Keresés

Részletes keresés

wazon Creative Commons License 2003.08.21 0 0 23
miért ne kulázna a rózsabokorba? neki tökmindegy.
Előzmény: néhai Mindenki Macája (22)
néhai Mindenki Macája Creative Commons License 1999.08.24 0 0 22
A szarszagot bárhol megérezni, rózsabokorban pláne. De melyik kutya kulázna oda? Csak az eszement.
originalqszi Creative Commons License 1999.08.24 0 0 21
No néd a,
Feltámada
MM szagló orra!!
Qszi szagát megérzi
A rózsabokorban!
Hely MM, MM, felkavarod mind a vízet,
Aztán csak lesed, pofonnal ki fizet:DDDDD
néhai Mindenki Macája Creative Commons License 1999.08.24 0 0 20
Nana! Nem vagy te olyan erős, mint amilyen büdös!
Szamuráj Creative Commons License 1999.08.24 0 0 19
Főleg, ha már nem is alapanyag, hanem félkész, hibásan alakított termék. :(((
Ma már könnyebben elintézem az ilyeneket, igaz nem is vagyok már tanár.
gumicsiz man Creative Commons License 1999.08.24 0 0 18
Nem könnyű néha pedagógusnak lenni. Hiszen a legértékesebb alapanyaggal dolgoznak a gyárban. S lám az 'alapanyag' néha nem akar kész termékké válni.
Félre ne érts. Nem gúnyolódom. Ez szerintem egy igen súlyos probléma napjainkban.
Szamuráj Creative Commons License 1999.08.24 0 0 17
Nem voltam éppen vicces kedvemben. Ha leqrvázzák az anyámat, és ezt egy diák teszi. Nincs bocsánat. Szerintem nem volt erős a Szét tépem a szádat mondat, és lehet, hogy jobban is örült volna neki, nem pedig a fejleményeknek.
Chavo Creative Commons License 1999.08.24 0 0 16
Az igéret szép szó....

De hol van ez még a tettlegességtől? Ugye odáig nem fajult a dolog?

Chavo Creative Commons License 1999.08.24 0 0 15
Az igéret szép szó....

De hol van ez még a tettlegességtől? Ugye odáig nem fajult a dolog?

gumicsiz man Creative Commons License 1999.08.24 0 0 14
Lehet, hogy nem mosolygott a humorodon?
Szamuráj Creative Commons License 1999.08.24 0 0 13
Egyszer egy diákomnak megigértem, hogy a két hüvelykujjammal benyúlok a szájába, és egy határozott mozdulattal egy fülig érő mosolyt varázsolok az arcára. De ennek meg volt az előzménye...
originalqszi Creative Commons License 1999.08.24 0 0 12
Én! Egyet adsz kettőt, kapsz:DDDD
Chavo Creative Commons License 1999.08.24 0 0 11
A topic címére asszociálva.
Te hol kaptad?

Az én véleményem: A tanár ne verje a gyerekemet. Szóljon nekem, majd én megverem, ha úgy látom, hogy igaza van.

gumicsiz man Creative Commons License 1999.08.24 0 0 10
Ha te úgy fogsz viselkedni, ahogy szeretnéd, hogy mások viselkedjenek, veled, valószínű, hogy kevesebb lesz a pofon.
smrsm Creative Commons License 1998.06.16 0 0 9
DIRRR, egy jó nagy a kedvenc tanszékemnek, úgy kollektív módon.
Jankó Creative Commons License 1998.06.16 0 0 8
Rover: az altalad elmeselt sztori emlekeim szerint a paksi ESZI-ben jatszodott le par evvel ezelott. Ket dolog lehetseges:
1. Az ESZI-ben vegeztel (nagon jo csavo/csajszi vagy)
2. Misztikus egybeesesek uraljak foldunket
Remelem, hogy az 1-es verziot konfirmalod meg
Jenci Creative Commons License 1998.06.15 0 0 7
Banya!
Jól tetted, hogy adtál neki.

FeLaZso!

Először jutalmazd meg, ha jó, és csak azután verd meg, ha rossz. Hátha erre már nem is lesz szükség.

