Ezért csinálhatják meg ezeket az árakat, mert Te is, én is és még sokan-sokan nem akarnak maguk után "rossz szájízt" hagyni.
Pedig valahol mi vagyunk átrázva és mégis mi érezzük magunkat rosszul, ha veszekedni vagy csak határozottan fellépni kellene.
A szerviz mondjuk tényleg korrekt volt, mert előre felhívtak, hogy bele kell tölteni, akkor mondhattad volna, hogy máris viszed.
A kocsivásárlásnál két lehetőség van, vagy tényleg Neked tartogatták (én szeretem ezt hinni), vagy jobb színben tüntették fel magukat, de ez is érthető.
A lényeg, hogy amit megigértek Neked, azt megtartották és külföldről is tudtál kocsit venni gond nélkül.
SZVSZ mindenkinek azt mondták anno, h már csak pár darab winter van készleten és nagyon nagyon akciós modell, s lám lám jóval utána még lehetett simán venni belőle, még nemrégen is, jah és valamivel olcsóbban :-)
Valóban adtak hozzá 1 lityi olajat, nekem kistáskában a csomagtartóban volt, még mutatta is a szaki, mikor átvettem, én abból pótoltam SK... nem vagyok hajlandó 9 ezret fizetni azért, amit a P Buda a szemben levő VW boltbvan vesz meg 3200-ért kb !!! Sokszor oda mennek át alkatrészért, aztán pedig kiszámlázzák a gyanútlan madárnak listaáron...
Ez egy kombi volt antracit szürke színben. Kombi csak ez a kettő volt akkor, amit a márkakereskedők budapesten be tudtak szerezni. Többel is beszéltem. Winter swem volt sok, kombi meg pláne. De sedan nyilván 15x annyi volt.
HA javasolhatom, csapda, és elvinni. Egyébként van egy nyestcsapda.blog nevű oldal, sok infóval.
Ne bántsuk, szép kis jószág.
Érdekes, hogy mennyien problémáznak vele, pedig én kb. hat éve parkolok olyan helyeken ahol töméntelen sok róka nyest és egyebek vannak. Ahol most lakom, az udvarban egy csomó autó áll, és senkitől sem hallottam, hogy bántották volna bármelyiket is. Pedig itt laknak felettünk, lábnyomokat már találtam az ablakpárkányon, meg néha látni a "nyomaikat". De énekes madárral is tele az udvar... :)
Egyetlen afférom volt velük az előző lakásnál: egy róka megjelölte a territóriumát és rász*rt a kocsim motorháztetejére. És hideg tél lévén, ráfagyott. :-)
na megtörtént a hab a tortán. Odamentem, a 8500 Ft egy liter (fél liter betöltés) 9000 lett, de mondom, ezt a békát lenyelem. A munkafelvevő visz ki a kocsihoz, és mondja, hogy a kollegák a maradék olajat betették az autóba. Kinyitjuk a csomagtartót, nincs ott "hol a fenébe lehet". Kinyitja a jobboltalt lévő SZTK láda tartót, hogy hátha ott van, és ott volt, még kis nylontasak is volt rajta. Kiveszi, mutatja, erre elbizonytalanodik:" Jé ez tele van, ez nincs kibontva.... jaaaaa ez egy winter... ezekhez járt ajándékba egy liter long life olaj gyárilag..." (Én nem tudtam, mert soha nem nyitottam még ki azt tartót...) Utána az első ülés mellett megtaláltuk a félig megkezdett olajat is becsomagolva. Gondoltam, hogy ezt az újat odaadom neki, hogy adja vissza a pénzt, de aztán rájöttem, hogy legközelebb fogom odaadni, a maradékot meg betöltöm tavasszal. Anyagilag is ugyan ott leszek, és legalább nem hagyok magam után rossz szájízt.
