Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

nav-u83 Creative Commons License 2010.09.29 0 0 677
Hat haver nem tudom, de az enyemet 53e km-el vettem meg, (ora szerint) 5 evvel ez elott, es most 180e van benne. mindez ido alatt a kopo cuccokon kivul egy legtomeg merot, valamint egy felso holtponti jeladot kellett benne cserelnem. Igaz nekem is rossz volt mind a ket elso ablakemelo (az a muanyag baszas tort el ,750Ft darabja) , es a kapcsolokat is ki kell cserelnem, de szerintem ez nem olyan hatalmas hiba! A dologhoz hozza tartozik, hogy rendesen van szervizelve, vegig selenia TD olajjal... A futomu gondokrol meg annyit, hogy mondj egy olyan tipust, ami nem hullik szet a magyar fos utakon!
Előzmény: juk-ur (671)
fil Creative Commons License 2010.09.29 0 0 676
Tudod, nem mindenkinek könnyű kiszállni egy ilyen félresikerült üzletből.
Megveszi, esetleg nem is kevésért, aztán elkezd rákölteni. Aztán megint költ rá. Aztán még egy kicsit ... Mindíg úgy tűnik, hogy ez az egy javítás még azért megéri, aztán már biztos nem kell egy jó ideig rákölteni. Aztán egyszer csak már ott találja magát, hogy egy kalap pénze benne van, aztán eladni annyiért tudná, hogy abból csak egy éves BKV bérletet vehetne. Hacsak nem akarna ő is valakit nagyon csúnyán megmalmozni. De mint tudjuk valószínűleg nem ilyen. Az olyan nem vette volna meg bizalommal a kocsit egy gazembertől.
Előzmény: Lacee83 (673)
fil Creative Commons License 2010.09.29 0 0 675
Hááát ,jól visszalapoztál :) Az a CD tár már nincs meg ,csak a keret, mert az nem kellett a vevőnek. Ha az érdekel magában ,mondj rá egy árat. A mailem publikus.
Előzmény: jatya2 (674)
jatya2 Creative Commons License 2010.09.29 0 0 674
hali engem érdekelne a cd tár és a keret,mennyi az ára?
Előzmény: fil (385)
Lacee83 Creative Commons License 2010.09.29 0 0 673
Szerintem el kellene adnod legalább is én már túladtam volna rajta és inkább busszal járnék. Sajnos van ami menthetetlen, ilyen mint amit az előttem író is megjegyzett a totálkáros autó (főleg ilyen sok bonyolult elektronikai vacakkal több kilometernyi "tyúkbéllel"...., az sajnos már nem autó csak egy üzlet a neppernek és szivás a vevőnek.
Nekem Peugeot 405 volt ezelőtt azzal sem volt annyi szivás mint amiket te elmondtál még 19éves korában sem (pedig a francia se egy csúcs megbízhatóságúnak mondott gép).
Sajnos bárki bármilyen tipúsból kifoghat egy selejtet. :-(
Előzmény: juk-ur (671)
fil Creative Commons License 2010.09.29 0 0 672
Szerintem a Lybra alapból nem egy rossz kocsi. Sőt...
A fő gondot én abban látom, hogy a jelenleg futó Lybrák jelentős részét kinntről hozták be a nepperek roncsként, törötten, de legalábbis bizonytalan előzményekkel. Nem volt soha egy felkapott típus, így olcsón hozzá lehetett jutni.
Ezt aztán itt - ami ott már nem érte meg - összerakták jól-rosszul esetleg még ilyen-olyan papírokkal le is dokumentálták ,hogy milyen jó és biztos előélete volt és eladták.
