MadroC írta: “az igazi ongyilkos ehen/szomjanhal”. Ha szomjanhalsz, előbb leáll az egyik veséd, kicsit később a másik is, vesehomok, vesekő, görcsök. Ha szem előtt vagy, megmentenek. Ha nem, a kínok kínját fogod átélni. Az éhenhalás a harmincadik napon maradandó agykárosodást okoz. Ha peched van, akkor ezt követően mentenek meg. Ha nincs, az újabb 30 napot jelent kb. Popper – szerintem - azért tekinti az éhenhalást a sok rossz közül a legkevésbé rossz megoldásnak, mert az éhezéstől az emberek nagy része észretér és rájön, hogy mégse akar meghalni.
Nehezen tudom elképzelni, hogy ha valaki valóban meg akar halni, leül a géphez és elkezd közvetiteni.
Ha valaki valóban meg akar halni a gyorsvonat, a metró, vagy a kötél /a szög jó magassan nem 250 cm-en/ biztos.
Nekem is van egy ismerősöm aki menetrend szerint bevesz egy doboz aszpirint, meg 20 szem seduxent és megcsinálja a maga meghalási jelenetét. A férj először pánikolt, másodszor is, harmadszor kevésbé, tizedjére fásult. Nő szerint a férje rendes, szerintem is az, de néha ellentmond a feleségének akkor jön a depresszió és az öngyilkosság. Mindenki sajnálja a férjet, én mindkettőt.
A Halott Lány valakit meg akart ijeszteni.
Lehet hogy az illető a hálón szokott tartózkodni, csak most nem volt ott, vagy nem akart reagálni. Szerencsére a Halott Lány vigyázott, hogy ne legyen halott.
Mindenesetre valóban pszichológusra van szüksége, mert amit csinált az nem normális.
Biztos nagyfokú érzelni zavara volt.
Az a baj, hogy a fltünési vágyaival, a nor,mális embereknek okoznak soxor egy életre szóló lelkiismeret furdalást.
Nem találkoztam, még olyan problémával ami x idő mulva egyáltalán nem nézetki olyan tragikusnak.
Fóka-Móka: Minden öngyilkos jeleket próbál adni a környezetének, sajnos sokszor csak utólag jönnek rá a barátok, ismerősök, hogy nem fogták a segélykérést. Vannak, akik beszélnek az öngyilkosságról, és vannak, akik megpróbálják - maga a kisérlet is üzenet a többieknek. Sylvia Plath - irónő - , ha jól tudom, kilencszer próbálta megölni magát, a végén sikerült.
Allveer:
Akkor miért nem tettél/tettetek olyat amivel megakadályoztátok volna a dolgot?
Ha ennyire nyivános volt az "elkövetés" (ami korántsem volt olyan súlyos, mint ahogy a Havaria Presssz megírta), nem hiszem, hogy annyira titkolta volna, hogy valami problémája van,
Én szerintem aki öngyilkos akar lenni, annak sikerülni is fog. utálom az olyan feltünési viszketetséggel megáldott embereket, akik úgy felcolnak be, hogy hetvenszer összevágdossák a kezüket. Azt csak egyszer kell jól mélyen és keresztbe, nem pedig hosszában. Régebben a parasztlányok nagy szerelmi bánatukban a kútba ugrottak, csak előtte felvettek egy 30 rétegű rakott szoknyát , amivel ügy úszkáltak a vízben, mint ha úszógumi lenne rajtuk. Szóval aki elakarja dobni az életét az nem cicózik adalép egy kanyar utána a gyorsvonat elé ott noncs idő a lebészlésre, a gyomormosásra. A 350m-es fékút magáért beszél.
Csak azokat sajnálom akiket ez a lány eszközül használt arra, hogy megmentsék, ők voltak a kés az akasztott ember mellett, amit ő tett oda. Valóban hazárd őr dolog volt, de tuti, hogy bizott a megmentésében.
Asztaltársaim!
Magyarország vezet az Öngyilok statisztikában
Csoda hogy ez még csak most jött át.
Ez nettörténelem!
Egyébként pedig egy kétségbeesett ember segélykérése aki a Neten elérte a célját, NEM sikerült!
Ha sikerültnek akarta volna nem így teszi.
Ismét remélem hogy megkapta a segítséget ahhoz hogy NE tegye meg!
Ez akkor megint csak NET történelem!
Az első próbálkozó és lebeszélt Öngyilkos!
Sok sikert!Ha igy lesz ez példaértékü.ú
És Emberek! Ne igy kérjetek segítséget!
Aki meg akarja az tegye meg.
Engem azt hiszem a netnyilvánosság ilyetén felhasználása érdekel inkább. Vagy annak mozgatórugói és nem az öngyilkosság. Arra egyébként is van már egy topic.
Azon gondolkoztam a hír olvastán, hogy én mit tettem volna abban a helyzetben. Hülyéskedésnek fogtam volna föl? Idegesített volna, hogy mit terhel engem egy vadidegen a depressziójával? Megpróbáltam volna lebeszélni? Nem találtam jó válaszokat, ezért más módszert kerestem a töprengésre. Mi olyan (megdöbbentő?) cselekedet van még amit ezen a verbális fórumon online lehet közvetíteni és követni.
