Félő, hogy Orbán megválasztja a leendő ellenfelét -"Százezer tudatos fideszes résztvevő az ellenzéki előválasztáson elég lehet ahhoz, hogy megváltoztassa akár kétmillió valódi ellenzéki szavazó akaratát!"
Vidéken nem csak kistelepülések vannak, ahogy ezt már beírtam. Magyarországon a népesség bő 70%-a városokban él, nem eldugott zsákfalvakban meg tanyákon. Azt meg nem hinném, hogy pont a két legerősebb ellenzéki párt nem gondoskodik arról, hogy a mozgósítható szavazói el is jussanak az urnákhoz.
Az egy másik témakör, nem kéne összetéveszteni a kettőt. Amiről itt írtunk, az a DK-oldal fizetett hirdetése Karácsonyt támadva, ami ráadásul a Fidesz közvéleménykutatására támaszkodik.
Ez meg itt egy másik kérdés, ez arról szól, hogyan lehet különválasztani Karácsony főpolgármesteri sajtónyilatkozatait a miniszterelnök-jelölti kampányától. Szerintem lehet.
Karácsony addig is főpolgármester, amíg meg nem választják miniszterelnöknek (azaz az országos lista első helyén). Tehát ez idő alatt is köteles tájékoztatni a budapestieket mindenféle, fontos fővárosi hírről.
Jakab nem fog labdába rúgni a második fordulóban (az elsőben valószínűleg igen), merthogy akik Jakabra szavaznak, kevesebben lesznek, ez egészen biztos.
Az előválasztáson Budapest lakói mennek el, várhatóan, a legmagasabb számban, a kistelepülések lakói kevésbé.
Ez nem választás, ahol mindenütt van vidéken is szavazókör, itt az a kérdés, hogy ki ér el több előválasztási szavazót, és ez a budapestiek számára kedvezőbb.
Budapesten pedig a Jobbik nem igazán játszik, mint ez közismert.
Egyre inkább úgy tűnik, hogy Dobrev és Jakab között fog eldőlni. Karácsonynak nincs vidéken támogatottsága, és ezt öreg hiba lebecsülni, amikor a szavazók négyötöde vidéken él, ahol a DK-nak és a Jobbiknak is van bázisa.
Nyihahaha, az ATV hírét tegnap tettem be (ami szerinted lakájmédia).
Repetitio est mater studiorum
"Vita az ellenzéki pártok között Karácsonyék tájékoztató kampányáról
Meglehetősen éles vita alakult ki az ellenzéki pártok által rendezett előválasztást koordináló Országos Előválasztási Bizottság legutóbbi ülésén a Fővárosi Önkormányzat úgynevezett tájékoztató kampányáról – tudta meg az atv.hu több forrásból. Határozat végül nem született, mivel a hat ellenzéki pártból csak három szerint jelenthet a tájékoztató kampány közpénzből finanszírozott beavatkozást az előválasztási folyamatba.
A kampányt, amely az elmúlt időszak budapesti fejlesztéseiről szól, több, az előválasztáson részt vevő párt úgy értékelte, hogy a fővárosi önkormányzat közpénzből segíti Karácsony Gergely előválasztási kampányát. A kampány telefonos része már elindult, itt Karácsony Gergely hangján tájékoztatják a budapestieket az elmúlt időszak fővárosi történéseiről.
Az ellenzéki pártok vitájában a főpolgármester miniszterelnök-jelölti ambícióit támogató pártok azzal érveltek, hogy az önkormányzat a városvezetéssel szembeni, szerintük lejárató fideszes kampányra válaszul kezdte el a tájékoztató kampányt, amellyel az elmúlt közel két év szerintük elért eredményeiről informálnák a budapestieket.
Ezt azonban a DK, a Jobbik és a Momentum OEVB-delegáltjai úgy értékelték, hogy a közpénzből finanszírozott tájékoztató kampány beavatkozást jelenthet az előválasztási folyamatba, ezért ez a három párt azt javasolta, hogy az OEVB kérjen tájékoztatást a főváros vezetésétől a kampányról, ám az MSZP, a Párbeszéd és az LMP delegáltjai nem értettek ezzel egyet."