Mivel eladásra szánták nem a magas minőség volt az első. Ezért aztán mi meg sokszor itt szívunk velük. Ez gondolom így van más típusokkal is, csak az arányok mások. Ott a sok normális előéletű között elsikkadnak az ilyenek. Ebből meg kevés van és a kevésből jelentősebb részt képviselnek az ilyen összegányolt példányok.
juk-ur Creative Commons License 2010.09.29 0 0 671
eírom röviden a közel 3 év tapasztalatát,ugyanis az enyém egy fostalicska: 3 akkumulátor, átugrott a vezérlés majdnem motorcsere,ablakemelők mindkét oldalon, szétesett a váltó, klímához ezer alkatrész, futómű gondok rendszeresen, abs jeladó,légzsák indito egys. elektronika, motor vez. egys. elektronika,hátsó zár rossz, külső hőm. jelző rossz, folyt a hűtővíz vmi beazonosíthatatlan dolog elrepedt ,égők folyamatosan,eltört a vízpumpa...... most is épp szerelőnél gyógyul,de hát egy betegágy,hagyjuk...
Előzmény: nav-u83 (669)
Lacee83 Creative Commons License 2010.09.27 0 0 670
Hozzáteszem, hogy egy mercihez audihoz képest félárba vettem (illetve lehet kapni.)szóval én minden rosszra felkészültem. sőt a hasonló korú japán vasak is jóval drágábbak.
Előzmény: Lacee83 (668)
nav-u83 Creative Commons License 2010.09.27 0 0 669
Haver azt te jol kifogtad! Pedig nem szarok ezek a kocsik!
Előzmény: Hosszuhaju (667)
Lacee83 Creative Commons License 2010.09.27 0 0 668
Szerintem keress hozzá valami bontásra való külföldi papirost ami kicsit horpadt itt-ott Mert olcsóbb mintha mindent összevásárolnál hozzá. Ez a hibalista elég durva. Annyira nem hulladék ez a kocsi h minden igy ki legyen benne. Mióta van nálad mennyi km-t mentél vele? A csomagtartó beázás szerintem = rommá volt előtte és meg lett gányolva.
Előzmény: Hosszuhaju (667)
Hosszuhaju Creative Commons License 2010.09.26 0 0 667
Hú,hát ettől bórsodzik a hátam.Tört volna le a kezem amikor aláírtam az adásvételit!Már százban van ez a motor gond,és még csak egy picivel lett jobb.Amúgy a teljesség igénye nélkül:Váratlanul elinduló ablaktörlő,hátsó ablakmosóból nem jön a víz,a csomagtartó színig feltelt esővízzel,ablakemelők sorban mennek tönkre,mert valami seggfej olasz mérnök alulméretez kulönböző műanyag alkatrészeket,a gyári CD tárból csak a jobb oldalon jön a hang,szellőző rács,műanyag kallantyúk és kapcsolók hullanak szét,törnek el,kottyanásmentes futómű 15 ezer km után szét akar esni,kanyarban nyikorog a gumi,ááh nem is folytatom,mert szétmegy az agyam.Toyota Corolla GT-ben 365 ezer km volt amikor eladtam,ebből 220 ezret én hajtottam bele.Még volt benne gyári gömbfej baszki! 
Előzmény: juk-ur (664)
nav-u83 Creative Commons License 2010.09.26 0 0 666
milyen hibakod olvaso volt az???
Lacee83 Creative Commons License 2010.09.24 0 0 665
ezt a 180ezret mikor költötted rá? Gondolom nem mostanában.
juk-ur Creative Commons License 2010.09.23 0 0 664
üdv. röviden: nekem is hasonló tünetek voltak,igaz nem gyorsításkor...hibakódolvasó semmit nem hozott. sok-sok szerelő,végül a legrosszabb MOTOR VEZÉRLŐ EGYSÉG ELEKTRONIKA-rengeteg utánajárás kb. 180e. volt...
Előzmény: Hosszuhaju (656)
Lacee83 Creative Commons License 2010.09.23 0 0 663
Szia.
