Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

ckerti Creative Commons License 2009.12.13 0 0 12381

http://www.octavia-forum.de/forum/viewtopic.php?f=19&t=32270 

Nézd meg ezt, pont erről szól, igaz, németül.

Előzmény: Axl_Rose[HUN] (12380)
Axl_Rose[HUN] Creative Commons License 2009.12.13 0 0 12380

Esetleg valaki a #12247 -re ?

A parkolójegy-tartó téma...

Köszi előre is.

kerub Creative Commons License 2009.12.13 0 0 12379

Nem tudom jól értem-e, az olvasottak alapján, hogy ha cca feliből tankolok akkor elmegy vele az Oktávia is  és amit a tankolásnál spórolok azt elviszi a többlet fogyasztás.

Nicsenek csodák!

A service vonzatairól, még nem tudom mit mondanak a szakemberek.
Maradok a megszokottnál.

Előzmény: stevie w (12378)
stevie w Creative Commons License 2009.12.13 0 0 12378

Valami alcoholos üzemanyag keverék de ennél többet nem tudok róla. Mire használják ezt, fűnyíróba?

:-)

Nem, autoba:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Bioetanol

Itt van egy nagyon jo oldal:

http://etanol.blog.hu/

Előzmény: stevie w (12377)
stevie w Creative Commons License 2009.12.13 0 0 12377
Valami alcoholos üzemanyag keverék de ennél többet nem tudok róla. Mire használják ezt, fűnyíróba? :-) Nem, autoba: http://hu.wikipedia.org/wiki/Bioetanol Itt van egy nagyon jo oldal: http://etanol.blog.hu/
Előzmény: kerub (12376)
kerub Creative Commons License 2009.12.13 0 0 12376

A 70-es út mentén a panoráma után van egy kis benzinkút ahol E85-ös is árulnak 208-ft / liter áron.
Valami alcoholos üzemanyag keverék de ennél többet nem tudok róla.

Mire használják ezt, fűnyíróba?

stevie w Creative Commons License 2009.12.13 0 0 12375

Érdekes módon ott is barátságosan fogadtak, de már csak 32 ezerért :-))!

A szerelőnek adtam 3 rugót, gyakorlatilag mindent átnézett a kocsin.

És még mindig spároltam 25 ezret!!!!

Az a baj, hogy telefonban adott arakat nem lehet osszehasonlitani. 

A 60 ezres szerviz ugyanis olyan, hogy a kotelezo dolgok mellett egy csomo kopo alkatresz is csereérett lehet, de ezt ugye csak szemrevetelezes utan lehet eldonteni. A munkafelvevoket a PoHu-nal arra oktatjak, hogy olyan osszeget mondjanak a telefonba, aminel a javitas/karbantartas biztosan nem lesz dragabb. Ha ugyanis 30-at mond a telefonba, de a vegosszeg megis 60-ban allna meg, akkor anyazhatna a kedves ugyfel, es joggal.

Ezert gyakran ugy adnak arat, hogy abba beleferjen egy esetleges fekbetetcsere meg par aprosag.

Jelentos kulonbseg lehet az olajban is. Nem mindegy, hogy egy rugalmas intervallumra optimalizalt VW507.00 kerul bele, vagy egy mezei 15W-40.

Az arajanlatot egyfelekeppen lehet osszehasonlitani: ha a rezsi oradijra kerdezel ra, es kulon megkerdezed az olaj arat. Ha az olajat magad viszed, akkor azt nem kell megkerdezni :-) Az elvegzendo munkanak szintideje van, a tobbi alkatresz ara viszonylag fix.

Joe meg csinalhat ebbol a hozzaszolasbol egy bejegyzest a SOF-on :-) Merthogy visszatero kerdesrol van szo.

Előzmény: galoscsabus (12374)
galoscsabus Creative Commons License 2009.12.13 0 0 12374

Mint "ex" Octaviás, néha belesek ide és visszaolvasgatok :-))

A szervizárakhoz lenne egy személyes élményem:

60 ezernél hívtam a kvári márkaszervizt, (ahol mindig nagyon kedvesek voltak velem, náluk vettem a kocsit) hogy mibe fáj a garis javítás?

