Hozzászólásod nyomán arra kell hogy gondoljak, hogy vagy magad is nagyszájú új vagy, vagy nagyon figyelmetlen. Ajánlom figyelmedbe a szerénységem által indított Utolsó topic előre fuss című témát, tájékozódj, okulj, és ne ítélj elhamarkodottan.
Persze még ezek után is mondhatod, hogy lökött vagyok, nincs is ellene kifogásom. De jól érzem így magam.
Izgalmas is lehet ez az oldal, ha megörzitek tárgyilagosságotokat. Az az ország amelyikben egy Orbán Viktor nyerni tud, magára vessen. Ha valaki 10 év alatt ekkorát tud fordulni mint a Viktor - radikális liberálisból jobb-jobboldalivá - annak nem lehet hitele. Azt csak a hatalom mindenároni megszerzése érdekli nem az ország helyzete. Torgyán mester pedig egy politikai maszlag. Nem érdemes rá sok szót vesztegetni. Patakvértöl a maroktelefonos-pártig (FIDESZ Torgyániáda) elhiresült Józsi tartja ma a kezeeben a valódi hatalmat. Most is csak azért verte a rikácsot 413 millióért, mert pontosan tudja, hogy a magyar mezüogazdaságot ö abból a pénzböl sem tudja talpraállitani. Igy viszont, hogy nem kapja meg, lesz hivatkozási alapja.
Csurka pedig a mai magyar demokrácia szeegyene. Egy volt besugó, aki ott hajlongott az Aczél elöszobájában, akinek a darabjainak az elsö felvonását már akkor kezdték próbálni amikor a harmadikat még meg sem írta, ma igazi bohóccá lett. veszeelyes bohóccá. De Szálasi is így kezdte. Ettöl veszélyes a FIDESZ kacsingatása. S amig nem lesz határozott elhatárolódás addig baj van. Ugyanis a szocikat beállítani ellenségnek egy vicc. Ök már bebizonyították, hogy nem jelentenek veszélyt a demokráciára. Lehet, hogy nem jól csinálták a dolgaikat, de a mai gazdasági eredmeenyeknek akkor is ök rakták le az alapját és nem Torgyán, vagy az Antall vagy akár a Csurka.
Ismered a bagoly-veréb esetét???
Mind a három stimmel rád, kis módosításokkal:
1.-zárójel nélkül
2.-csak te régi vagy
3.-zárójel nélkül
Most jobb?
UTEFM
most mi a baj vele?
ORBÁN - TORGYÁN - CSURKA aktuálisabb, mint valaha.
lehet csuri segítségével marad fent a koala.
imho inkább ezt jáccák meg, mint a kormánybuktát.
Ha csöndben maradtál volna, bölcs maradtál volna. De nem maradtál, így kiteszed magad annak, hogy azt mondják rád, hogy
- vak vagy (ezt a topicot tavaly nyitották),
- nagyszájú új vagy, akinek fogalma sincs az asztalról (tavaly még egyben volt minden),
- lökött vagy (minek hoztad fel).
Pirítós!
Csak most sikerült végigolvasni.
1. Kösz a hangvételt. Nekem szimpatikus, amikor valaki higgadtan érvel. Sajnos, már a topikokban is egyre kevesebben.
2. Nem tartom korrektnek az elmúlt és az elkövetkező négy év összehasonlítását, így vállalom az inkorrektséget is. Viszont meggyőződésem, hogy mindenkivel azon a nyelven kell beszélni, amit megért.
3. Nem vagyok coclib párti, mint lejjeb írtam, de továbbra is TÉNYEKET kérek a fröcsögőktól. Ők ezzel még mindig adósaim.
4. Hosszú listát tudnék írni a coclib kormány hibáiról. Köztük lennének azok is, amelyekre Te hivatkoztál.
5. Amiben nem értek egyet sok vitázóval (hogy köztük vagy-e, nem tudom, mert ebben nem nyilatkoztál meg) hogy a választók TUDATOS BECSAPÁSÁVAL vádolják Gyuluékat, és tudatosan megszegett választási ígéreteket kérnek rajtuk számon.