A megverést nem, a szexet sem (vagy csak egy ideig),akkor mit?
Van egy fószer aki a fejére szerelt egy videokamerát és az egész napját közvetíti a hálón. Az milyen lehet?
KillerJack!
nem vicc. tenyleg volt szo ilyen melorol. Ha tele lesz a hocipom a "hatalmas" fizuemelesekkel, akkor kimegyek. Szemet melo lesz, de 3 ev alatt keresek annyit, hogy normalis egzisztenciat teremtsek magamnak.
Ja nem erre gondoltal:-)
Az ongyilok sem vicc. ha kepes leszek ilyesmit vegigcsinalni akkor mar biztos, hogy nem akarok elni. Az egesz hercehurca hetekig tart. ha ez alatt az ido alatt nem gondolom meg magam, akkor mar nem is fogom.
Eccer olvastam valahol, hogy az igazi ongyilkos ehen/szomjanhal. Ehhez kell akaratero. Es nincs is semmi gusztustalan mellekhatasa. csak elmulik az ember. Nincs ver meg hanyadek meg vizelet meg ilyesmi.
Szerintem az a lány a lehető legrosszabb megoldást választotta, mikor leült a gép elé.Ezt tapasztalatból mondom , én is ezt tettem, és nyertem vele egy csomó hamis barátot,akik a legjobb haverok voltak este 6-ig, de az egész éjszakámat magányosan bőgtem át.Ha már valaki annyira lent van a béke segge alatt, akkor nem szabad bezárkóznia, hanem ha kell, erőszakosan is,segítséget kell kérni.Munkatárstól, ismerőstől, de nem szavakat, hanem ölelést, vagy egy alkoholgőzös átszeretkezett éjszakát.Ez így lehet, hogy túl egyszerűnek és naivnak hangzik,de én átéltem ezt, és bejött.
Kreta_King !
Ha gondolod, felvehetjük ezt a szálat. Méghogy "halott nő" röhej. Nem halott és nem nő:
NEMECSEK ÉL
CSAK NEVET CSERÉL
IDŐNKÉNT
MIKOR A HÍRNÉVTŐL, MÁR NAGYON FÉL.
Nyithatnánk egy Fruzsina fan club topicot élő nő címszó alatt.
Egérke!
nem figyeltél. Azért kürtölném szerte, hogy külhonba megyek, hogy senkinek ne tűnjön fel az eltűnésem. Így mindenki megmaradna abban a hitben, hogy külföldön melózok és annyira jól megy, hogy már nem is érdekel mi van itthon. Nem hagynák senkiben tüskét, nem okoznák senkinek lelkiismeretfurdalást.(persze mindezt eltervezni és végigcsinálni már elég nagy agyamentség szükséges)
Tényleg. egész jó melók vannak külhonban. Most kerestek nemrég melósokat olajfúró tornyokba. 3 év kenyéren és sós tengervizen, de jól fizet;-)
Abból, hogy a SZIÁMI-t ennyire konkrétnak érzed az életedben, arra következtetek, hogy nem vagy több 20, 22 évesnél. Felejtsd el. Az élet (hm. nagy szavak) nem csupa müllerpéterből, meg vighmisiből áll. Fedezd fel a csajokat, a bringázást, s ha fontosnak gondolod, menj el moziba, koncertre. Ha akarod majd megírom, hol játszik a Satöbbi. Szerintem bejönne neked. Igyál meg két-három sört, táncolj, tapogatóz, hányjál egy jót, ha úgy adódik, s rájössz, hogy nem is olyan szar az egész, mint ahogy arra a másik topicban céloztál. És ne gondold azt, hogy a zsombi má' megint meg akarta nekem mondani a tutit. (Mert az nincs.)
Abból, hogy a SZIÁMI-t ennyire konkrétnak érzed az életedben, arra következtetek, hogy nem vagy több 20, 22 évesnél. Felejtsd el. Az élet (hm. nagy szavak) nem csupa müllerpéterből, meg vighmisiből áll. Fedezd fel a csajokat, a bringázást, s ha fontosnak gondolod, menj el moziba, koncertre. Ha akarod majd megírom, hol játszik a Satöbbi. Szerintem bejönne neked. Igyál meg két-három sört, táncolj, tapogatóz, hányjál egy jót, ha úgy adódik, s rájössz, hogy nem is olyan szar az egész, mint ahogy arra a másik topicban céloztál. És ne gondold azt, hogy a zsombi má' megint meg akarta nekem mondani a tutit. (Mert az nincs.)
Kedves datoja!
Véleményeddel tökéletesen egyetértek.
Kedves MadroC!
