Keresés

Részletes keresés

Globalintegraxxx Creative Commons License 2003.03.12 0 0 108
1
Előzmény: Globalintegraxxx (107)
Globalintegraxxx Creative Commons License 2003.03.12 0 0 107

Bocs de muszáj topicot nyitnom! :D
Előzmény: McAtti (106)
McAtti Creative Commons License 1998.09.15 0 0 106
Cicus! Te a rozsadombon laksz, es az inkal all az ajtod elott?? Persze, nem minden barna budos, meg nem minden sarga, meg nem minden piros, es feher, es kek es zold sem (bar a zold otnapos az mindig budos). De van ami a feherekre jellemzo, van ami a sargakra, es van ami a feketekre (testi es lelki jellemzok). Peldaul egy nyomozo a helyszinen harom perc utan megmondja az elkoveto borszinet, es talan a nemet is.
Hogy mennyire tisztelik a pedagogusokat, egy idezet:
"kesobb derult ki, hogy a gyerekek szeme elott (gy.k. a ciganygyerekek) egyetlen cel lebegett: jol kikesziteni a gadzso asszonyt."
Irja a csutortoki nepsz, egy (ket) ciganyokat tanito nenirol.

Attila

papaja Creative Commons License 1998.09.15 0 0 105
Cicus !

Igenis a a barna gyerek gyakran büdös.
De ez nem az ő hibája, hanem a szüleié.
A barna szülővel az a baj, hogy nem tiszteli a pedagógust, és a gyereket is erre neveli.
Arról valóban ritkán szól a fáma, hogy hány szülő fenyegette meg a tanárt, vagy valóban hány tanárt vertek meg!
Érettségik környékén a tanárnők félve járnak haza, ha megbuktatnak valakit.
Szerintem az a csoda, hogy még csak 1 tanárnő csavarodott be. Amik ma az iskolákban (általános-közép-szak) mennek!
Inkább idomítás folyik, mint nevelés.

Sajnálom hogy az idézett esetet megint politikai célra használják fel, de talán a pedagógusok szerencsétlen helyzetére is rávilágít !

szomszed Creative Commons License 1998.09.14 0 0 104
Bopcsanat!
speaker Creative Commons License 1998.09.14 0 0 103
Elhűlve ül az ember a képernyô elôtt, amikor egy sajnálatosan megzavarodott elméjű 31 éves nô tragikus iskolai cselekedete nyomán azt kell megtudnia, hogy a beteg melyik kormánypárti politikus lánya. Egy olyan országban, ahol véreskezű politikai gyilkosokat s hitvány köztörvényes bűnözôket, valamint közjavakat dézsmáló maffiózókat is megilletnek a személyiségi jogok, ott most szépen belevesznek egy szerencsétlen apa felnôtt gyermekének az ügyébe.
Lütyő Creative Commons License 1998.09.10 0 0 102
Miért lesznek előbb-utóbb kicsit mindannyian becsavarodottak?
Mesterségesen elnőiesitett a pálya. Ebből kifolyólag rengetegen gyesen, szülési, ápolási, és még a jó ég tudja milyen cimen távol. Tehát: maradj tovább, helyettesits. Heti 1-2 alkalommal, előre nem tervezhetően. Havonta legalább egy gyülés a tantestületben. Kéthetente munkatársi értekezlet, ha valami rendkivüli történt, akkor gyakrabban. Rendszeresen -redszertelenül változó elvárások, gumiparagrafus követelményszintek.Kötelező továbbképzések,melyeknek a felére a helyettesitések miatt nem tudnak elmenni, de amire tudnának, arra sem szivesen engedik el őket. A továbbképzés végén beszámoló.
Ja, és a családlátogatások, rendszeres fogadóórák. Posztgraduális képzés. Állandóan változó besorolások (pereljenek az F kategóriáért) Helyi Önkormányzati elvárások.
Lesz NAT, nemlesz NAT.
NYIK program, elmaradottak felzárkóztatására
külön programot dolgozz ki. Rendszeres kapcsolattartás a Nevelési Tanácsadóval, esetleg a körzeti logopédussal. Készülj arra, hogy bemutatókat kell tartanod, nyiltnapok stb.
S mindezt havi 30-35 ezerért ugy, hogy közben
alulról-felülröl egyaránt lenéznek. - Az önkormányzatnál dolgozó érettségizett előadók nagyobb megbecsülésben részesülnek erkölcsi és anyagi téren egyaránt. - Ja és azzal a tudattal, hogy ez a megemelt nyugdijkorhatárig csak romolhat.
Micsoda perspektiva! (Aki nem hiszi, próbálja ki)
És ez még csak a munkahely, a társadalmi elvárások és a család már csak hab a tortán.
Cicus Creative Commons License 1998.09.10 0 0 101
Kedves freimann!

