Félő, hogy Orbán megválasztja a leendő ellenfelét -"Százezer tudatos fideszes résztvevő az ellenzéki előválasztáson elég lehet ahhoz, hogy megváltoztassa akár kétmillió valódi ellenzéki szavazó akaratát!"
Ismerem a dolgozatot.:D Különösen az tetszik, hogy semmilyen saját munka nincs benne, a MaNcs, a 444 és az Átlátszó cikkeiből ollózta össze az ifjú titán. Igaz, azokban megjelentek a cég válaszai is, nincs mit kereskedni se a hegyvidéki önkormányzat, se a cég körül.:-))
Ez minden, csak nem hülyéskedés. Mostanra legalább azt is megtudjuk, hogy bár Pokorni szereti megjátszani magát, őrá is ugyanúgy érvényes, hogy nincs két Fidesz.
Ugyan, ugyan, a mai blamád után analfabetizmusról te inkább ne nyilatkozz.:DD Tudom, hogy miért hoztad be, ezért írtam, hogy nincs jelentősége a bohóckodásainak, amik egyébként csak azok, de ha gondolod, még leírhatom párszor, hátha felfogod. Kovács nem egészen 3%-ot kapott, ennél sokkal többet nem hiszem, hogy elér, a kampány a kormánypártok és az egybesült ellenzék között fog zajlani. A kutyapártiak hangja nemigen lesz hallható. Mozgósítást is a két nagy tömb tud csinálni, 2018-ban az országos átlagnál is magasabb részvétel volt, így lett ez az eredmény, valszeg jövőre is ez várható.
ez kicsit off lesz, de talán ennyi belefér: én pokornit a turul-ügy óta nem tartom semminek. és amit előadott a nagypapival történő lebukásakor, az maga volt az undor. még akkor se merte vállalni a felelősséget azért, hogy mi legyen azzal a tojógörcsös bádogtyúkkal, akkor is kikúszott a szavazás alól. és nem szégyellte magát.
Kovács Gergő egyáltalán nem hülyéskedik. Te még ott tartasz, hogy a Kutyapárt egy viccpárt? Kevés párt gondolja komolyabban, amit csinál, mint ők.
De mivel te tényleg funkcionális analfabéta vagy, ezért akkor neked külön leírom, hogy azért hoztam ide, mert ez Kovács Gergő népszerűségét növeli a kerületben, ami nagy valószínűséggel hatással lesz az ogy. választásra is, ha ő indul ott.
Te hoztad be, amúgy teljesen fölöslegesen, kovács hülyéskedései kb. annyit számítanak, mint harmatos fűben a gyíkpisi. A többi butaságodra még reagálni se érdemes. (legyint)
És igen, Fürjes Balázsról is volt szó. Pokorni csak úgy került szóba, hogy Kovács Gergő önkormányzati működése őt bosszantja a legjobban, amúgy alaptalanul, mert a Kutyapárt igencsak sok visszásságot fedezett el az "emberarcú fideszes" kerületében, amiről eddig nem tudtunk. Pokorni sem bírja a kritikát, mint egyik fideszes sem.
De nem ő indul (ő majd 2024-ben, ha egyáltalán, az önkormányzatin), hanem az amúgy a budapestiek körében elég népszerűtlen Fürjes Balázs, holott ott korábban még Gulyás Gergelyt is simán meg lehetett volna verni ellenzéki összefogással.
Én korábban parlamenti választásról írtam, és ez a téma való ide, az, hogy mi folyik az önkormányzatban, legfeljebb színezi a történetet.
Hogy Kovács Gergő több szavazatot fog ott kapni - pont ezért -, az egészen biztos.
De ahogy írtam, az várható, hogy az ellenzéki összefogás jelöltje (akiről még nem tudjuk, kicsoda) ettől függetlenül befut ott, és ez akkor is igaz, ha a Kutyapárt csak az ellenzéktől vesz el szavazatot, pedig lehet, hogy a Fidesztől veszi el őket.
