Keresés

Részletes keresés

kígyószisz Creative Commons License 2021.09.05 -1 0 3362

Te ezt gondoltad, de nem így történt. Nem adta le még Fekete-Győr és Márki-Zay sem, pedig ők is bejelentették, hogy megvan nekik. 

Szerintem mindegyik jelölt maga képes volt eldönteni, hogy máris leadja-e, avagy vár a végére.

Mire jó Dobrev Klára 80 ezer aláírása, ha úgysem adhatja le, mert már leadta?  

Előzmény: 0.5bit (3361)
0.5bit Creative Commons License 2021.09.05 0 1 3361

"még nem adta le az íveket. van még ideje."

Érdekes. Én azt gondolnám, ha kijelenti Karácsony, hogy már megvan a szükséges aláírás, akkor rögtön le is adja. Az, hogy Dobrev beelőzi rövid időn belül az lehet pusztán technikai vagy logisztikai okból.

Viszont ezt furcsállom, hogy legelsőre van meg neki és legutoljára adja be?

Ebből DK tisztább ügy, mert megvan és le is adta, de tovább gyűjti.

Előzmény: Vevegyő (3270)
margarita402 Creative Commons License 2021.09.05 -2 3 3360

Gelgely, aki maga írta így a nevét, továbbra is közszereplő. 

Amúgy, ha a fidesznyaloncozás nem sérti az MM-et, akkor a gelrinyaloncozás ugyan miért tenné?  

Előzmény: fedőnevén Fasírt (3357)
0.5bit Creative Commons License 2021.09.05 -1 0 3359

"Igen,mert  a fanatikus Fidesz-nyalonc, Pacemaker onnan hozott erről linket."

A hátterét nem tudtam, de ennek ellenére sikerült bele trafálnom a közepébe. :)

Ha objetív akarsz lenni, akkor fel kell adni azt az előszűrőt, hogy a forrás alapján kategorizálod a híreket és eseményeket. A tényekre fókuszálva ekkor jogos az szemellenzősségre való utalás.

Persze azzal sincs gond, ha valaki végeltesen elfogult, csak az a lényeg, hogy önmaga tisztába legyen ezzel. Viszont ekkor nem sportszerű elfogultsággal minősítgeni másokat.

Előzmény: kígyószisz (3354)
margarita402 Creative Commons License 2021.09.05 -3 0 3358

Pacemaker ezt a cikket hozta az Indextől: https://index.hu/belfold/2021/08/30/ellenzek-elovalasztas-koltseg/

Az első mondat így szól:

Komoly anyagi áldozatot hoz az ellenzék azért, hogy már most az ősszel kampányoljon, és lebonyolítsa az előválasztást – írja a 24.hu a folyamatban részt vevő pártok közlései alapján.

Hát ennyit arról, hogy ki ír érzelmi alapon, és ki minek-kinek a fanatikus nyalonca.:D 

Előzmény: kígyószisz (3354)
fedőnevén Fasírt Creative Commons License 2021.09.05 -2 2 3357

Nem akarod folytatni.

kígyószisz Creative Commons License 2021.09.05 -1 1 3354

Igen,mert  a fanatikus Fidesz-nyalonc, Pacemaker onnan hozott erről linket. Ezt már leírtam egyszer.

Hogy a 24.hu is írt erről, arról nem tudtam és nem is igazán hoz lázba. 

Akárki is ír erről, az egy előzetes becslés (amit pláne a lakájmédia nem tüntetett fel az írásaiban), és nem jelent semmit.   

Előzmény: 0.5bit (3351)
margarita402 Creative Commons License 2021.09.05 -2 1 3352

A szülinapi bulid magánesemény, a közpénzből tartott előválasztás nem az. Akarsz még tekeregni ezen? 

Előzmény: kígyószisz (3349)
0.5bit Creative Commons License 2021.09.05 -1 1 3351

"Dehát nem tudhatod, hogy mennyit költenek a pártok az "előválasztásra".

...

Mindenesetre a lakájmédia már számokkal állt elő, noha még meg sem kezdődött az előválasztás, egyelőre csak aláírásgyűjtés folyt."

Egyrész igen, fillérre nem tudható, hogy mennyibe fog kerülni a végén. Másrészt a nagyságrend becsülhető:

Drága mulatság az előválasztás: milliárdos tétel lehet a végén az összköltség

Harmadrészt a fenti cikk a 24.hu-ról van, ami nem a lakájmédia kategória.

"Te amúgyis csak érzelmi alapon ítélsz meg dolgokat, soha az életben nem voltál objektív."

Ha milliárdos összköltségre rögtön "lakájmédiázás" jut eszedbe, akkor ez bizony érzelmi alapon hozott ítélet, amely nem objektív.

Érzelem mentes és objektív akkor lenne, ha nem az számít mi a lakájmédiában vagy a független objetív médiában jelenik meg, hanem csak a tartalom a fontos.

