Jó lenne 55 lityivel 950 kilométert menni:-)) De jó is lenne:-) Nekem is 1.6-os az o II-es,de ha rendesen használom autópályán,akkor nem nagyon megy kilenc liter alá az átlag. Sajnos.
Köszi szépen a tippet,talán,ha egyszer majd lesz időm,megcsináltatom,de sajna még egy belső kárpittisztítást is csak odázgatok:-) De ezek a problémák legyenek a legnagyobb gondjaim az autóval:-)
Érdekes,hogy anno a régi astrámon,voltak átlátszó matrica csíkok azokon az ajtókeret részeken,ahol a gumi koptathatta volna. Hogy az gyárilag volt e ott,vagy csak az első tulaj tette fel,azt nem tudnám megmondani.
"Azt már tudom, hogy a következő kocsim 1,8-2,0 TSI vagy egy min. 140 lovas, de inkább 170 lovas 2,0 CR TDI lesz.
A konkrét típus és a csere időpontja kérdéses, de nem veszek 140 lónál kevesebbel autót.
Ennyi luxus -és biztonság- kell nekem, még akkor is, ha emiatt csúszik az autócsere."
Egyetértünk:) - bár az én szívem a benzines felé húz jobban...évi 20 ezret megyünk sajáttal,ennyi km-ért pénzkidobás a dizli...az élmény kárpótol a magasabb fogyiért:)
1,6 MPI -igaz, RS jelvénnyel elöl-hátul- jellemzően KRESZ+10% tempóban.
Városi fogyasztás (Győr, sok rövid út, hideg motor, de nem tiporva) ~9-10 l/100km
Autópálya 8-9, Országút 7-8 l/100km.
NAgyátlag kb. 100 ekm-re számítva 8,5 l/100km.
Fele város, fele országút, autópálya, szinte minden hétvégén, nyaranta hosszabb kirándulások.
Most egy hétig volt nálam egy 1,4-es 75 lovas Golf VI. SZép, igényes, jó minőségű kidolgozás, de a motorja az enyéámhez képest észrevehetően kevésbe nyomatékos, rendszeresen kellett kétszer visszakapcsolnom, mert a megszokott fokozatot a megszokott helyen, tempóban a kocsi nem bírta el.
Azt már tudom, hogy a következő kocsim 1,8-2,0 TSI vagy egy min. 140 lovas, de inkább 170 lovas 2,0 CR TDI lesz.
A konkrét típus és a csere időpontja kérdéses, de nem veszek 140 lónál kevesebbel autót.
Ennyi luxus -és biztonság- kell nekem, még akkor is, ha emiatt csúszik az autócsere.
"Ha 55 lityivel 950km-t mentél az 5.78L/100km elég messze van az 5.2-től."
Bocsi,fejben számoltam,nem géppel:)A lényeget így is értjük....
"Ilyen autópálya/100km/h tempó mellett ezt bármikor hozza az 1.6 is.
Nekem reggel munkába menet 5.5-5.6 liter 80-90km/h 15 km-es út mostanában csatorna építés miatt néhány piros lámpával."
Én mindent elhiszek...nálunk a cégnél van 3 db.1.6 Octi,egyik sem eszik 10 alatt városban.
De,ugye autópályáról volt szó,stabil 100-al.Ezt is próbáltam,nekem nem ilyen számok jöttek ki.Sztem felesleges ezen vitázni,mindenki azt vesz/használ,ami szimpi.
A fogyasztás ezer dologtól függ,nem csak motorteljesítménytől,ezt tudjuk.
Ha tényleg egyforma a fogyasztás,akkor miért fogy ennyi 1.4?:)Ja,persze,olcsóbb a biztosítása...
Ne marakodjunk,igyunk egy sört:)Vagy inkább forralt bort,mert jön a hideg:)
Teljesen fellágyúlt a festés anyaga,s mint a radírgumi,úgy kopik,ha végighúzom rajta az ujjamat. Sajnos,ugyan ez a probléma fennáll,az ajtók belső fogantyuján is.
