Hát nekem az előző (még megvan, most fogom eladni) egy S60 D5 volt, ami egy szuperautó, tehát gratulálok hozzá! Sajnos elérte a 7 éves kort és a negyedmillió kilométert, tehát még mielőtt elromlik benne valami drága, ugy gondoltam, eladom. Nagyon megszolgálta az árát, remélem ti is hasonló kedvező tapasztalatokat szereztek majd vele.
Megkaptam, csak időm nem volt tegnap. Szoftot frissítettem a 5800-án és igen sok nyűgöm volt vele. Szeretnék hamarosan egy jumboboxot énis beszereltetni, így köszi de nem kell. Tolnában hol csinálnak ilyent nem tudod?
Egy hetet sem kellett arra varni, hogy Pragaban a vadonatuj Octavia-mat megprobaljak feltorni. Utaster teljesen ures volt, ott a matrica, hogy elektromos riaszto es mechanikus sebessegvalto zar is van a kocsiban.
A vezetoules melletti ablaknak ugrott neki valaki es sikerult megrongalnia az ablakot. Betorni, nem tort be. Jovo heten megyek foliazni, addig a ceges parkolohazba tettem.
Nekem is nagyon bejött a Superb II elviselném simán az 1.4Tsi-vel, esetleg kombiba. Mondjuk ez a csomitartó ajtó megoldás az 5 ajtóson ez is nagyon bejön.
Viszont 6 milla környékén(ha tudnék annyit autóra költeni) valószínűleg inkább valami egyterűt vennék.Talán az is lesz a Skodánál mire autócserére kerülne a sor. 2011-re igérték ha jól emlékszem.
Nekem is az anyagiakkal van a nagyobb bajom, ha kibírnám fizetni egyben, a párom belemenne akár a Superb vásárlásba is, de hitelt csak a lakáshitel után, előreláthatólag 2010 június után enged -és ésszerű- felvenni.
Nekünk családos "nagyméretű" embereknek:)világos,hogy a SuperB a megoldás.
Nálunk asszony szereti a Skodát,az előzőt is megsiratta,mikor eladtuk,ezzel nem lenne gond.A fránya anyagiak...hitelt nem akarok ( merek )és igazából amire én gondolok ( SuperB 1.8T esetleg DSG-vel:)))az számunkre elég messze van...
"Nekem a vehemens gyorsulás nagyobb élmény, mint végig padlógázon száguldani."
Lévén,hogy ralizok,nekem is.Világ életemben utáltam a "mennyi a vége" című buta kérdéseket...Néha-néha jó egyet lőni ( pályán ),de nyílván a gyorsulási élmény frenetikusabb számunkra ( is ).Pl. egy RS-ben:)))))
Való igaz, azt azé kétszer is meg kell gondolni :-))))
Ebből a szempontból az 1,4tsi sokkal nyomatékosabb, előzni is jobb vele .... asszony hasonszőrű paripája jó összehasonlítás erre nekem, azért az "ugrik" 200nm-rel már és 120 paripával....
Én nyomnám neki, de főleg a gyorsulásokat élvezném, családdal a kocsiban nem lehet száguldozni.
A KRESZ+10% általában mindenhol elég és azért még nem is kell sokat fizetni, ha lelőnek a "sünök".
Kétlem, hogy az 1,6 MPI városi fogyasztásánál többet enne egy normálisan használt turbós kocsi.
Persze tudom, hogy meg lehet etetetni egy turbós kocsival 20-at is városban, de a normális használatot feltételezve el kell, hogy menjen 10 körül, alatt.
Tegnap próbáltam egy SuperB 1.4Tfsi-it.Hát azért érezni azt a 125 pacit...nem mondom,jobban illik bele egy 1.8T vagy egy 170Le Crdi,de nem rossz egyáltálán.
Lévén,hogy "csak" 250 kg-mal nehezebb,mint az Octi,egész szépen viszi a batár testet:)
Lábtér brutál jó ( nálunk a legkissebb ember a családban 190cm,tehát ez fontos )+ két gyerekülés,a többiről nem írok,már száz tesztet olvasott mindenki gondolom.
Még annyi,hogy a futómű elég keménynek tünt,igaz ezen az autón 17-es kerekek,225/45 ZR Pirellikkel figyeltek,talán túlfújták őket kicsit...
Egyébként egy Ambition felszereltségű,kis bőrszettel,Xenonnal,fehér,200 km-el most "akciósan" 6.2 lenne.
Az enyémért 3-ad adnának ( ennyiért sehol nem adom el ),a baj csak az,hogy még így is 3.2 hiányzik:)
Majd,ha nyerek a lottón:)
Egyébként ( nekem ) gyönyörű a vas fehérben,nagyon elegáns,pláne ilyen "tappancsokkal".
Én is vágyom egy turbós benzinesre, de nincs szívem teljes gázzal nyomni és azzal a motorral sem lenne, pláne nem teljes terheléssel. Szóval nálam nem fogyasztana ennyit az 1.8-as.
Nem marakodunk!!! Legalább is én nem gondoltam annak.
Nekem 6 évig volt 1.4-es 100 lovas Fabiám úgyhogy ismerem azt a motort elhiheted még akkor is ha az Octiban nem kicsit gyengébb.
Éppen ezért tudtam azt hogy nem érezném jól magam úgy hogy kb.20-22 lóval kevesebbet tud és 100-150 kilóval nehezebb az autó.
A Fabia egyébként érzésre sokkal jobban ment azzal a mocival, de sűrűn kellett visszaváltogatni.Fogyasztás kb.90000km átlagában 6.7-6.8 volt.
Ha lett volna Octi az 1.4 16v 100 lovas verziójával simán bevállalom az 1.6 helyett. Az 1.4 Tsi egyrészt nem volt még akkor másrészt szerintem irreálisan drága.
Én úgy látom így az 1.6-al megtett 34000km után hogy városon kívül nem jobb fogyasztásban az 1.4 sem.
Haveromnak van egy 1.4-es párszor mentünk együtt hosszabb távokat nagyjából úgy ahogy Ckerti írta hogy kresz+10% körüli tempóban és szinte decire egyforma volt a fogyink úgy hogy én jobban megvoltam pakolva és ő kevesebbet használja a klímát.
Szintén az ő példáján látom hogy városban nyerőbb azért az 1.4 mert ő Csepelről Szentendrére jár melózni és így is kijön 6.2-6.4 körül átlagban.Mondjuk ez úgy jön ki hogy reggel korán oda út nulla forgalom akkor kb.5.2-5.4 du. visszafele meg inkább a 7-hez közelít.