qszi, ez testverek kozott is egy honap hijan ket ev.:)))
Es ha mar itt vagyunk, akkor biztos vagyok benne, hogy meg rengeteg ilyen topic van, ti. hever az asztal alatt, aztan ugyanabban a temeban atlag felevente(neha havonta) ujabbakat nyitogatnak.
en peldaul ezt nem ertem.De lehet, hogy csak ezt vagyok hajlando bevallani:))))
Én is keveset tudok róla,ezt közzéteszem:
Az antianyag mint ilyen jelenleg csak tudományos hipotézis szintjén létezik, a földön nem található és a jelenlegi technológiával nem előállítható.
Ebben a rendszerben az antiproton tükörképe a protonnak, abszolút tulajdonságaiban megegyezik vele de ellentétes előjelekkel.
Paramétereinek leírása csak az imaginárius (képzetes) számok halmazán lehetséges, talán tanultál róla, ha nem akkor elég lesz annyi, hogy itt a többi számrendszerekkel ellentétben az egység a "gyök alatt minusz egy" (sajnos itt nincs egyenletszerkesztő, mint a sokat szidott MsWord-ben, ezért írtam így) a számok egy valós és egy képzetes részből állnak.
Energia egy anyag és egy antianyag részecske találkozásakor keletkezhet, mikor a két alapvetően eltérő fizikai tulajdonságú elem egymásnak ütközve megsemmisül és energiává alakul.
Többet sajnos nem tudok róla,de ha érdekel a téma, ajánlom Stephen Hawking: Az idő rövid története c. könyvét, laikus számára is jól érthetően ír.
Üdv:
Yuppie
Ui. Most mondják a hátam mögött, ne keverjem bele Anti bácsit, az egy más anyag.
Na egye görcs! Leleplezem magam! Én szégyellem, hogy ilyen eccerű vagyok, de soha nem értettem, hogy mi az az antianyag! És hogy lessz ebből energy! Tudom, hogy bóklásznak az asztal körűl fizika tanárok is. Ha esetleg walaki....
Olyan kevés itt a hozzászólás, ez azt jelenti, hogy mindenki ért mindent, vagy azt hogy nem jön ide, vagy azt hogy amit nem ért azt ezután sem akarja érteni, mert nem érdekli pl.?
Arra lennék kiváncsi, mi az amit nem értetek és be is meritek vallani.
Azért lehet jó, mert itt talán lesz valaki, aki érthetően elmagyarázza.
Én pl sokáig nem értettem, a logaritmust, igaz ennek vagy 15 éve. Azóta már elmagyarazták:))