Keresés

Részletes keresés

leejordan Creative Commons License 2011.10.18 0 0 15

Áh, nem Pompeii. Pompeiit ismerem. Elég híres. Amiről én beszélek, az nem ennyire ismert. És Pompeii ókori, ez meg határozottan középkori. Sőt talán még későbbi. És itt viasz szobrokról van szó. tehát teljesen élethűen megcsinálták a megtalált holtakat. Pompeiiben valami betonszerű anyagból vannak kiöntve tudtommal. Segítségként még annyit tudok, hogy van egy szoba, ahol pestises gyerekek (szobrai) fekszenek, és az orvos föléjük hajol. Fekete ruhában van, a fején a tipikus madárfej szerű orvos maszk. Állítólag sokan rosszul lesznek, mikor belépnek. Olyan megrázó atmoszférája van a teremnek.

Egyébként köszönöm a segítő hozzászólást! :)

Előzmény: Kilroy (14)
Kilroy Creative Commons License 2011.10.17 0 0 14

Pompeii? Bár arról nem hallottam/olvastam még, hogy szellemjárta hely lenne (nem mintha nem lenne érthető :-D), meg arról se, hogy a munkatársak kísértenének ott (ámbár tény, hogy erre is adekvát lenne a helyszín :-D)

Egyként valóban Olaszországban van, a Vezúv mellett (az pusztította el, olvass utána), Nápoly közelében. Az építés közbeni megtalálás életszerű, de passz, azért célirányosan is kereshették, minthogy ókori szövegekben (id. Plinius; végignézte a kitörést, ha jól tudom) dokumentálva van a létezése és (legalább) hozzávetőleges helye (persze, a Vezúv közelében, végülis ez is eléggé behatárolja).

Előzmény: leejordan (13)
leejordan Creative Commons License 2011.10.17 0 0 13

Sziasztok!

Egyszer láttam a tv-ben egy ismertetőt egy középkori megmaradt városrészletről. Valahol olaszországban lehet. Egy bankot vagy mit akartak építeni és az alap ásásakor találtak rá a "rom"városra. ami cseppet sem rom. Teljes épségben maradtak meg a föld alatt a városka részletei, a holttestekkel együtt. Restaurálták, fertőtlenítették, és viasz szobrokkal helyettesítették a hullákat. eredeti öltözékben, tevékenység közben. Állítólag szellemjárta hely, vagy legalábbis a beavatott munkatársak jól a frászt hozzák az oda látogatókra.

Nem tudom mégcsak a várost sem, ahol van, ha tudnám, most nem írnék. Szóval, ha valakinek beugrik hol lehet ez, és lefirkantaná nekem, azért nagyon hálás lennék. Sört nem küldök, de az övé lesz a felebaráti segítségnyújtás felemelő érzése. :)

originalqszi Creative Commons License 1999.11.06 0 0 12
Szellentőváros:-))))))
Wágner úr Creative Commons License 1998.06.23 0 0 11
Na, látjátok, hát kellett nekem pofáznom, azaz emlegetnem! Pedig a falra nem is rajzoltam...:)

Ráadásul pont egy ilyen ideges Főördög, akinek van ez a "Wágnerné" dilije, mert olvasni azt nem akar, pedig mondtam már, hogy rossz a nyilvántartás :)))) De mi a francot lehet csinálni, ő a góré itt a pokolban, na akkor most hajthatok valami tüzes víz után (az egyetlen vízfajta, amitől nem brrrrr-zek) (-:

Luci Feri Creative Commons License 1998.06.23 0 0 10
Wágner !

Amíg én az udvarosban párt bajozok addig itten kinevezted magad szóvivőnek ?

Erről tán majd én nyilatkoznék !

Neked nem elvonás, hanem Wágnerné jár (hova is tettem a passzvördjét, bammeg ?) a többieknek meg most nincs üst de majd holnap benézek ide is !

Wágner úr Creative Commons License 1998.06.23 0 0 9
Még hogy szellemsörök!!! Nem úgy van a´! Le van ez jattolva, kérem szépen, még a Luci koFeren, mer´hogy előre láttam, de lehet, hogy hátra, a nem túl világos túlvilágot. Ezért a Pokolban azok számára, akik sokat söröznek, én vagyok az elvonási tünet - ők le vannak kötözve, én meg vedelek előttük, és ettől ők nagyon szenvednek. Azok számára pedig, akik nem szeretik a Sört, én vagyok a Főördögnek a fő beöntő tanácsadója, persze csak úgy, hogy nekem is jusson :)))

A hasonlóságot meg nem tudom, hogy a Sörösmackóval hogy van a dolog, mert én a mackókat mind szeretem, de a Sört azt még jobban. Egyébként gyere a Kocsmámba (keresd az adatoknál) és ott ki vagyok állítva, pontosabban nekitámasztva a Korsónak és akkor maLyd minden Lyól kiderül, hogy milyen a hason a lóság. Na, addig is egészségedre, C_ica (remélem nem ragaszkodsz a tejhez)!

