Keresés

Részletes keresés

tomp Creative Commons License 2003.11.16 0 0 32

Egyre több gyerek kap "márkanevet" Amerikában

Egy friss felmérés szerint az Egyesült Államokban az újszülöttek egyre gyakrabban kapnak népszerű márkaneveket szüleiktől. A legkedveltebb márkanevek között olyan híres nemzetközi cégek szerepelnek, mint például a L''Oreal, a Chevrolet, a Canon és az Armani, de olyan is akadt, aki az USA-ban közkedvelt ESPN sportcsatornáról nevezte el csemetéjét. Cleveland Evans pszichológia professzor szerint az ilyen fajta névválasztás mögött a szülők azon vágya húzódik meg, hogy ezzel is kihangsúlyozzák gyermekük egyéniségét. Az Armani és a Chanel illetve az ezekhez hasonlatos, pénzre és exkluzivitásra utaló nevek mögött a család anyagi reményeivel vannak.
(BBC News)

-------------
:-))))

Előzmény: SzobaCica (31)
SzobaCica Creative Commons License 2003.01.10 0 0 31
Az Eva kivetevel egyik nevet sem adnam a gyerekemnek! Hol van az eloirva, hogy magyar gyereknek magyar nevet kell adni? Es akinek nem tetszenek a magyar nevek? Felre ne erts, a "nagyon kulfoldi" nevek se tetszenek (Dzsoni, Dzsenifer, Dzsino, Zsuliett, Dzsulia, Francseszka, stb.), legalabbis magyar helyesirassal nem. Szerintem engedelyezni kene, hogy mindenki ugy nevezze a gyereket, ahogy akarja, ha jol tudom, pl. Amerikaban igy van. Lassuk be, mennyivel szebb igy irva: Francesca, mint Francseszka.
Nekem egybkent az olyan kulfoldi v. kulfoldi eredetu (foleg francia, olasz, spanyol) nevek tetszenek, amit ugy irunk, ahogy ejtunk. egyik fo kedvenc: Evelin.
Előzmény: Guriga (14)
hrl Creative Commons License 2000.08.11 0 0 30
Zsiguli,

konkrét példa egy szintén flamand-magyar családból:

Erik

Valamennyi kritériumodnak megfelel.

Előzmény: Herb-Atea (17)
Lisette Creative Commons License 2000.08.11 0 0 29
Na majd korulnezek, a NY-i taxisok nagy resze indiai meg fekete es arab. Ki vannak irva a nevek, keresek valami passzentosat az Ali-hoz :-)
Engill Creative Commons License 2000.08.11 0 0 28
hat zsiguli, szerintem eleg nehez nevet adni ugy hogy mindenki elegedett legyen.Valaszthattok olyan nevet amire van flamand megfelelo, es lehetoleg majdnem ugyanaz, en pl. birom az Isabella-t, es a magyarban csak egy z a kulonbseg.
vagy lehet azt csinalni hogy ket keresztnev,egy szittya magyar es egy echte flamand nev.

Maz Creative Commons License 2000.08.11 0 0 27
Vagy a földrajzi hely: Togliatti
Vagy a gyár neve alapján: Volga
Előzmény: qwertz (22)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.11 0 0 26
Ejha...

Én fiunak Márk ,lánynak pedig Linda nevet adnám.

Lara Creative Commons License 1998.07.17 0 0 25
Ábel, Luca. A barátnőmék három napja késésben lévő gyermeke a Milán vagy Lili nevet kapja, ha elődugja az orrát végre.
Ellenjavallt: a szomszédék unokáját Vanessa-ként fogják jegyezni, egy tucat vezetéknév mellé...
gwalker Creative Commons License 1998.07.16 0 0 24
Legyen mondjuk Ali el Basta
hant Creative Commons License 1998.07.16 0 0 23
Allahakhbarladaszamara
qwertz Creative Commons License 1998.07.16 0 0 22
példa lehet a (gyárhoz) közeli hegy neve: pl Zsiguli. De ez nem felel meg a nyugati normáknak, ezért ott legyen Lada.
Vagy legyen valami dallamos: allahakhbar
Attila Creative Commons License 1998.07.16 0 0 21
Herb!
Ennyi erovel nevezhetnek heves napkitoresnek is :)))
Wágner úr Creative Commons License 1998.07.15 0 0 20
Az a Turbólencia, vagy Turbulencia valóban nagyon szép név! Igyunk az egészségére neki, hadd pörögjön a fejünk :)))
Pirítós Creative Commons License 1998.07.15 0 0 19
Nevet?
Én az Akiutoljára nevet választanám.
Hali,
Pirítós
zsiguli Creative Commons License 1998.07.15 0 0 18
Koszi a hozzaszolasokat.

