés, hogy a "jamaikai" trükknél szabó x valószínűleg az ő segítője, mert ő benne van színpadi részben is, az eltünésben is és a közvetítésben is, tehát szinte az egész trükkre rálátása van (és tudja pl, hogy helyben blue-boxban rohangál vagy előre felvették.) Azt nem tudom elképzelni, hogy egy helyben kiválasztott nézőt avatnának be ennyire.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!