Kösz a linket! De szerintem én nem arra a "problémára" gondolok. A beindítás után rövid ideig "kotyogó" hang halható jobb elölről de szerintem még az utastérből. Eddig csak egy O2-ben ültem a sajátom kivételével (ez egy 2004-es 2,0 Pd TDi elegance volt) és ott is hallotam ezért nem aggódtam miatta. Egyébként nektek van ilyen jelenség?
A tankban mindegy, de a gázolajhűtőn (menetszél hűti csak) való áthaladás után már csak a tankban tud lehűlni, a nagy mennyiségű "hideg" gázolajba keveredve.
Ezeken a modern számítógép vezérelt motorokon (diesel vagy otto egyre megy) egy a működést alapvetően befolyásoló tényező mint a befecskendezési időpont, nyomás vagy mennyiség (esetleg az hogy adott munkaütem alatt hány befecskendezés legyen) több karakterisztika közül választja ki a számtógép a jeladóktól begyűjtött paraméterek szerint. (gázpedál állás, szívócső nyomás, motor üzemanyag stb. hőmérséklet, fordulatszám és még sok más.)
...és még sok más....
Köszi, ezt eddig is tudtam :-))))
Nade az uzemanyag homerseklete nem tunik kritikus parameternek....
Én csak ugatom a témát, de a gázolaj hőmérséklete a mai dízeleknél fontos paraméter, a tankba visszafolyó, fel nem használt gázolaj meleg, vissza kell hűlnie. Ezért van, hogy gázolaj hűtő is van a dízel O2-n, az utastér alatt kb. a B oszlopnál, és állítólag ezért nem tanácsos a modern dízeleknél állandóan kevés üzemanyaggal a tankban közlekedni, mert a visszafolyó anyag kevésbé hűl le.
A gázolaj hőmérséklet meg gondolom, fontos paraméter a motorvezérlőnek a befecskenfedés beállításához.
"Addig is 409, Donibcsi, Hubo vagy TraguAre elmagyarazhatna, mi a fenet csinal egy uzemanyag homerseklet jelado..."
Most én próbálom meg elmagyarázni: jeleket ad az üzemanyag hőmérsékletéről... :P
de, viccet félretéve: Ezeken a modern számítógép vezérelt motorokon (diesel vagy otto egyre megy) egy a működést alapvetően befolyásoló tényező mint a befecskendezési időpont, nyomás vagy mennyiség (esetleg az hogy adott munkaütem alatt hány befecskendezés legyen) több karakterisztika közül választja ki a számtógép a jeladóktól begyűjtött paraméterek szerint. (gázpedál állás, szívócső nyomás, motor üzemanyag stb. hőmérséklet, fordulatszám és még sok más.)
Nem gyakori konkretan ez a hiba, de altalanossagban a modern autokban bizony a jeladokkal van a legtobb gond.
Mi a megoldás?? Cserélni kell a jeladót?
El kell menni egy tapasztalt szerelohoz, aki a hibakod(ok) alapjan mas diagnosztikai modszereket is alkalmazva pontosan be tudja hatarolni a hibat.
A hibakod önmagában nem több, mint az a tunet, amit elmondunk az orvosnak: "faj a fejem." Ez a tunet lehet egyszeru migren, de lehet az agyverzes elojele is. Ezert az orvos tovabbi kerdeseket tesz fel, es tovabbi vizsgalatokat vegez.
Ha ket egymastol fuggetlen szerviz is jeladocseret javasolt, akkor azert jo esellyel tenyleg az lesz a hiba :-)
Bar javiztani tipikusan nem lehet oket, szerencsere a jeladok nem dragak, bontottan 5-6 ezer korul mennek, cserejuk tobbnyire nem bonyolultabb egy izzocserenel.
Addig is 409, Donibcsi, Hubo vagy TraguAre elmagyarazhatna, mi a fenet csinal egy uzemanyag homerseklet jelado...
Nemrégiben a kedvenc (O2-1.9 PDTDi) hibakódot hozott induláskor. Persze külföldön voltünk. Meglátogattam a legközelebbi BOSCH szervizet a hibakód olvasás után az üzemanyag hőmérséklet érzékelőt hozta hibásnak a gép. Kitörölték, majd azt mondták, hogy a hideg miatt van.(-17 volt) nem kell cserélni. mindez történt 2 hete. Majd tegnap ismét megjelent a motorhibakód indításkor,persze az jeladó ismét :-( azt szeretném megkérdezni, hogy találkozott-e már valaki hasonló jelenséggel?Mi a megoldás?? Cserélni kell a jeladót?vagy komolyabb a baj?
"Jah és még egy: Ti mit használtok az ajtótömítésekre, hogy ne nyüszögjenek és tart is valameddig?"
"Einszett" gumiápoló stift. Neten rendelem. Már több autót is lekentem vele, még mindig sok van benne. Csak ne fagyjon meg. És igen, ennek tartós a hatása. A többit hiába próbáltam, nem volt tartós.
Az octinfo.com-on olvastam (), hogy a klímarendszerből hallható idegesítő kattogás megszűntethető: "levegő útját állító motorok computeres alaphelyzetbe állításával megoldható (diagnosztikai eszköz kell hozzá)" Mit takar ez az "alaphelyzetbe állítás"? Ha beállítattom, akkor többet már nem kell? Nem igazán világos... Valaki próbálta már ezt a gyógymódot?
Gulb80, ha nem a saját szememmel látom, el sem hiszem. Kinyitottam a hátsó ajtót, és láss csodát, a csomagtér ajtó, mint a doxa... Kösz a segítséget!!!
