Tegnap esett 2 mm, mára 1mm.Kapott a város pénzt a kárelhárításra.Eddig mindig panaszkodtam, hogy mindenhol esett, itt sose, visszavonom.És az eső monjon le!
Tozatu-nál megint esik, engem meg megint kikerül észak felé, hihetetlen. Mostmár megyek aludni, nem mérgelem ezen magam, mert épp van 4 órám még alvásra, mert 4-kor kelés és indulok Visegrád és környékére.
Sajnos a Bükkben is hasonló a helyzet, aprítják az erdőt hozzáértés nélkül. Ahol tavaly sűrű erdő volt ott most kopasz domboldal. Az egyetlen szerencse hogy szépségük még így is megmarad.
Enyhe telünk van. Ma reggel a Mátrában (Mátraszentimre) 8 fokra ébredtünk és minden felhőben volt, locsogó eső (éppen nem hó), most Kékesen 6 fok van! Sokfelé jártunk a Mátrában, többek között Mátrakeresztesen is, ami lejjebb van a többi falunál (Imre, László, István...), láttuk a pusztítás nyomait és a folyó helyreállítást. Túrázásunk közben jól látható volt az, hogy ahol az ember hozzá nem értő módon beavatkozott a természetbe (pl. tarvágások), ott bizony a csapadék nem szépen szétoszolva csörgedezik le, hanem kivájt patakokban ömlik-zúdul le a völgybe. És mégegy: Az egész Mátrában, de országunkban is kiment a divatból az árok! A víz az úton, az útpadkán (emiatt útpadka sincs), keresztben hosszában folyik, csörgedezik... De a Mátra ettől függetlenül nagyon szép és újra jó volt fent lenni, még az időjárás is kegyes volt hozzánk!
Hozzank meg mindig nem ert ide semmi eso. . .mara igerik (megint) - a levego viszont kicsit lehult, de csak kicsit (28 fok). A paratartalom 94% - na ez utalatos.
Gazdaboltban, de láttam már multik kertészeti osztályán is, vagy a praktikerben, vagy az obiban.
De legfőképpen nagyobb kertészeti boltokban, kemény műanyagból van mint a vonalzó, asszem polisztirol és télen szét szokott fagyni., kb 1000-1500ft körüli áron.
Aztán a rádió már 150-t mondott, nálunk csak 126 mm jött össze, ez tuti, mert néztem mindig, kiöntöttem mielőtt telítődött volna.A szomszédom 100-nál feladta.A város másik végén biztos több esett, mert megteltek jobban a csatornák, árkok, udvarok,xar a helyzet. Az öreg, alap nélküli házak rogyadoznak.Církálnak a helikopterek, a tűzoltók rengeteget melóznak.