Keresés

Részletes keresés

omecs Creative Commons License 2006.12.07 0 0 12

Ajánlom nektek:

Karácsonyi csengőhangok ingyen:

http://ingyenesletoltes.dox.hu/

Ryrie Creative Commons License 2006.12.04 0 0 10

Ajanlom nektek:

karacsonyidalok.lap.hu

másikegylány Creative Commons License 1998.12.04 0 0 9
Czaby!
Én ezt a "Joulu"-t a Joulupukki-ból ismerem, ami a Mikulást jelenti finnül. Miért fakadnak egy tőről? Ott is össze van vonva a két ünnep és Karácsonykor kis Mikulások osztogatják az ajándékot?
Szomjas Farkas Creative Commons License 1998.12.04 0 0 8
Ne'kem is volt ne'mi elkepzelesem a doldogrol, netan, hogy van valami koze a keresztenyseghez is, remeltem, hogy errol az oldalrol is kapok egy kis segitseget, no de nem baj. Oruljunk annak, hogy Kubaban ujra nemzeti unep lett a karacsony. (Sajnos Helsinkibol egy kukkot sem lattam, talan a suru hoeses miatt.)
Mindenkinek koszonom!

Morfudv

moonchild Creative Commons License 1998.12.04 0 0 7
Ugy remlik, a nemetektol vettuk at a szokast, nem magyar hagyomany. Szerintem rulez, a kinai gyarmanyu karacsonyfaegok kivetelevel. A gyertya sokkal koolabb.
czaby Creative Commons License 1998.12.04 0 0 6
Jaja, Helsinkiben.
A szaloncukor az komoly egyébként, mert azt itt nemigen kapni, en viszont hoztam otthonról.

A karácsonyfa viszont itt is karácsonyfa: joulupuu, ahol joulu=karácsony (lásd "jolka" az oroszban) puu=fa.

sepite Creative Commons License 1998.12.04 0 0 5
OFFTOPIC:
Szomjas Farkas, nézd már meg légyszi Lahtiban is.
czaby, Helsinkiben laksz ?

ONTOPIC:
A kérdés jó ! Nem lehet, hogy csak M.o-n hívják így ?

czaby Creative Commons License 1998.12.04 0 0 4
Kiváló kollégám ebéd után megoldotta a problémát: Megkérdezte, hogy "mi a drágább, a karácsonyfa vagy a fejsze?"
Szomjas Farkas Creative Commons License 1998.12.04 0 0 3
Offtopic: Varjunk csak, van ott egy webkamera, mindjart korulnezek. 8)
czaby Creative Commons License 1998.12.04 0 0 2
Offtopic: hol lehet karacsonyfat kapni Helsinkiben? Aki mutat nekem ilyen helyet hamar, az szaloncukrot kap cserebe.
Szomjas Farkas Creative Commons License 1998.12.04 0 0 1
Nos, igen. Jozan paraszti esszel ez konnyen kikovetkeztetheto, de azert nagyon koszonom a valaszt. A kerdes inkabb valamifele tortenelmi magyarazatot var.

Morfudv

mechand Creative Commons License 1998.12.04 0 0 0
Hát ugye karácsonykor általában felszokta díszíten iegy fát.Hogy miért?mert szép.
Persze fenyőfát mert az szép csúcsos és tömör,meg télen nem hullik le a levele mint a többinek.Na most kaptunk egy feldíszített fenyőfát.Miért hívják karácsonyfának? Hát azért mert mindezt karácsonykor csináljuk.Ebböl lett a karácsonyfa.
Elég jó a magyarázat?
Szomjas Farkas Creative Commons License 1998.12.04 0 0 topiknyitó
Nagyon-nagyon regen jartam errefele. Latom kozben a cenzor szemelye is megvaltozott. Es egy csomo uj arc. (Pardon: nick).
No nem mintha egeto vagyat ereznek uj topic nyitasa irant, bar ha jol emlekszem ez az elso, csupan sogorom kerdeset tolmacsolnam a nagyerdemunek, melyre ma 13 oraig szeretne valaszt kapni. (O most epp egy autoban csucsul valahol az orszagban.) A kerdes: Hogyan lett a fenyofabol karacsonyfa?

Morfudv

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!