FeLaZso Creative Commons License 1998.06.15 0 0 6
KÉRDÉS: Melyik a jobb nevelési/ráhatási módszer? A mergverem, ha rossz vagy a megjutalmazom, ha jó?
banya Creative Commons License 1998.06.15 0 0 5
Mélyen egyetértek FeLaZsolttal, hogy a verés/pofon nem a nevelés eszköze, de... Boldogult tantónéni koromban egyszer eljárt a kezem. Akkoriban kezdő, képesítésnélküli ped. voltam és a hétéves gyermek (az osztály vagánya) némi szóváltás után azt találta mondani: a kurva anyád. Nos, akkor úgy gondoltam, hogy most nincs helye magyarázgatásnak, hogy ilyet nem szabad mondani, meg egyéb, hanem elcsattant a pofon. Onnantól fogva a kölyköcske tudta, hogy meddig mehet el. Mert ilyen a gyerek: próbálkozik. Ha az ember meghúzza a határt, persze akkor is próbálkozik, de nem olyan vehemenciával. Az már gyerek-függő, hogy kit ilyen, kit olyan módon lehet kezelni. Azóta nem verekedtem, igaz a pályát is elhagytam (már képesítetten). Hazudok: a saját kölyköcském kapott kézre és fenékre verést, de nagyon ritkán. Viszont pofont sosem. Szóval nem jó eszköz, de néha hasznos.
FeLaZso Creative Commons License 1998.06.15 0 0 4
Elso megközelítésben nem értek egyet semmiféle pozozós, veros nevelési/ráhatási módszerrel.
De! pl. a tanároknál maradva - a mai iskolákban szarba sem veszik a diákok az oktatóikat. Nem úgy, mint a régi szebb (jobb) idokben. Lehet, hogy szükség van az oktatásban is a nádpálcára, hogy ismét helyreálljon a rend. Ehhez persze muködni kell egy ellenörzo, szuro mechanizmusnak is, hogy a tanárok se élhessenek vissza a kezükbe adott 6alommal és valóban korrekt és jó tanárok legyenek. Mert az tegyük hozzá, hogy nem csak a mai diákok rosszak, hanem az oktatók is egyre alacsonyabb színvonalat képviselnek. És ezek után még szövegelnek, hogy kevés a pénzük. Lehet, de nem sok jó tanárt ismertem meg a általános és gimis éveim alatt, akik valóban jó oktatók voltak és meg is érdemelték, hogy tiszteljék oket a diákok.
A pofon lehet, hogy egy szükséges átmeneti eszköz, de semmiképp sem a nevelés megfelelo eszköze. Szerintem.
bravo Creative Commons License 1998.06.15 0 0 3
1szer volt 1 tanárnéni (ált.isk.), aki válogatott szivatásokat talált ki a tanulóknak. Nem megbüntetni, hanem megalázni akarta őket, és elég sokat pofozkodott is. Aztán kifogott 1 határozott osztályt, akik miután elvégezték a sulit, összeálltak kb. 10-en, egy este elkapták 1 sötét utcán, zsákot húztak a fejére, és addig verték, amíg mozgott. Azóta nem volt rá panasz.

Ezt a megoldást én nem favorizálom, de mindenesetre tanulságosnak tartom.

Ahogy a régiek monták:

"Csak azzal foglalkozol, mi lesz a gyerekedből, ha felnő, az viszont elfelejted, hogy már most is valaki."

Üdv mindenkinek, Bravo

rover Creative Commons License 1998.06.15 0 0 2
Középiskolás koromban történt egy dolgozatírása közben. Az osztályba egy lány járt. Puskázott, a puskát a szoknyája alá rejtette. A tanerő kiszúrta, felhajtotta a lány szoknyáját, elvette a puskát a következő indokkal.
-Ezt nem férfiként, hanem tanárként csináltam !
A lány egy hatalmas pofont kevert le a tanárnak.
-Ezt nem mint diák, hanem mint NŐ adtam.
Nekünk nagyon tetszett a csatt. Az ügyből nem lett semmi.
Egy tanárt is meg lehet pofozni bűntettlenűl, csak jó indok kell hozzá.

Rover

josarien Creative Commons License 1998.06.15 0 0 1
A pofon nem old meg semmit. Van egy mondás:
" A tehetetlen ember dühöng."

A tanár részéről - kudarc, a diák részéről - azonnali kirúgás.

pcsikvari Creative Commons License 1998.06.15 0 0 0
Sok sok pofontot kéne adni a jerekeknek, mert ha kilépnek az életbe nem csodálkoznak majd, hanem cselekednek.

Didintenzív

Jenci Creative Commons License 1998.06.15 0 0 topiknyitó
Kissé provokatív a cím, nade:

Ülök a Törzsasztalnál, közben megy a TV a
hátam mögött és a TV2-n hallom, hogy x iskolában a tanár megpofozott egy diákot.
Máshol meg egy diák egy tanárt(de ez nem ide tartozik)
Véleményeket várok, adhat-e a tanár egy nyaklevest, vagy nem?
Továbbmegyek: használ-e egy ilyen pofon, vagy nem ér semmit?
Esetleg személyes tapasztalatok...

A magam részéről diákkoromban elleneztem, de most el tudnék képzelni olyan helyzetet, mikor nem ítélném el a tanarat...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!