Sziasztok, érdeklődnék megmondaná e valaki meddig gyártottak sima 110lovas 1.9TDI motorral Octavia Tour-t, tehát nem PDTDI, és mi a motorkódja? Ja és mi a legmagasabb felszereltségi szint neve? Kombi autóra cserén gondolkodom, ami később jól tuningolható alany is lenne, és családinak is jó nagy.
> +50% fény és állítólag hosszabb a fénykévéje is, ha így elviszem ellenőrzésre, nem > lehet, hogy emiatt majd állítanak rajta és akkor olyan lesz, mint a normál izzóval?
Nem. Az "ellenőrzés" kb. fél méterről, egy a gépkocsi elé tolt műszerrel történik. Nem a hosszabb fénykéve végén. :) Gyakorlatilag mindegy, milyen izzó van benne, ha a fókuszpontja azonos; ugyanoda fogják állítani. Az más kérdés, hogy esetleg a Silverstart lehetNE magasabbra is. (lehet, nekem volt ilyen 2×1 évig)
Tanács: csak akkor járasd/kapcsold, amikor szükséges.
Na jó, de nem biztos, hogy mm-re pontosan ugyan oda kerül vissza.
Én meg attól tartok, hogy elviszem állíttatni és rosszabb lesz, mint eddig, ameddig szerintem tök jó volt a gyári beállítás.
Végül is OSRAM Silvestar izzókat vettem, +50% fény és állítólag hosszabb a fénykévéje is, ha így elviszem ellenőrzésre, nem lehet, hogy emiatt majd állítanak rajta és akkor olyan lesz, mint a normál izzóval?
Lehet, hogy hülyeséget kérdeztem, de fényszóró beállítás téren nincs semmi tapasztalatom. 3 autó és több, mint 100.000 km alatt soha nem kellett fényszóróizzót cserélnem - eddig. Csak rendszámtábla megvilágító izzót cseréltem az Audi-n.
CSAK az ezüst szín változott, a fehér ugyan az, még az RS-en is (pedig azon sokkal jobban mutat).
Az F9E nem tudom, mi lehet. Minden színnek van egy marketinges, meg egy szervizes kódja. A marketinges a 9P9P, a szervizes meg olyan, ami alapján pl. a javító stiftet lehet rendelni (pl. Q2Q2 a Szahara bézs, de a rendeléshez a 9201 kell).
Én már többször kivettem a lámppát, csak a bal oldalinak a csatlakozójával kellett küzdenem, a jobb oldali simán lejött amikor kellett.
A beállítás nem mászott el eddig soha, de csodálkoznék is rajta, hiszen a lámpatesten belüli állítókat ilyenkor nem macerálja az ember, a lámpatest pedig egy lerögzített, igaz, billenthető tálcán, de horonyban csúszik.
Nekem nem tűnt olyan egyszerűnek, én elküldtem az összes cseh mérnököt melegebb éghajlatra.
A kézikönyv szerint állíttatni kell a fényszórót az izzócsere után, mivel ki kell venni az egész lámpát.
Ezt eleve elmebeteg megoldásnak tartom.
Ráadásul ki sem lehet venni normálisan a lámpákat, mivel az elektromos csatlakozó a sárvédő felőli sarkában van és nem volt annyi hely, hogy le tudjam cibálni. Így viszont, hogy nem lehet kiszedni a lámpát, csak kifordítani, megaszívás benyúlni a jó mély lámpába a motortér felől és tapogatva kiakasztani a rugós kengyelt, valamint tapogatva pozicionálni az új izzót, majd visszarakni a rugós kengyelt.
Ráadásul nekem nincs lapátkezem, én még be is tudtam nyúlni a lámpatestbe így is, de nem mindenki mondhatja el ezt magáról.
A külső elektromos csatlakozó is lehetne biztosító pöcökkel felfelé odarakva, hogy felülről csavarhúzóval el lehessen érni, de nem, a talaj felé van.
