Keresés

Részletes keresés

lacolaco Creative Commons License 2001.09.21 0 0 319
Micu Te! Ácsi!
Te se nézzd birkának a magyart!

Minden egy percig gondolkodni képes egyén tudja, hogy az amerika ellenesség a mindenkori kormányzatai ellen szól. Ők nem bírnak magukkal, ők mozgosítják hadseregüket antihumánus célokra, ők hazudnak szabadságot népüknek (a világ legmanipuláltabb társadalmának)ők azok, akik a világ javait 95%-ban birtoklók kormányai és nem az amerikai átlagemberé.

És hogy a fenti amerika ellenességnek lehet oka bőven, itt egy kis illusztráció:

Amerikai "haditettek" a XX.században

1900. június - Az Egyesült Államok csapatokat küld a kínai boxerlázadás leverésére.
1903. március - Washington kötelezettséget vállal a Panama-csatorna övezet és Kolumbia védelmében. December 18-án a Kolumbiából kiváló Panama állam szerződést köt az Egyesült Államokkal a Panama-csatorna amerikai kézbe adásáról.
1912. augusztus 14. - Amerikai tengerészcsapatok szállják meg Nicaraguát.
1913. - Amerikai blokád a mexikói forradalmárok támogatására.
1914. április 9. - Amerikai tengerészek tampicói (Mexikó) letartóztatása miatt amerikai flotta elfoglalja Veracruzt.
1915. július 28. - Amerikai csapatok elfoglalják Haitit, s csupán 1934. augusztus 6-án hagyják el a szigetet.
1916. november 29. - A Dominikai Köztársaságban amerikai támogatással katonai kormány alakul.
1917. április 6 - 1918. november 11. - Amerikai részvétel az I. világháborúban: 4 743 826 fő, ebből több min kettő millió Európában. Az első amerikai csapatok 1917. június 26-án érkeztek az európai hadszíntérre.
1927. - Mintegy ezer amerikai tengerészt küldenek Kínába a polgárháború idején az amerikai tulajdon védelmére.
1927. június 14. - A Nicaraguával kötött amerikai egyezmény alapján az 1925-ben kivont haditengerészeti egységek visszatérnek az országba.
1941. július 7. - Amerikai csapatok elfoglalják Izlandot.
1941. december 7. - 1946. december 31. - Amerikai részvétel a II. világháborúban 16 353 659 fővel.
1950. június 25. - 1953. július 27. - Amerikai részvétel a koreai háborúban 5 764 143 fővel.
1950. június 27. - 35 amerikai katonai tanácsadó érkezik Dél-Vietnamba.
1955. február 12. - Megegyezés születik arról, hogy az amerikaiak segítik a dél-vietnami hadsereget.
1958. július-október - Tízezer amerikai tengerészgyalogos érkezik Libanonba a kormány támogatására.
1961. április 17-20. - Az Egyesült Államok által támogatott kubai emigránsok szállnak partra a kubai Disznó-öbölben, de négy nap múlva leverik őket.
1961. - A csendes-óceáni flotta egy részét az Egyesült Államok demonstrációként a dél-ázsiai vizekre vezényli.
1961. december 10. - J. F. Kennedy amerikai elnök hozzájárul 15 ezer amerikai "katonai tanácsadó" Vietnamba küldéséhez.
1962. október 22. - november 30. - Kubai rakétaválság. 1963. november 1-2. - Dél-Vietnamban a CIA által támogatott katonai puccs megdöntötte Ngo Dinh Diem uralmát. Az év végén kb. 30 ezer főre emelkedett az amerikai katonai személyek száma Dél-Vietnamban.
1964. május 27. - Bejelentik, hogy amerikai katonai repülőgépeket küldenek Laoszba.