C_ica Creative Commons License 1998.06.23 0 0 8
Trebitsch Szellem!

Képzeld, láttam egy gazdaformát, amint odaát a tasztalnál bogarásztam, úgy hívják hogy banya. Mit gondolsz Hókuszpókusz híján jó lesz? Vagy csak azért nem találnak ide, mert félnek, hogy nem lész nékik feltámadás?
Wágner úr! Nem tart tőle, hogy itt csak szellemsörök vannak, és eltűnnek, ha hozzájuk ér? Vagy mindegy, itt csak a szemét legelteti a kilométerszámra húzódó rekeszeken? Tényleg a hordós, vagy az üveges sört kedveli inkább? Nézze csak a Trebitsch kolléga dézsmálja a készletét.
Egyébként már régóta töröm a fejem, kihez hasonlít maga? Hát amint egyik este mesélek a lányomnak a Micimackóból, beugrott a kép. Maga a Sörösmackó. :)))

Miau.

Trebitsch Creative Commons License 1998.06.23 0 0 7
Huhuhuhuuuuuuuuuu!

hu de jó itt, igaza van a Wágner úrnak!
Bármit tartok az egyik karomban, ha a másikba kapok sörösüveget... :)

C_ica, a fekete gúnyára semmi szükség, gyere csak... MaCs pedig nem vetély, de társ. Ha a Hokipokit látod, hívd őt is! :)

C_ica Creative Commons License 1998.06.23 0 0 6
Kedves Néhai Törzsvendégek!
Ha felhúzom a fekete gúnyámat, akkor ugye nekem nem kell elhunynom ahhoz, hogy néha-néha balról jobbra, vagy jobbról balra átszaladjak előttetek? Csak azt nem tudom, ki a gazdám. Eddig nem találkoztam még sem Hókuszpókkal, sem vasorrú bábával. Mellesleg vetélytársamnak kell-e tekintenem Macs-t?

Fekete Macska (csak még nem nőtt meg)

Zak Creative Commons License 1998.06.23 0 0 5
Ha karban kell tartani valamit, akkor szerintem a Trebitsch az az árnyalak... :-)))
Wágner úr Creative Commons License 1998.06.23 0 0 4
Mivel a Gyilkososdi-ban jobblétre szenderültem, most innen a túlvilágról tudósítok (egy korsó Sör mellől).

Van itt egy óriási hatalmas terem, tele van komputerekkel, az összes valaha is létezett gép benn van, a bazi nagy csöves és drótos hodályoktól kezdve, a Commodorokon, Atarikon, zsebkalkulátorokon, XT-ken, AT-ken keresztül, a legújabb szupermasinákig minden-minden, a legkülönfélébb operációs rendszerekkel, amit csak bármikor, bárhol kitaláltak, és mindegyik össze van drótozva egymással egy hatalmas hálóba. Most jött éppen egy ilyen Guru-forma is (még nem látom tisztán innen, lehet, hogy a Trebitsch, de az is lehet, hogy a Zak) mindenesetre csak ámul-bámul, meg marhára örül ennek a mennyországnak, ahová jutott, mert itt aztán válogathat kedvére, amit csak akar....

Ja, bocs, most üvölt itt az egyik Főördög, hogy a Guru lesz itt a rendszergizda és neki kell ezt a hálót működtetnie meg karbantartania... :)))

gwalker Creative Commons License 1998.06.23 0 0 3
Damn. Anti te egy jotunder vagy ?
Antikrisztus Creative Commons License 1998.06.23 0 0 2
Aki a jotunderekben nagyon hisz, az akar meg velem is osszefuthat :)))
Bagolymondja Creative Commons License 1998.06.23 0 0 1
Igényt tartok a szellemváros hivatalos baglyának címére! Kiváló referenciáim vannak a szellemek felé!
Skizoid Creative Commons License 1998.06.23 0 0 0
Akik hisznek a szellemekben, azok itt találkozhatnak néhánnyal...
Skizoid Creative Commons License 1998.06.23 0 0 topiknyitó
Akik hisznek a szellemekben, azok itt találkozhatnak néhánnyal...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!