Első megközelítés: mikor gyerek voltam, létezett az Othello nevű csokis keksz, ami azóta is a legfinomabb élmény... Vaníliás, sárga tésztája volt, elegáns, ovális alakja, és "féligmártott" rendes csokival... (Nem tortabevonó-masszával ám!)
Második megközelítés: most, mikor már nem vagyok gyerek, megfigyeltem, hogy kicsiny zenekarom nem működhetik megfelelő csokis keksz és gumiszörp (Fantákok, kólákok) nélkül. Ha nincs csokis kekszünk, lötyög a groove, hamis az ének, pontatlanok a hangszerek. Ám amint bejön egy kis Pilóta vagy Vaníliás karika, azonnal minden rendbe jön.
Dolgoztam egyszer a Győri Keksznél - installáltunk valami szar szoftvert és sikerült elnyúlni 200/kg (!) áron mindenféle kekszet. Nos, ott volt egy olyan - a nevére már nememléxem keksz, hogy csokis volt mint a pilóta, de közötte igazi eper volt. Az az igazi ínyencség...
Szerinted az a nyílt beszéd, ha kérdésre kérdés a válasz ?
Merthogy a keksz több, mint a csokoládé. A csoki csak tömény édességőzőn, míg a keksz tésztája kompenzálja annak hatását. (Tehát minél többet kell megenni belőle és ez benne a jó !) Ugyanez van a sütiknél is, de erről majd a süteményes rovatban.
Ajajj, itt valami kavarás készül! Ebből nagy pofoszkodások lesznek és megint engem fognak verni, na, már tántorgok is tovább, és semmit sem tudok, meg semmit sem láttam, csak ezt a Sörösüveget, ezt azért elviszem magammal, mert kár lenne érte!
Es ha en malnaszorpot iszok?
Es hozza pilotakekszet eszek?
Attol meg nincs itt a vilagvege, csak
mindenki asztat hiszi majd.
Legalabbis a kikotoi kocsmakban.
Akkor en vagyok a kivetel, ami erositi az szabalyt.
En ugyanis mind a kettot szeretem.
Meg a balatonszeletet is, de sajnos
a regi, etcsokis es nem agyoncukrozott
jobb volt. (Amit meg alufoliaba csomagoltak.)
Azert ez is eheto.
Sehonnai Bitang Ember!
Már miért ne lehetne megemlíteni a csokikat? Talán nem szereted az édességek eme válfaját?!:-)HA nyiltan beszélünk akkor pláne!
Pocak!
Már te is nekem rontasz? NANA!:)
Hát nem is tudom miért a mogyorós a kedvencem, de az biztos, hogy sokkal inkább a gyümölcsök, mint az édességek vannak nálam a TOP-on! Tudtam, hogy a Tere-fere inkább a női fantáziát fogja megmozgatni.Nem tagadhatjuk le...;-)
Redy
Későn ébredtem. Redy lelőtte a Tere-fere kekszemet. Ezt nem szenvedhetem. Én sokkal jobban szeretem! :-))
Alja csokis, teteje keksz.
A Tere-fere régen sokkal jobb volt, a doboz alján kivágható zsiráf volt. Ma meg randa műanyagba gyömöszölik.
Redy, hogy bírod megenni a mogyorós csokit? Nem rossz mindig kiköpködni a mogyorókat, miután debuggoltad a csokit?
"Női típusúnak" mondanám a: Tere-fere kex felújított, mostanában mindenféle ízben kapható változatát.DE nem annyira jó!
Bár nem vagyok az a kifejezett édesszájú, de csokiból csak a mogyoróst szeretem:-)
Redy
A pilóta valóban ott van a toppon, ellentétben a vaníliás karikával.Bizony régebben még jó íze volt, ma már nem az igazi.
És mintha a Duna is feltört volna, nem?
Én csak azt sajnálom, hogy a Diszkó keksz mintájára nem alkották meg az alternatív ostyát...