1964. július 30. - 1973. január 27. - Vietnami háború. Az amerikai részvétel 8 752 000 fős.
1965. április 28. - A katonai juntát megdöntő puccsot követően 14 ezer főnyi amerikai kontingens érkezik a Dominikai Köztársaságba az amerikai polgárok védelmére. A csapatokat a következő évben vonják ki.
1966. május 1. - Amerikai erők tüzérségi támadást intéznek Kambodzsa ellen.
1970. április 29. - Amerikai és dél-vietnami erők átlépik a kambodzsai határt, hogy "megvédjék Kambodzsa semlegességét". Az amerikai csapatokat júniusban vonják ki.
1973. augusztus 15. - A kambodzsai bombázások leállításával véget ér az Egyesült Államok 12 éve tartó indokínai katonai beavatkozása.
1975. május 12. - A Thai-(Sziámi-)öbölben a kambodzsai vörös khmerek naszádjai foglyul ejtik a Mayaguez amerikai kereskedelmi hajót. Másnap ezer amerikai tengerész-gyalogost vezényelnek Thaiföldre. 14-én az amerikaiak elsüllyesztenek három kambodzsai hajót, s 15-én kiszabadítják a Mayaguezt. 1983. október 25. - Grenada amerikai inváziója az amerikai polgárok védelmében, a politikai hatalomváltást követő káosz megakadályozására.
1986. április 15. - 33 amerikai gép bombázza a líbiai Tripolit és Bengázit a nyugat-berlini diszkó-merénylet megtorlásaként.
1989. december 20. - Amerikai csapatok panamai inváziója 20 ezer fővel (cél Noriega kormányának megdöntése). 1990. január 3-án Noriega tábornok megadta magát.
1990. augusztus 2. - Iraki csapatok megszállják Kuvaitot. Augusztus 8-tól külföldi erők (köztük amerikaiak) felvonulnak Szaúd-Arábiában Irak ellen.
1991. január 17. - A nemzetközi erők megkezdik az Irak elleni légitámadásokat (Sivatagi vihar hadművelet). Február 24-től indulnak a szárazföldi hadműveletek. Február 26-án Szaddám Huszein kiüríti Kuvaitot. Tűzszünet: február 28.
1992. december 9. - Az ENSZ égisze alatt, főként amerikai csapatok érkeznek Szomáliába, hogy biztosítsák az élelmiszersegély eljuttatását a lakossághoz.
1993. június 27. - Clinton amerikai elnök 27 robotrepülőgépet lövet ki az iraki titkosszolgálat bagdadi parancsnokságára.
1998. augusztus 20. - 13 nappal a kenyai és a tanzániai amerikai nagykövetségek elleni pokolgépes merényletek után Clinton elnök parancsára robotrepülőgépekkel támadják az amerikai erők a terroristákat támogató Oszama bin Laden szaúdi származású milliárdos feltételezett támaszpontjait Afganisztán területén.
1998. december 16-19. - Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia légicsapás-sorozatot mért Irakra. A "Sivatagi róka" fedőnevű hadművelet 70 órán át tartott, és súlyos károkat okozott az iraki katonai és egyéb stratégiai fontosságú létesítményekben. A bombázásra azért került sor, mert Szaddám Huszein iraki vezető két és fél éven át akadályozta az ENSZ fegyverzetellenőrei, az UNSCOM munkáját.
1999. március 24-június 20. - A koszovói konfliktus miatt az Egyesült Államok - a NATO-erők részeként - katonai csapásokat mér Jugoszláviára."
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PETITION: HTTP://WWW.9-11PEACE.ORG/PETITION.PHP3 2001.09.11