JANUS szerintem nemcsak tapasztalt,hanem...
(lásd korábbi véleményem)
Köszi még1x a drukkolásodért!

Attila!

Véleményed szerint csak a "barna"gyerek büdös
és a "barna"apuka lehet brutális?
Ha nem akkor miért emeled ki ?

Még mindig tisztelettel:CICUS

Mallory Creative Commons License 1998.09.10 0 0 100
Egy kis adalék ahhoz, hogy "azért mennek pedagógusnak, mert máshová nem veszik fel ôket":
Beszálltam a metróba, leültem aztán körbenézelôdtem. 13-14 éves fiúk-lányok ültek mellettem. Egyiküknek folyt a nyála, a másikuk keze valami furcsa pózba merevedett, az harmadik láthatóan Down-kóros volt... Szóval középsúlyos értelmi fogyatékosok. Rengeteget beszéltek, érdeklôdtek stb. És aki a középpontban volt fáradhatatlanul: egy 25-30 éves (pedagógus) srác (férfi), aki minden kérdést huszadszorra is megválaszolt, mosolyogva, türelmesen. És nem csak válaszolt a "hülyegyerekeknek", hanem **együtt volt velük**.
Egyszerűen jókedvem lett tôlük! A kísérô srác egyáltalán nem volt feszült, sôt megkockáztatom (mert láttam az arcát), boldog , elégedett volt. Ignorálni tudta a zavarbaejtô pillantásokat, megjegyzéseket a "gyerekeire". Büszke volt rájuk.
Szép volt az egész.
Na szóval csak annyi: szemtanúja voltam, hogy van minimum egy pedagógus, aki a sok stressz, frusztráció, nehéz körülmények stb. ellenére szereti azt, amit csinál és *jól* csinálja.
Pohi Creative Commons License 1998.09.10 0 0 99
YO! 100.
McAtti Creative Commons License 1998.09.10 0 0 98
Sziasztok! En ugyan iskolaban nem tanitottam, de jartam iskolaba, meg evekig gyerekekkel foglalkoztam, telen-nyaron. Meg van harom gyerekem, es tesom, meg sok baratom is tanar, illetve volt.
Janus-nak tokeletesen igaza van, az atlag fiatal mar nyolc eves korara egyszeruen eletre keptelenne van satnyitva, lelkileg es testileg is. Mivel igazabol a legtobb helyen csalad sincs (esetleg nevlegesen) ezert nem csoda, hogy a normal helyzetre kikepzett tanarak csodot mondanak.
Felesegem bolcsiben dolgozott. Baratneja valami avantgard bolcsodebe ment, qrva jo penzert. Aztan egy honap mulva kirugtak, de mar ugyis teljesen ki volt borulva. Ui. az egyik kiskolok allandoan a gazcsapot piszkalta (ugyi ilyen helyen nem szabad bezarni az ajtokat, ne frusztralodjon a gyerek...) ment utana, nem szabad, nem szabad... Aztan egy ora utan ravert a kezere. (Nem nagyobbat, mint amekkorat egy tokmagnak kell.) Es persze mindenhol video is van, ugyhogy kirugtak. Mellesleg ott a gondozonokben nagy a fluktuacio, mert vagy kirugjak oket, vagy nem birjak. A gyerekeknek viszont biztos nagyon jo...
Az hogy a no pszihiaterhez jart, onmagaban nem baj, nem jel. Vannak olyan pedagogusi munkak, akiknek ez egyenesen kotelezo. Inkabb a pszihiater lehetett gyagya, hogy nem pihentette.
A gyerekek egyebkent rogton eszreveszik, ha valaki gyenge, es raszallnak, csufoljak, piszkaljak, aki jart iskolaba, az visszaemlekezhet, hogy nem minden tanarral lehetett mindent megcsinalni.
Valaki irta, hogy ismerose szereti a gyerekeket, de csak 2.5 honapig birta a napkozit. Hat igencsak mas az ember sajat gyereke, meg a barati kor gyerekei, akik ugyanugy vannak szocializalva, mint a "suruje". Masreszt sok ember van, akinek csak a filmekbol van elkepzelese a gyerekekrol, aztan mikor ott van husz ordogfiokaval, akkor jon ra, hogy milyen mas a valosag, mint a halivudi szelesvaszon.
Nekem "szerencsem" volt, kozepiskolaba a piaristakhoz jartam, ahol jo es jobb tanaraim voltak (talan egy-ket gyenegbb volt, aki mashol kiraly lehetett volna), akiknek nem voltak otthoni problemaik, eletuket teljes egeszeben a tanitasnak szenteltek (szo szerint), onfegyelemtol a tudasig peldat lehetett venni roluk. Es nem volt kivetel: akinek nem tetszett, mehetett mas iskolaba menni.
Egy cimboram meg gimiben tanit, aztan panaszkodott, hogy a negyedikesek kozott olyanok vannak, akik nem tudjak mi a kulonbseg a szakasz meg a felegyenes kozott, es pofatlanok is, mert mikor ezt szova teszi, azt mondjak, egy este tobbek keresnek, ha akarnak mint o egy honapban, ugyhogy ne ugraljon. Mondok neki, akkor meg kell azokat buktatni, hiszen a bizonyitvany egy bizonyos szintu tudas igazolasa, kerjen tancosnoi passzust, de ne erettsegi bizonyitvanyt. Harmat meg is buktatott: erre bejottek s szulok, vertek az asztalt, hogy ihaj meg csuhaj. Az igazgato a sractol elvette az osztalyfonokseget, es MEGTILTOTTA hogy valakit is megbuktasson. (Persze amugy is haragszanak ra, mert a srac szabadidejeben tanul, mar a negyedik diplomajaert kuzd, es emiatt tobb a fizetese, meg a tudasa is).
A szulok is vastagon sarosak. Nem foglalkoznak a gyerekkel, aztan a tanarakat okoljak. Felesegemnek volt olyan gyereke, aki hetfon olyan budos volt, hogy azzal kezdtek, hogy lefurdettek, de meg igy sem jatszott vele a tobbi gyerek (a rohadt rasszistak, mi?) Hetvegere ugy-ahogy a napi furdetes megtette hatasat, elment a szaga - hetfon kezdodott elolrol. Ha valaki szolt a szuloknek, a barna-papa elovette a nagy kest, hogy ezt vagom magaba. (Persze ilyenrol szo sincs az rtlklub hiradojaban.)