Egyszerű választ kaptam: "A hatvanezres szerviz az hatvanezer forint."

Azért ennyire nem nem volnék hülye, gondoltam magamban és felhívtam a másik közeli, szekszárdi műhelyt.

Érdekes módon ott is barátságosan fogadtak, de már csak 32 ezerért :-))!

A szerelőnek adtam 3 rugót, gyakorlatilag mindent átnézett a kocsin.

És még mindig spároltam 25 ezret!!!!

Mondjuk akkor még szárnyaltak a kereskedések, ki így próbált talpon maradni, ki meg úgy.

Most meg hívogatnak innen is, onnan is, hogy milyen jó akciók vannak, csak váltsak vissza a márkára :-).

rend-őre Creative Commons License 2009.12.12 0 0 12373

És köszönöm szépen mindenkitől a gyors és szakszerű válaszokat!

Előzmény: joemaster (12371)
rend-őre Creative Commons License 2009.12.12 0 0 12372

Amikor vettem az autót akkor az előző tulaj teljes vegyszeres belső nagytakarítást csinált az autón. Nem tudom milyen volt új korában, de mikor hozzám került még szebb volt,,,,,

Vigyázok rá nagyon. Amúgy azt mondta még a volttulaj, hogy 5 évente fér rá ilyen takarítás ami kb 20.000 ft körül van,,,,,

Előzmény: joemaster (12370)
joemaster Creative Commons License 2009.12.12 0 0 12371
A képen a 7-es alkatrész.

Előzmény: rend-őre (12365)
joemaster Creative Commons License 2009.12.12 0 0 12370
Az Elegáncs felszereltség bambusz nevű kárpitja...
Hogy tudod tisztán tartani???
Előzmény: rend-őre (12367)
Rosep Creative Commons License 2009.12.12 0 0 12369

Próbálkozz itt: http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=200&t=9187021&na_order=

Úgy tudom gyári O1 navikhoz nincs normáklis Magyarország térkép...

Ha rám hallgatsz, O1-be veszel egy dupla DIN-es navis fejegységet, azt olyan térképet raksz rá amit akarsz/tudsz: http://www.caska.hu/termekek/CA1622/

Előzmény: rend-őre (12368)
rend-őre Creative Commons License 2009.12.12 0 0 12368

Azt szeretném még kérdezni, hogy szerintetek, hol lehet szerezni gyári nagykijelzős navit octi 1-be? Tehát hol érdemes próbálkozni? Bontók-Vatera ilyesmi?

Előzmény: rend-őre (12367)
rend-őre Creative Commons License 2009.12.12 0 0 12367

Oks azért köszi!

Szeretném megtartani az autót, mert nagyon jó vezetni és biztonság érzetet ad, meg szép is,,,,,,,

Előzmény: Törölt nick (12366)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.12 0 0 12366

Már nem emlékszem rá hogy hol van, mert régen eladtam a kocsit....

De asszem a hibatárolóban volt benn hibakódként, meg hosszú utakon néha a vízhőmérő mutatója elkezdett "bolondozni":  0 és 90 fok között mocorgott....

Előzmény: rend-őre (12365)
rend-őre Creative Commons License 2009.12.12 0 0 12365

Várj csak!

Nekem is AKL-es és 1,6- 8V. Hol van az a hőgomba? Egy próbát megérne,,,,,,

Előzmény: Törölt nick (12362)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.12 0 0 12364

De most komolyabban.

Én raktam a hűtő elé egy kb 10centi széles karton lapot,és igy fele km alatt

melegszik fel a motor.

A szokásos, rövid, helyi távokon 3-15km naponta,működik a dolog.

Előzmény: rend-őre (12360)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.12 0 0 12363

Üdv.

Kolléganőm is hasonlóra panaszkodott.

Mindent átnéztünk,semmi eredmény.

Egyszer reggel elmentem megnézni,hogyan indul hidegben a kocsi.

Már járt mikor odaértem:-(

És Ő drága elmagyarázta,hogy Ő mindig beinditja reggel egy jó negyedórára alapjáraton,mert hideg kocsiba Ő nem száll be márpedig..........

Na,onnantól nem érdekelt a sirám..........

