Keresés

Részletes keresés

originalqszi Creative Commons License 2011.03.25 0 0 20

Oh, minő patinás regszámok:)))))))

originalqszi Creative Commons License 2011.03.25 0 0 19

Kérdezd meg Donatellácska anyuciját:DDDDDDD

Előzmény: berku (18)
berku Creative Commons License 1998.11.23 0 0 18
Tudja valaki, hol lehet "csináld magad" naptárt venni?
vau Creative Commons License 1998.11.16 0 0 17
Hmmm...en vettem mar kabatot ajandekba a kedvesmenek. Par evvel ezelott...csak ugy hirtelen otletbol...mentem a vonatallomasra, hogy felszalljak az Eger fele indulo vonatra (o Eger kozeleben lakott es Egerben szandekoztunk par napot eltolteni karacsony elott), amikor meglattam egy olyan kabatot...amiben biztos voltam, hogy Ra terveztek. Es nem tevedtem...

Szoval akar kabatot is lehet venni...akar egyedul is.

Vau

vau Creative Commons License 1998.11.16 0 0 16
Hmmm...en vettem mar kabatot ajandekba a kedvesmenek. par evvel ezelott...csak ugy hirtelen otletbol...mentem a vonatallomasra, hogy felszalljak az Eger fele indulo vonatra (o Eger kozeleben lakott es Egerben szandekoztunk par napot eltolteni karacsony elott), amikor meglattam egy olyan kabatot...amiben biztos voltam, hogy Ra terveztek. Es nem tevedtem...

Szoval akar kabatott is lehet venni...akar egyedul is.

Vau

Szulamit Creative Commons License 1998.11.16 0 0 15
AtyaÉg!! (ÉGEK !!!)
ly = j
természetesen (én)
elbújdosom szégyenemben.. :) ( :( )
(Bocsássatok meg, ma nagyon rossz napom lett. Tűzoltókért mentem.......)
Casi Creative Commons License 1998.11.16 0 0 14
Nálam bevált: amikor rámtör a hisztéria, hogy Te jó ég, mindjárt itt a ................. (tetszőleges alkalom behelyettesíthető), akkor elkezdem figyelni az illető viselkedését, elszólásait. Ezekből könnyen kihámozható, hogy mi az ami tetszik neki, mire van szüksége. A szóbakerülő dolgokat szigorúan fel kell írni (mert amikor elindulsz, hogy akkor ajándékot Neki, garantáltan nem jut eszedbe semmi...).
Ehhez persze viszonylag korán fel kell fedezni, hogy jé, 1 hét múlva itt a ............... :(
Karácsonykor ez persze nem működik tökéletesen, akkor túl sok mindenkit kell figyelni... de én kimondottan élvezem, amikor a fa alól éppen az az akármi kerül elő a díszes csomagból, amire az illető vágyott.
Cas
ide Creative Commons License 1998.11.16 0 0 13
AtyaÉg!!
ly = j
természetesen
elbújdosom szégyenemben.. :)
ide Creative Commons License 1998.11.16 0 0 12
A tanácsokot igen +köszönöm, a kabát még függőben marad 1pár hétig, persze ezt nem úgy gondoltam, hogy váratlanul a kezébe adom a Páromnak, együtt választanánk ki, ha rá tudom beszélni. Kevesebb a meglepetés, de azt úgyis szerezhetek mással is (snemiscsakajándékkal).

Szulamit,
Kedves vagy, a versesköteten fülig pirultam.. :-)) Mindenesetre bábot fogok beszerezni, jó 5let

1 nagyobb méretű mikulást bonczolgattam a hétvégén, abba próbálva Lrejteni valamit, ám csak néhány pattanás lett az eredmény, ugyanis szétesett, és muszály elfogyasztani. Legközelebb kicsit melengetem, mielőtt újabb csoki-műtéthez kezdék. Pedig a kindertojássall szinte semmi gond se volt.. :.(

Banita Creative Commons License 1998.11.16 0 0 11
ide: Pólónak utána néztem, köszönöm. Remélem, lesz belőle valami.

Szerintem jó ötlet valami gravírozott dolgot ajándékozni. Pl. gyújtót, vagy tálcát... Egyedi szöveget vésethetsz bele, és nem is olyan drága.
De jól ki lehet használni a fényképeket is. Nagymaminak tavaly családi fotókat tettünk bele olyan képkeretbe, amin többféle, különböző alakú képnek volt hely. Nagyon örült neki.
Vagy (de ez kicsit több utánajárást igényel) ugyanezt el lehet játszani úgy, hogy egy emberről szól az egész, különböző életkorokban.

Hogy mit kapjanak a kollégák? Egyelőre passz, de körkérdezek az ügyben. :-) valami "egyendolgot". Pl.ugyanolyan tollat,határidőnaplót. Ha egy szobában vannak, akkor kollektív ajándékként egy falinaptár is szóba kerülhet. (Persze, ha közel azonos az ízlésük.)

Egyelőre ennyi, de gondolkozok...

csn Creative Commons License 1998.11.13 0 0 10
Mivel nem az volt a kérdés, hogy MIÉRT ajándékozzunk, hanem hogy mit...hol... stb. ezért talán nem azzal kellene élből megölni az egyébként jó és aktuális topicot, hogy "elég egymásnak örülni..." meg "adakozzatok inkább..." stb. Erről ennyit, a kérdés nem erről szólt.

Néhány tipp nők meglepésére:
kozmetikai szerek, ékszerek, kis ízléses ékszer-doboz, jópofa poén-zokni, kis napló 99-re. Ha ismerjük az ízlését, lehet venni táskát, kötött pulcsit (ünnepek után a blokkal szinte mindenhol lehet cserélni ha a méret vagy a szín nem tetszik, kivéve az utcai piacosnál).
És még selyemsál, színes dobozkák akármi tartására.