Attila

Pohi Creative Commons License 1998.09.10 0 0 97
Kedves freimann,
Abban az előadőteremben vagy a téma volt unalmas, vagy az előadó...
Senkinek nem volt olyan tanara, akire 'tátott szájjal' figyelt?
üdv
Pohi
freimann Creative Commons License 1998.09.09 0 0 96
Szörnyeteg!

Nem lennél jó ügyész.

Az ügyészség szerint:
II/b.

freimann Creative Commons License 1998.09.09 0 0 95
Kedves Cicus!

Nem biztos, hogy Janus olyan rossz ember. Csak tapasztalt. Mindenki szerencséjére én nem vagyok tanár, de mint nebuló és mint szülő biztosíthatlak, nem lesz könnyű dolgod velünk. Teszünk róla. :-)

Ültem én már olyan előadóteremben, ahol csak csodálni lehetett a tanárt, hogy nem dob kézigránátot a tömegbe. És nagyon nem alsótagozatos kisegítő volt, hátrányos helyzetű "nebulókkal".

Azt mondják a Jóga segít...
:-)

Cicus Creative Commons License 1998.09.09 0 0 94
Kedves freimann!

Köszi! :o)**
Csak egy megjegyzés:"...(jó véleménnyel vagy
a tapasztalt kollégákról :-))..."
Én nem általánosítottam,ez a véleményem csak JANUS-ról alakult ki itt olvasható írása alapján.
Szeretnék 10-15 év múlva nem Rá hasonlítani...
Ha igen nagyot csalódnék magamba.

