Kisdisznisznó, nekem is eszembe jutott egy szép vers, akárcsak szadainak:
-Kismalac, kismalac engedj be!
-Nem engedlek, lófasz a seggedbe!
-Bemegyek, bemegyek, szétbaszom a szád!
-...
A végét sajnos elfelejtettem...Valaki tudja a folyatást?:)
Ne haragudj már meg, de látszik, hogy Te az élelmiszert a hűtőpultról szerzed be folpackba csomagolva. A disznóölésről teljesen eltorzult elmélete van a barátodnak, ezt az elméletet adod tovább nekünk.
1. Húsra szüksége van az emberi szervezetnek. Olyan miegyebek vannak benne, amelyek tisztán növényi táplálékból nem fedezhetők.
2. A sertést az ember háziasította azért, hogy legyen mit ennie. Ha nem gondoskodna róla, elpusztulna. Nem tud életben maradni és létezni az emberi gondoskodás nélkül.
3. A bepálinkázott emberek - bármilyen furcsa - a disznó miatt pálinkáznak. Isznak rá. Megadják a tiszteletet a jószágnak. Folklorisztikus elem a pálinkázás.
4. Azért állják körbe sokan, mert gyorsan szeretnének végezni vele. Az állat leölése ugyanis nem élvezet nekik sem.
Menjünk legelni??
Na és a növények érzései??
Hogy fájhat annak a karfiolnak amikor levágják és elevenen beleteszik a forró levesbe! Fujj barbárság!
És vannak ám telepatikus növények is!
Konzekvencia: mit együnk,egymást??Állítólag tápláló,lásd Életben maradtak.
Követ?? Lásd népmese : kőleves.
De most komolyan,aztatata szegény csirkét malacot ezért tenyésztjük.Ha mi nem ennénk ő nem lenne.:-)
Meg aztán az ember ragadozó, lásd ember embernek farkasa:-)
Akinek nem bírja a gyomra ne menjen disznóvágásra egye ugy a husikát.
Akinek nagy a képzelőereje azt se, nyelje a zöldséghez a B12 vitamint. (Ami csak a husiban van ugye)
Szegény növények!
Visszakanyarodtam az elejére a növények érzései.Kígyó eszi a farkát!
Malacka,Bocs Disznócska erre mondjál okosat,vigyázz a bőrödről (beledről) van szó!
Kisdiszno-malacka.Ha bemehetek az oladba, mondok egy szep verset---
Naa itt jon, remelem jol emlexem:
Elindult hat malackahoz
Jonagyokat lepett
A hidegrevalo tekintettel
Enekelni kezdett.
Menneljobban havazik, annal jobban
Hull a ho.
Hull a ho, es hozik
Micimacko fazik.
(Kb korai 1970 Konc Zsuzsa?)
Naa nyiss man olajtot, kurva hideg van idekint!!!!
Szerintem ez azért nem olyan érdekes téma, hogy itt szombaton este ezzel foglalkozzunk, és is csak azért írok, hogy gyarapítsam a hozzászólásaim számát, hogy lehetőségem legyen új, érdekesebb téma felvetésére.
Valóban nem egy állatbarát foglalatoság a disznótor.De más különben lehet hogy éhen halnánk ha nem lehet ne húst kapni.Mehetnénk legelni a mezőre.Egyébként nem minden házi disznó vágáson sör mámorban usznak az emberek.Persze vanahol ez nagy népünnep, de nem jellemző higyétek el szakértő vagyok.(Ez azért enyhe túlzás.)Egy vidéki unatkozó man.
nem ic gondoltam, hogy ilyen emberi érzéceid vannak. Nagyon finom lélek lehecc, ha ilyenre odafigyelc. Akár Ragika vagy, akár nem. Boc, ha megbántottalak.
Kis srác voltam. Húshiány volt. A husvéti ünnepekre csak a Götze néni nevelt kecskehús jutott. Nagypéntek délután anyám átküldött, hogy hozzam el a húst. A néni elfoglalt volt, igy várnom kellett. Az udvar tele volt mindenféle álattal. Kedvemre nézegethettem, játszhattam velük. Különösen jóba lettem egy fehér kis kecskegidával, amelyik félkomolyan szarvatlan kis kobakjávbal a fenekembe bökött. Meg jött a néni. Én éppen barátságot kötöttem gidácskával, szecska darabokat evett a kezemból. A néni is adott neki.
Majd felkapta, hirtelen mozdulattal a 4 lábát guzsbakötötte. A kötelet átvetette a fán. A kis gida ott himbálódzott mekegve, mamáját hivva a kötél végén. Egy pillanatra sem ö sem én nem értettük, hogy mi történik. Aztán a néni rámparancsolt, hogy fogjam a kötél végét.
"Mogorva" lényegre tapintott, mi sokan, akik irtózunk a disznóvágástól és úgy általában az állatok ellen elkövetett brutalitástól (is) kérdés meddig áltathatjuk magunkat az eredeti állatformát jótékonyan nélkülüző hússzeletek fogyasztása közben, egyre nagyobb a lekiismeretfurdalás, minél többet tudunk az állatok intelligenciájáról (például a disznóéról is, ami igen magas) minél többet tudunk a szenvedéseikről, de vajon a világ élelmezése megoldható lenne-e kiiktatva a húsfogyasztást? Összedőlne-e a gazdaság, meg mindenféle? Akkor meg mit lehet tenni??? Egyébként azt különösen rendkivül morbidnak, barbárnak találom, amikor a pestieknek a vidéki disznóvágás aféle PROGRAM és viszik a gyerekeket, lesz ott móka, kacagás... jaj.jaj. a kis terminátorok.
A disznóvágás az én szemszögemből egy végtelen barbár dolog. Ahogy egy haverom megfogalmazta. Sok ember bepálinkázva körbeállja a disznót, kinyírják, összedarabolják, beletöltik a saját belébe, aztán este jól megzabálják.
Brrr. Ha erre a képre gondolok, elfog a kisértés, hogy vegás legyek. Szerencsére (?) ezzel a képpel az átlagfogyasztó ritkán találkozik, és hát működik az emberi önámítás, hogy amit megeszünk az élelem és nem egy pár hete még szaladgáló állatka volt. :(
Nálam is. És ami a pláne ezt a többség elfogadja természetes dolognak. Én is.
Miért?
Ennek a topicnak semmi értelme szerintem mégha valami témát felvetet volna de semmi.
Nincs igazam?(De de de hehehe)Na akkor nézünk
valami kérdést.Ha szabad.Mi érteme van a disznó vágásnak?Csak hogy témánál maradjak.
Üdv.
Ceretettel meghíjok mindenkit a kic ólackámba baráti ecmecerére. Kivánci vagyok, tuggyuk e rendezni az ellentétejiteket. Itt én lecek a moderátor, éc cépen fogok becélni. Eckücöm.