Harom megoldas van:
- lefenyezteted ugyanilyen gumis festekkel, es akkor ugyanennyi ideig fogja birbi
Bp. Soroksári út, Kossuth tér nyári délután dögmeleg. Diesel, 46 literes átlag fogyasztás. Az út asszem 2 km körül van. És 50 perc alatt abszolváltuk.. :-)
A jó öreg fronterámban,ilyesmit nem tapasztaltam,még eddig:-) De egyetlen más járművemben sem,amit eddig hajtottam. Akkor ezzel élek tovább:-) De ha ez igy néz ki most,akkor milyen képet fog mutatni,még 100 ezer után:-(? Igy is már az ajtók felső belső sarkain,szép hosszú csikban,már a csupasz fém látható,ugy lekopott a festék. Ha minden igaz,szó szerint el fogom koptatni a járgányt.
Én komolyan hiszek. Egy bajom van, hogy a vegyes fogyasztás is egy nagyon tág fogalom (lásd Airbag útvonalát).
Nekem az 1.8T-vel a vegyes használat 80% Bp-et, és 20% városon kívüli utat jelent. Ha ilyen feltételekkel is hozza 7L alatt az 1.6, megemelem a kalapomat.
(Megjegyzem, azért kerül jövő héten az octav mellé egy dízel gép is, igaz típusidegen, de legalább konszernen belüli:-DDD)
Én bármikor szívesen látlak egy 1.6-os átlag mérésre. Ezt most holt komolyan mondom.
A nagy átlagom mindig 7 körül mozog.Legutóbbi tankoláskor 7.1 volt, ebben volt 3 Budapest-i út történetesen pénteki napokon mind, egyik pl. Vác-Soroksár-Dunakeszi-Vácrátót 6.5 volt fedkomp szerint.
Én azt vettem észre hogy a Vác városi 1km körüli utak 20-30 perc megállásokkal vásárlás stb. sokkal jobban megnyomja a fogyit mint ha mondjuk megyek Pestre és mire odaérek lemegy fedkomp szerint mondjuk 5.7-5.8-ra és a Pest-i dugokkal sem nagyon megy 7 fölé persze az egész út átlagában. A fentebb említett Vác-i utak esetén viszont nem ritka a 8.5-9 sem.
Legközelebbi talin tényleg szívesen várlak egy mérésre.Egyéblént a multkori majorbal féle tali kor gondoltam is rá hogy megmutatom neked Vácrátóton a fedkomp szerinti értéket reggeltől, akkor ha jól emlékszem 6.1 körül volt.
Nem vita, inkább a sokszínűség diadala. :) Sokféle jármű van, más-más célt szolgálnak. Az 1.8 tfsi persze izgibb, mint az 1.4...ha nem hagyod elszaladni a pacikat.:) Szép estvét!
Itt már elég sok vita volt fogyasztásokról, nem szeretném újra kezdeni, csak lenne pár észrevételem:).
Ha 55 lityivel 950km-t mentél az 5.78L/100km elég messze van az 5.2-től.
Ilyen autópálya/100km/h tempó mellett ezt bármikor hozza az 1.6 is.
Nekem reggel munkába menet 5.5-5.6 liter 80-90km/h 15 km-es út mostanában csatorna építés miatt néhány piros lámpával.
Jaaa enyém is 1.6 :)
Városban egyértelműen az 1.4 jobb, de nyomatékban köszönő viszonyban sincs az 1.6-al.Én általában 2000 alatt felváltok és simán elballag még 50 alatt is 5.-ben.
Nem tudom ismerős-e valaki az alábbi környéken pl. Szadai emelkedőn 5.-ben 55-60-al erőlködés nélkül felmegy.Ugyanott próbáltam egymás után 1.4-es tesztautót az még negyedikben sem nagyon szerette, illetve 1.4Tsi Superbet az meg még talán 6.-ban felment volna csak nem akartam kínozni egy 1000km-es tesztautót
Az ajtóbehúzó hámlik. Az összes VW-ben, évek óta (még Octavia2 előtti időkben is). Sőt, Ford-on is hámlik. Sajnos, nem tart még ott a technika, hogy ezt megoldják...
A többi részen nekem nem kopik, viszont a műanyagokon látszik, hogy nagyon puhák, mert könnyen karcolódnak.
Épp ezeken a dolgokon kesergek a Superb fórumon: miért nem tartósak a mai autók?