Előzmény: micu (316)
temporio_matest_victi Creative Commons License 2001.09.20 0 0 318
Topicba vágó cikk: "Vesszen Amerika?"
olvassátok el:

zvajo Creative Commons License 2000.08.20 0 0 317
Teljesen igaz: rohadt igenytelenek mindenben, minosegi arut meg az se vesz, akinek penze lenne ra. Nekem elhihetitek, 8 evig voltam kint.
Előzmény: Da fan (313)
micu Creative Commons License 2000.08.20 0 0 316
Azért azt a népet elsősorban az európaiak irtották ki. És azért nem teljesen. Amerika mai népességének egy része indián. Igy most, ha utálod őket ezért, akkor a kiirtók leszármazottait együtt utálod a kiirtottakéval. És az európainak nem csak azt a népet irották ki, sőt szvsz ha Szent István nem teszi meg amit tesz, akkor minket is. Így megmaradtunk, bár az eredeti vallásunk és kultúránk nagy részének árán. Ha jól megnézzük az itt töltött ezer évet, nekünk inkább európát kellene utálnunk és nem is kevéssé.
Üdv:Micu
Előzmény: lasagne (315)
lasagne Creative Commons License 2000.08.20 0 0 315
Talán mert elfelejtették honnan jöttek (mentek).
Meg mire büszkék, hogy sikeresen kiirtottak egy népet a földről? Most meg játszák a nagy igazságost? Senki nem különb senkinél, csak ők ezt sajnos nem tudják, nem akarják tudni.
Jenczi Creative Commons License 2000.08.19 0 0 314
Miért kellene utálni őket? Én inkább irigy vagyok rájuk...
Da fan Creative Commons License 2000.08.19 0 0 313
Barki barmit mond, en mar 5 honapja csak az altalanos igenytelenseget latom mindenutt.
Es ezt az egesz eletvitelukre ertem.
Előzmény: duduboy (311)
duduboy Creative Commons License 2000.08.19 0 0 311
Amerikat Utalok Barati Kore.
Your Devil ismét... Creative Commons License 2000.08.01 0 0 310
Ja, igen. Remélem nem moderálnak le megint, szeretem ezt a nicket.:))
Előzmény: Yoo (309)
Yoo Creative Commons License 2000.07.31 0 0 309
Hellóóóó! Újra itt?
Előzmény: Your Devil ismét... (308)
Your Devil ismét... Creative Commons License 2000.07.31 0 0 308
Hogy miért szeretem Amerikát? Hát a multja miatt!
A sszabadság eszméje, a hatalmas lehetőségek, a színes álmai (filmek), stb. miatt. Amiért nem szeretem? Mert látom hogy mindez hová korcsosult.
madáchimre Creative Commons License 2000.07.31 0 0 307
BELEOLVASTAM, - NA MONDHATOM:
komolyan ehhez már hozzászólni nem igazán lehet, - jöjjön hát egy kitűnő német idézet
a '68-as gyűjtemény grafitty-jeiből:

"AMIS, RAUS AUS USA, - WINNETOU IS WIEDER DA!!"