Nagyon jó! Köszi. Akkor rendelek is egyet, de azt el tudnád mesélni, hogy hol található maga a pollenszűrő és hogyan férek hozzá? Biztos le lett írva már párszor, de a kereső nem akar működni nekem valahogy :P
pollenszűrő csere, ha még nincs a klíma is elkoszosodva akkor általában megoldja a problémát. Javaslom, hogy otthon végezd el (nem nagy kunszt) és aktívszenes szűrőt használj (ha nem márkaszervizben veszed akkor 3542 Ft. Ha a rendszer is koszos akkor egy tisztítás kell neki ami a nyár elején úgyis akciós lesz mindenhol...
Üdv mindenkinek! Gondom lenne egy 1.6-os O2-vel: A légkondija mikor bekapcsolom, rettenet büdöset fúj egy pár percig, aztán minden okés. Azt kérdezném, hogy hogyan tudnám kitisztítani, vagy szűrőt cserélni vagy valahogyan megoldani?
Jah és még egy: Ti mit használtok az ajtótömítésekre, hogy ne nyüszögjenek és tart is valameddig?
De a kijelzések közé nem keveredik egy új pont csak úgy... hip-hop... Ott volt az nyugodj meg. Talán csak nem vetted észre mert mint említetted főleg a navi kijelzésére használtad.
Olajcserét nem csináltattam náluk de hibatár kiolvasást kértem és akkor nem mondták hogy várjak fent. Mondjuk ennek már olyan négy éve,de akkor nagyon normálisak voltak. Azóta nem voltam márka szervizben a géppel.
Félreértettél! Nem azt mondtam, hogy gyengék a teleszkópjaid. Hanem azt, hogy általában gyengék az ötödik ajtó súlyához.
Például a passat sedán változatában hasonló teleszkópok vannak mint az Octáviában csak a csomagtartó fedele sokkal könnyebb ezért az minden további nélkül felnyílik mikor a távirányítóval nyitják. Az octáviában olyan erős teleszkópokat kellene használni hogy a zsanérok könnyen károsodhatnak a felcsapódó nehéz ajtótól, nem is beszélve arról, hogy lecsukáskor ezeket is le kellene küzdeni... Az én nyári kalandom a gumicsónakkal is annyira volt elég, hogy az ajtót kiemelje a zárból és felemelje azt a holtponton túl ahonnan már emelték a teleszkópok. Az eredmény egy olyan kulturált "automatikus" ajtónyitás lett amit gyorsan meg is ismételtem vagy 5 alkalommal... ;) Tényleg nyerő lenne egy olyan ötlet ami megoldaná ezt a "problémát".
Biztosan lehet állítani is. Ne feledd, hogy tegnap még azt mondtad, hogy nincs ott ma meg megtaláltad... ;)
Próbáld meg azt, hogy kikapcsolod azután meg visszakapcsolod és egyből próbáld a lépetővel állítani. Egyébként tényleg kicsit furcsa képessége a fedélzeti rendszernek ez a két figyelmeztetés de azért lehet némi logikát mögé fűzni... és még nem is nyakatekert. Pl.: beállítasz egy általános sebesség riasztást mondjuk 150 Km/h de amikor téli gumit használsz akkor nem szükséges ezt újra állítanod (mert akkor mondjuk 130 Km/h amit biztonságosnak tartasz) hanem csak aktiválod a "Winter Tyre" figyelmeztetést és amikor átléped az óra szerinti 130 Km/h-t akkor a kocsid szól, hogy "hékás nem edzőcipő van a kocsidon hanem téli bakancs!" azután amikor lecseréled a téli gumit akkor csak deaktiválod a figyelmeztetést.
A software frissítésről meg annyit, hogy időnként frissítenek ezt-azt. Például az mp3 képes Stream fejegységek kezdeti hibája volt, hogy időnként a memória túlcsordulás miatt egy hangos "pendülés" szerű hangot adva kikapcsolt (kb.: olyan volt a hang mintha egy baseball ütővel ráhúztak volna a kocsi tetejére) és mivel a kecskeméti vadászrepülők közt eltöltött múltam miatt én egy kicsit süket vagyok, ezért eléggé hangosan szoktam hallgatni a CD-ket ezért mikor első alkalommal "pendült" a kocsi akkor egy kisebb szívrohamon is átestem. Nah ezt a hibát is software frissítéssel orvosolják és sok esetben úgy, hogy a tulaj nem is tud róla. A legegyszerűbb ha szólsz a szervizben, hogy a kocsidban egy optimalizálás utáni motorvezérlő software van és úgy nyúljanak hozzá. (felteszem, már nem garis a kocsid) a mobilitás garancia meg felejtős mivel csak arra jó, hogy a pénzedet kicsalják. Úgy is találnakk valami kifogást, hogy miért nem illet meg. (nekem például azért nem akarták megcsinálni mert nem tőlük vettem az olajszűrőt, hanem az általam hozott MANN FILTER szűrő!!!! beépítéséhez ragaszkodtam. Pedig a MANN FILTER gyári beszállító és minden egyéb "gyári" szűrőn olvasható a skodás cikkszám mellett a MANN FILTER cikkszáma is!) A Fábiámon meg azért nem cserélték ki az üzemanyag szivattyút (Mobilitás)garanciában mert azt mondták, hogy akkor mintát kell venniük az üzemanyagból és ha nem stimmel valami akkor még a minta bevizsgálási költségét és a mintavétel munkaidejét is ki kell fizetnem ami jóval több mint a mobilitás garancia kedvezménye... (no comment)
Abban a majdnem teljesen lezárt pozícióban szerintem a teleszkópoknak nem kell még emelniük. Egyébként azoknak még semmi bajuk, ez a nyitási bizonytalanság viszont mindig megvolt.