6. Én erre azt mondom, hogy 94-ben a szocik nem hazudtak akkorákat, mint most a polgáriék. 94-ben a szocik álmukban sem gondolták ezt az eredményt, és nem is készültek kormányzásra. Vikóék viszont görcsösen akarják a hatalmat és a k. édesanyjukat is eladták volna érte.
7. Szívesen felsorolom a fidimapop ígéreteit, amelyektől EGY HÉT ALATT visszatáncoltak. És akkor egy hetet hasonlítok össze négy évvel.
8. Ennek ellenére nagyon szívesen beszállnék a mérleg elkészítésébe (nem a szimpatizánsok oldalán) De addig meg kellene közelítenünk azt az állapotot, hogy a vitázók nagyobb része ismeri a tényeket, egy kicsit megtanulja értékelni azokat és ne pusztán az indulatait forgassa a vitában.
És azért is várnám a tényeket, mert lehet, hogy sok mindent nem jól tudok, vagy nem jól értékelek. Eddig viszont főleg habzó szájakat láttam.
Kedves Skorpió!
Hogy az SZDSZ mentette meg az MSZP-t '94-ben az még csak-csak lelki-vonzalmi alapon elfogadható, bár nem méltányolható. De, hogy ebben tovább is elment, az már nem.
Nem én találtam ki a következő kemény mondatot:
A liberális demokratákat még különösen megviseli az, hogy NATO- és EU-tagjelölt hazánkban bekövetkezett a Kádár korszak becstelen rehabilitációja.
(Tamás Gáspár Miklós, 1998. május 6.)
tlaci! Látod, így kommunikálunk mi!
írom óvasd el a 12:01-es brummot. Erre Te kérded: hová írtál 12:10-kor brummot?
Hát ide!
De ha így reagálsz egy 1*ű kérdésre, akkor nem csoda, hogy ugyanazt a dolgot másként értékeljük!
A brumm ebben a topikban van! Felsorolást kértem, tényeket! És még mindig ezt kérem.
Hali, Pirítós! Neked már az esti megbékélés konkert után fogok válaszolni, otthonról, mert én nem vagyok gyorsolvasó. Érdekel amit írtál.
Kedves medwe!
Négy éve nem olvastam el a jelentősebb pártok programjait - nem úgy mint most.
De.
Arra tisztán emléxem, hogy az MSZP kampánya két fő kifejezést sujkolt:
1. szakértői kormányzás
2. a bérből és fizetésből élők érdekképviselete.
Az 1-es pontban foglaltat - amennyiben a "szakértői kormányzás" kifejezés alatt azt értjük, hogy megteremtik a pénzügyi egyensúlyt, akkor teljesítették. (?)
Más kérdés, hogy az én elmémben a szakértői kormányzás nem redukálható le a fiskális, monetáris politikára. Ezért aztán a szakértői image számos alkalommal sérült (pl. a vényellenőrző-rendszer tendere, a valódi közmegegyezés nélkül született NAT, stb. - nyilván vannak itt olyanok, akik a maguk szakterületéről, érdeklődési köréből folytatni tudják a sort...)
A 2-es pontban foglaltakból azonban semmiféle érzékelheto javulást nem észlelt(sic!) a társadalom.
És itt egyáltalán nem csak a bérekre és az árakra gondolok. Még csak nem is a Bokros csomag intézkedéseire.
Sokkal inkább a társadalmi párbeszéd hiányára. Sokkal inkább a TB-pénztárak felügyeletével és a parlamenti székekkel megvásárolt szakszervezetekre. Sokkal inkább azokra a privatizációs szerződésekre, amelyekben a korábbi ígéretekkel szemben semmiféle érdemi garancia nem védi a munkavállalók érdekeit (mint azt salynos számos példa mutatja).
