Állólámpáshoz tudomásom szerint 1 fajta lámpakeret volt (búra többféle...) Amire te gondolsz az a 108-as, a kortárs S osztály (280-450 6.3), a nagy fecskének a fényszoróival. Volt "töklámpás" kivitelben, 1 búra alatt, s volt 2 kerek fényszoróval (USA modell ill. opció)
Mit tudtok, elképzelhető, hogy az első (68 körüli) állólámpásoknak még kicsit más volt az első lámpájuk? Olyan, hogy a krómkeret oldalt nem függőleges, hanem kb. középen jobban hátranyúlik?
Kicsit azért sajnálom, hogy Románia nem EU tag. Tele van működő W114-115-ösökkel. Múltkoriban erősen gondolkodtam, hogy átcsempészek valahogy egy 230.6-ost, de nem volt bennem elég kurázsi.
Éppen az tetszett benne, hogy limuzin volt! Szép krómozott V6 felirattal az első keréknyílások mögött. Se előtte, se utána nem láttam. De hát a 404-esek és 504-esek bármennyire tetszenek egy W108 (vagy 114/115) azért más kategória nálam.
Ha érdekel valakit van egy bontott Mikuni benzinkályhám, amit a motor fűtőkörébe kell beiktatni, így a motort is melegíti, és induláskor már tolhatod neki a fűtést is. Azt hiszem van olyan funkciója is, hogy ha meleg a víz, akkor bekapcsolja egyes fokozatra a fűtőmotort, de ebben nem vagyok biztos.
Programozható. Az előző tulajnak egy telet volt benne a Passatjában, aztán eladta a kocsit, szóval lehet, hogy tíz éves de újszerű állapotú, bár én még még nem próbáltam. Komplett kábelköteggel együtt 80 pénzért eladó.
Lehet, hogy ide off, de ma a szerelőnél próbálgattak erősen egy W126-os 380-ast. Hát az a hang azért mégis egészen más, mint mint az én vacak kis öthengeres dízelem hangja.
Érdekesség képpen az Off-road topicban jelezte KIZSbusz topictárs, hogy 20-ért vett Eberspachert. Digitálisat. 0.5 fokonként állíthatót. Igaz, az a légteret fűti. De tán egy mailt megér, hogy honnan van nekije :)
üléshuzat nincs elfeledve, rajta vagyok az ügyön a héten lesz eredmény:)
Felhívtam a webastot. Hasonló árakat mondtak. De néha van nekik pl bontott is az olcsóbb. (nem sokkal ).Utána érdeklődtem a kályha a gyenge pont pl a 10 éves használat nem biztos,hogy jót tesz neki én azért nem adom fel.Ha lesz egy 126-osom abba azért be szereltetik.:)
Na megjött a válasz a Nyíregyházi cégtől állófűtés ügyben:
Ezt írták válaszként:
Cégünk az Eberspacher típusú fűtőberendezések forgalmazója és márkaszervize. A hűtővíz rendszerbe beépített " vizes " készülékek alkalmasak a motor és az utastér egyszerre történő fűtésére. A berendezések 4 ill. 5 KW-os teljesítménnyel rendelkeznek. A 2000 cm3-es diesel motrohoz mindkettő ajánlható, de a viszonylag nagy hengerűrtartalom miatt jobb választás talán a nagyobb teljesítményű készülék.
Hydronic D4 W SC ( 4 KW ) berendezés+beépítési készlet + mini óra, programozható kezelőelem: 173.000,- Beépítés + beüzemelés: 40.000,-
( Hydronic D5 : 215.000,- )
A fenti nettó árak telephelyünkön értendőek.
:))) így lehet növelni a kocsi értékét. :)) De azért kiváncsiságképpen megkérdezem a webasto-t is, nem mintha lenne rá money :)
Minap jártam a Bárdiban karosszériaelemért. Elég sokáig tartott míg megtalálták a bal hátsó sárvédőt. Ezalatt az eladó megemlítette, hogy egy ismerősének lenne egy eladó W115 - 200D ha érdekel. Mondtam neki, hogy engem most nem, de lehet, hogy Titeket igen :). Állítólag erősen felújításra szorul, még semmi nem volt rajta hegesztve. Kb 100ezerre saccolta. Ja és KORMÁNYVÁLTÓS (te_o!). Emailben küldött róla képet is. Majd felteszem ide is, de le kell kicsinyítenem, mert a 6 kép összesen 7 mega.(De ha valakinek a nagy kép kéne, elküldm neki mail-ben.)
Az árat lehet, hogy lejebb lehet alkudni, nem tudom.