Előzmény: kígyószisz (3337)
margarita402 Creative Commons License 2021.09.05 -2 1 3350

LOL. Én a 24.hu cikkét tettem be, amit egy ellenzéki pártigazgató közléseire alapoztak. Ezt a hírt vette át minden lap.

Felőlem lehazugozhatod az egyik pártigazgatótokat, ha jólesik, mindenesetre rendesen pofára estél. Egyszerűbb lenne elengedned a témát, tudomásul véve, hog bebuktad, mint szánalmasan tekeregned.

Előzmény: kígyószisz (3346)
kígyószisz Creative Commons License 2021.09.05 -2 1 3349

Igen, az, merthogy nincs rá semmiféle, választással kapcsolatos jogszabály, azt a pártok saját maguk, egymás között szervezik. 

A Fidesz mostani petíciózgatása is magánesemény. Egyik sem tiltott. 

Előzmény: margarita402 (3348)
margarita402 Creative Commons License 2021.09.05 -2 1 3348

Csépeld már máshol a szalmabábodat.:DD szó se volt arról, amiről hallucinálsz, egyszerűen csak kiröhögtelek, hogy szerinted az előválasztás magánesemény. 

Előzmény: kígyószisz (3342)
kígyószisz Creative Commons License 2021.09.05 -1 0 3346

A lakájmédia hazudozik, merthogy nem lehet egyelőre tudni, hogy az előválasztás költségei és a kampányolgatás összesen mennyit tesz majd ki. 

A te párt- és szektatársad linkelte be ide valamelyik szennymédia állítását erről, talán vele beszéld meg. 

Előzmény: margarita402 (3341)
margarita402 Creative Commons License 2021.09.05 -2 1 3345

Ugyan, szőlőnyíró...:DD

Előzmény: Avento (3340)
kígyószisz Creative Commons License 2021.09.05 -1 0 3343

Na jó, ezt a funkcionális analfabéta kedvéért értelmezem: az, hogy megfelel-e egy párt gazdálkodása a törvényeknek, a számviteli és egyéb szabályok szerinti megfelelést jelenti és semmi mást. 

Előzmény: kígyószisz (3342)
kígyószisz Creative Commons License 2021.09.05 -1 0 3342

Pedig nincs közük. Az ÁSZ azt vizsgálhatja, hogy a pártoknak az állami finanszírozásból eredő gazdálkodása megfelel-e a törvényeknek. És nem azt, hogy mire költhetnek.

Még jó, hogy nem terjed erre ki az ÁSZ hatásköre, bár látom, ti már ezt is be szeretnétek vezetni, a nagy fene demokrácia jegyében :) Hát, ebből nem esztek, az biztos. 

Továbbá azt is vizsgálja az ÁSZ, hogy nem fogadtak-e el tiltott támogatást és a támogatásokat annak rendje és módja szerint számolták-e el. 

És semmi többre nem jogosult az ÁSZ. Látom, volna igény arra, hogy majd egy parlamenttől is független, de pártérdekek szerint választott szervezet még bele is pofázzon mások dolgába, de az már kiütné a biztosítékot az egész világban.   

Előzmény: margarita402 (3339)
Avento Creative Commons License 2021.09.05 -1 1 3340

Az meg feletteb orvendetes hogy ennyire osszefossatok magatokat az allitolag nulla ellenzektol.

Előzmény: margarita402 (3320)
margarita402 Creative Commons License 2021.09.05 -2 1 3339

Nem írtam, hogy különb, sőt, olyan butaságot se állítottam, hogy ez magánesemény, amihez a pénzügyi felügyeleti szerveknek semmi közük.:D

Előzmény: kígyószisz (3335)
kígyószisz Creative Commons License 2021.09.05 -1 0 3338

Dehogynem :D Közölted, hogy én lukra futottam, amikor idéztem :D Muhaha. 

Előzmény: margarita402 (3330)
kígyószisz Creative Commons License 2021.09.05 -1 0 3337

Dehát nem tudhatod, hogy mennyit költenek a pártok az "előválasztásra". Az előválasztás közvetlen költségei 130 millióba kerülnek, noha 160 milliót adtak össze a pártok (és ez utóbbi nem új hír). 

A többi csak akkor előválasztási költség, ha annak akarom tartani. A kampányt tekintheted ennek is, annak is. 

Mindenesetre a lakájmédia már számokkal állt elő, noha még meg sem kezdődött az előválasztás, egyelőre csak aláírásgyűjtés folyt. 

Előzmény: 0.5bit (3333)
kígyószisz Creative Commons License 2021.09.05 -1 0 3335

Hát persze, hogy állami finanszírozású, mint ahogy az egész Fideszt is, beleértve a mostani petíciózgatását is, az állam finanszírozza. Miért különb az szerinted? Pont ugyanolyan, választási célú politikai esemény szervezéséről van szó mindkét esetben. 