Nem volt semmiféle agymenésem. Mindössze megjegyeztem, hogy nem a pesti proli szimpátiája dönti el egy budai választókerület eredményét, a kutyapárti kisfiú bohóckodásainak a kerületet 15 éve vezető, korábban ugyanott négyszer parlamenti képviselőnek választott Pokornival szemben végképp semmi jelentőségük.:-) Ezeket most sem sikerült cáfolnod. Más?
Már az általános iskola alsó tagozatában is képesek az emberek alapvető számokat összeadni, tehát az már egészen biztos, hogy kétharmaddal nem győzhet.
Akkor térjünk vissza a te tegnapi agymenésedre, aminek utánanéztem, azaz a XII. kerületre.
Korábban ott Gulyás Gergely 42 %-ot kapott, nem egészen 3 %-kal maradt le Bauer Tamás (aki most nem indul), de az ellenzéki szövetség pártjai összesen több, mint 10 %-kal előzték meg Gulyás Gergelyt. Mint tudjuk, azért nyert Gulyás - és csak azért -, mert az ellenzéki pártok külön indultak és nem léptek vissza egymás javára. Ott indult egyébként Gyöngyösi Márton is, többek között, de volt LMP-s és Momentumos jelölt is.
Kovács Gergely akkor, 2018-ban 3 % körüli eredményt ért el. Őt nem számoltam bele a több, mint 10 %-ba, csak az ellenzéki szövetség pártjait.
Úgyhogy az ellenzéki szövetségnek még úgy is nagyon komoly esélye - mondhatni, tartaléka - van, hogy Kovács Gergely feltehetően több szavazatot kap ott majd, mint korábban.
És itt jön be Fürjes Balázs személye, aki azért - általad is elismerhetően - messze kevésbé népszerű, mint Gulyás Gergely volt.
Na meg választások előtt is komoly viták folynak a FB-on fideszesek és nem fideszesek között (igaz, azok mostanában is folynak, ha nem is az előválasztás kapcsán).
Olyanokat írnak egyesek - és nemcsak a fidesz táborából, ezt meg kell adni -, hogy az ember haja az égnek áll.
Akkor ez egy etikátlan kampányolgatás lenne? Nem, vélemények közlése egymással, bár elég fárasztó, az biztos és választások előtt szokott elharapózni zömmel. De most előválasztás van, pártok küzdelme is (legalábbis a második fordulóig), így nem igazán lehet csodálkozni azon, hogy a párthívek most ebben is gyakorolják a maguk szokásos kommunikációját.
Engem egyébként még soha nem tudtak befolyásolni, sem erre, sem arra.
Semmit sem tartok igaznak, amit megírnak, még akkor sem, ha véletlenül tényleg igazat írnának. De ez utóbbi szerintem nem fordulhat elő. Őket azért fizetik, hogy rágalmazzanak és hazudozzanak.
Nem is tudom, jó a kérdés. Az ellenzéki etikai kódexet a pártok írták alá, itt meg nem pártok által közzétett állításról van szó, ha jól értem, hanem egy támogató FB-csoport (mások szerint fan-club), azaz magánszemélyek véleményéről.
Ez utóbbi kategóriában - véleményalkotás - ez belefér.
Ne tudd meg, miket írnak a FB-on pártok hívei egymásnak :) Főleg a Kutyapártot nevezik el mostanság mindenféle kollaboránsnak és Fidesz-csatlósnak, pedig tudjuk, hogy ez nem igaz.
Na meg a Tóth Csaba - Hadházy-ügyben is egymásnak feszülnek ott az MSZP-sek és mindenki más (és ebből a Fidesz most szépen kimarad).
Tehát én nem látom ebben, hogy megsértették volna a pártok (!) az etikai kódexet, az emberek meg azt írogatnak összevissza, amit akarnak.
