Pedig a szesz rendkívül egészséges, élénkít, vidámít, ezért teljesen keresztényi leitatni, gyermeket, felnőttet - köztük hajléktalanokat - ergyaránt Isten "áldásával"...
:))
Én mindig a magam feje után mentem, sem rábeszélni, sem lebeszélni nem lehetett. Jóból is megárt sok, mondja a népnyelv, most sem vetem el a borivást, csak nem iszom, mert nem kivánom. A cigarettával is így vagyok, bármikor rágyujtanék, ha kivánnám, de évek óta nem kivánom, és primán megvagyok nélküle. Ami nélkül primán megvan az ember, azt vétek magába erőltetnie.
Miért nem itatod szesszel a gyerekeket, Miért akarod megfosztani Isten áldásától őket? Lám, Jézus nem tartotta vissza tőlük a szeszt, mi egészséges, frissít, üdít, élénkít. Önző vagy...
"Idd csak, te bánatos lelkű, és te szegény gyönge gyomrú, hogy megvidámodjék a te szived, és megerősödjön a te gyomrod. Idd hát, mert ez az Örökkévaló egyik áldása számodra. Idd, és légy vidám, és egészséges! Ámen"
bezzeg Te tudsz mindent. Főleg hamisan tanítani azt, hogy Jézus szesztől megittasodott embereknek adott még szeszt - totálisan lerészegítve gyermeket, felnőttet egyaránt...
Nem. Én azért iszom, hogy elfelejtkezzem a bánatomról, hogy a szívem megvidámodjék, illetve az emésztésem rendben legyen. És örömmel jelenthetem, hogy használ.
Úgy bizony, úgyhogy idd, ha elevszendő vagy, s nyomorult, de ne felejtsd el leitatni a hajléktalanokat sem, ne légy önző, hogy csak Magadnak tartogatod Isten "áldását"...