Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.12.29 0 0 12501

:-)

Kedd van még csak,de már meg van a hét vicce......................

Előzmény: Cater428 (12500)
Cater428 Creative Commons License 2009.12.29 0 0 12500

Sziasztok!

Szerintetek mitöl van, hogy a vizhőfok mutató télen-nyáron mindig pont 90-fokra áll be?

Szerintem olyan nincs,  hogy mindig pont 90-fokos.

fepeti001 Creative Commons License 2009.12.29 0 0 12499

Szia Octi19!

Köszönöm a választ! Az a helyzet, hogy a léptető gomb nyomása után megjelenő menűben nincs ilyen sor, hogy speed warning! Ha pedig a setup sort kiválasztom, akkor találok egy winter tyre funkciót, amit már megbeszéltünk, hogy más.

Rejtély!

Előzmény: Octi19 (12498)
Octi19 Creative Commons License 2009.12.29 0 0 12498
Mindenek előtt egy kis "jelmagyarázat"

Az ablaktörlő kapcsolókaron két "gomb" van. Alul egy gomb, ami kiválasztásra vagy jóváhagyásra való, és a kar végén egy billenő kapcsolóra emlékeztető kétirányú léptető gomb.

A beállítás menete:

1., Gyújtás ráad
2., Amikor már nem villog semmi és az ajtók is be vannak csukva, tehát a kijelzőn a szokásos kép látható, akkor a léptető gombokkal válaszd ki a "Speed warning" kijelzést.
3., Itt kétféle értéket láthatsz: ha aktív a figyelmeztetés akkor egy sebesség értéket, vagy ha nem aktív akkor: --- Km/h
4., A beállítás úgy történik, hogy amikor kiválasztottad a "Speed warning" kijelzést akkor az alsó gomb megnyomásával ha eddig aktív volt akkor kikapcsol ha pedig ki volt kapcsolva akkor aktiválódik. (és itt van az amit nem értek, mert nekem a legkisebb sebesség 30 Km/h egyszerűen nem tudok 0 Km/h értéket beállítani...) ezután az érték 5 Km/h lépésekben állítható a léptető gomb segítségével.
5., Amikor beállítottad a neked megfelelő értéket akkor kb.: 5 másodperc után a számok kiemelése eltűnik és utána a léptetővel már a szokásos kijelzések léptethetőek.

Remélem, elég részletes a leírásom...
Előzmény: fepeti001 (12471)
gulb80 Creative Commons License 2009.12.29 0 0 12497
Taki: kollega szerintem a zarnak semmi baja... kicsit enged le az egyik ablakot es probald ugy becsukni.. vagy egy ajtot kicsit kinyitni. En is bevittem anno a szervizbe a kocsit es ott mutattak, hogy nem a zarral van a gond hanem a levegovel nem jut ki eleg gyorsan.
Előzmény: taki_67 (12474)
joemaster Creative Commons License 2009.12.29 0 0 12496
Octavia 2 hiba: eltérő hőtágulású műanyagok a szélvédő fűtés rostélyában - ezért van recsegő, pattogó hangja.

Nekem is van ilyen hang, eddig is sejtettem, hogy emiatt, de mióta ezt tudom, azóta már biztos vagyok benne és nem foglalkozom vele.

Szerintem nem sikerült ezt jól kiküszöbölni, ha a Tied is csinálja.

Persze hallani kéne a Tiedet, én minden reggel hallgatom az enyémet... :-)
Előzmény: Törölt nick (12486)
joemaster Creative Commons License 2009.12.29 0 0 12495
Létezik!

A Classic felszereltségben nincs.
Ambiente-től van, de a zöld kijelzővel. MaxiDOT után elég kínszenvedés olvasgatni a zöld LCD pálcika karaktereit, az összes km számláló sem látszik alapból.
Előzmény: ckerti (12483)
pacs_425 Creative Commons License 2009.12.28 0 0 12494
Váltó:

Kapcsolódó topik itt:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9026471

Egy érdekesebb hsz. itt:
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=17858929&t=9026471

Esetleg érdemes lenne ETKA-t nézni, hogy volt-e változtatás.

--
pacs_425
Előzmény: Gyumadar2 (12488)
ottar Creative Commons License 2009.12.28 0 0 12493

A bal tükröt mozgatva kell vele együtt mennie a jobb oldalinak.

A jobb tükör egyedül mozog.