*************** Ami a legszebb, hogy mindkét lámpa felső élénél megindult a lámpatest átlátszó bevonata, szinte teljes szélességben! Pattogzik lefelé.
Soha nem járt még gépi mosóban az autó és a nap sem égeti, legtöbbször fedett, zárt helyen van!
A tisztelt beszállítót ezúton is csókoltatom, remélem, hamarosan lehúzza a rolót...
Nekem is nemrég kigyulladt a szőrős lámpa. Csak hogy én azt hittem az egyémben nincs ilyen visszajelző. Perszi mindjárt beparáztam, mi a baja az autónak. De aztán hamar megtaláltam a kézikönyvben. Nekem egy hátsó helyzetjelző ment ki.
Múltkor egy ügyfél az ajtón kimenet még visszaszólt, hogy legyek már szíves cseréljek neki egy izzót jobb elől, az off autóban.... cirka 3 - 3.5 óra alatt lökhárító le-föl, lámpa ki-be, és már jó is volt
na ez jó. Az életem párja kb egy éve egyszer felhívott és tanácstalanul mondta, hogy nem tudja mi a baj, de világít egy napocska a műszerfalon, most mit tegyen....
Régebben még zsigulis korszakban sztori hasonló: világit az Aladin lámpa.
Segítsetek légyszi olyan ügyben, hogy van egy 3 és fél éves O2-m, amiben ilyenkor hideg időben, előről, a futómű felől bukkanókor, fekvő rendőrön stb. való áthajtáskor recsegő, ropogó hang hallatszik, olyan mint amikor az az előző O1 autómban elkoptak a stab szilentek. A helyi POHU szervizben azt mondta a szerv. vezető, hogy O2-ben ez a hiba már nem jelentkezhet, mert ebben már másképp oldották meg. Ezt tavaly télen mondta. Most is voltam bent, ismét jeleztem, hogy valamit kellene kezdeni, mert nem állapot, hogy egy ilyen autóval úgy közlekedjek, főleg Győrben a városban, hogy nyekereg, recseg, ropog, mint egy régi vacak roncsautó. Most azt mondták, hogy oké, kicserélik a szilenteket, majd felhívtak, hogy komplett stab. rudat kellene cserélni, mert ennél már a stab.-ra rá vannak sütve a gumialkatrészek, tehát egyben cserés. Ez 40E+1,5 óra munka, olyan 55e lenne a vége, de lehet, hogy fél év múlva ismét ilyen lenne, és csak üljek be egy másik hasonló korú O2-be, az is biztos így nyekereg. É n nem akarom elhinni, hogy ez így működik, tudtok-e esetleg Győrben, vagy környékén egy megbízható, és korrekt szervízt, amolyan helyi KoBe-t, akinél meg tudnám nézetni? Előre is köszöm.
Nos, nem hiszem. Mennyi árban a differencia az RS es a normal kasztnis 1.8T kozott. A versenyző tipus az RS-t valasztja. Pl. én még nem probaltam a vegsebesseget a gepnek. 4.-ben sem... Na jó, ritkan megnezem, milyen a hangja 6000 felett. 5.-ben odalepni csak emelkedon merek, autópályán.
Ma este megjelent a szőrös izzó a műszerfalon. 4,75 év után kiégett az első izzó az Octiban, a bal első tompított.
Cserélem mindkettőt, mert pár nap múlva úgy is kiég a másik is... Ahogy az általában lenni szokott.
Gondoltam, újítok valami nagyobb fényű izzót, bár nekem nincs bajom az O2 lámpájával, csak ha lehet jobb, miért ne?
Van egy szavazatom az Osram Silverlight izzókra. Várom a véleményeket, ellen véleményeket, egyéb javaslatokat. H7-es izzó kell, de nem akarok megemelt teljesítményűt, ne melegedjen jobban, mint szabadna... A kékes fénytől kiráz a hideg, szintén felejtős.