persze mert valalmi nem normális havalhol valamikor kitalálta,hogy a fehér különb adda is ugyan olyan és ugyan annyi toll van,de hát aki hülye tudod rá kell hagyni egy krémszínű is szebb mint egy fehér
én nem igazán adom el levágjuk mi is ami oda kerül inkább cserélek ha kell belőle valakinek...
emiatt a felfogás miatt van kevesebb színes kacsa
lilát és ezüstöt szereték tartani a végén :)
de kitudja még addig :)
sajnos élőben krémszínűhöz nem volt még szerencsém :(((((((
nem vágásra gondoltam konkrétan. Számomra egy ilyen színű madár az udvaron tetszetősebb lenne, a korom feketéről nem is beszélve.
Vicces mert hát ugye a csomagolás alatt mind ugyan olyan, de sok "okos" ember pl Monoron csak a fehéret és a világos kis kacsákat veszi meg, ismerősömnek a nakán marad az összes sötét.
Neki pl krém színű tojók vannak kék gácsérral és jön ki barna, kék, kék tarka, krém, fehér is. Eladni viszont csak a világosokat tudta eddig.
mulardnak volt véve is, na meg nem éppen volt néma kacsa tojó méretű.
Sokan mondták, hogy fölösleges meghagyni, mert sokat nem lehet elérni vele. Ezért lett meghagyva, na meg azért is mert a gácsértól a tojót le kellett végni valami oknál fogva, már nem emlékszem miért, és így ez maradt vele.
Azért, mert van egy fekete folt a feje tetején, nem biztos, hogy mulard. Az a sima fehér kacsának is van amikor beleakad, nekem is volt már olyan. Vagy 100% hogy tudsz róla, hogy néma-magyar keverékéből származott az a tojó?
A mulard kacsákat általában három vonal keresztezésébõl állítják elõ. Az anyai szülõpár nyeréséhez két pekingi vonalat használnak. Egy kisebb testû, jó tojástermelõ-képességû tojóvonalat párosítanak egy nagyobb testû, sok értékes húsrészt tartalmazó, szuperizmolt nagyszülõ apai vonallal. Az így nyert ivadékok tojóit (ez az anyai szülõpár) keresztezik a kiváló májtermelõ tulajdonságú és jó húsformájú, fajtatiszta pézsmaréce gácsérral.
Akkor egyes kacsafajtákból termékeny faj jön létre?
Látom nem értetted meg a problémámat. Mivel szűkös a hely, így együtt lesznek tartva. Idén is volt, hogy egymás fészkébe tojtak. Mivel itt mindegyik néma volt, nem jelentett problémát. De mivel én azért keltetek géppel, mert így több a tojáshozam, nincs kotlás utáni várakozás. Szóval nem arra gondoltam, hogy a kereszteződésből lesz néma is magyar is, és mulard is :-)