Azaz pont fordítva mint ahogy írtad. :-)

Előzmény: b_t (12481)
ckerti Creative Commons License 2009.12.28 0 0 12492

A kerékdob-betét alsó élét törted le. Nekem most cserélték a márkaszervizben, ha jól emlékszem kb. 5-6 eFt/db, a kerékdob első felét takarja belülről.

A hiánya nem okoz műszaki gondot, a levegőt tereli a kerék elől, talán 0,1 dl/100 km túlfogyasztással jársz most.

fepeti001 Creative Commons License 2009.12.28 0 0 12491

Tisztelt kollégák!

Eladó egy Dension Icelink adapter. GolfV platformhoz használható. Elsődleges feladata Ipod illesztése CD tárként a gyári fejegységhez, de igen hasznos lehet a korábbi, aux bemenet nélküli Stream rádiókhoz, mivel az eszköznek aux bemenete is van, amin keresztül bármi megszólaltatható. Én is erre használtam.

http://www.technet.hu/pdamania/20050530/az_apple_ipod_az_icelink_plus-szal_megszunteti_a_cd-rengeteget_az_autokban/Icelink Plus
Gyumadar2 Creative Commons License 2009.12.28 0 0 12490
Köszönöm a gyors választ.
Symphony kazettás rádiót használok, csak a helyi adók jönnek be. Az antenna alatt nem találtam aljzatot, amibe a kábelt (csavaros csatlakozó, árnyékolt kábel, de kb2-3mm vastag).

Az előző octim 99-es volt,1.6 75le.

Üdv
Előzmény: stevie w (12489)
stevie w Creative Commons License 2009.12.28 0 0 12489

Most az rádió vétellel vannak gondjaim.O1 2002-es kombim van. Megbontottam a csomagtatróban a tetőkárpitot és az antenna alatt 2 db kábelt találtam. Mi a szabadonálló kábel? Szerintem valahol elveszik,gyengül az antennajel.

A tetoantenna alatt van egy antennaerosito, amit a radiobol erkezo 12V taplal. Ha ures csatit talaltal, ezzel egyidoben gyengult a radiovetel, akkor szetjott a jelerosito tapja. Dugd ossze! :-) (Vagy fordulj orovosodhoz, gyogyszereszedhez, villamossagi szerelodhoz.)

Ha nem gyari fejegysegrol szol a zene, kulon kell megoldani a 12V-t, un. fantomtapot kell hasznalni.

Az előző octimon 120e.nél a difiből valami csavarok eltörtek, kilukasztották a sebv.házat, kb90e ft volt a javítás. Állítólag típushiba.A mostani autóm most lépte át a 100e.km-t. Szerintetek érdemes előre kiszeréltetni a csavarokat, vagy reménykedjek,hogy ennél nem lesz ilyen gond?

Az elozo autod egy 1999-es (esetleg 2000-es) Octavia volt, 1.6-os SR motorral (100 LE). Nyertem? :-)

Annal a sorozatnal valoban tipushiba volt a sebessegvaltohaz kilyukadasa. Az ujabb autoknal ezt a hibat kijavitottak, nincs szukseg semmilyen óvintezkedesre.

Tovabbi jo skodazast! :-)

Előzmény: Gyumadar2 (12488)
Gyumadar2 Creative Commons License 2009.12.28 0 0 12488
Kedves Skodás embertársaim!

Régi olvasója vagyok e fórumnak, de szerencsére ritkán kérdezek. Sok segítséget kaptam már Tőletek.(Változó alapjárat-aksit levenni 1-2 órára és megjavul,ajtó mikrokapcs.csere......)

Most az rádió vétellel vannak gondjaim.O1 2002-es kombim van. Megbontottam a csomagtatróban a tetőkárpitot és az antenna alatt 2 db kábelt találtam. Mi a szabadonálló kábel? Szerintem valahol elveszik,gyengül az antennajel.

+1 kérdés! Az előző octimon 120e.nél a difiből valami csavarok eltörtek, kilukasztották a sebv.házat, kb90e ft volt a javítás. Állítólag típushiba.A mostani autóm most lépte át a 100e.km-t. Szerintetek érdemes előre kiszeréltetni a csavarokat, vagy reménykedjek,hogy ennél nem lesz ilyen gond?

hibátlan boldog új évet
stevie w Creative Commons License 2009.12.28 0 0 12487

Hallottam én már életemben fűtéssel, hőmársáklettel összeföggő érdekes műszerfalhangokat, de azok nem új autók voltak, és nem tudom, hogy ez az e. Szerintem ennek nem szabadna lennie.