:-)

Törölt nick Creative Commons License 2009.12.12 0 0 12362

Nekem egyszer egy hőgomba adta meg magát egy AKL-es 1,6 8V-nél és a comp -valszeg - folyamatosan hidegnek érzékelte a motort és sűrűbb keveréket "írt neki elő".

Akkor csak hosszútávon nekem is felment 9 literre (tehát város + autópályán simán meglett volna a 11 lityi)...

A hőérzékelő cseréjével 2-3 litert lejjebb jött a fogyija...

Amúgy ha nem melegszik fel a motor és városi tötymörgés + autópálya, akkor 11 liter még normálisan működő motornál is megeshet... Pláne  most, hogy hűvösebbek vannak... 12-13 litert is mértem neki anno csak városban, hideg motorral....

stevie w Creative Commons License 2009.12.12 0 0 12361

Átlagban havi 30-32 ezret tankolok el és olya 900-1200 km között uatózom,,,,,,,

Meg lehet nezetni az autodat diagnosztikaval, de ha olyan hibaja lenne, amit a diagnosztika kijelez, mondjuk egy jelado hiba, pl. lambda-szonda, azt valoszinuleg masbol is eszrevenned. Rangatas, erotlenseg, torpanasok, nehez indithatosag.

Ha tomitetlenseg miatt elfolyna a benzin, a szaga miatt az is kiderulne.

Nem ilyen téren keresném a hibát, de sürgősen megoldást kell találnom rá,,,,

Ha az autopalya helyett sima főutat hasznalnal, az garantaltan levinne a fogyasztast egy-masfel literrel.

rend-őre Creative Commons License 2009.12.12 0 0 12360

Rendben az lesz.

És ha akkor is szXr eredményem lesz majd????

Pedig az lesz akkor...Mit csináljak? Mert mostanában tényleg nem volt az átlag fogyim lenullázva,,,,,,

70%-ban a barátőm vezeti az autót, de jól vezet,,, Nem ilyen téren keresném a hibát, de sürgősen megoldást kell találnom rá,,,,

Átlagban havi 30-32 ezret tankolok el és olya 900-1200 km között uatózom,,,,,,,

Előzmény: stevie w (12359)
stevie w Creative Commons License 2009.12.12 0 0 12359

És már korábban is sokat evett. Mindíg 8 liter az átlag fogyim nyáron is meg most télen felment 8,1-re.

Az a helyzet, hogy ha a napi 25 kilometert 2 x 12.5 kilometernek vesszuk, aminek a nagy resze autopalya, akkor a 8 - 8.1 bizony egyaltalan nem rossz fogyasztas. Hiaba 12.5 kilometerrol van szo, az ut 7-8 perc lehet, ez alatt az uzemi homersekletet is eppenhogy eleri a motor.

Szoval szerintem a 8 liter koruli fogyasztas teljesen rendben van, a 11 viszont tenyleg sok.

Tankolj, nullaz, csinalj uj merest.

Előzmény: rend-őre (12356)
drMinit Creative Commons License 2009.12.12 0 0 12358
A fedélzetim nekem is 8.1 - 8.3 at mutat.
Igaz a legkedvesebb feleségem használja, és inkább csak rövid távokon. és az is biztos, hogy a valós fogyi ennél több.
A műszer az egy adathalmaz alapján számol, több tényezőből. Mikor te elengeded a gázt és újból nyomod akkor van neki egy kis késlekedési ideje. Ha ezt sűrűn játszod, akkor akár egy literrrel is képes kevesebbet mutatni, mint a valós.
rend-őre Creative Commons License 2009.12.12 0 0 12357
5W40-es olaj inkább,,,,,
rend-őre Creative Commons License 2009.12.12 0 0 12356

Köszi szépen a válaszokat!

A számítógépem átlag fogyasztásban 8,1 litert ír ki. Teljesen lement nullára a mutatóm ha lehet még alá is, így közelekdtem még vele. Mol kúton vagy shell kútnál tankolok és mindíg én szoktam. Városi dugó nem játszik szerepet.....

És már korábban is sokat evett. Mindíg 8 liter az átlag fogyim nyáron is meg most télen felment 8,1-re. És tényleg 11 literes fogyira jött ki ami borzasztóan sok!!!!