A gond az hogy a pontos km óra állást nem tudod meg, csak ha kábellel belenézel az agyába. Ilyen módon kifoghatsz egy jól kinéző sok km-et futottat vagy egy lelakottabb de keveset futottat is. A dízel simán kétszer több km-et ment már tehát az óratekergetés is tutibb főleg egy dízel kombinál ilyen szempontból bármilyen tipusból lehet bukta.
Előzmény: moltesz3 (661)
fony72 Creative Commons License 2010.09.23 0 0 662
Ne sokat gondolkozz, mert megveszi más! :-) Nem is tudom mire figyelj, nekem nem volt vele komolyabb gondom. A kopó cuccokat meg nem érdemes figyelembe venni. Szerintem a futóművük kicsit alul dimenzált, de egyébként nincs vele gondom. Ilyen áron ennyi extrát nem nagyon kapsz nagynevű márkákból. Motorilag még nem volt vele semmi gondom. Szerelő rokon szerint rengeteg km-t kibírnak ezek a motorok. Szerinte 400-500000 km nem szabad, hogy gondot okozzon neki, persze rendszeres karbantartás mellett. Tegyem hozzá, nem nagy olasz rajongó, de ezt a kocsit melegen ajánlotta mielőtt megvettem (Ford Mondeo TDCI lett volna a másik, amit akkor kinéztem). Azt mondta, ezt nyugodtan megveheted, ez az olasz Merci! Persze azért nem árt jól megnézni, hogy milyen az előző tulaj!
Előzmény: moltesz3 (661)
moltesz3 Creative Commons License 2010.09.21 0 0 661
Sziasztok.
Új vagyok itt
Szeretnénk venni egy Lancia Lybra 1.9 JTD Sw-t
Mire figyeljünk oda ,kb hány kilométerig édesem megvenni?
Menyit mennek el ezek a motorok?

Előre is köszönöm.
nav-u83 Creative Commons License 2010.09.21 0 0 660
Ezzel a FiatECUscan nevu progival nezzetek meg, mert ez kimondottan fiat-alfa-lancia specifikus! Nagyon jo kis program! En semmi massal nem tudtam ertelmes informaciot kifacsarni az ECU-bol!
Előzmény: Hosszuhaju (659)
Hosszuhaju Creative Commons License 2010.09.20 0 0 659
Kösz a tippet,megkérdezem a szerelőt mit szól ehhez,habár már dugtak rá valami jó nagy kütyüt(mint egy fél laptop),de csak a találgatásig jutottak,hogy miért megy el az üzemanyagnyomás,legalábbis az érzékelő szerint.
Előzmény: nav-u83 (658)
nav-u83 Creative Commons License 2010.09.19 0 0 658
Hello!

Nem nézték meg a szerelők diagnosztikai programmal? Ha valami letilt, akkor annak nyoma kell hogy legyen hibakód formában a komputerben! De te is meg tudod nézni, csak egy ELM-327 kábel kell, valamint a FiatECUScan nevű progi, aminek a demoját a netről le tudod tölteni! Nekem segített, bár nem ezek voltak a tünetek!
Előzmény: Hosszuhaju (656)
fil Creative Commons License 2010.09.19 0 0 657
Én úgy gondolom, hogy mivel opcionálisan lehetett hozzá rendelni, ezért logikusan elő kell, hogy legyen készítve a beépítésre.
Természetesen ez korántsem biztos, mivel a gyártók "logikája" sokszor más utat követ.
Előzmény: nav-u83 (655)
Hosszuhaju Creative Commons License 2010.09.19 0 0 656
Szevasztok sorstársak!A segítségét kérem annak az embernek aki meg tudná mondani,mi lehet a baja az én Lybrámnak.A tünet őrjítő:intenzív gyorsításkor kb 3000 fordulaton egyszerűen letilt a motor,ilyenkor meg kell állnom,gyújtás le,2mp. múlva már indítózhatok is,és ha nem tiprom így neki akkor elmegy a világ végéig is.De ha ez előzés közben történik,akkor nekem lőttek,b@...a meg!Szerelők néznek hülyén,amit már próbáltak:injektor csúcs,légtömeg mérő,nyomás szabályozó gomba,szűrő.Kérlek benneteket,segítsetek,ha már tapasztalt valaki ilyet,köszönöm.
nav-u83 Creative Commons License 2010.09.18 0 0 655
Sziasztok!

