Nagyon a csend. Szerintetek van esélye, hogy nem a D300 szenzorát, hanem az új 14mpx felbontásút kapja ami a Sony A350-be dolgozik? Csak Frimen ötletét vázolom a saját topikjában.
Az objektívet a másik topikból át is emelhetjük hozzá, ugye? :-) Mi is volt az? 8-600 f/1.2 ?
Sok dolog nincs, amit el lehetne mondani róla, leginkább az apróságoktól lesz tökéletes. Pl. hogy cserénél az obi elforgatásakor egy kis lemez a tükörakna elé fordulhatna, vagy hogy az expo-gomb lenyomásának erejével arányosan változhatna a sorozat sebessége. De nekem tetszene a szemmel történő AF-pont kiválasztás is.
Ahogy már elhangzott az egyik topikban, akkora érzékenységnek nincs értelme, mert ahol a fény kevés, ott nem lehet részletet csinálni. Persze, jól jön egy kosármeccsen fixen 1/2000s-ra állni, aztán hadd szóljon, de nem hiszem, hogy 6400 fölé mennék valaha is, pedig igencsak mozgó "célpontjaim" vannak. De értem, mit mondasz, mindig van valami, amiért lehet csorogni.
A technika jelen állása szerint tökéletes, vagy abszolút? Bár ergonómiailag és funkciókban már lehetne tökéleteset készíteni, képminőségben és úgy általában, a funkciók minőségében (pl.: AF-sebesség) mindig lesz hová fejlődni.
De úgy érzem, hogy pár év és elérhetővé válnak azok a kamerák, amelyek ISO6400-ig zajmentes képet adnak, onnantól pedig már csak a funkcióknak kell kiteljesedni. Lesz 8-10 fps sorozat, villámgyors AF 0lux-nál és videofelvételi lehetőség. Vagy a tökéletességbe az optika is beletartozik? :-)
Vicc vagy sem: ha elkészülne egy TÖKÉLETES gép, akkor azt követően mivel foglalkoznának a tervezők? Tökéletességre lehet törekedni, de elérni nemigen, mert nem létezik.... legalábbis a mi emberi világunkban nem. Javítani, még jobbat létrehozni....Na! az valóban embereknek való feladat!
Viszont még nem beszéltünk az üzleti megfontolásokról. Azok is bejátszanak alaposan... pl. a haszon, mint olyan... :)
Próbálkoztam velük, de a khm... letisztult téglatest nem az én világom. :) De lehet, hogy ez a kivétel, ami erősíti a szabályt? :))) Meg kéne kérdezni főpolgármesterünket. ;)