125 ezer van a kocsiba, gyertyák cserélve előttem, szűrők is catroll 5W50-es kapott mindig. Én vagyok a2. tulajdonos, de az előző tulaja is vigyázott rá nagyon. Pillangó szelep, nyomás szabályzó szelep is karban volt tartva.....

ennek az autónak 7-7,5 körül kellene fogyasztania nem,,,,,????

Előzmény: drMinit (12355)
drMinit Creative Commons License 2009.12.12 0 0 12355
és hol tankoltál? Te tankoltál vagy csak szóltál hogy ennyiért kérsz, és bementél fizetni? Belement a tényleges literszám, stb..
Egy tankolás eredményeképpen szerintem ne vonj le messzemenő következtetéseket.
Ha a következő, amit mondjuk máshol tankolsz, és az is sok lesz, akkor kell komolyabban gondolkozni, de mondjuk 1-2 komolyabb dugó és ugorhat a literszám..
Előzmény: rend-őre (12351)
drMinit Creative Commons License 2009.12.12 0 0 12354
>nyest témában azt hiszem adhatok egy jó tippet,(már annak aki megteheti)tartsatok kutyát!<

Hát a kutya aki szereti, annak bejöhet, de sokak nem szeretik, illetve nem tehetik meg.
Érdekes de sokszor találkozom járművekkel amikben a motortér teteje tele van apró szöszállakkal, de szerencsére egyéb gond nincs, de találkoztam már olyannal is ahol már itt vagy ott megkezdtek valamit az apró állatok.
Kollégámnak egyszer a gyújtás vezetékét rágták meg :-) XVII. lakótelep szélénél parkolt....

Visszatérve a védekezésre, hallottam hogy kapni riasztó sprét, mivel be kell fújni a motorteret.
Gusztustalan ragacsos felültet hoz létre, nem is szeretek ilyenekben nyúlkálni.
De sokan esküsznek rá.
Aztán lehet kapni, nagyon egyszerűen beköthető ultrahangos kütyüket amik úgyszintén a riasztás hivatottak megtenni.

Amivel idáig talán legötletesebb eszközként találkoztam az egy ultrahangos, és nagyfeszültséges kütyü volt ami ha a "dög" hozzáért, jól megrázta...
baja nem származik belőle, de kellemetlen élményben részesül.
Fogdostuk mi is, csíp rendesen. :-)
Egyetlen baja van szerintem a szerkezetnek, hogy relatív kicsi és kevés, (4db) érintkezője van, de talál ezen utólag is lehet változtatni.
Előzmény: bohus75 (12348)
stevie w Creative Commons License 2009.12.12 0 0 12353

Az autómba 1,6-os I-es octi tankoltam eddig ebbe a hónapban 15 ezerért és mentem vele 450 km-t. Ez reális???

Attol fugg, mennyi benya maradt a tankban :-)

Szerintem inkabb az atlagfogyasztast ird le, mert ebbol nehez kalkulalni.

Ha azt veszem, hogy 15.000 forintbol 50 liter benzint vettel, es azt az utolso cseppig elhasznaltad 450 kilometeren, az 11 literes atlagfogyasztas -- ez valoban soknak tunik, bar azon a napi 5 km-es varosi szakaszon is sok mulik, mert ha az tomeny dugoban acsorgas, akkor tulajdonkeppen realis is lehet.

A magas fogyasztasra a szervizben sem tudnak csodaszert adni, erdemes a legszuro, a gyertyak cserejevel kezdeni, es ellenorizni a guminyomast. Ilyenkor telen latszik a fogyasztason is, milyen olaj van az autoban -- ket kulonbozo viszkozitasu olaj kozott ilyenkor par deci fogyasztaskulonbseg is lehet, plane ha viszonylag rovid utakon hasznalod az autot.

A tulfogyasztasnak sok mas oka is lehet, de ott altalaban vannak mas tunetek is, rangatas, fustoles, szoval olyan dolgok, amiket eszrevennel.

rend-őre Creative Commons License 2009.12.12 0 0 12352

"kis gondom,,,,,"

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!