Tanulj már meg olvasni.:D Ugyanezt írtam le, hozzátéve, hogy ez az egyéni körzetre vonatkozik. Pálinkás soha nem nyilatkozott arról, hogy a jobbik miniszterelnökjelölt-jelöltjének támogatására szólítana fel bukta esetén. Ha szerinted igen, hozz rá linket. Kizárólag mzp támogatásáról beszélt, a képviselőválasztás és a miniszterelnökjelölt-választás két, teljesen különböző történet.
A Momentum is Karácsony támogatja, tehát már itt sem áll az, amit te írsz. Szerintem éppenséggel te hozol buborékos híreket, gondolom, a lakájmédiából, ahogy szoktad.
Hogy a DK és a Jobbik előválasztást akarnak nyerni, abban semmi csodálkoznivaló nincs, bár Jakabnak sokkal kisebb esélye van, mint Karácsonynak és Dobrevnek, a kérdés kettejük között fog eldőlni, ezért abban semmiféle érdekeset nem találni, hogy a DK Karácsonyt támadja most, csak a módszer vitatható.
"“Mielőtt nagyon bedurvulna az ellenzéki előválasztási kampány, szerintem érdemes néhány cölöpöt leverni. Az például szerintem nem oké, hogy a DK fizetett hirdetésben tolja a Századvég - értitek a SZÁZADVÉG - kutatását arról, hogy OV mennyire verhetetlen az ellenzéki jelöltek és főleg általam. Szerintem a Századvégre ne hivatkozzunk és ne terjesszünk valótlan információkat.”
"A kérdéses, fizetett hirdetésben is terjesztett poszt az Europálya nevű, magát amúgy függetlennek mondó DK-s fb-oldalon jelent meg."
A DK mindent elkövet, hogy a jelöltjük nyerjen, dehát azért ez nem ezen múlik, jól tudjuk.
LOL. Még mindig nem tanultak Szigetvári Viktorék esetéből, hogy mást ne említsek.:D
Sz. V.: Bár korábban is kaptam a saját térfelemről eleget, de 2014 után a Nyugati Fény nevű blog olyan módon kezdte ki Juhász Pétert és engem is, ami már túl van a politikai küzdelmen. Elmentünk Gyurcsányhoz, és javasoltuk, hogy talán ne névtelenül üzengessenek, ha van bajuk, akkor beszéljük meg, vagy hagyjuk egymást békén, mert az a legjobb mindenkinek. Ő nem tagadta, hogy pártjának van köze pédául ehhez a bloghoz, és szinte még ki sem léptünk a székházukból, amikor egy Mandula Viktor nevű ember hívott, hogy neki azt mondta a pártelnök úr, hogy velem kell találkoznia. Létrejött egy megbeszélés, és ő világosan elmondta, hogy amennyiben az Együtt politikusai nem kritizálják Gyurcsányt, akkor az ő orgánumuk is békén hagy. Rövid találkozó volt.
hvg.hu: Miben is különbözik ez a DK-s metódus a karaktergyilkos kormánypárti média működésétől?
Tisztában vagyok vele, hogy meg kellett nekik nevezni egy másodlagos befogadó pártot is, így lett Pálinkásnak a jobbik, mzp-nek a párbeszéd a menekülő útvonal. Pálinkás viszont soha nem nyilatkozott arról, hogy bukta esetén melyik miniszterelnökjelölt-jelölt támogatására szólítja fel csekély számú híveit.:-) Egészen mostanáig.
Amúgy a Jobbik az egyéni körzetben támogatja pálinkást, ennek nincs köze a miniszterelnökjelölt-jelölti előválasztáshoz.
""Mint arról mi is beszámoltunk, véleménycikkben támadja Karácsonyt a DK-közeli Nyugati Fény, ezen felül egy DK-t támogató oldal is arról ír, hogy „ellenzékiként a félelmünk beigazolódott: Karácsony Gergely nem tudja legyőzni Orbán Viktort”.
Erre reagálva Tordai Bence közösségi oldalán írt rövid bejegyzést a Demokratikus Koalíciónak címezve.
A többi ellenzéki miniszterelnök-jelöltet fizetett hirdetésben savazni nem oké. Korrekt, méltányos versengésről volt szó”