Szerintetek utolag nagyon bonyolult lenne klimat rakni a lybraba? Az enyem 99-es es meg sajnos ebben nem volt szeria felszereltseg resze!
fony72 Creative Commons License 2010.09.18 0 0 654
Valaha biztos kiterjedt neked is, csak lehet, hogy valamikor elakasztották és leszakadt egy darabja. Az enyémen meg a hátsó 2 felfogató fül volt leszakadva. Még az első olajcsere alkalmával levettem, megüvegszálaztam és azóta sem került vissza. De már elővettem a lomok közül, csak hangulat meg főleg időhiányban szenvedek. Pedig már lenne mit reperálni a gépen! Hátsó kerékcsapágy, szíj meg a görgők és az első féktárcsák cseréje vár rám. Azért majd igyekszem valamikor összehozni. Nem szeretném elhanyagolni szegényt. Pár napja kívül-belül kinyaltam. Olyan szép lett, kár lenne érte, ha valami történne vele...
Előzmény: Lacee83 (653)
Lacee83 Creative Commons License 2010.09.18 0 0 653
Én ha a szíj mellett lenézek látom a talajt szóval ha van is nekem arra a részre nem terjed ki.
Előzmény: fil (652)
fil Creative Commons License 2010.09.18 0 0 652
Az szerintem mindegyiken van. Szerintem Lacee83 valami külön burkolatra gondolt az ékszíjakra.
Bár ilyen nem nagyon szokott lenni. legalábbis nekem még egyik kocsimnál sem volt ilyesmi.
Előzmény: Adamo italiano (651)
Adamo italiano Creative Commons License 2010.09.18 0 0 651
Nekem van a motor alatt gyári védő műanyag!
Előzmény: Lacee83 (650)
Lacee83 Creative Commons License 2010.09.17 0 0 650
Néha nekem is nyiszog, de ez szerintem összefüggésben lehet a vizes úttal (levegővel). igazából valami alsó védőburkolat ráfért volna gyárilag mert ahogy elnézem igy simán ki van téve az elemeknek.
Előzmény: fil (646)
fil Creative Commons License 2010.09.17 0 0 649
Én úgy érzem, hogy most elég feszes a szíj. És lekopogom, ma meg se nyikkant ,pedíg elég nedves volt az idő. ;-)
Egyébként én úgy hallottam ,hogy ez nem ékszíjcsúszás hang volt. Inkább valami kis csipogó, nyikorgó hang. Jó lenne ,ha most már többet nem hallanám, mondjuk nem arra gondolok, hogy megsüketülök :-)

Előzmény: Kovi74 (648)
Kovi74 Creative Commons License 2010.09.17 0 0 648
A régi lancia-nál is volt hasonló gondom. Akkor a szerelő az mondta, próbáljak meg egy kicsit rövidebb szíjat. Mert a feszítőben a rugó, másképp fogja feszíteni, szorosabb, vagy erősebb lesz. Így valahogy magyarázta akkor. Elmentem az autósboltba, vittem a szíjat, kérdik mire lesz, mondom az mindegy csak rövidebbet. Lemérte, kaptam az egyel kisebbet és jó lett. A másik problémám az volt, amikor a generátor ékszíjtárcsa nem futott a többivel, és a tárcsa oldalának dörzsölődött és az adott hangot. Valami hézagolót hagyott el, vagy ki, a villamossági szerelő és akkor meg ez volt a probléma. Na azóta, már én szerelem a verdát, csak akkor megyek a szerelő cimborához, ha szeretném, hogy figyelne, hogy ne csináljak túl nagy hülyeséget.
Előzmény: fil (643)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!