Lattal mar muszerfalat szetszedve? :-)

Mindenfele muanyag es (kisebb reszben) fém alkatresz kapcsolodik egymasba, meglehetosen szoros kotessel. Mostanaban, amikor beulsz az autoba 0-10 fok van odabenn. Nehany perc alatt meleg, 30-40 fokos levego kezd el odabent aramlani. Ekkora hőingas ilyen rovid ido alatt szamottevo tagulassal jar. A kulonbozo anyagok tagulasa nem egyforma, ez okozza a pattogo zajokat.

Szemelyes meghallgatas nelkul lehetetlen velemenyt alkotni, de a leiras alapjan nincs semmi kulonos, teljesen normalis jelenseggel tapasztalsz.

Ha meg akarod nyugtatni magad, mutasd meg a hangot szakembernek, aki mar latott/hallott ilyet. 

Törölt nick Creative Commons License 2009.12.28 0 0 12486
Na fennforgás van, és kéne egy okosság attól, aki ért hozzá.
Nekem 2009 januári octavia winterem van, 12e km-rel. Ma azt vettem észre, hogy erős fűtés esetén, tehát maxra van tekerve a hőmérsékletszabályzó, és mondjuk 3-on a ventillátor, akkor elég érdekes, véletlenszerő, recsegő hangok jönnek a KM órából. Ha nem direktben az ablakra van küldve a hő, hanem ablak-láb vagy valami más, akkor nincs, vagy csak alig. 2-es ventillátorfokozatban alig alig nyekken egyet, egyesen csendes. Hármasnál azomban kezdi. Nem tudom, mi lehet ez. Hallottam én már életemben fűtéssel, hőmársáklettel összeföggő érdekes műszerfalhangokat, de azok nem új autók voltak, és nem tudom, hogy ez az e. Szerintem ennek nem szabadna lennie.

A másik meg az, hogy ezeken az oktáviákon az első kerekek előtt alul van egy kis gumisárvédőféleség, egy kis perem a kerék előtt, ami egy külön alkatrész, csavarokkal van valahogy felrakva. Na az nekem letört, mert a nagy hóban ráhajtottam egy fagyott hóbuckára, amit nem vettem észre, és mikor lejöttem, akkor ez letörött. mennyibe kerülhet egy ilyen cseréje? nem tudom, van e jelentőssége, de valamiért biztos odarakták. Meghát zavar, hogy letört róla valami.
ckerti Creative Commons License 2009.12.28 0 0 12485

Nem tudom, pontosan mit kell cserélni, de kettő dolgot -szerintem- biztosan, a bajuszkapcsolót és a műszerfalat.

Ha viszont cserélsz, akkor válasszál Maxi_DOT-os műszerfalat, sokkal szebb és pár dologban többet is tud.

Az árak nem alacsonyak, a bajuszkapcsoló kb. 30 Euro lehet, a Maxi-DOT műszerfal ~180 Euro és lehet, hogy kell más is a cseréhez.

Kérdezd meg Donibcsit, hátha van ötlete.

Előzmény: cotag (12484)
cotag Creative Commons License 2009.12.28 0 0 12484
Sima kijelzős, és nem tudom megnézni az általad felsorolt adatokat.

Csak a külső hőmérsékletet mutatja a kijelző, illetve a stream kijelzője...

Vásárláskor mondták a márkakereskedésben is hogy nincs benne board, csak a hőmérséklet kijelzés.

Remélem van valami megoldás rá, jól jönne néha..
Előzmény: ckerti (12483)
ckerti Creative Commons License 2009.12.28 0 0 12483

Létezik OII fedélzeti kompputer nélkül?

Úgy érted, hogy nem tudod megnézni a jobb oldali bajuszkapcsolóó végén lévő billenőkapcsolóval a műszerfalon az átlagfogyasztást, szakasz kilométert, pillanatnyi fogyasztást..., vagy ezek mennek, de nem Maxi-DOT a kijelző?