És természetesen arra a kormányzati stílusra, amely a nyilvánosság, a civil szféra kizárásával és dezinformálásával intézett olyan országos jelentősségű ügyeket, mint a privatizáció (pl.: egyszerűsített privatizáció) vagy a vízlépcső tárgyalások.
Engem - személy szerint - ezek a jelenségek legalább annyira aggasztottak (ha nem jobban), mint az oly soxor emlegetett korrupciós botrányok.
Szóval. A demokrácia nyilván sokkal körülményesebb és lassabb, mint a társadalom feje fölött átnyúlva kormányozni, de pontosan erről szól az a Churchill gondolat, mely szerint a demokrácia a létező legrosszabb államforma, ha nem vesszük azokat, amiket eddig kipróbált az emberiség.
Azt írtad, ha valaki felemlegeti Horn Gyula 94-es ígéreteit, akkor Te azonnal válaszolsz a polgári listával.
Ezzel kapcsolatban hadd kérdezzem meg: szerinted korrekt eljárás-e az, hogy ha valaki az előző kormány ígéreteit és azok teljesülését szeretné megvitatni a ciklus végén, akkor a felvetést a még meg sem alakult új kormány programjának bírálatával söprik félre?
A volt kormány szimpatizánsai egyrészt nem hajlandók az (IMHO jogos) egyenleg összeírására, másrészt arra formálnak jogot, hogy előre számon kérjék azt, aminek a megvalósítására az új kormány még csak lehetőséget sem kapott, hisz még csak bele sem tekinthetett abba, hogy tulajdonképpen mit hagy nekik örökül az előző kormány.
Szerintem egy normálisabb felfogású világban az utóbbi jelenséget a kevéssé pozitív tartalmú "prejudikálás" szóval illetik.
Mint azt a legelején említettem, én elolvastam a teljes FMPP programot (is). A program irányokat és célokat vázol fel, amelynek megvalósításához 4, azaz négy év és rengeteg társadalmi konszenzus kell.
Már megbocsáss, de az a média, amelyik az FMPP ígéreteit a választások előtt következetesen úgy tálalta, hogy ezek instant megvalósítható célkitűzések, az vagy nem olvasta az adott programot, vagy ha igen, akkor szándékosan tájékoztatta félre a közönséget.
Üdv,
Pirítós
Zoltanius így van, a SzDSz már megtette ezt, 9 év alatt teljesen lelepleződött, ezért kellett ennyit szerepelniük (:-)). Mennyi műsor ment, hogy 3 szadis dicsérte az ott nem lévő negyediket..? Az antikomcsi fellépés után egyre többen jöttek rá ennek valóságos tartalmára.
Egyébiránt jóslatom a következő választásra: MIÉP 10-12%, SzDSz 5-6%.
Ne forgasd ki Szabó Miklós szavait! Nem azt mondta, hogy számára nem jelentenek semmit ezek a fogalmak, hanem azt, hogy az ostoba ismételgetéssel kiüresedik a tartalma. Elveszti az értelmét, és érvek helyett ezeket tudják csak felmutatni.
Ami pedig a MIÉP-et illeti, sebaj, legalább négy év alatt lejáratják magukat azok előtt is, akik most rájuk szavaztak.
geeees, madar, nem lenne baj, ha ra merne gondolni...
szep vilag lenne, ha vegre nem jelentene semmit. Ha vegre mindenkit azon az alapon itelnenk(tek) meg, hogy ô maga milyen, es nem azon az alapon, hogy milyen csoportba tartozik.
Eredetileg az Új hír: a MIÉP frakciót alakít-ba akartam írni, de ott túl busy a vonal...
Uraim!
Ebben az országban igazán még csak Horn Gyulát hallottam a közszolgálatiban cigányozni
"a cigányságnak magába kellene néznie...(stb)", meg a Konrádot, dünnyögő stílusban zsidózni (persze pozitívul), ami viszont ugyanolyan diszkrimináció, mintha negatívul tenné.
