Keresés

Részletes keresés

originalqszi Creative Commons License 2000.01.28 0 0 26
már akkor is léteztek tréfáskedvű költő félék:DDDDDDD
himfy Creative Commons License 1998.06.30 0 0 25
Miért, erről már van egy kuplé is:

Ahol a torgyán
Felmászik a Phare-ra,
A Turulmadárra,
Ott van Budapest!

bazsi Creative Commons License 1998.06.29 0 0 24
Eljenek a feregirtok !
Az az orszag, ahol egy kisgizda kapja az EU tarcat, sikerre van itelve !

Ecceruen nem tudom elkepzelni a kisgizdakat, felelos kormanyzati tenyezokent, amikor nem mondhatjak el otpercenkent, hogy a kormany mongyon le !

Ja es eljen az allamhaztartas reformja !

banya Creative Commons License 1998.06.24 0 0 23
Ezért a nemes célért érdemes lenne még néhány minisztériumot csinálni! Csak ne emlegetnék örökké azt fránya "olcsóbb államapparátust!" szlogent!
Esik Creative Commons License 1998.06.24 0 0 22
Kedves Banya!
Hogy honnan lesz szakkepzett munkaero? Hat kikepzik oket! Az is rengeteg uj munka lehetoseget jelent am! A ujra munkasszallokat epitenek, hisz a regiek mar mas celokat szolgalnak, de mar nem a nagyvallalatok dolgozoit, hanem miniszteriumi tisztviseloket helyezik ott el. Az epitkezesek rengeteg munkalehetoseget jelentenek, utana, pedig rogton alkalmazak az epitoket: kit kiszolgalo szemelyzetkent, kit miniszteriumi tisztviselokent. Grandiozus lehetosegek, hatar a csillagos eg.(Hogy ezt miert nem ertik egyesek? :-)))
Töfröcsó Creative Commons License 1998.06.23 0 0 21
Két légy agyonütése egy csapásra! A kecske + a káposzta...ugyi! ÍGY KELL ÚJ MUNKAHELYET TEREMTENI!!! Hogy ez a sokat szídot liberálbolsiknak nem jutott eszébe?!?!?
banya Creative Commons License 1998.06.23 0 0 20
Rájöttem a minisztériumok szaporodásának okára!!!
Megkezdődött a harc a munkanélküliség ellen. "Visszaállítjuk a munka becsületét!" Tudjátok, hogy az új minisztériumokba mennyi új dolgozó kell?! Előre a köztisztviselőválás útján! Nem beszélve az adminisztratív és egyéb munkaerőkről, akik kellenek. De honnan akasztanak le ennyi képzett ktv-t?
Töfröcsó Creative Commons License 1998.06.23 0 0 19
Esik! Szerintem elég volna, ha miniszteri fizetést és a járulékos juttatásokat biztosítanák. Na és a kibővült bizottságosdihoz mit szóltok?
Esik Creative Commons License 1998.06.23 0 0 18
Banya!
:-))). Nekem amugy semmi kifogasom a miniszteriumok szamanak novelese ellen. Sot, minden magyar polgarnak legalabb egy miniszteri cimet kene biztositani. ( Esetleg miniszterelnokbol is lehetne tobb...)
banya Creative Commons License 1998.06.23 0 0 17
Takarékosabb államapparátus? Ez eddigi x db helyett most lesz x+n. Ugye különválasztott oktatás és kultúra, népjólét (?) és családvédelem, pénzügy és gazdaság, plusz tárcanélküli, stb. Viszont 2000-ben a kisgizdák adhatják a köztársasági elnököt. Lehet találgatni, hogy ki lesz? Nagyon izgulok!
Töfröcsó Creative Commons License 1998.06.23 0 0 16
Tisztelt ÚjMinisztériumEllenesLIgaFormáció!

Teljesen igazatok van! Hányinger ez az egész!
Skacok! Nem emlékeztek valami hasonló választási igéret lufira: Sokkal takarékosabb államaparátust! Ezek szerint Toporgyán kispajtás felfújta az Orbit Viktor lufit és az már most kidurrant!

soltika Creative Commons License 1998.06.23 0 0 15
Hali urak
Szerintem 100 milcsi egy pöttyet kevés egy minisztérium létrehozásához,még ha csak olyan
tárcnélküli is.
Először ugyebár köll egy épületecske legalább
20-30 helységgel,aztán köll egy kis techika
,no egy kis berendezés se árt + autók stb.
Kell cirka minnimum 40-50 fős apparátus + ezek éves fizetése ugyhogy el is jutottunk
a beinditásához szükséges 2-3Milliárdoz.
Azt azért ne felejtsük el ,hogy a területfejlesztést is többek között sikerült a tisztelt gizda uraknak a nagy osztoszkodásban megkaparintani.
Namármost tudtommal a Phare pénzmagok osztásánál elsőrendű szempont a legalább 40-50 %-os önrészesedés + egy kis megvalósitási
tanulmányocska amit azért némi miniszteri segitséggel nem is olyan nehéz összehozni
főleg ha a kőltségvetés garanciát vállal rá.
Magyarra lefordiva aki jól viselkedik, márpedig némi pénzmagért a legtöbb önkormányzat nagyon fog tudni, annak dől a lé, aki meg nem az hoppon marad/nézd párthűség/.Végezetül a fent emlitett gizda
minisztériumocskák cirka per sacc AZ ORSZÁG
NEMZETI JÖVEDELMÉNEK KB. 1/3-ÁVAL RENDELKEZNEK, A PHARE PÉNZEK NÉLKÜL/ami kb.80-100milkó Ecu évente .ha valamitesetleg rosszul számoltam volna vagy ha valaki
pontosabb információkat tud az javitson ki.
Hódolatteljes tisztelettel:
soltika + Dr.Finci kutya főtanácsadó
Trebitsch Creative Commons License 1998.06.23 0 0 14
Hát, lehet, hogy igazad van.
Szüntessük meg a PM-et! Úgysincs itt pénz, nincs azoknak semmi dolguk... :)
James Creative Commons License 1998.06.23 0 0 13
Trebitsch!