MGperY!
Kedves szintén-nem-drog-szakértő!

Nem állítottam,hogy drog szakértő vagyok,és sajnálom ,ha szerinted rosszat szóltam hozzá.
Én csak JANUS érzelmeire szerettem volna hatni...

Üdv:CICUS

Szörnyeteg Lajos Creative Commons License 1998.09.08 0 0 93
Ezek szerint nem voltam eléggé 1értelmű???
I/d.
II/a.

Közlöd az eredményt?

freimann Creative Commons License 1998.09.08 0 0 92
Kedves Szörnyeteg Lajos!

Lenne egy kérésem hozzád. Töltsd ki az alábbi "tesztet":

TESZTLAP

I. Az Ön véleménye szerint R. tanárnő legfőbb bűne, hogy:
a. tanár
b. elmebeteg
c. közveszélyes
d. gyerekeket és tanárokat sebesített meg
e. gyerekeket sebesített meg
f. roma gyerekeket sebesített meg
g. az apukája politikus

II. A vizsgálat mostani állása alapján, Ön szerint R. tanárnőt:
a. gyógykezeltetni kell
b. bíróság elé kell állítani
c. iszlám bíróság elé kell állítani
d. simán meg kell lincselni

több választ is elfogadok.

Előre is köszönöm.

MGperY Creative Commons License 1998.09.08 0 0 91
Cicus-Janus és egyéb drog szakértők !
/OFF TOPIC ON
"Kérdés:Ha valamelyik szeretted mondjuk a gyermeked lenne kábítószerfüggő akkor kapja ő is ingyen a kábszert,hogy elöbb meghalhasson?
Biztos,hogy ezt akarnád akkor is? "

csakhogy a drogosok:
1. többségük akkor hal meg, amikor mocsokos heroint szúr magába, vagy egy sikertelen elvonó után újra lövi magát a "szokásos" napi adagjával, amit a szervezete már nem bír ki.
2. ebből a szempontból bizony életmentő lehet minden receptre kapott, tiszta és pontosan adagolt heroin, ami nyilván sokkal olcsóbb lenne, mint a keletinél, hiszen a drog árának döntő többsége a terjesztőé, ami jelen esetben az állam lenne.
3. A sajtó tele van olyan sztorikkal hogy "20 éve drogozik és most végre sikerült leszoknia", meg ijennek: akkor ez vagy mnd hazugság, vagy lehet 20 évig drogozni.

/OFF TOPIC OFF

MGperY, szintén-nem-drog-szakértő

Mallory Creative Commons License 1998.09.08 0 0 90
Lajos,
melyik orvosa és mirôl?
A pszichiátere tudott arról, hogy skizofrén?
Vagy mi?
(Bocs, de nem sikerült elcsípnem a riportot.)
Szörnyeteg Lajos Creative Commons License 1998.09.08 0 0 89
De hiszen az orvosa tudott róla...
Mallory Creative Commons License 1998.09.08 0 0 88
Szörnyeteg,
valószínűleg nem tudták, hogy pszichés zavarai vannak.
Másrészt pedig rengeteg pszichés zavar van, amitôl még egy pedagógus is teljesen jól el tudja látni a munkakörét.
Aztán meg a munkahelyen nem mondhatnak fel senkinek csak azért, mert pszichés problémái vannak.

(Persze ha a hölgy esetleg skizofrén - és ezt a pszichiátere is tudta -, akkor egyértelműen betegállományba kellett volna küldeni, hiszen bármikor akuttá válhat a betegsége.)

Szörnyeteg Lajos Creative Commons License 1998.09.07 0 0 87
Mallory!

Miért, szerinted ha valakinek pszichés zavarai vannak és pedagógus az illető, akkor meg kellene tartani az állásában? Mikor telítve van a szakma jobbnál-jobb pedagógusokkal is?