Ilyen a sima kijelző

Ez a Maxi_DOT
Előzmény: cotag (12482)
cotag Creative Commons License 2009.12.28 0 0 12482
2004.09 havi Octavia II-m van, de nincs benne gyárilag fedélzeti kompjuter.
Van lehetőség ezt utólag beépítetni, beszereltetni?
b_t Creative Commons License 2009.12.28 0 0 12481
De az érdekes az, hogy elvileg jobb állásban mindkettőt állítja, bal állásban pedig csak a bal oldalit. Ez esetben bal állásban nem kellene a jobb oldalit mozgatnia, most pedig mozog.

Vagy rosszul tudom és pont bal állásban kell mindkettőt mozgatnia?
Előzmény: stevie w (12479)
b_t Creative Commons License 2009.12.28 0 0 12480
Köszi, amint autóközelbe jutok, meghallgatom.
Előzmény: stevie w (12479)
stevie w Creative Commons License 2009.12.28 0 0 12479

Most bal és jobb állásban is csak a jobb tükröt állítja :) Mi lehetne a baja, hogy lehetne megcsinálni?

Lehet, hogy csak a bal oldali tukorlap leakadt a mozgato zsamolyrol. Ha bizeralod a kapcsolot, erzed/hallod, hogy surrog a mozgato elektromotor? Ha igen, csak vissza kell pattintani a tukorlapot. Ha nem, komolyabb diagnosztikara lesz szukseg, amit valszeg a sarki autovillamossagis muhelyben is par perc alatt megoldanak. (Lehet hibas a kapcsolo, a mozgato motor, de valoszinuleg kontakthiba lesz, jo esellyel egy leesett csatlakozo, vagy megtort vezetek.)

Előzmény: b_t (12477)
b_t Creative Commons License 2009.12.27 0 0 12478
Ez a kérdés bennem is felmerült. Kicsavartam, de leszedni nem tudtam :)
A könyvében semmi nincs az antennával kapcsolatban. Megcibálni pedig nem mertem.
Előzmény: rend-őre (12472)
b_t Creative Commons License 2009.12.27 0 0 12477
Elromlott a külső visszapillantó tükör állító kapcsolóm. Tudjátok, aminek három állapota van: bal oldal állítása, fűtés, jobb oldal állítása. Most bal és jobb állásban is csak a jobb tükröt állítja :)

Mi lehetne a baja, hogy lehetne megcsinálni? Nem szívesen vinném szervízbe ezért.
tamas974 Creative Commons License 2009.12.27 0 0 12476
Szerintem 1 telefont megér: Karaszy
Előzmény: rend-őre (12475)
rend-őre Creative Commons License 2009.12.27 0 0 12475

Octi 1 ben a csomagartó ajtó 2 teleszkópja az olajos vagy gázos töltésű? Mert nekem elég gyenge lett. Lehet tölteni vagy újat kell vennem?

taki_67 Creative Commons License 2009.12.27 0 0 12474
Üdv,
az OII csomagtér zárral mennyire vagytok kibékülve? Nálam a csomagtér tetőt elég erősen kell lecsapni ahhoz, hogy megfelelő helyzetbe kerüljön.
Ez kezdettől fogva így volt; eleinte nem foglalkoztam vele, de most már egyre jobban idegesít.
Az orrmotoros fórumon Beeboy kolléga írta le, hogy a fábián hogyan lehet a zárat "behangolni". Sajnos kiderült, hogy az octiba más zárat építettek.

Készítettem néhány fotót. Az elsőn a felső, csomagtér tetőre szerelt rész látszik, a második az alsó részt, a harmadik pedig azt az állapotot, amikor le van csukva a tető.
A nyíllal jelölt rész rugózik (ez működteti a csomagtér világítás kapcsolóját is), szvsz talán ezen lehetne állítani...

Találkozott már valaki ezzel a problémával?
stevie w Creative Commons License 2009.12.27 0 0 12473

Antennát az octi 1-ről hogyan tudom leszedni? Tekerem kilazúl de nem lehet levenni, van neki valami trükkje,,,,????  Le kell rántani???

Le.

Erőnléti alapon :-)

Előzmény: rend-őre (12472)
rend-őre Creative Commons License 2009.12.27 0 0 12472

Sziasztok!

Újra itt! Beszerelték a tolató radart, képet hamarosan teszek fel, hová is került a kijelzője.

Más!

Antennát az octi 1-ről hogyan tudom leszedni? Tekerem kilazúl de nem lehet levenni, van neki valami trükkje,,,,????  Le kell rántani??? Vagy hogyan?

üdv:Balázs

Előzmény: fepeti001 (12471)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!