(Csak azért bocssájtok meg ennek a kereskedésnek, mert én még Kanadában éltem, mikor vettem ezt a kocsit, illetve januárban települtem haza, akkor vettem át, de októben végén foglalóztam le, és nagyon kedvesek voltak, és egy minimális átutalt foglalóért tartották nekem, míg haza nem települtem, úgy, hogy nagy volt ráaz érdeklődés, mert már csak ez az egy darab volt akkor, meg még egy feket, ami ebben az akcióban volt) Tényleg kedvesek voltak, pedig egy összegben fizettem ki, amit ugye nem nagyn szeretnek.
hát igen, én is elég pofátlanságnak vettem, főleg, hogy megnéztem a neten, mennyi egy ilyen olaj. Elméletileg minden folyadékot átnéztek, mivel kerékcsere is volt, valszeg keréknyomást is néztek. Az ablakmosóról nem tudok, mert a szervíz csak az olaj miatt hívott fel. Én reggel kerékcserére vittem be, úgy, hogy párezer forint többletért akcióban volt egy olyan, hogy van benne van a fékellenőrzés, folyadékok, izzók meg pár hasonló tétel ellenőrzése. Pár orával később, mikor elkezdtek rajta dolgozni, akkor hívott a munkafelvelő az olaj miatt... 4 re megyek érte, majd akkor kiderül...
Azért ez a pofátlanság teteje. 2-3 éve még itt, Debrecen környékén is 6-7-8e volt 1 liter LongLife olaj.
DE! Már 2 éve visszavettek és 4-5e Ft 1 liter. Ez sem kevés, de nem ennyire pofátlanul, "sz*rok a válságba" jelmondattal lehúzó ár mint ott, ahol Neked.
Ez felháborító! Erre azt tudom reagálni: miért pont az olajat nézték meg? Fagyállót, ablakmosót nem kell utántölteni? Keréknyomás rendben van?
Vagy azok a folyadékok túl olcsóak ahhoz, hogy megérje lehúzni Téged? Egyáltalán kellett az olaj az autóba, vagy csak számláztak egyet?
Mindenképpen kérd el a maradékot! Ha nincs meg, akkor felezzék a számlát! Vagy inkább csinálj balhét, mert kamu is lehetett az egész.
Engedelmetekkel urak,bocs Skodások az okvetettlenkedésért,de én is off leszek.
Ha esetleg itt nem tud sűrrgősen segíteni senki,(ugyebár a ez a nyest végleges riasztás/kinyúvasztás másnak is,nekem is fontos lenne.)
A Mazda5 indexen nemrég ez volt téma,visszatérő vendég ez a nyest dolog,bátran kérdezhetsz ott is,(jó arcok vannak ott,1-2 figura tapasztalatból,de vágja ezt a kérdést is.)
Sziasztok, szeretnék egy kicsit off-olni egy jópár hónappal ezelőtt valaki felrakott egy-két képet egy nyestről egy csapdában. Azt kérdezném tőle hogy milyen csalikaját rakott a csapdába mert én is vettem egyet de nemtudtam becsalogatni eddig semmivel hogy megtudjam fogni. Előre is köszönöm és bocs az off-ért.
Nekem egyszer az off járművembe 2-3 deci ablakfolyadékot sikerült 1870.ért beletöltetnem :-( Megkérdezték kevés a viz, pótolják-e. én mondtam persze mert annak idején ezen típusnál úgy volt, hogy a gari idő alatt a folyadékokat ingyé pótolják, max 1 literig.
Hát csak a működéshez szükséges folyadékokat..... ablakspricni nem az :-)
Most telefonáltak a skoda márkaszervízből ahova a kerékcsere mellett átnézetni is vittem a kocsit, hogy fél liter olajat után kell tölteni, 8500 ft. Megkérdeztem, és azt mondták, hogy Castrol SLX longlife III olajat használnak. Ennek a literje 3000 Ft körül van (én értem, hogy a fél literhez is egy liter kell). Nézegettem a neten, és ennyibe kerül egy ilyen olaj. Vajon tényleg ennyire drága a márkaszervíz? Mi ebben a tapasztalatotok?