Mallory Creative Commons License 1998.09.07 0 0 86
Szörnyeteg!
Arra a gondolatodra céloztam, hogy "ha tudták, hogy kettyós, miért nem küldték el a francba".
robicsek Creative Commons License 1998.09.07 0 0 85
Cicus, és mindenki,
az előbb kicsit lejjebb említett tanítónéni példám most kezdett első osztályt, minthogy a régi gyerekei már ötödikesek. Falu, 17 gyerek az osztályban, átlagos bőrszín mint HHázán.
Áradozik a gyerekekről, hogy milyen aranyosak, kedvesek, érdeklődőek, stb. Az ötödikesei visszajárnak szünetben hozzá beszélgetni.
Ilyen is van.
freimann Creative Commons License 1998.09.07 0 0 84
Kedves Cicus!

Hajrá! Kivánom, hogy mielőbb sikeresen végezz, és megmutathasd Janusnak, hogy nem Te voltál naív, hanem tényleg ő a "korlátolt, frusztrált, rasszista, kiégett, kicsinyes, és szűklátókörű". (Jó véleménnyel vagy a tapasztalt kollégákról :-))
Ha hiszed, ha nem, de nagyon szeretném, ha 10-15 év múlva is ugyanez lenne a véleményed róla. Csak nem hiszem, hogy így lesz.
Üdv

Szörnyeteg Lajos Creative Commons License 1998.09.07 0 0 83
Mallory!

Nem vettem észre, hogy találtam volna megoldást erre a problémára... De Te ezt biztosan jobban tudod...

Cicus Creative Commons License 1998.09.07 0 0 82
Bocsi a végéért,elszúrtam.

Cicus Creative Commons License 1998.09.07 0 0 81
Kedves Zöldász!

Nem firtatom azt hogy az általam nézett kereskedelmi csatorna hergelni akarta a közvéleményt és ennek érdekében be is vetettek mindent.
Mindezek ellenére a kisfiú "bemutatása"tünt a tudósítás legőszíntébb részének.
Szerintem az a félelem amit láttam a kisfiúnál azt nem az operatőr vagy a riporter váltotta ki .
Nem tudom mennyire vagy tisztába azzal hogy milyen is egy hat éves gyermek lelkivilága...
Körülöttem több közel ennyi idős gyerkőc van és állíthatom őket ismerve,hogy az a pár óra bizony nem volt elég a fiúcskának arra,hogy feldolgozza a történteket.
Tudod az iskolakezdő nebulók életük második tanítási napján amúgy is félnek egy kicsit,hiszen egy teljesen új világba csöppentek ahol minden idegen még számukra .
Egyet tudnak -ezt hallották otthon ,ezt tanulták az óvódában és már az iskolában töltött idő alatt is megtapasztalhatták -,hogy a tanító nénit/bácsit tisztelni kell!
És akkor erre fel jön ez a "tanítónő"-akit persze tisztelnie kellene-és összeszúrkálja
őt és társait ...Teljes zavar lehetett ettől
a kis fejében +-ban még az ijedtségéhez ami együtt hozta létre azt a félelmet amit órákkal később is látható volt a felvételen.
Azzal egyetértek Veled ,hogy biztosan nem tett jót a filmezés neki.Csak azt nem értem ,
hogy egyáltalán miért engedték be filmezni a stábot a kórházba...

JANUS!

"...állíthatom,hogy a gyerekek évről évre
gyengébbek,butábbak,neveletlenebbek,kíbírhatatlanabbak stb. ..."
Nem lehetséges, hogy Te vagy évről évre fáradtabb ,kiégettebb,frusztráltabb,elfogultabb stb?
Én is tanárnak tanulok,amit sajnos még nem tudtam befejezni egy súlyos közlekedési baleset és az abból való felgyógyulásom miatt.De már tanítottam gyakorlatit és meg kell hogy mondjam, kellőképp pimaszok és szemtelenek voltak a kölkek velünk(is).
De ha jól emléxem mi sem voltunk különbek. Köztünk is voltak okosabbak és butábbak(mint ahogy voltak kiemelkedően jó és szörnyen rossz képességűek)és persze szorgalmasak és lusták.Abban igazad van,hogy
sokat változott a világ így a gyerekek is vele együtt.Felgyorsult minden így a gyerekek fejlődése is ,korábban érnek már ők ,mások érdeklik őket mint a korábbi velük egyidőseket.
Sem nem jobbak sem nem rosszabbak mint a korábbi generációk csak MÁSOK!
Ha már nem tudod megérteni őket jobb is,hogy munkát akarsz változtatni!
No még mielőtt azt gondolnád,hogy túlságosan védem őket,tudom, nem földre szállt angyalkák,de tele vannak problémákkal,szorongásokkal,állandó sterszben hajtásban élnek amiket nem tudnak feloldani mással mint extravagáns vagy éppen túlzó deviáns viselkedésükkel.
De minek is magyarázom ezt egy pedagógusnak,
amikor ezt tudnia kell(kellene).