Minek kiabálnád körbe, hogy külföldre mész? Azért, hogy visszatartsanak, vagy sajnáljanak, hogy eltávozol a körükből és lásd hogy kik ezek, kit érdekel? Kit érdekel... Utána meg megöngyilkolod magad? Nevetséges. És felesleges. Aki komolyan gondolja nem csinálja hozzá ezt a fesztivált, hanem megteszi, különösebb gondolkodás nélkül. Ugyanis "ahhoz" elég egy pár perc, illetve pillanat.
Sziasztok, bocs, hogy ide pofátlankodom de az zsarolós rovat is valahol errol, "róla" szól. A sziámi féle verset javaslom mégegyszer elolvasni. Az ugyanis pont arról szól, hogy ha már itt vagy ne hagyd, hogy leállítsanak. Vagy valami hasonló. Érdekes dolog, hogy az öngyilkosság a fiatalok körében az elterjedt. Pont náluk akik még millió megy egy lehetoség elött állnak. A szerelmbol elkövetett öngyilkosság meg a leheto legnagyobb hazugság. Nem csak a másik félnek hanem még önmagának is hazudik. Hisz ha valakit szeretek annak nem okozok fájdalmat. Tehát ha mégis fájdalmat okozok akkor kérdésessé válik a szeretet is.
De akkor meg miért? Hisz ha nem szeretem akkor miért tenném? na ez itt kezd zavarossá válni ügye? A halott no amúgy is lelkileg hmm gyenge személy. csak az a baj, hogy szerintem ezt o is tudja. Én nem értek egyet
sem az elvel sem pedig ezzel a konkrét esettel sem. A másik, hogy inteligensen nem lehet valaki öngyilkos. Ez már eleve uninteligenciára vall. Én személy szerint elítélem. Örülök, hogy nem történt komoly baja de sajnálat helyett haragot érzek.
UI. a PGY két személy együttes nick-je. ez az írás csak az egyikünk véleménye...
Üdv PGy
Bármilyen meglepő, én bíztató jelnek tartom az első magyar hálózati öngyilkosságot.
Az öngyilkossági kísérletek nagy százaléka figyelemfelkeltő célú. Szociólógusok, pszichológusok és pedagógusok állítják ezt. Ha pedig e szerencsétlen teremtés egy levelezőfórumot talált meg segélykiáltása médiumának, akkor az bizonyítéka annak, hogy itt igazi kommunikáció folyik. Tehát nem elszemélytelenedett, globalizált, meg gépies, amivel riogatnak. Hiszen egy elkeseredett ember az Internetet választotta, mert úgy ítélte meg, hogy itt meghallgatják. Na ezért bíztató jel.
Másrészt, elképzelhető, hogy e kommunikációs csatorna gyorsasága is hozzájárult az ügy szerencsés kimeneteléhez.
nem valószínű, hogy azért akart öngyilkolni, mert 5 órán keresztül a net előtt ült, hanem azért ült a net elé, hogy szólhasson valakihez, Akit/akiket talán barátnak érezhet az utolsó percekben. a net csak egy kommunikációs csatorna, nem a kiváltó ok.
Viszont aki már idáig "sűlyed", hogy nem törődve senki mással csak önmagával öngyilokoljon, az eléggé kiborult állapotban lehet. Ha sikerül neki, nem csak a közvetlen környezetében okoz maradandó károsodást, hanem mindazokban akik a neten keresztül hallgatták és beszéltek vele. Ha én egyszer öngyilokos akarnék lenni, akkor nagy vidáman világgákürtölném, hogy milye frankó melót kaptam külhonban, aztán mikor mindenki azt hiszi, hogy kint élem világomat, csendben befejezném pályafutásomat(úgy, hogy senki ne találhasson meg pár-száz évig). Asszem ez így tisztességesebb. Persze lehet ha odakerülnék, már nem tudnák ilyen humánus megoldásokra gondolni:-(
Asszem a hozzaszolok egy resze meg nem volt igazan net-addikcios allapotban. Amikor tenyleg ugy gondolod, hogy ott, a csetlajnon barataid vannak. Hogy ott vannak az _igazi_ baratok, nem kint, a valosagos eletben, ahol "mindenki bant". Aki meg nem ult egyfolytaban 5 orat a keperno elott az nem erthet meg a szegeny lany gondolataibol tul sokat.
Ha teljesen véletlenül egy ilyen Lány "akadna az utamba", sürgősen eljuttatnám hozzá az egyik kedvenc Müller Péter Sziámi versemet, "Ha előrelátó csecsemő lettél volna"...
És természetesen keresném vele a kapcsolatot, lelkileg talán rendbe rakhatnánk egymást. A fizikai távolság bizonyára nagy közöttem és közötte, ezért testileg nem biztos, hogy segíthetnénk a másiknak.
Neki bizonyára szüksége van valakire, valamire. Nekem is. Ilyenformán biztosan tudom, hogy egymás segítségére lehetnénk a túlélésben. Ha csak szavakkal is.
Nagyon toleransak vagytok,
komolyan nekem az jutott eloszor eszembe, amit Zöpö irta Hav.-val kapcsolatban, hogy milyen undorito egy dolog igy probalkozni.