Apámék 2007 júniusban váltottak,Octavia1 1.6-ról Octavia2 1.6 mpi-re,jelenleg még csak 11856km van benne,(más,off márkát használ a mindennapokban).Szerintem a kuplungja változatlan,és oke null km korától(amennyire értek hozzá).Felengedésnél kb 6-7 centinél kezd fogni,nem ránt/remeg,halkan/szépen teszi a dolgát,(bár én eddig csak 30-40km mentem vele,azt is aprózzva,de hirtelen terhelésnél se volt semmi változás/külömbség,én is más off márkával járok,de az is többnyire pihen a garázsban).Az O2-ben már egyszer mutatkozott a szívatos,szőrös ikon,de egyébként mindkét Octavia oke,de nyugis járgányok,(bár apám tempóját ismerve,neki az 1.4 is elég lenne).
Az a helyzet, hogy nekem van egy 10 hónapos octavia winter 16 kombim, és elég magasan fog a kuplung, de nagyon harap, semmi kopást nem érzek, kilő rendesen és lassan is harap. Egy autókhoz jól értő munkatársam is beleült (tényleg jól ért hozzá), és azt mondta, hogy neki is picit magasan fog, de tökéletesen harap, semmi kopást nem érez. Van arról valakinek valami infója, hogy a skodák kuplungja hol fog? Vagy van akinek szintén magasan fog de nincs kopva? Én persze nem tudom megmondani, hogy változott e újkora óra, mert naponta vezetem.
Igen van. Egy riasztó (Blue, CAN kompatibilis asszem a nyugalmi áramfelvétele papír szerint olyan 15-20 mA). Ezen kívül még a navigációs fejegység (Nexus MFD2), amire most gyanakszom inkább. Fórumokon olvasgattam, hogy több gyári fejegységgel is volt már probléma, amit szoftver frissítéssel lehetett orvosolni.
Az biztos, hogy valami nem engedi (vagy késlelteti) az általad is kimért ajtózárást követő nyugalmi állapot kialakulását. Hétvégén alaposan átnézem mégegyszer.
Sziasztok. Most járok itt először ezen a fórumon, és segítségeteket szeretném kérni. Nemrég vettem egy Octaviát 2002. 07. 1.4 16 szelepes. Kb 3hete van nálam és eddig nem volt semmi baj vele. Mai nap azonban kigyulladt az ’elektronikus motorvezérlés’ visszajelzője és menet közben sem alszik el, folyamatosan villog. Észre is vettem mintha máshogy is ketyegne a motor, vagy más hangja lenne a kipufogónak, olyan mintha kicsit fulladna… (régi swiftemnél volt ilyen mikor nem ment az egyik henger) Van esetleg valakinek ötlete?
Tudom, be kell vinni szervízbe, hogy ott megnézzék, az is lenne a második kérdésem, hogy Budapesten, vagy környékén (Törökbálint, Érd) tudna e valaki megbízható szervízt ajánlani, ahol becsületesek és nem húzzák le az embert?… . Köszi előre is.
Van kettő pageres riasztó amit kinéztem az octavia II-be, az egyik egy thunder típusú és max 3km hatékonyságú ill még plussz funkcióként távolról elindítja az autót. A másik pedig egy spy lc112 típusú riasztó lenne, ez 5km max hatótávolságú és annyival tud kevesebbet , hogy a távinditást nem tudja. 25k ill 22.5k az áruk. Azt szeretném megtudni, hogy ezek a riasztók passzolnak-e az Octavia II-be? Valakinek esetleg van valamelyik?
Ha simán nyitva marad a jármű akkor 30 perc elteltével megy el nyugalmi állapotba. Ha bezárod, akkor ez pár másodperc alatt megtörténik. Leírásod szerint, neked bezárva 450mA. Ez tényleg sok, ne csodálkozz, hogy lemerül. fél amper...
Nem épp tescós, de mivel egyenáramot kell mérni, lényegében megteszi az is :)
Bezárt lekapcsolt,stb.. állapotban nekem pár másodperc alatt leesik 450-480mA-re, de a boardnetz fogalmam sincs mikor hajlandó végleg minimális fogyasztásra térni. De asszem már csak a kíváncsiság miatt is kimérem. (remélem nem 1 óra).
Ha a közponi zárat a gyári távirányítóval bezárod. -ezt az egyszerű tescos multiméter is kibírja, - akkor szinte másodpercek alatt lemegy a fogyasztás "0"-ra