Zer Creative Commons License 2000.07.31 0 0 306
Hmm... nem olvastam vegig az egesz topicot, de szerintem egeszen egyszeru a dolog.
Minel gazdagabb egy nemzet, annal kevesbe erdekli a kulvilag, es annal szuklatokorubbe, es arrogansabba valik. Egeszen egyszeru az egesz.
(kicsit sarkitva, na!:))
Cecil Creative Commons License 1998.11.08 0 0 274
Ragika, nem gondoltam volna, hogy sokat kell magyaraznom azt, hogy szamomra az intolerancia vagy a "no tolerance"miert nem tetszik...
Lentiekben pl.felsoroltam nehany peldat a hetkoznapi intoleranciarol.Most meg kell magyaraznom, miert nem tetszik?Azt hittem, eleg nyilvanvalo. Persze, lehet, hogy tevedek, es sokan ugy gondoljak, ezek az esetek helyes es rendjenvalo dolgok...
Törölt nick Creative Commons License 1998.11.08 0 0 271
Egy demokráciában a no tolerancia a packázó rendörre is vonatkozik.
Ha packázik.
Mi az, hogy packázik?
Hogy kell packázni?
Törölt nick Creative Commons License 1998.11.08 0 0 270
Ne haragudj Cecil, te nem vitatkozol, te bejelentessz. Tetszik, nem tetszik, zavar, nem zavar, szeretem, nem szeretem. Ezek nem érvek.
Mint a növérkém :).
Cecil Creative Commons License 1998.11.08 0 0 269
Attol fugg, mennyi az az alkohol "level"...Ha egy 3dl-s dobozos sor miatt is packaznak a vezetovel, akkor az intolerance.
A no tolerance egyebkent brutalabb, mint az intolerance.Engem mar az utobbi is zavar, hat ,meg az elozo...
Törölt nick Creative Commons License 1998.11.08 0 0 268
A baj ott van, hogy kezdünk a szavakkal jászani. Az intolerancia és a no tolerance az nem ugyan az.
Csak egy kédés ezel kapcsolatban:
Tudvalevö, hogy M.O.-on ha valaki vezet akkor nem lehet semmi alkohol a vérében. Mi ez intolerancia, vagy no tolerance?
Tovább nem fejtegetem, mert akkor itt alszunk.
Cecil Creative Commons License 1998.11.08 0 0 267
Ragika,
azert emeltem ki, mert a tolerancia az, amit az egyik legfontosabb emberi,tarsadalmi erteknek tartok.Eppen azert, mert sokszor nem valosult meg!Az intolerancia pedig nem ott kezdodik, ahol mar belehalnak az emberek abba, hogy egy bizonyos, erosebb csoporttol kulonboznek(ertem ezalatt a haborukat vagy pogromokat).Az intolerancia a mindennapi kis dolgoknal kezdodik.Ott pl, hogy a szomszedom elkezd-e rosszindulatuan pletykalni rolam, vagy a barataimrol,elveszik-e egy kolyok vajaskenyeret azt iskolaban,vagy agyonvernek-e valakit azert, mert homoszexualis az istenadta...
Az intolerancia pedig mindig visszaut...
Ha egy orszagban a NO TOLERANCE a jelszo, abban en semmifele biztatot nem tudok felfedezni. Termeszetesen ez csak en vagyok, meg meg joparan,de ok majd szolnak, ha akarnak.

Hogy tiszta legyen a sor, engem pl.ma Magyarorszagon is az intolerans orditozok kedvetlenitenek el, azok, akik magyarabbnak, polgarabbnak,igazabbnak tartjak magukat a tobbieknel, akiket legszivesebben kiirtananak.Ez offtopic volt.

Törölt nick Creative Commons License 1998.11.08 0 0 265
cecil,
Miért emelted ki a "notoleranszt"?

A szadaira meg ne reagálj. Kérlek.

Törölt nick Creative Commons License 1998.11.08 0 0 264
Cecil,
Törölt nick Creative Commons License 1998.11.08 0 0 263
Cecil,
Cecil Creative Commons License 1998.11.08 0 0 262
Szadai, ezt ott tanultad meg, vagy teljesen magadtol jottel ra? Szep,magvas gondolat,se nem onelegult, se nem sexista,es kifejezett objektivitasra vall...Meg jo, hogy kovetkezetes vagy (Ti.:No Tolerance)
szadai Creative Commons License 1998.11.08 0 0 261
Cecil. You are a perfect example of womens stupidity.
Cecil Creative Commons License 1998.11.08 0 0 260
Terembura:
"Amerikában (nem európa)ahol egy 5 centes csoki tolvajlásárt ugyan úgy megbilincselnek, mint a bankrablásért, ahol a "NO TOLERANCE' a jelszó, ahol a rendör nem birs5gol "csak" feljelent, ott a törvény legmagasabb felesküdött öre ne hazudjon, hogy a börét mentse egy pitiáner seggfogdosós ügyben."

Mindebbol kiemelnem az >>ahol a "NO TOLERANCE' a jelszó<< megallapitast.