A tema azert jutott eszembe, mert az egyik kollegam felesege is a napokban fog szulni, es meg nincs fiunevuk. A kollegam indiai es Ali a vezetekneve. Nem talalnak semmit, ami az Alihoz illik (Juszuf vagy Ahmed szoba se johetnek, de valami francias hangzasu nevet sem szeretnenek).

Aztan en is elgondolkodtam, itt a ferjem egy iszonyu helyesirasu flamand csaladi nevvel, es fogalmam sincs, milyen nevet kellene adnunk leendo gyermekeinknek.

Szerintetek, mi a fontos ?
- ugyanugy kelljen irni es kiejteni magyarul es flamandul
- legalabb a helyesirasa legyen ugyanaz
- legalabb ugyanugy kelljen kiejteni
- vagy tok mindegy, akar Györgyikének is hivhatjuk, aztan birkozzon meg maga a gyerek az allando betuztetessel es nyelvtoro nevevel ;-)

Erdekelne mas kulfoldon elok velemenye is.
Sot, az is, ki hogyan ejti ki es irja magyar nevet kulfoldon es milyen sorrendben.
(az itteni tanulmanyaim alatt egyszer a dolgozatomat csaladnev+keresztnev sorrendben irtam ala ... majdnem meghuztak emiatt a vizsgan)

udv mindenkinek !

Herb-Atea Creative Commons License 1998.07.15 0 0 17
Manapság a legdivatosabb női név: Protuberancia.

/-/

Skorpió Creative Commons License 1998.07.15 0 0 16
Agnes, Balazs, Andrea, Peter

Az idegen neveket a nagymamik nem tudjak megnevezni es allandoan cedulakkal jarnak.
(mint x-edik szempont)

gwalker Creative Commons License 1998.07.15 0 0 15
F : Zebulon, Odon, Elek, Lajos
L : Hortenzia, Villo, Euthanazia, Pedigre

Gwalker

Guriga Creative Commons License 1998.07.15 0 0 14
Magyar a gyermek? Akkor magyar nevet adj neki! Um. Istvan, Ferenc, Laszlo, Gyorgy, Bela, Jozsef, ill. Katalin, Eva, Ildiko, Erika,... stb.
Miert kell minel kacifantosabb, hulyebb nevekkel buntetni a gyereket? Fradika, Amade, Kevin, vagy Kincso" (amit mar az o"smagyarok is odivatunak talaltak).
Persze ha neger, akkor lehet Mobutu, Bozambo, akar Ukululele is.

IvanKutuzov Creative Commons License 1998.07.15 0 0 13
Komolyan:
F.: Erik, Martin
L.: Enikő, Bea
IKu
nahat Creative Commons License 1998.07.15 0 0 12
Egy ismerős család a Hanna-Borbála nevet atta lányának. Akkor kezdtek el gondolkozni, mikor mindenki viszzakérdezett, hogy Hannah-Barbera? (jólírtam?)

Egyébként meg Szende, mint lánynév.

nahat

Szörnyeteg Lajos Creative Commons License 1998.07.15 0 0 11
Legyen mongyuk Lajos!
Vagy Szörnyeteg.
Vagy Tündi. Khm...

(Több nevem nincs.)

Szörnyeteg

Zak Creative Commons License 1998.07.15 0 0 10
Jé a Zsiguli!!!

Hát te még megvagyol...? ;-)
Lánynévet nem igazán tudok (esetleg Csenge) de fiúnak az utóbbi idôben következôket adnám: Mátyás, Kristóf, Sebestyén, Andor

josarien Creative Commons License 1998.07.15 0 0 9
A vezetéknévhez is passzoltatni kell, így nehéz tanácsot adni.
Mire gondolok?
Pl.: Pálmai Pálma stb...
Amúgy: fiú: Balázs, lány: Andrea.
TaTTi Creative Commons License 1998.07.15 0 0 8
fiú: Krisztián, Martin
lány: Fanni, Kira, Kitti

Tudom, tudom, hogy egyik sem ősi magyar név, de mit csináljak :-(, ez tetszik. Én sem vagyok ősi magyar, szütty, szütty ... (sírás)

TaTTi

Sehonnai Bitang Ember Creative Commons License 1998.07.15 0 0 7
----> "Születendő gyermekeim ..." c. topic kicsit alant !
Attila Creative Commons License 1998.07.15 0 0 6
Ja lanynak meg esetleg Zsanett... szerintem nagyon bejon ez a nev

Mogorva!
Ez most komoly? A szulok lattak mar orvost? :)
Sajnalom szegeny lanyt :(

Attila Creative Commons License 1998.07.15 0 0 5
Lany : Barbara
Fiu : Attila :)
Mogorva Creative Commons License 1998.07.15 0 0 4
A házunkban egy fiatal (egyébként szimpatikus) pár ifjú leánygyermekét a következő névvel szerencséltették szülei:
Cseperke

No comment...

Színes Géza Creative Commons License 1998.07.15 0 0 3
Lány: Virág, Eszter
Fiú: Ábel, Róbert
a főcső

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!