Érdekes kérdés! Átolvastam, amit majd négy évvel ezelőtt írtam, s vállalom most is az akkori véleményemet.
Azonban a helyzet azóta változott, a VB3 plugin kapott egy Leslie 147-es szimulációt, amelyen szerintem döbbenetes hűséggel szólaltathatók meg azok a darabok, amelyeket az Artons vagy a Gorsium együttessel játszunk. A B4 fejlesztésével sajnos leállt az NI, az új Hammond klónjuk a "Vintage Organ" bár megvettem, nekem nagyon nem jött be. Állítólag, ha megveszi az ember hozzá az NI szinti rack-jét, akkor lehet állítani az egyes paramétereken amelyek most érzésem szerint kritikán aluliak (pl. nyávog a műlezli, stb.)
A többi klónt nem nagyon ismerem, mivel a VB3 az új műlezlivel minden igényemet kielégíti.
De azért a virtuális zenekarokkal készített felvételeinken már kizárólag csak a jó öreg Hammond A 102 és a Leslie 122 szól..... :-)))
Nem tudom, nekem a VR09 vagy a Nord C2D stb stb inkább buzgóságról tanúskodik, mint ezelőtt a VK7 körül évekig húzódó állóvíz a témában, de lehet hogy neked van igazad. A laciszimuk is örvendetesek, hogy nem csak RT20 van kizárólagosan már vagy a még kezdetlegesebb Korg G4.
Mi mindent talál az ember véletlenségből ha teljesen mást is keres!
2009 távlatából szívesen meghallgatnám e 10913-as helyrajzi "számú" komment mai aktualitását Mókusmisi tollából, mi ami változott és mi ami nem azóta, annak tudatában hogy szerencsére nem apadtak el a különböző klónok gyártásai a gyakorlatban. Ill talán pont a B4 vonal stagnál fejlesztésileg azóta is, mint ha minden rende volna attól kezdve vagy csak egy "leeresztett" lufi módjára érdektelenné vált volna idő közben.
Hát ez a ma esti rock-blues banda nagyon komolyan odarakta a Dunán az A38-as szokásos esti koncertfilmen! Hamarosan lerántom a videót és feldobom ide a linket.
No! Mik nem vannak! Kihozták a VB3 műlaciját egy dobozba?! Csinálhatták volna már teljesre is, azaz a komplett mű-hammondot is beleépítve mint orgonamodul. A neve elég furcsa és a kinézete is, de legalább van így ellenfele a Ventillatornak és a Boss RT20-nak is. :)
Sajna eladó sorba került egyik nagy kedvenc hangszerem, egy Roland VR-760 (V-Combo) még az igazi, jó öreg eredeti. Egy SRX 07 Ultimate Keys kártya is van benne.
A keverőpult mellett álltunk, az első két számnál a fiuk keresgélték az arányokat, főleg Gilian mikrofonjánál. Valóban lehetett volna jobb is... A Hammond úgy szólt, ahogy Airy beállította, persze nem Lord apánk hangszinei, de azt gondolom nem is volt a célja hogy úgy szóljon. Ez nem AZ A DP. ez már egy másik, más a gitár,más a billenytyű, csak a számok a régiek.
Mindent egybevetve profik, profi módon, a közönség vette a lapot és a zenészek is jól érezték magukat. Kell ennél több??
Na a környzet, az viszont valóban katasztrofális volt...
Úgy jött ki a lépés, hogy nem volt jobb dolgom :) és milyen jól jött ki!
Baráti társaság, szűk hely, viszont kellemetlen forróság, de mindez feledésbe merült. Az Organism trio (akik most 5-en voltak) brilliáns koncertet adtak. Mind a saját, mind az ismert standardok nagyon jók, már felfedezni a saját stílust. A Hammond remekelt, aki mögötte ült úgyszintén. Nem emelnék ki külön senkit. Az ének üdítően lopózott be az instrumentális zenébe, a fuvola új színt adott. A gitár, dob ott van, ahol kell, látszik sokat gyakorolnak. Köszönöm nekik ezt az estét.
Az 1,67 trió volt a 2. etap. Tehtube teljes lendülettel uralta a Hammondot, ha magam választhattam volna a műsort, kb. ez lett volna a végeredmény. trio ez is, az is, de egy kicsit másabb. Az örömzene jött át. Néha az 1/3 triónak kellett egy kis utasítás, de ez csak feldobta a hangulatot.
Szép volt, jó volt, még sok ilyet!!!!!!!
(a fotóim teljesen használhatatlanok, a telefonom okosabb volt, mint én, de sokan fényképeztek, hátha vki feldobja őket a fórumra)