Pedig ezt is, azt is a pártok a törvény szerinti állami támogatásukból fedezik, és nem is kértek hozzá plusz forrásokat, így teljesen rendben van a dolog, mindegyik párt esetében.   

Előzmény: margarita402 (3332)
0.5bit Creative Commons License 2021.09.05 -1 2 3333

"... amit írtam, mert mindegyik továbbra is helytálló ..."

Azért egy apróságra felhívnám a figyelmet:

"Nem milliárdokra, hanem csupán 130 millióba kerül az előválasztás ... Tehát a lakájmédia megint hazudozott - szokása szerint - az előválasztás költségeiről." (3280)

Utána egyet értettél a kijelentésemmel:

"Konklúzió: mindkét összeg valós csak más a tartalma." (3310)

"Igen, így van. Magára az előválasztásra közvetlenül (a pártok kampányainak költsége nélkül, úgyhogy most így  írom le) a pártok összesen 160 milliót tettek félre, ez láthatóan elég lesz. 

A többit meg megoldják maguk, saját forrásaikból." (3311)

Két állítás van, amely egyszerre nem teljesülhet. Vagy hazudik a lakájmédia és a pártok nem költenek milliárdos összeget az előválasztásra vagy minkét összeg valós és (ebben) nem hazudik a lakájmédia.

"Te amúgyis csak érzelmi alapon ítélsz meg dolgokat, soha az életben nem voltál objektív."

Hmmm.

Előzmény: kígyószisz (3324)
margarita402 Creative Commons License 2021.09.05 0 2 3332

Semmi nem tiltja, nem is írtam ilyet. Mindössze arra céloztam, mennyire röhejes a nagyrészt állami finanszírozású, szigorúan ellenőrzött gazdálkodású, az adományokkal is elszámolni köteles  pártok által szervezett előválasztást magáneseményként aposztrofálni.:D

Előzmény: kígyószisz (3328)
paeBoh Creative Commons License 2021.09.05 -1 0 3331

Emlékszel amikor Feriék "véletlenül"  POOOOONT azokat az iratokat égették el a körúti tűzben, amit az ÁSZ vizsgált volna? 

Előzmény: kígyószisz (3329)
margarita402 Creative Commons License 2021.09.05 -1 2 3330

Felőlem fenntarthatod az ostobaságaidat, eddig sem zavartak a tények.:D Még az se, hogy ellentmondasz önmagadnak.

Amúgy semmit nem írtam, amivel kapcsolatban az idézőjeleidnek bármi jelentősége lenne, máskor sem, ne fárassz már ezzel a nyomi tekergéssel. (legyint)

Előzmény: kígyószisz (3324)
kígyószisz Creative Commons License 2021.09.05 -1 0 3329

Hová akarsz feljelentést beadni? Az ÁSZ-hoz? Muhaha. 

De nem árt, ha előbb utánanézel, milyen jogszabály korlátozza azt, hogy a pártok előválasztást tarthassanak a saját zsebükre. Mert ha nem nézel utána, akkor le fogsz bőgni, sőt, akár hamis vád miatt felelhetsz is. 

Előzmény: paeBoh (3326)
kígyószisz Creative Commons License 2021.09.05 0 0 3328

Közvetett jogosultság, amiről írsz. Majd az ÁSZ eldönti. Amúgy mi tiltja, hogy a pártok előválasztásra költsenek, ha akarnak?

Hozz rá egy tiltó jogszabályt, lécci, vagy legalább ne nevettesd ki magad. 

Előzmény: margarita402 (3327)
margarita402 Creative Commons License 2021.09.05 -1 2 3327

A pártok gazdálkodása viszont törvény által szabályozott, az ÁSZ által kétévente kötelezően ellenőrizve. Ezt a "magáneseményt" pedig a 6 ellenzéki párt finanszírozza. 

Előzmény: kígyószisz (3323)
paeBoh Creative Commons License 2021.09.05 -1 2 3326

Holnap beadok egy feljelentést. Akkor ki kell vizsgálni. 

Pártok miniszterelnök és képviselőjelöltet válogatnak, az kurvára nem magánrendezvény.

Amennyiben pedig külföldről finanszirozzák akkor a nemzetbiztonsági kockázata is kivizsgálandó. 

Előzmény: kígyószisz (3323)
kígyószisz Creative Commons License 2021.09.05 -1 0 3325

Hogy a pártok adták össze az említett 160 millió Ft-ot, az ebben a topikban már legalább egy hónapja ismert, én is leírtam, nem is egyszer, már korábban. Jó reggelt.

De ha ők is adják össze, az önállóan működik a továbbiakban, mindegy, hogy kitől származik, az egy másik szervezet költségvetését képezi ezek után.

Ha tehát te adsz valakinek valamiért 1.000 Ft-ot, az továbbra is tiéd? Nem? Pedig te adtad.  

Előzmény: margarita402 (3319)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!