Semmi olyat nem olvastam viszont eddig Csurkától, mint a minap Szabó Miklóstól, az SZDSZ történész korifeusától: "Szóhasználatunkban a polgár már egy jó egy éve ugyanolyan tartalmatlan töltelékszó, mint volt korábban a magyar. Ugyanazt jelenti mindkettő: semmit."
(Szabó Miklós SZDSZ-es történész 1998. június 6.)
Most gondoljátok el, ha Csurka ugyanezt írta volna le, a polgárt elvtárssal, a magyart zsidóval helyettesítve. Én rá se merek gondolni.
Hova érkezett brumm 12:10-kor? Épp nem vitatkoztam, hanem kérdeztem.. Ha az AB alkotmányellenesnek találta a házszabályt ( ha már a demokratikus pártok demokratikusnak..), attól még alakíthat frakciót a MIÉP? Vagy más fórumok engedélyét is kell még kérni? Ha GÁ. aláírás kellene, meglenne a tolla? A keddi GÁ-CsI meetingre elmennék..
Mostmár biztosan hallhatjuk Csurka István és helyettese napirend előtti felszólalásait, és a MIÉP-et megilletik a többi frakciónak is kijáró parlamenti bizottsági elnöki és tagsági helyek, tehát a bizottságokban való felelős részvétel joga. Megkapják mindazt az anyagi támogatást is, ami a felelősségteljes munkához szükséges. Most -az ő ügyükben- minden azon múlik majd, hogyan élnek ezzel a lehetőséggel és a négyéves parlamenti ciklusban sikerül-e olyan képet kialakítani magukról, ami jövőbeni politikai sikereiket megalapozhatja. Figyelemre méltó, hogy az MSZP-n és SZDSZ-en kívül minden párt ellentmondásosnak látta eddig is a MIÉP-et kirekesztő házszabályi rendelkezést, és ha nem is próbálkoztak házszabály módosítással, mert az ahhoz szükséges kétharmados többséggel nem rendelkeztek, most megnyugvással fogadják a helyzet megoldódását.
A parlamenti munka szabályainak végleges kialakítására irányuló munka utolsó akadálya is elhárult, megalakulhat az új kormány, minden mehet a maga rendje szerint. Ez szerintem a demokrácia diadala. Gratulálok az Alkotmánybíróságnak a gyors és határozott lépésért.
Külhonban voltam és botrányosan lassú volt a médiájuk, sorry.
" attól jobban félnék, ha elkezdenék beváltani az ígéreteiket(tandíjmentesség, köztehercsökkentés, szociális kiadások növelése, alanyi jogú cspótlék, stb.) "
Miért félsz ettől? Én örülnék ennek. Lehet, hogy ez a nagy különbség köztünk? Én azt mondom: hadd legyen jó! Kezdem érteni szoci szimpátiádat is :-)
Egyébként nem a szocialimussal, meg a szocdemséggel van bajom, de nekem ne horngyulák, szekeresek, baják, boldvayk, nikolitsok, kókomák, csintalanok, stb. hozzák el a cocializmust! És tanítgassanak! Ők!?
Különben. Az én anyámé se sokkal több. Apámé valamivel. De ez nem bizonyíték semmire.
Mindenki!
Kérek szépen megszegett szoci ígéreteket! Igaziakat. Így:
H.Gy. a Nészabi 1994 március ennyiediki számában ezt és ezt mondta, oszt mi lett belüle!
Ígérem, azonnal válaszolok a polgári listával. De jelzem: attól jobban félnék, ha elkezdenék beváltani az ígéreteiket(tandíjmentesség, köztehercsökkentés, szociális kiadások növelése, alanyi jogú cspótlék, stb.)
Nem utálom kevésbé a szocikat, mint a polgáriakat. De aztat nemszeretem, amikó topikosok úgy vitáznak, hogy nemtuggyák, mit szalykóznak!