"...két elsős már az első öt perc után összeesett..."
Ez nem feltétlenül a gyengeség vagy az állóképesség hiányának a jele sok más oka lehet.pl:leesett a vércukor szintje ami attól is lehet hogy nem evett régóta ,vagy a vérnyomása csökkent le vészesen ami lehetett
a folyadékbevitel hiányától vagy csak túlzott
izzadástól stb.Ne menjünk ebbe bele nem vagyok szakembere a témának,ezek csak laikusként jutottak az eszembe.

"...A másik nagyon szomorú dolog az ,hogy megjelent a drog!!!..."
Ez tényleg nagyon szomorú...
DE!Írtál itt mást is a függőségben szenvedőkről.
Kérdés:Ha valamelyik szeretted mondjuk a gyermeked lenne kábítószerfüggő akkor kapja ő is ingyen a kábszert,hogy elöbb meghalhasson?
Biztos,hogy ezt akarnád akkor is?

"...Attól pedig megborzongok,hogy a sötét gyerek ...még tetézve van azzal hogy cigány!!!!..."
Megállapítottam,hogy ez írásod legsötétebb
pontja!
Süt belőle az előítélet és a gyűlölet...
"Nem tudom ,hogy a riadt szemü kisgyereket az apja hányszor kergette már vasvillát lobogtatva a kezében!!!..."
Na ez is egy csöppet rasszistára sikerült.
Szerinted egy cigány apa csak brutalitással neveli a gyerekét?Ö nem is tud szeretni csak ütni?!
(Ezzel a témával egy másik topic foglalkozik)

Csak sajnálni tudlak ha mindent komolyan gondoltál mindazokból amiket leírtál,mert akkor igen kicsinyes,szűklátókörű és korlátolt ember lehetsz.
Bár lehet,hogy a "keserves évek "tettek azzá?!
Vagy nem is vagy valójában olyan amilyennek az írásod alapján tünsz?!
Akkor elnézést...

Tisztelettel:CICUS

Kérdés:Ha valamelyik szeretted,mondjuk a gyermeked lenne kábítószerfüggő akkor kapja
Ő is ingyen a kábszert,csak ,hogy elöbb meghalhasson?
Biztosan ezt akarnád akkor is

Mézga Creative Commons License 1998.09.07 0 0 80
Jó lenne, ha végre az átlagos magyar emberrel szembeni szegregációt is megszüntetnék, hiszen én szeretnék mindarra jogosult lenni (támogatások, stb.) amire a romák jogosultak. Például nekem is vehetne lakást valamelyik önkormányzat, vagy énis jó néven venném ha kifizetnék a közüzemi számláimat.
freimann Creative Commons License 1998.09.07 0 0 79
Amint naponta halljuk, a szépszámú roma "vezetők" és az általuk feltüzelt emberek azt követelik, hogy:
1. Szüntessék meg a "szegregációt", járjanak a gyerekeik "vegyes" iskolába.
2. Mondjon le az iskolaigazgató.

Messze nem ekkora hangerővel és nem ennyiszer, (és nem tőlük, természetesen), de elhangzottak a következök is:
1. Korábban a vegyes iskolában, nem jutottak el a cigány gyerekek még a felső tagozatig sem. Az átkos "szegregációnak" köszönhetően, ebben az iskolában, végig tudják csinálni mind a 8. osztályt.
2. Az iskolaigazgató testi épsége kockáztatásával akadályozta meg, hogy még több és még súlyosabb sérülés történjen.

Hogy is van ez? Ki akar itt jót és ki akar rosszat? Netán van aki azt se tudja, hogy mit akar? (Vagy nagyon is tudja: jönnek a kisebbségi önkormányzati választások.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!