Férfiaknak: határidőnapló, jópofa nyakkendő, szép táska, ing, öv, írószer (toll, papírvágó, stb..)

Bárkinek: jó CD, könyv, koncertjegy, színházjegy, kesztyű, dekorációs cucc, kép, fényképező, walkman, vásárlási utalvány, konyhai cucc (pároknak, szülőknek), műszaki cikkek (hifi, TV)

Gyerekeknek csak pénz kérdése, a játékboltok hihetetlen választékkal bírnak. Viszont okos választás egy jó társasjáték, logikai játék, könyv, és hasonló értelem építő dolgok.

Hirtelen ennyi, bővítsétek a listát.

moonchild Creative Commons License 1998.11.13 0 0 9
Kabátügy gázos, amikor tavaly apám megbizásából elegáns vajszinű kabátot vettem anyámnak, másnap becserélte egy méregzöldre.
A könyv szerintem a jolly joker ajándék, némi fantáziával egy jó könyvesboltban mindenkinek lehet személyre szabott könyvajándékot találni. Ami érdekelne: a kollégáimnak akarok venni pár száz forintos apróságot, 8-10 félét. A csajoknak könnyebb, nekik lehet csokit venni, mézgyertyát, vicces kulcstartót, szép kis dobozkákat, karácsonyfadiszt, inkább a pasikkal vagyok gondban. Mit javasoltok?
Szulamit Creative Commons License 1998.11.13 0 0 8
Kedves ide!
Az ajándékvásárlás elég kényes dolog, főleg, ha valaki kabátot akar venni valakinek. Ezzel szerintem vigyázni kéne, mert szegény "megajándékozott" esetleg szívszélhűdést kap. De van egy-két ötletem, amibe szívesen beavatnálak. Például képzeld el, hogy egy hideg barátságtalan vasárnap reggel felébredsz, és nem vagy egyedül, hanem a kedveseddel. Olyankor, amikor sokáig maradtok ágyban (teljes tanácstalanságban) elő lehet venni például kis rongybábokat és remekül el lehet velük szórakozni ébredésképpen. Már, ha van otthon báb.
Vagy például Wágner úrnak saját névre szóló palack, természetesen sörrel töltve.
Sehonnai Bitang Embernek egy szép, formás, fitos orr.
Ide-nek Énekek éneke verseskötet.
Ilyesmik....
ide Creative Commons License 1998.11.13 0 0 7
Banita,
Szegeden és Debrecenben nem tudom, de az egyik topicban (Találkozó.4! ) szó volt ilyesmikről..
Banita Creative Commons License 1998.11.13 0 0 6
ide: Igazad van, tényleg azzal a legjobb meglepni őket, amit nagyon szeretnének. (Vagy mi szeretnénk, hogy szeressék.)

Én például az idén olyan pólót szeretnék ajándékozni, amin sötét alapon fehérrel nyomott egyedi szöveg van. De egyelőre nem találtam olyan helyet Debrecenben és Szegeden, ahol csinálnak. :-( A szöveget én "gyártanám meg", csak nem szeretném a ronda macskakaparásommal elrontani az ajándékot.
Ebben például tudtok segíteni? Vagyis ismertek olyan helyet, ahol kis tételben is készítenek ilyesmit?

Etel Creative Commons License 1998.11.13 0 0 5
Pipi!

Szép dolog az adakozás, a rászorulók segítése, de...

Nem tudom milyenek voltak gyermekkorod karácsonyai, de ajándékot adni-kapni akkor is jó!!
(Hát van annál nagyobb öröm, amikor látod, hogy örülnek szeretteid a meglepetésnek, és ettől függetlenül még küldhetsz konzerveket az árvízkárosultaknak is!!)

pipi Creative Commons License 1998.11.13 0 0 4
ide, én úgy látom, hogy az ajándékvásárlással járó hercehurca tönkreteheti az ünnepet, inkább a rászorulóknak kéne adni.
ide Creative Commons License 1998.11.13 0 0 3
khmm..bocsi: egyet, vagy kettőt.. :-b
ide Creative Commons License 1998.11.13 0 0 2
Pipi,
S ha valaki úgy él 364 napig, de mégis szeretné még meghittebbé tenni azt a maradék kettőt, csak azért, hogy fokozza?
ide Creative Commons License 1998.11.13 0 0 1
Tegnap pl. arra lettem volna kiváncsi hol kaphatnék Fehérváron nagyon vastag, (lehetőleg kézzel) kötött pulóvert. Találák.
Tud valaki olyan helyet (BP, Fehérvár), ahol kaphatok meleg, elegáns, női gyapjúkabátot? Télre.
pipi Creative Commons License 1998.11.13 0 0 0
ide, úgy kell élni 364 napig, hogy a haromszázhatvanötödiken ne kelljen semmit kifejezni, hanemcsak együtt örülni. pipi
ide Creative Commons License 1998.11.13 0 0 topiknyitó
Gondolom mindenki összeállította már fejben mivel szeretne azoknak kedveskedni, akik igazán közel állnak hozzá, akiket a legfontosabbnak tart (a többieknek csak karácsony előtt 1-2 nappal néz valamit kutyafuttában az ember:)

De:
- Hol szerezze be ? Hol talál éppen olyat, amilyet elképzelt ?
- S, ha nincs is ötlete, mivel lepje meg a másikat ? (azon biztosan +fog, ha nem kap semmit)
- ..és az sem baj, ha több alternatívája vagyon, ha lehet választani különböző minőségben és árban.
- vagy: hogyan adhatjuk át ?

ps: aszondják a szeretetet nem lehet megvásárolni, de ugye igyexünk mindennel kifejezni..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!