Ha @ra nem izgat miért mondtad hogy kellene
1 ilyen topic? Köszi az említett okt. intéz-
ményből elég vol 1x.Amúgy mint már mondtam
én nem vagyok Ragika....
Ha már erre jársz elmondhatnád milyen élmé-
nyed volt a Multikkal kapscolatban kicsit
bővebben is...
Az egymás hülyézése meg másik topicra tar-
tozik ám ígérem majd óvatosabban hadonászok.
Mielott nagyon belelendulnetek, azert remelem el tudjatok kepzelni rolam, hogy onalloan is el tudok inditani egy temat.
Ha valakit erdekel (ugy tunik, Gabikat nem) engem ez a kerdes @-ra nem izgat.
Gabika,
Sok hulyevel talalkoztam mar a neten, de Te ujdonsag vagy szamomra.
Gabika, azt hiszem feliratkozhat a Ragika-felek taboraba.
Esetleg olvasd el megegyszer, hogy mit irtam nektek, ha nem birod megerteni, jard ujra az altalanost. Ha pedig valaszt varsz tolem, akkor legkozelebb ovatosabban hadonassz.
Gabika,
"Rajtad áll hogy most mit válaszolsz !!!"
jujj. Ekkora felelosseg. Egesz megijedek. Ez a sok "!" jel meg eleg meg stresszel itt engem.
A kerdes, hogy kellenek-e a multik, felveti azt is, hogy minek az erdekeben. Nyilvan lehetne olyan "nemzetiszinu, magyar munkat, magyar vallalattol a magyarnak" cimu dalokat itt eloadni, de be kell latni, hogy a gazdasagi novekedes egyetlen, talan meg mukodo lehetosege, hogy a kulfoldi toket, beruhazasokat behozzuk. Az pedig nem megy anelkul, hogy bizonyos resztulajdonoktol ne valjunk meg. A joint-venture szerintem jo dolog, |tapasztalatom szerint akkor mukodik jol, ha a kulfoldi reszarany az 51%| mas szempontbol is. Talan segit abban, hogy az ember megtanulja, hogy a "kompenzacioert" kokemenyen mag kell dolgozni, nem csak bejarni a munkahelyre, aztan ott ellezengeni, mint ahogy volt ez tiz evvel ezelott, s ahogy latom meg ma is nehany helyen.
Persze a nyugati tokebefektetok kozt is vannak kalandorok, de hat aki ezeknek beugrik, azt a gazdasag nem sokaig tudja toleralni, hamar elsulyed.
A multik, masreszt segitenek a gondolkodasmod valtasban gazdasagi teren, ez is szukseges lehet, a MUKODO piacgazdasag kialakitasahoz. Itt arra gondolok, hogy a megfelelo, "kitekinto", a profitot, es nem egyeb alsagos dolgokat |pl. Osszpostai erdek, elvtarsak!| eloterbe helyezo multinacionalis cegeknel alkalmazott fiatalok lehetnek a jovo gazdasaganak, erkolcsi letetemenyesei.
A nehezen megszületett kérdésre, hogy kellenek-e a multik Magyarországon, felesleges választ adni. Vannak, s lesznek.
Két tábor viszont van, amelyik úgy gondolja, hogy a szebb magyar jövő érdekében kiküszöbölhetők: a Munkáspártiak és a MIÉP-esek.
Gabika,
|csak sejteni vélem, hogy nekem szantad elobbi "hozzaszolasodat", mivel nem volt megcimezve(tudod ez is illendo dolog lenne, hogy tanitsalak itten :)))|
Szoval, ha kiderulne, hogy mirol is akartad, hogy szoljon ez a topic, az mindenesetre sokat lenditene a problemad megoldasan.,,,
Gabika,
Tehetsz. Ha olvasnal is, nem csak irnal, akkor tudnad, hogy a topic cim limitalt karakterszammal bir. Ott van a FAQ-ban, vagy hogy hivjak most ebben a modernizalt vilagban....