Hat...Te mondtad, nem en...

vomit Creative Commons License 1998.11.08 0 0 259
ragi, ez utóbbi hosszászólásodat olvasva:
rendesen, amikor nem ilyet írsz, nem valami olyan érzést akarsz bennünk kelteni, hogy Amerika a lehető legjobb hely (van mindig meleg víz, nem radioaktív a kenyér a boltban, a négerek megpucolják a cipődet, a postás nem köpköd a konyhában)?
Most meg lebalfaszgeci hatalommániásozod a Klintont.
eccer már kérdeztem, van szavazati jogod odaát?
terembura Creative Commons License 1998.11.07 0 0 256
Cecil,
ne haragudj, de egy szavadat sem értem.
Hogyan kezdödött?
A Paula Johns ügyben az elnök hazudott. Amerikában (nem európa)ahol egy 5 centes csoki tolvajlásárt ugyan úgy megbilincselnek, mint a bankrablásért, ahol a "NO TOLERANCE' a jelszó, ahol a rendör nem birs5gol "csak" feljelent, ott a törvény legmagasabb felesküdött öre ne hazudjon, hogy a börét mentse egy pitiáner seggfogdosós ügyben. Ez lehet nézöpont kérdése is. A baj ott van, hogy a demokraták, hogy elnöküket mentsék egy esetleges megdorgálástól, sex ügyet kreáltak. Nixon is a "cover up" miatt mondott le és nem a betörés miatt.
Továbbá: Ha az elnököt valóban Amerika sorsa érdekelné és nem csak a saját egoja akkor 3 hónappal ezelött lemond. De a hatalmat nem akarja senki kiadni a kezéböl. Hillary meg ott áll mögötte és beleröhög az amerikai nép képébe. Ezt nem értem.
Egy teoretikus kérdés: Ha a te férjed ezt csinálja és 7 hónap után sarokba szorítva be is vallja. Kiállsz-e a public elé és szemrebbenés nélkül elmondod, hogy az micsoda nagyszerü férj, apa és elnök?
Hihetelen.
Cecil Creative Commons License 1998.11.06 0 0 254
Terembura, eppen arra nem kivancsiak eleg sokan amit te ilyen szepen reszletezve az iment leirtal. No action, no details...Ha az erenycsoszok ugy felhaborodnak, akkor vajon miert lelik akkora oromuket az "igazsag, csakis a teljes igazsag" feltarasaban...?
Ha vegigolvasod, rajohetnel, hogy a hazugsag, es a pszichozis ami magat a hazugsagot megelozte es ki is valtotta,tobbek altal jol el van kulonitve, es veletlenul sem keverve.
terembura Creative Commons License 1998.11.06 0 0 253
Lassan a hazugság nem, hogy nem lesz bün, hanem erény. Ez engem marhára zavar.
Más:
Hogy ha az Orbán a Parlament irodájában siposseggü lovat dugdos a takaritónö punájába, miközben a vezékari fönökkel a NATO csatlakozást beszéli meg. Ha ez nektek magán ügy akkor legyen nektek Kismalac, mint nagynemzeti hös.
bizalom Creative Commons License 1998.11.06 0 0 252
Ertem Cecilt.
Az hogy valaki kijelenti hogy az a mervado kultura amit o talal "jonak" es az az
Etalon, az irritalo.
Meg kell kulonboztetni a kulturak elettartamat es minoseget.
Attol hogy a feherek kulturaja viragzik ma is az meg nem jelenti azt hogy az indianoke
Kevesbe lenne ertekes. A kulonbseg ott is van ,hogy ki mit tart erteknek.
Ha az az ertek hogy melyik tud a masik fole kerekedni vagyis ero alap, akkor
ugy tunik hogy a fehereke a nyero. Mondjatok erveket a masik oldalrol.
Raadasul a kissebb kulturak valahogyan elobb-utobb beolvadnak a praktikumba.
Igaz hogy az Indianok fustolognek es uff -oznak neha egy kicsit,de az mar olyan mint
a hortobagyon a fokos rangato gazsi.
Bizalom

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!