Ha így nézem igazad van. Most már csak az a kérdés, hogy például a pézügyminisztérium léte mekkora kárt okoz?

Trebitsch Creative Commons License 1998.06.23 0 0 12
Mit meséljek? Létrehoztak neki egy tök fölösleges minisztériumot, és az kb. ennyibe kerül. Nem egy nagy durranás, kb 1/8-ad tocsik, de hát te kérted, hogy szóljunk, ha kártékony.
Ennyit szerintem is megér, amúgy, ha több kárt már nem okozhat.
James Creative Commons License 1998.06.23 0 0 11
Na , mesélj a 100 millióról!
Trebitsch Creative Commons License 1998.06.23 0 0 10
Kedves james!

Az illető eddig százmillió forintos kárt csinált.

James Creative Commons License 1998.06.23 0 0 9
Kedves fanyalgók!

Legalább azt várjátok meg amíg az első százezer forintos kár okozza az illető. Addig kár gúnyolódni.

Pocak Creative Commons License 1998.06.22 0 0 8
Az nem lehet, hogy az illetonek fogalma sincs a PHARE penzek utjarol, es azt hitte, hogy majd o fogja szetosztani?
Ha ez igy megy a kisgizdaknal, en is belepek, en csokolade-disztribucios miniszter akarok lenni! Akajok!
krz Creative Commons License 1998.06.22 0 0 7
medwe - miert szacsmen, a joszandeku, de semmihez nem erto osbarom? a szoban forgo illetot nem inkabb hozzaerto, de rossz utra tevedt baranykanak (:-) tartjak?
Pooh Creative Commons License 1998.06.22 0 0 6
A kisgazdikhoz igazából a főpohárnok, az udvari bolond, a strázsamester, meg hasonló rangok illenek. Mennyivel jobban hangzik, hogy miniszter, meg hogy PHARE. És ez a tökös csávó kap hozzá külön költségvetési fejezetet, audit, testőrt, vastag tárcát, meg kérót is. Ja meg egy koczkás füzetet, amibe mindíg beírja, hogy mikó gyütt pínz oszt mög hogy kinek is köllött az a pínz.
Medwe Creative Commons License 1998.06.22 0 0 5
1@értek Csüllel!
Mög még hozzátenném asztat, hogy ez a vigétz a kisgizdák Zuhmannya!
Merhogy ojjan. Igaz nem ojan szép, de lögalább annyira kompetence!
Csülök Creative Commons License 1998.06.22 0 0 4
Láttam nyilatkozni az említett urat. Esküszöm simán megér száz millát az országnak, ha semmibe nem szólhat bele! Jó hely ez neki, ha már muszály volt tárcát kapnia.
Zak Creative Commons License 1998.06.22 0 0 3
Banya,

olvastam, meg tudom is, hogy müxik. Ezért nem értem... Gondoltam, hátha van valaki, aki észérvet tud mondani a dolog mellett; mert én nem tudtam.

banya Creative Commons License 1998.06.22 0 0 2
Zak, kedves!
Valamelyik topicban már leírtam, de most a kedvedért újra leírom: fogalmam sincs mit fog koordinálni. Tudniillik a PHARE pénzekre pályázni kell (kemény kritériumok mellett), a pénzek pedig pántlikázva érkeznek oda, ahonnan a projekt érkezett, komoly elszámoltatási kötelezettséggel. Lehet, hogy a jó ember pályázati figyelőt csinál, de hogy pénzt csak messziről fog látni, az is biztos. Vagy kormányzati projekteket ír, de az nagyon komoly szellemi munka!!!
tami Creative Commons License 1998.06.22 0 0 1
Nem értelek !
Te nem szeretted volna megvalósítani egy régi álmodat ? / Tudod: kukás, mozdonyvezető,Doki bácsi...stb. /
Ő szerette volna, s íme sikerült !:)))
Zak Creative Commons License 1998.06.22 0 0 0
helyesen: natural born lamer
Zak Creative Commons License 1998.06.22 0 0 topiknyitó
Bevallom, hogy én egy natural bor lamer vagyok, és nem értek valamit. Miért kell egy tárca nélküli, PHARE-ügyekkel foglalkozó minisztert kinevezni (azon kívül persze, hogy lehetett kreálni egy posztot és erre elkölteni százmilliót), és mit is fog csinálni a jóember? Jó, koordinál. Mit is?

Magyarázza mán meg nekem ezt valaki.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!