Tény, hogy a DK hívei mindig is radikálisak voltak, nagy általánosságban.
Hogyne hivatkoznék, amikor ostobán vagdalkozol lakájmédiáról, hazudozásról, csak épp semmi alapod nincs rá.:D Az meg nem újdonság, hogy érzelmi alapon nem nyitsz meg linkeket, még szakfolyóiratokét se.
Ismét felvetődik a kérdés, hogy vajon sérülhet-e az ellenzéki etikai kódex azzal, hogy egy a Demokratikus Koalíciót támogató Facebook-oldal továbbra is azon van, hogy lejárassa az ellenzéki miniszterelnök-jelölteket. Ezúttal Karácsony Gergelyről posztoltak.
...
Az Europálya most újabb poszttal jelentkezett, melyben azt írják:
Ellenzékiként a félelmünk beigazolódott: Karácsony Gergely nem tudja legyőzni Orbán Viktort. Nem lehet csak Budapestről választást nyerni, ezért olyan miniszterelnök-jelölt kell, aki vidéken is népszerű!
...
Nagy kérdés, hogy a fent említett posztok sértik-e az ellenzéki etikai kódexet. Korábban kerestük a DK-t is, kérdésünkre azt közölték, hogy nincs közük az Europálya elnevezésű oldalhoz."
Holnap mindent meg fogunk tudni. Mind az egyéni jelöltekről, mind a miniszterelnök-jelöltekről. Bár hivatalos eredmény arról, hogy hányan és hol indulnak, csak a 7végére várható, addig ellenőrzés lesz.
Ha amúgysem tartom igaznak, akkor szerinted minek olvasnám el? Eleve feltételezem, hogy nem igaz, mert ezt támasztják alá a velük kapcsolatos bírósági ítéletek.
"Pedig fogom is, Origót, Pesti Srácokat, vadhajtásokat nemhogy nem fogok olvasni, hiába is tolják az orrom alá, de még csak igaznak sem fogom elfogadni, amit írnak."
Nem ez a gond, hanem az ellenkezője: azért mert pl. Origó lehozza, hogy ma vasárnap van az nem jeleti azt, hogy ez nem igaz.
Teljesen más, ha nem fogadod el igaznak ami náluk megjelenik vagy alapból nem tartod igaznak ami ott megjelenik.
Objetív: nem az számít hol jelenik meg. (ma vasárnap van, ha az origo lehozza akkor is)
Elfogult: az számít hol jelenik meg. (ma biztos nem vasárnap van, mivel az origo lehozta)
"Te ezt gondoltad, de nem így történt. Nem adta le még Fekete-Győr és Márki-Zay sem, pedig ők is bejelentették, hogy megvan nekik."
Igen a legutoljára-t inkább idézőjelesen kellett volna írnom.
"Szerintem mindegyik jelölt maga képes volt eldönteni, hogy máris leadja-e, avagy vár a végére.
Mire jó Dobrev Klára 80 ezer aláírása, ha úgysem adhatja le, mert már leadta?"
Nem azt állítom, hogy ne lehetne ilyet tenni, csak furcsállom. Jobban mint Dobrev gyűjtését, mert a "megvan" bejeletése alá is lett támasztva a leadással. Nyilván azért gyűjti tovább, hogy a többiekre várna ne legyen "kispadon", hanem pörgesse a saját kapányát tovább.
Karácsony viszont csak bejeletette, hogy elsőre összegyűlt, azóta semmi. Ezt nem értem csak.
Pedig fogom is, Origót, Pesti Srácokat, vadhajtásokat nemhogy nem fogok olvasni, hiába is tolják az orrom alá, de még csak igaznak sem fogom elfogadni, amit írnak.
És erre alapom is van: annyi rágalmazási pert és sajtópert Magyarországon egyik médium sem veszített, mint ezek. Úgyhogy nem tartom őket hitelesnek.